Edmund v Atlantě vyřadil jedničku Socka a je poprvé v sezoně v semifinále

29. 7. 2017, 07:32
Aktuality 1
ATP ATLANTA - Kyle Edmund se v Atlantě postaral o vyřazení nejvýše nasazeného Američana Jacka Socka a zajistil si první letošní semifinále. V něm doplnil kvarteto papírových favoritů Johna Isnera, Gillesa Müllera a Ryana Harrisona.
Kyle Edmund

Kyle Edmund si na začátku sezony zahrál dvakrát ve čtvrtfinále, na další však čekal dlouhých pět měsíců. Znovu se do něj dostal v Atlantě, kde včera zaskočil domácí nasazenou jedničku Jacka Socka. Favorizovaného Američana přehrál snadno 6-4 6-1.

A zatímco světová devatenáctka Sock po skvělém vstupu do sezony už čtyři měsíce nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě, 45. hráč světa Edmund se po nepovedené sérii turnajů na trávě může těšit na své první semifinále od loňského října.

Dvaadvacetiletý Edmund si o své první finále na okruhu ATP zahraje v prvním vzájemném utkání s Ryanem Harrisonem. Pětadvacetiletý Američan, který ve druhém kole přežil mečbol proti Millmanovi, ve čtvrtfinále smetl 6-1 6-2 krajana Christophera Eubankse a poprvé od únorového triumfu v Memphisu vyhrál dva zápasy po sobě.

"Kyle hrál na konci minulého roku skvělý tenis a letos své kvality ukazuje také. Budu se na ten zápas soustředit a udělám maximum, abych byl na to připravený. Pokud to dokážu a budu dobře podávat, budu mít šanci," věří Harrison.

Složení druhé semifinálové dvojice je bez překvapení. John Isner proměnil i svůj osmý start v Atlantě v postup mezi kvarteto nejlepších, když si ve čtvrtfinále poradil 7-5 6-4 se Slovákem Lukášem Lackem. Isner v prvním setu za stavu 3-4 odvrátil jediný brejkbol a nakonec zvítězil bez ztráty podání.

"Nejdůležitejší je, že hraju před domácím publikem a na svém oblíbeném povrchu. Je to jedno z mých nejoblíbenějích období," řekl Isner. "Nechci to říkat, ale vždy jsem tu hrál dobře. Mám tenhle turnaj rád a byl jsem vždy zdravý, že se sem mohu vracet," dodal více než dvoumetrový Američan.

O již sedmé atlantské finále se trojnásobný šampion Isner utká s Lucemburčanem Gillesem Müllerem (h2h 3-2), s nímž poslední dva souboje prohrál, ale v Atlantě ho dvakrát porazil.

"Zítra to bude těžké. Vím, že jsem ho několikrát porazil a že on porazil mě. Obvykle to končí tie-breaky, protože oba máme dobré servisy, oba si věříme. Měl by to být dobrý zápas, těším se na něj," řekl Isner.

V životní formě hrající čtyřiatřicetiletý Lucemburčan Müller ve čtvrtfinále nezaváhal s o 14 let mladším Američanem Tommym Paulem, kterého přehrál 6-3 6-1.

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 720.410 dolarů
páteční výsledky (28. 07. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Edmund (Brit.) - Sock (1-USA) 6-4 6-1
Isner (2-USA) - Lacko (SR) 7-5 6-4
Müller (3-Luc.) - Paul (USA) 6-3 6-1
Harrison (4-USA) - Eubanks (USA) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Citi_Open_-_Men%27s_Singles

V 3. kole může dojít k těmto pikantním duelům:
Saša-Gyros, Izzy-Sock, DelPo-Niši.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist