Exhibice legend v Macau: Sampras - Agassi 6-3 3-6 10-6

25. 10. 2009, 11:03
Aktuality 3
V jihočínském Macau se konala exhibice dvou tenisových legend: osmatřicetiletého Američana Peta Samprase s o rok starším krajanem Andrém Agassim. Zápas dvou bývalých světových jedniček vyhrál ve třech setech čtrnáctinásobný grandslamový vítěz Sampras.
Profily hráčů
Pete Sampras a Andre Agassi

V 90. letech patřily jejich souboje k tomu nejlepšímu, co bylo na světových kurtech k vidění. Američtí tenisté André Agassi a Pete Sampras se pokusili znovu zažehnout plamen jejich dávné rivality. Obě bývalé světové jedničky se opět postaví proti sobě, tentokrát jako legendy při exhibici v jihočínském Macau.

"Bude to opravdový tenis, sice ne taková bitva jako dříve, ale myslím, že pořád oba hrajeme docela dobře," upozorňoval pár dní před duelem Sampras. "Je to exhibice, ale je v nás hodně pýchy a oba máme velké ego, takže si myslím, že jeden jak druhý budeme chtít zvítězit," dodal.

Samotné exhibiční utkání se skutečně hrálo na vysoké úrovni a oba tenisté předvedli, že se stále udržují ve výborné formě. I když výsledky exhibic nebývají důležité, stav setů po zápase Sampras - Agassi zajímá jistě každého. Uspěl osmatřicetiletý Pete Sampras, který o rok mladšího Andrého Agassiho zdolal 6-3 3-6 10-6.

Sampras byl lepší i v aktivní kariéře
Během třinácti let sehráli na okruhu ATP 34 vzájemných zápasů, včetně pěti grandslamových finále. Sampras vyhrál dvacetkrát, naposledy při loučení s kariérou ve finále US Open 2002.

"Kdykoliv jsme si stoupli proti sobě na kurt, tak to bylo jako souboj v těžké váze. Musím přiznat, že tohle mi chybí," zasnil se Sampras.

Diváci v Macau měli možnost sledovat klasický precizní Samprasův servis, díky kterému vyhrál sedmkrát Wimbledon, a také smrtelně rychlé údery Agassiho, který patřil k nejlépe returnujícím hráčům světa. "Tyhle naše dva úplně různé styly pomohly společně s našimi zcela odlišnými osobnostmi vytvořit jedinečnou rivalitu," uvedl Agassi.

Osmatřicetiletý Sampras hraje exhibice, jako třeba loni, kdy se představil českým fanouškům v Praze, a taky se zúčastnil několika turnajů okruhu ATP seniorů. O rok starší Agassi se na kurtu objevil letos v Arizoně, kde prohrál ve finále s Toddem Martinem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Četla jsem jiný výsledek..... 6:3 3:6 10:8
http://deniksport.blesk.cz/clanek/tenis/82691/exhibice-legend-sampras-porazil-agassiho.html
Reagovat
smazaný uživatel
lol, kdo sem dal tu fotku? Andre uz davno nema s nikem nic spolecneho, je velice neslusne sem davat tricko s touto znackou.
Andre mel v tomto zapase todle tricko:

http://tennis.shoptet.cz/tricka/adidas-men-s-summer-competition-theme-crew
Reagovat
smazaný uživatel
A není to jedno?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist