Džumhur po měsíci získal druhý titul. Znovu uspěl v ruské hale

22. 10. 2017, 14:54
Aktuality 1
ATP MOSKVA - Damir Džumhur čtyři týdny po svém premiérovém triumfu na okruhu ATP slaví zisk druhého titulu a znovu v ruské hale. Po Petrohradu bosenský tenista ovládl Moskvu, kde v dnešním finále zdolal Litevce Ricardase Berankise.
Profily hráčů
Damir Džumhur

Damir Džumhur má životní formu, když z psosledních sedmi turnajů celkem čtyřikrát nechyběl v semifinále. V srpnu se ve Winston Salemu stal první bosenským finalistou podniku ATP, minulý měsíc v Petrohradu prvním šampionem ze své země a nyní po čtyřech týdnech svůj triumf zopakoval v Moskvě.

Oba tituly pětadvacetiletý tenista z Bosny a Hercegoviny vybojoval v ruských halách. Tento týden v Moskvě musel čtyři z pěti zápasů zvládnout v třísetovém boji. O dva roky staršího Litevce Ricardase Berankise v dnešním finále zdolal 6-2 1-6 6-4.

Vyvrcholení Kremlin Cupu mělo divoký průběh i dramatické vyvrcholení. Džumhur ve třetím setu po sedmi prohraných fiftýnech v řadě prohrával 3-4 a 0-40 a čelil třem brejkbolům. Všechny však zlikvidoval a vzápětí zaznamenal rozhodující brejk. I když pak při svém servisu prohrával znovu 0-40, zápas po zisku pěti míčků po sobě úspěšně dopodával.

"Kdyby mi někdo v létě řekl, že tu dnes budu stát jako již dvojnásobný vítěz turnaje, tak bych tomu nevěřil. Ale nyní je má sebedůvěra na opravdu vysoké úrovni a díky tomu zvládám těžké zápasy, jako třeba ten dnešní," řekl Džumhur, jenž ve světovém žebříčku posunem na 31. místo vylepší své dosavadní maximum. 



Bývalý 50. hráč světa Berankis prohrál i své druhé finále na okruhu ATP, poprvé neuspěl před pěti lety v Los Angeles. V žebříčku si v pondělí polepší ze 169. na 125. místo.

Džumhur mohl v Moskvě získat vítězný double, ale ve finále čtyřhry po boku Chorvata Antonia Šančiče podlehl 3-6 5-7 nejvýše nasazenému bělorusko-rakouskému páru Max Mirnyj a Philipp Oswald.

Džumhur a Berankis se dnes střetli poprvé, nicméně hned příští týden si souboj zopakují v prvním kole turnaje ATP 500 ve Vídni.

• ATP 250 MOSKVA •
Rusko, tv. povrch / hala, 955.240 dolarů
nedělní výsledky (22. 10. 2017)
• Dvouhra - finále •
Džumhur (6-Bos.) - Berankis Lit.) 6-2 1-6 6-4
• Čtyřhra - finále •
Mirnyj/Oswald (1-Běl./Rak.) - Džumhur/Šančič (Bosna/Chorv.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Lunej..
Velka skoda, Berankis si to prohral sam, mel snad 23 BB. Ale byl to pekny zapas, jen Dzumhur je horka hlava:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist