Džumhur titul v Antalyi neobhájí. Ve čtvrtfinále vzdal Thompsonovi

27. 6. 2019, 14:51
Aktuality 0
ATP ANTALYA - Damir Džumhur na trávě v Antalyi loňský triumf nezopakuje. Bosenský hráč ve čtvrtfinále za stavu 5-7 0-1 kvůli zranění ramene vzdal Jordanovi Thompsonovi, který si před startem letošní travnaté sezony nikdy nezahrál semifinále na okruhu ATP. Na druhé finále v řadě bude Australan útočit proti Miomirovi Kecmanovičovi.
Damir Džumhur

Damir Džumhur neprožívá vůbec povedenou sezonu. Před startem travnatého období se jen dvakrát na jednom turnaji dočkal alespoň dvou výher a ani v Antalyi, kde loni získal svůj třetí a zatím poslední titul, přes čtvrtfinále neprojde.

Sedmadvacetiletý bosenský hráč si na turecké trávě poradil s Matthewem Ebdenem a ve třech setech s domácím outsiderem Altugem Celikbilekem, ale ve čtvrtfinále za stavu 5-7 0-1 vzdal Jordanovi Thompsonovi.

Džumhur se až do stavu 5-5 nedostal k jediné šanci na returnu a na podání musel likvidovat pět brejkbolů včetně tří setbolů. To se mu sice podařilo, jenže v jedenáctém gamu sám nevyužil dva brejkboly a následně ztratil servis čistou hrou.

Za stavu 5-7 0-1 0-30 se rozhodl kvůli zranění ramene, s nímž měl problémy už v minulosti, utkání kvůli předčasně ukončit.

Thompson prožívá životní období své kariéry. Pětadvacetiletý Australan si před travnatou částí sezony na okruhu ATP nezahrál jediné semifinále. Zítra bude útočit na druhé finále v řadě, v neděli neúspěšně bojoval o titul v Hertogenboschi.

Jeho dalším soupeřem bude Miomir Kecmanovič. Devatenáctiletý Srb porazil 6-3 6-4 zkušenějšího krajana Viktora Troického a poprvé v kariéře si zahraje semifinále turnaje ATP. Jediný dosavadní souboj vyhrál srbský teenager.

Druhou semifinálovou dvojici utvoří vítězové duelů Lorenzo Sonego a Pablo Carreño-Busta.

Čtyřiadvacetiletý Sonego zdolal 3-6 7-6 6-3 druhého nasazeného Francouze Adriana Mannarina a poprvé v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP.

Sedmadvacetiletý Španěl Carreño-Busta, který před letošní sezonou nevyhrál na trávě ani jeden zápas, v závěrečném čtvrtfinále udolal 6-7 6-4 6-4 Australana Bernarda Tomica.

Roman Jebavý a Philipp Oswald skončili na prvním společném turnaji v semifinále. V Turecku česko-rakouský tandem ztroskotal na dvojici Jonathan Erlich a Artem Sitak, kterým podlehl 4-6 4-6.

• ATP 250 ANTALYA •
Turecko, tráva, 507.490 eur
čtvrteční výsledky (27. 6. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sonego (It.) - Mannarino (2-Fr.) 3-6 7-6(3) 6-3
Thompson (3-Austr.) - Džumhur (5-Bosna) 7-5 1-0 / skreč
Carreňo (4-Šp.) - Tomic (Austr.) 6-7(7) 6-4 6-4
Kecmanovič (Srb.) - Troicki (Srb.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - semifinále •
Erlich/Sitak (Izr./N. Zél.) - Jebavý/Oswald (4-ČR/Rak.) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist