Extraligu budou letos hrát Berdych i Kvitová

2. 12. 2014, 13:52
Aktuality 73
Vítězka Wimbledonu Petra Kvitová a sedmý hráč světa Tomáš Berdych se letos znovu objeví v tenisové extralize. Nejvyšší domácí soutěž smíšených družstev budou z české špičky hrát i Lukáš Rosol, Radek Štěpánek či Jiří Veselý. Neobjeví se pouze Lucie Šafářová, která dala před začátkem sezony přednost přípravě na Floridě.
Prostějov loni vyhrál extraligu pošesté v řadě

Extraligový titul obhajuje Agrofert Prostějov, který letos s výjimkou Fina Jarkka Nieminena spoléhá na české hráče včetně Petry Kvitové a Tomáše Berdycha. Za Prostějov by mohla znovu hrát i Polka Agnieszka Radwaňská, která se připravuje ve Varšavě.

"Možnou alternativou je, že by v některém zápase nastoupila. S účastí Berdycha, který nyní startuje na turnajích v Asii, počítáme až ve finále," uvedl na tiskové konferenci šéf prostějovského klubu Miroslav Černošek.

Čtvrtá hráčka světa Kvitová bude hrát extraligu po roční přestávce. Loni zvolila společně s Radkem Štěpánkem a Lucií Šafářovou přípravu v teple v zámoří.

"Jsem ráda, že se po roce vracím do extraligy, tři zápasy v této soutěži beru jako vklad do další sezony. Pomohou mi otestovat výkonnost. Kromě toho mám jen jednou za rok možnost hrát v domácím prostředí," poznamenala Kvitová, která se po krátké dovolené strávené v Monaku a v Dubaji věnuje od minulé středy kondici. Od příštího pondělí už bude pracovat v tréninku i s raketou.

Kromě hráčského kádru má obhájce titulu Prostějov také kvalitní trenérské vedení v trojlístku Jaroslav Navrátil, David Kotyza a Jiří Novák. "Sestavu budeme určovat podle kvality protivníka. Nejsilnější tým postavíme hned v prvním zápase proti ČLTK Praha. Nemám obavu, že by mezi námi docházelo k neshodám. Kotyza bude mít na starost ženy a já s Novákem muže," řekl daviscupový kapitán Navrátil.

Extraliga bude mít stejnou finanční dotaci jako v loňském roce, tedy 800 tisíc korun. Bude ji ale hrát pouze devět týmů, neboť celek TK Neridé se odhlásil. "Příští rok budou pouze dvě skupiny po čtyřech účastnících. Chceme, aby hrály extraligu jen nejsilnější týmy," vysvětlil Tomáš Ostárek, jednatel pořádající společnosti Marin Sports.

V týmu Prostějova se před čtyřmi lety objevila tehdejší světová jednička Caroline Wozniacká, v minulosti za něj hrála třeba Martina Hingisová. I proto má klub už třináct titulů. Loni porazil ve finále Prechezu Přerov 5:2 a triumfoval pošesté za sebou.

Od 13. do 15. prosince jsou na programu kvalifikační skupiny v Liberci a v Milovicích. Vítězové postoupí do semifinálových skupin v Přerově a v Prostějově, kde se 19. prosince odehraje finálový zápas. O den později se uskuteční v Přerově vyhlášení ankety Zlatý kanár.

Podle pravidel musejí v utkání nastoupit do dvouher minimálně dva domácí hráči a nejvýš čtyři cizinci. Diváci mají na všechny zápasy včetně finále vstup zdarma.

Program tenisové extraligy 2014:
Základní skupiny (13.-15. prosince):
Skupina C (Liberec): Liberec, LTC Pardubice, Mariánské Lázně
Skupina D (Milovice): Spartak Jihlava, Milten Milovice
Semifinálové skupiny (16.-18. prosince):
Skupina A (Prostějov): Agrofert Prostějov, I. ČLTK Praha, vítěz skupiny C
Skupina B (Přerov): Precheza Přerov, Sparta Praha, vítěz skupiny D
Finále (19. prosince, Prostějov): vítěz skupiny A - vítěz skupiny B
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

73
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jj, Bratislavu mám relativně za kopečky, bydlím u Břeclavi. Ty jsi přímo z Blavy? Já byl právě loni a moc se mi tam líbilo. Jel bych i letos, ale nabídla se dobrá brigáda, tak mi to nevyšlo. A nakonec jsme byli s kamošem rádi, letos favoriti vypadávali hodně brzo a už ten QF program nic moc.
Loni mě tam zaujal Stachovskij. Výborně se na jeho hru dívalo a byla s ním zábava. Několikrát se tam dostal do křížku s rozhodčím, ale nebylo to tak, že by byl nějak agresivní, uměl si z rozhodčího udělat srandu, když po něm lehce hodil míček s úsměvem. Rozhodčí (sympaťák z Austrálie) naštěstí srandu pochopil. Já byl přímo u toho, seděl jsem ve druhé řadě asi deset metrů od umpire. :)Stachovskij ten špíl nakonec se Struffem projel a ještě po zápase měl přímo na kurtu takovou řekl bych přátelskou debatu (bez uvozovek) s umpirem.
Jinak jsem viděl i Rosola a Lacka... (a viděl Rosolovo povýšené chování, když se nechtěl po zápase podepsat pár děckám, protože prý neměl čas) V posledním QF jsme udělali "domácí" atmosféru Sijslingovi, ale čekal jsem, že s ním bude daleko větší sranda. Byl to takový suchar, tak pak začli lidi se čím dál víc klopit na stranu De Scheppera, který byl i větší sympoš.
NTC je navíc více než důstojnou kulisou, takže parádní, doufám, že se tam za rok podívám. :) Kdyžtak taky pište vaše zkušenosti s hráči z turnajů, kde jste se s nima dostali do podobně blízkého kontaktu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten úvod jsem měl smazat. :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/kvitova-v-priprave-na-novou-sezonu-du7-/tenis.aspx?c=A141202_153409_tenis_tny

AO musí vyjít! :D Přála bych jí to.
Reagovat
PetaM
Petra AO jednou opravdu vyhraje :) To je skoro jisté :) Když to bude příští rok, tak super :D
Reagovat
smazaný uživatel
"to je skoro jisté" :-)

no, takovej optimista teda nejsem :-) Přesto při troše štěstí a dobrém načasování formy může vyhrát jakýkoliv GS. Ale to může hodně hráček.
Reagovat
PetaM
Petra, když má nějaké místo ráda, hraje tam neuvěřitelně dobře. Věřím, že druhý Wimbledon, společně se zbytkem sezóny 2014 jí posílí. Navíc dost důvěřuji novému kondičnímu. Jako, já taky nejsem takový optimista, že bych jí viděl už teď jako vítězku AO 2015, ale věřím jí, že jednou to prostě vyhraje.

Upřímně, hůře, jak tento rok už dopadnout nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra zatím v Austrálii nikdy nehrála (neuvěřitelně) dobře, ani v 2012.. tenkrát to bylo hodně nahoru dolů.
Na druhou stranu se zdá, že v ženském tenisu momentálně není taková brutální dominance několika hráček, čili toho se dá využít.. To se ale může časem změnit. Konkrétně třeba rok 2012 to bylo o Sereně, Marii a Azarence.. v podstatě o nikom jiném.
Ana hraje dobře, Woznicki se taky vrací zdá se, Azarenka určitě neřekla poslední slovo, Halep je silná na všech površích.. pak je tu Bencic, která se může co nevidět vyšvihnout, možná i Konjuh, Muguruza,..
Reagovat
Cico93
Tak Carolina je fakt dobra. Hraje lepšie ako ked bola 1.
Reagovat
Cico93
A ako posledné slovo?;(, Vickina ešte bude 1!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ještě co hraje proti Petře.
Hráčka, jež má největší možnost vyhrát GS musí být jednak konzistentní a jednak mít ráda velké zápasy. Tohle momentálně splňují 3 hráčky Serena, Sharapova a Simona.. pak čtvrtá ještě zdravá a fit Azarenka. Petra neporazí Serenu. Má broblémy s Marií a Simonou. Proti těmto hráčkám by v případném ČF, SF, F nebyla favoritka. Potřebuje štěští, že je někdo porazí dřív.

Možná že s tou Simonou se pletu.. zatím se zdá být konzistentní, ale klidně je možné, že nakonec půjde ve stopách Petry. Je ve špičce přiliš krátkou dobu a zatím je to fakt spíš předpoklad.
Petra už je tam dýl a v tomhle ohledu už prostě víme, co od ní čekat. Že vždycky bude často prohrávat s hráčkama mimo, dejme tomu, třicítku.

Šanci má. Ale sou tam hráčky, které mají tu šanci větší (kromě Wimbledonu, tam je to o něčem jiném)
Reagovat
rib
no ještě že se tím Petra nezabývá a soustředí se na svoji přípravu, to ostatní se uvidí až na turnaji samotném...
Reagovat
smazaný uživatel
tak určitě takhle uvažovat nemůže :-)
Respekt k soupeřkám mít musí, ale zároveň musí věřit, že může být lepší jak ostatní. S opačným přesvědčením typu "Ta je lepší jak já, tak doufám, že ji někdo vyřadí" by uspět nemohla a nebyla by tam, kde momentálně je.
Reagovat
blixa
Ještě že ty holky TP nečtou, jinak by ten tenis vzdaly a šly si sednou ke kase v Lidlu :D
Reagovat
sprchon
Jednou snad jo. :)
Reagovat
aligo
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/626549-tenistky-kvitova-a-safarova-dostaly-oceneni-wta-od-hracek.html#hp-artcl
Reagovat
carolyn
:-)) už to tu je o pár řádek níže
Reagovat
misa
Doufám hlavně v další turnajové vavříny v příštím roce. O Petru se nebojím, ta pár podniků zase vyhraje, Lucce by nějaký individuální pohár slušel.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nedoufej a rychle si najdi jiného koně,protože Kvitová vyhoří v celé sezoně a vyhraje tak akorát cenu za největší škleb..)
Reagovat
EllNino
aaa zase leze z prdele :D :D ....
Reagovat
smazaný uživatel
Nebuď na ni zlej, víš jak chudák musela dlouho čekat, než se začalo mluvit o Petře? Buď přející, když má radost :D
Reagovat
EllNino
ne mršina prohnilá, zabíjet takovýhle potměšilý soply
Reagovat
misa
Albert Einstein: "Dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Ale u vesmíru to není tak jisté."
Reagovat
blixa
LIKE
Reagovat
carolyn
ted se ke mě dostalo tohle video, tak kdo neviděl:

http://play.iprima.cz/tgm-talkshow-geni-misi-14
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si to pouštěla odpoledne. Pecka. :D
Reagovat
carolyn
jo taky jsem se nasmála, zatím jsem to neviděla celé. ještě je tam prý úplně na konci Radek, to jsem ještě taky neviděla
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/news/article/4342168/title/kvitova-safarova-win-wta-awards
Reagovat
Fandina
To je úžasné. Obrovská gratulace holkám!!!
Reagovat
misa
Obě ceny jsou voleny samotnými hráčkami a dokládají jen, jak jsou Petra i Lucka oblíbené a lidsky kvalitní.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám Rogerův tým Aces zatím pěkně drtí Royals a to ještě ani nenastoupil, nějak to nestíhám sledovat :D
Reagovat
smazaný uživatel
a kde na to koukáš? :) prosím :)
Reagovat
smazaný uživatel
u mě na Supertennisu :D
Reagovat
carolyn
Costigan co máš s Hercinou? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
co je ti po tom? :D
Reagovat
smazaný uživatel
já nic, co ty?
Reagovat
carolyn
já? já se jen ptám :-P
Reagovat
smazaný uživatel
tak jsme si pokecali, nikdo nic neví, nazdar bazar :D
Reagovat
smazaný uživatel
říkám, že to teďka moc nesleduju :P ale kousek jsem viděla tady
http://www.feed4u.net/section/tennis/
Reagovat
smazaný uživatel
díky, psala jsi Koukám, tak jsem se toho chytla, že nestíháš sledovat jsem chápala, že to je tak rychlé, že to nestíháš.. :)
Reagovat
carolyn
já to, že to nestíháš sledovat jsem zas pochopila úplně jinak :-P
Reagovat
smazaný uživatel
no toto :D
Reagovat
carolyn
co to??? :-D kdo tě zdržuje? :-o
Reagovat
smazaný uživatel
carolyn, ty tady o mě roznášíš drby normálně :D
Reagovat
smazaný uživatel
na něco takovýho tady opravdu, ale opravdu nemám čas :PP
Reagovat
carolyn
já? já se jen ptám :-P
Reagovat
smazaný uživatel
to byla ale hodně blbá otázka :P :D
Reagovat
carolyn
Tak nejdřív píšeš že koukáš, pak píše že u něj na supertennisu a ty pak že moc nesleduješ, tak se jenom normálně ptám?? :-D neb jsem z toho zmatená! :-P
Reagovat
smazaný uživatel
s dalšími otázkami se obraťte na tiskového mluvčího :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na finále chodím pravidelně, je to taková předzvěst vánoc. Pak už jen stromeček, kapr....I ta atmosféra je adekvátní, jak mezi hráči, tak i fanáty, policie má náhradní volno. Jen ty vstupenky by mohli slevnit (0-Kč)!
Reagovat
blixa
https://www.facebook.com/anaivanovic/photos/a.129105197104999.24606.126966253985560/1035887476426762/?type=1&theater
Reagovat
sprchon
Když to mám přímo u nosu, tak se tam kouknu, no... Na takovéto akci jsem ještě nebyl, tak jsem zvědav, jaké to bude.
Reagovat
Fandina
Smitková by měla letos hodně hrát viz
http://www.ceskatelevize.cz/sport/nejnovejsi-videa/294244-tenisovou-extraligu-budou-hrat-letos-berdych-i-kvitova/
Reagovat
smazaný uživatel
Na semifinále do Přerova bych se i jel podívat.. nevíte, kolik tak na extraligu chodí lidí a jaká je atmosféra? Na tenisu jsem živě ještě nikdy nebyl a nevím, jestli to za to stojí.. třeba fotbal mě naživo moc nebere.. a to jsem byl na Spartě, když porazila Bilbao 3:1 v evropské lize.. ale doma s Bosákem mi to příjde lepší :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na to, že to je "jen" česká extrlaiga, si myslím, že je fajn atmoška.. Já byl naživo hodněkrát na tenise, ale finále Fed Cupu v Praze se asi ničemu nevyrovná :))) Jelikož je to ve všední dny, tak nevím-- Ale kamarád říkal, že to tam je fajn.. A i kdyby, nejedeš tam kvuli atmosfery, ale tenisu, ne? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
tak atmoška k tomu patří, že jo.. :p ale těžko říct takhle předem, nejvíc se "bojím" toho, že to vlastně uvidím z úplně jinýho úhlu (záleží na sedadle).. to pak může vypadat jako úplně jinej sport :D už teď mám nervy, když nějakej kameraman na streamu má trochu jinačí úhel, než na který jsem zvyklý :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když přijdeš včas, tak si sedneš kam budeš chtít, ovšem je pravda, že je tam nával, ale jinak vidíš dobře všude, jsou tam normální lavičky a navíc se tam lidi pohybují sem tam. Je dobré tam být předem, bude asi venku fronta.
Reagovat
blixa
Ty mladý jsou zhejčkaný, to je děsný !!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
no a někdo z vás do Přerova na SF směřuje? co takhle dát ofiko TP sraz? pozval bych pár úchylů i z místní diskuze, ať je sranda :)
Reagovat
Cico93
dáme ale do Prešova:D
Reagovat
blixa
Prešov, Prešov .. bože a co třeba Nižnyj Novgorod ? To už je coby kamenem dohodil :D
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/GarbiMuguruza/photos/a.192452504236394.1073741831.182881405193504/426542377494071/?type=1&theater

choď jej radšej podávať činky.
Reagovat
blixa
Jj, viděl jsem. No hned bych běžel, činky podával, nápoje nosil, pot z čelíčka utíral ... ;-) :D
Reagovat
Cico93
:)*
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že tam hlavně Tomáš dorazí, minule měl taky přijet a odpískal to, jeho bych chtěla naživo opravdu vidět a ulovit fotku :D:D
Reagovat
PetaM
Ále, najednou fotka :D
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Tomáš je přece výjimka, že jo :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis na život je super. :) Já byl jen jednou na challengeru v Bratislavě (což má pořád do tip top kvality daleko), ale teprve až naživo si člověk uvědomí, jak je nesmírně těžké hrát kvalitně tenis, protože ta rychlost je překvapivá. Občas může člověku u televize přijít, že ten tenis není až tak rychlý, zvlášť, když je kamera umístěna v takovém úhlu jako Paříži. Ale když člověk sedí přímo u dvorce (což se mu podaří právě a jen na takových menších akcích typu challenger, extraliga), tak mu (když jde poprvé v životě) přijde tenis jako ohromně rychlý sport a teprv si všimne, jak je namáhavé dohnat zdánlivě lehký míč. Navíc, když sedí blízko, všimne si spousty detailů (rituály hráčů, co si říkají, jak se povzbuzují apod). Rozhodně jdi a nelituj.
Fotbal je nudný sport, tenis je daleko akčnější. Pokud máš rád akci, tak doporučuji navštívit taky hokej, to je na sleování naživo rovněž naprosto skvělý sport. :)
Reagovat
Davor1
Na Slovak Open chodím pravidelne, povrch v NTC je mimoriadne rýchly, takže tam je to skutočne o inom ako v Paríži či Londýne na TM :-))
Nie je to úplne top úroveň, ale každý rok tam príde niekoľko vynikajúcich hráčov ATP kvality, tento rok napríklad Gojowczyk, Troicki, Melzer, Sijsling...pred rokom Tomič, Rosol...a v dávnej budúcnosti tu štartoval aj Djoko či Stan :-))
Tento rok som dúfal, že príde Corič, ale ten nakoniec štartoval na súbežnom challengeri v Taliansku a celkovo to nemalo tak dobrú úroveň ako pred rokom, jediný Gojowczyk predvádzal top tenis. Pred rokom bolo výborných zápasov viac...máš to do Bratislavy blízko ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Bratislavu mám relativně za kopečky, bydlím u Břeclavi. Ty jsi přímo z Blavy? Já byl právě loni a moc se mi tam líbilo. Jel bych i letos, ale nabídla se dobrá brigáda, tak mi to nevyšlo. A nakonec jsme byli s kamošem rádi, letos favoriti vypadávali hodně brzo a už ten QF program nic moc.
Loni mě tam zaujal Stachovskij. Výborně se na jeho hru dívalo a byla s ním zábava. Několikrát se tam dostal do křížku s rozhodčím, ale nebylo to tak, že by byl nějak agresivní, uměl si z rozhodčího udělat srandu, když po něm lehce hodil míček s úsměvem. Rozhodčí (sympaťák z Austrálie) naštěstí srandu pochopil. Já byl přímo u toho, seděl jsem ve druhé řadě asi deset metrů od umpire. :)Stachovskij ten špíl nakonec se Struffem projel a ještě po zápase měl přímo na kurtu takovou řekl bych přátelskou debatu (bez uvozovek) s umpirem.
Jinak jsem viděl i Rosola a Lacka... (a viděl Rosolovo povýšené chování, když se nechtěl po zápase podepsat pár děckám, protože prý neměl čas) V posledním QF jsme udělali "domácí" atmosféru Sijslingovi, ale čekal jsem, že s ním bude daleko větší sranda. Byl to takový suchar, tak pak začli lidi se čím dál víc klopit na stranu De Scheppera, který byl i větší sympoš.
NTC je navíc více než důstojnou kulisou, takže parádní, doufám, že se tam za rok podívám. :)
Reagovat
Davor1
Tenis naživo je super, úplne iný zážitok ako pred monitorom...všímaš si všetky drobnosti, ktoré pri TV nevnímaš, vidíš tých hráčov detailne, ich správanie, špecifiká...
Ak máš možnosť ísť na extraligu tak to určite využi, už len vidieť niektoré hviezdy naživo stojí za to :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Super zpráva! :-)tak to se budu těšit trojnásob ;)) :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, jestli je stream na semifinálový skupiny?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že vloni nějaké byly. A finále myslím pak vysílá ČT 2.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist