Džumhur je prvním bosenským finalistou turnaje ATP

26. 8. 2017, 10:42
Aktuality 1
ATP WINSTON SALEM - Damir Džumhur ve Winston Salemu zdolal Brita Kylea Edmunda a jako první tenista z Bosny a Hercegoviny postoupil do finále turnaje ATP. O titul si pětadvacetiletý outsider zahraje s favorizovaným Španělem Robertem Bautistou.
Damir Džumhur

Damir Džumhur a Kyle Edmund hráli v semifinále turnaje ATP shodně potřetí v kariéře a bylo jasné, že jeden z nich se poprvé v kariéře prodere do finále. Po obratu a výhře 1-6 7-5 6-3 se to povedlo pětadvacetiletému Džumhurovi, který se stal prvním bosenským finalistou na okruhu ATP. 

"Pro tak malou zemi jako Bosnu je to skvělý výsledek. Myslím, že jsou tam všichni ještě vzhůru a dívají se, jsem na svou zemi pyšný," uvedl 67. hráč světa, který si před sedmi dny zahrál finále na antukovém challengeru v Dominikánské republice. Díky skvělé formě vylepší své maximum ve světovém žebříčku, v němž se v případě triumfu posune poprvé do Top 50.

Vyšperkovat svůj životní turnaj se pokusí proti nejvýše nasazenému Robertu Bautistovi. Devětadvacetiletý Španěl porazil 6-2 6-4 o dva roky mladšího Němce Jana-Lennarda Struffa, který v semifinále neuspěl ani na čtvrtý pokus, a může si vynahradit loňskou finálovou porážku s krajanem Pablem Carreňem.

Patnáctý tenista žebříčku Bautista ve svém 12. finále zaútočí na šestý titul na okruhu ATP, letos už vyhrál lednový turnaj v Čennaí.

• ATP 250 WINSTON SALEM •
USA / Severní Karolína, tv. povrch, 748.960 dolarů
páteční výsledky (25. 08. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Bautista (1-Šp.) - Struff (Něm.) 6-2 6-4
Džumhur (Bosna) - Edmund (Brit.) 1-6 7-5 6-3
• Čtyřhra - finále •
Rojer/Tecau (2-Niz./Rum.) - Peralta/Zeballos (Chile/Arg.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
svetova.dvojka
Bosenským ? podle jména klidně bude spíš z Hercegoviny :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist