Emilio Sanchez má pozvednout brazilský tenis

11. 2. 2009, 10:50
Aktuality 0
Bývalý španělský tenista Emilio Sanchez se má postarat o to, aby se Brazílie dostala na kurtech opět na výsluní. Španělský odborník zaujal jihoamerické funkcionáře jako nehrající kapitán daviscupového výběru Španělska, se kterým loni i bez světové jedničky Rafaela Nadala dokázal zvítězit.
Profily hráčů
Emilio Sanchez

Sanchez má podle dohody dohlížet na výběr mladých talentovaných hráčů a řízení soutěží v Brazílii. "Vybral jsem si Brazílii, neboť je zde velmi široká základna, se kterou můžu pracovat," uvedl někdejší vítěz 15 turnajů ATP. "Projekt se zaměří na všechny oblasti, od mladých hráčů až po profesionály."

Brazílie má se svými 180 miliony obyvatel v současnosti pouze dva hráče ve světové stovce, Thomaze Belluciho a Daniela Marcose. V nedávné minulosti se mohla pyšnit světovou jedničkou a trojnásobným vítězem French Open Gustavem Kuertenem, ten ale loni ukončil kariéru.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist