Fantastická Kvitová vyhrála Wimbledon!

2. 7. 2011, 16:38
Aktuality 98
V pouhých 21 letech si Petra Kvitová splnila sen všech tenistek. Nejlepší česká hráčka ovládla letošní Wimbledon a získala svůj první grandslamový titul. Porazit ji nedokázala ani Maria Šarapovová ve finále, které Kvitová vyhrála 6-3 6-4.
Profily hráčů
Wimbledonská vítězka Petra Kvitová (© wimbledon.org)

Své druhé wimbledonské finále zahájila šampionka turnaje z roku 2004 Maria Šarapovová malým vítězstvím: vyhrála los, jako jedna z nejlépe returnujících hráček na okruhu WTA si zvolila příjem a její taktika jí vyšla. Nejistá Petra Kvitová musela stejně jako v semifinále proti Viktorii Azarenkové odvracet hned v úvodu brejkbol, tentokrát se jí to ale nepovedlo a prohrávala 0-1.

Jestli to byl ze strany české hráčky projev nervozity, tak naštěstí netrval dlouho. Kvitová vzápětí ukázala svoji sílu na returnu, vypracovala si tři brejkboly a rychle si vzala ztracený servis zpět.

Obecenstvo na úvod nevědělo, na čí stranu se přiklonit, a obě finalistky se hrou na maximální riziko snažily získat jejich přízeň. Kvitová si vysloužila potlesk po vítězných úderech po lajně z forhendu, Šarapovová křížnými míči. Nehrály se dlouhé výměny a přesně podle předpovědi legendární Navrátilové se vše odvíjelo od kvality podání.

Čeští grandslamoví vítězové:
1970 (French Open): Jan Kodeš
1971 (French Open): Jan Kodeš
1973 (Wimbledon): Jan Kodeš
1980 (Australian Open): Hana Mandlíková
1981 (French Open): Hana Mandlíková
1984 (French Open): Ivan Lendl
1985 (US Open): Hana Mandlíková
1985 (US Open): Ivan Lendl
1986 (French Open): Ivan Lendl
1986 (US Open): Ivan Lendl
1987 (Australian Open): Hana Mandlíková
1987 (French Open): Ivan Lendl
1987 (US Open): Ivan Lendl
1989 (Australian Open): Ivan Lendl
1990 (Australian Open): Ivan Lendl
1998 (Australian Open): Petr Korda
1998 (Wimbledon): Jana Novotná
2011 (Wimbledon): Petra Kvitová

Poznámka: Jaroslav Drobný a Martina Navrátilová v době svých grandslamových triumfů již neměli čs. občanství.

Petra Kvitová měla namále hned v následující hře, kdy se na stranu její soupeřky dvakrát přidalo Jestřábí oko, svůj servis si ale udržela. Dříve tak selhala Šarapovová; v šesté hře udělala Ruska za stavu 30:30 dvě dvojchyby po sobě a "věnovala" české tenistce podruhé svůj servis. To Kvitovou povzbudilo, tvrdě a přesně podávala a za stavu 5-2 si na příjmu vypracovala první setbol. Ten Ruska odvrátila esem a snížila na 5-3 pro českou hráčku, která následně set ukončila čistou hrou.

V královské lóži se tak po první sadě spokojeně usmívali Martina Navrátilová, Jana Novotná, Helena Suková i poslední český vítěz Wimbledonu Jan Kodeš.

Jestli v předešlém setu Jestřábí oko Marii Šarapovové pomohlo, v úvodu druhé sady se přiklonilo na stranu Petry Kvitové. Ta sice druhý set odstartovala trochu nesoustředěně, díky potvrzení elektronického zařízení ale srovnala na 30-30, další dvojchyba ruské hráčky jí dala brejkbol a ten Kvitová využila skvělým forhendem po čáře - což znovu potvrdilo Jestřábí oko.

První větší známky nervozity byly na Petře Kvitové znát v následujícím gamu, v němž udělala své první dvě dvojchyby. Servis si ještě udržela, za stavu 2-1 už se ale Šarapovová dočkala a srovnala na 2-2.

Nejlepší momenty už tak vynikajícího zápasu předvedly obě tenistky v několika dalších minutách. Šarapovová se zlepšila na podání, díky kterému byla blízko vedení 3-2, Petra Kvitová ale bojovala jako lvice a vypracovala si další brejkbol. Ten ještě neproměnila, potom však předvedla dva brutální returny, které jí vrátily vedení.

Tehdy na českou tenistku přišly nejtěžší chvíle. Následující hru začala dobře, u sítě ale zkazila snadný bekhendový úder do otevřeného kurtu, při shodě zahrála podobně špatně další jednoduchý úder, tentokrát z forhendu, a nabídnutý brejkbol Šarapovová využila.

Když Kvitová zahájila následující game returnem daleko do autu, zdálo se, že by se mohly vyplnit pesimistické předpovědi o její grandslamové nezkušenosti. Ruská tenistka ale vzápětí zahrála dvojchybu, Petra Kvitová přidala výborný vítězný úder, po nevynucené chybě soupeřky pak měla další dva brejkboly, a rázem z toho bylo vedení 4-3, které česká hráčka vzápětí potvrdila na servisu.

Šarapovová ještě k radosti svého snoubence, basketbalisty Saši Vujačiče, snížila na 5-4, ale zvrat už Petra Kvitová nepřipustila. V nejdůležitějších momentech nejdůležitějšího zápasu své kariéry si udržela pevnou ruku: dvě výměny si vyhrála, Ruska trefila z returnu síť a přišly tři mečboly. Zápas ukončila Kvitová nejlépe, jak mohla - svým prvním esem v zápase. Vzápětí radostí pustila raketu, schovala na chvilku tvář do dlaní a běžela k síti podat ruku Šarapovové.

"Když tu stojím s trofejí a vidím ty skvělé hráčky v královské lóži... jsem šťastná, že jsem vyhrála," řekla dojatá Kvitová při ceremoniálu na dvorci a poděkovala i svým předchůdkyním Navrátilové a Novotné. "Je skvělé, že mě sledovaly a podporovaly celý turnaj, že mi radily," řekla se slzami na krajíčku česká hráčka, která také pozdravila rodiče a bratry v hledišti. "Mám vás ráda," vzkázala jim před zaplněným centrkurtem.

Jednadvacetiletá Kvitová získala za životní úspěch prémii 1,1 milionu liber (v přepočtu 30,2 milionu korun) a v žebříčku WTA bude poprvé v kariéře sedmá.

Výsledky - Wimbledon - ženy:

Dvouhra - finále:
Kvitová (8-ČR)
- Šarapovová (5-Rusko) 6:3, 6:4.

Statistiky:
Úspěšnost 1. podání: 66 % - 76 %
Esa: 1 - 3
Dvojchyby: 4 - 6
Vítězné míče: 19 - 10
Nevynucené chyby: 13 - 12
Brejkboly: 5/9 - 3/5

Komentáře

98
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevíte někdo prosím kde odehraje petra další turnaj a kdy ??? díky
Reagovat
Jiri
Ono to vypada, ze bychom mohli byt svetovou "velmoci" v tenisu zen.V singlu verim, ze jeste uslysime o Šafařový a dalsich holkach no a debl. Na FO zvitezil ciste cesky par a tady dalsi hracka. K tomu SF fed cupu a jeste nevime, jak budou v budoucnu hrat Pliskojc.Verim, ze tento rok jeste cesky tenis 1 velky uspech zaznamena.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady ještě jeden rozhovor s Petrou, nejhezčí je, jak se na začátku Petra ptá pořadatelů: "Co mám dělat s tou trofejí?" a ta ženská, co jí zpovídá, jí říká: "Tu si teď můžeš nechat, alespoň na chvíli." :-)))

http://www.youtube.com/watch?v=YE-E1a2lYdA&feature=related
Reagovat
skott
a uz je to tady, temer stovka komentaru na tema - Petra svetova jednicka, Petra multigrandslamova vitezka, Petra jedina budoucnost tenisu, Petra pozvedne zensky tenis o level vys:))
Reagovat
smazaný uživatel
No, v zájmu objektivity je třeba říci, že totéž víceméně řekl během přímého přenosu John McEnroe a (tuším) Tracy Austin v reakci na některé super údery od Petry. :-)

Nebuď "sore loser", nesluší ti to. :-) třeba ti zítra Irina vyhraje aspoň juniorku. :D
Reagovat
VlS
Skotte, já myslel, že nemáš na čtení čas, protože sháníš pořádnou baterku, aby ti vydržela když budeš chodit teď chvíli kanálama :-DD
Reagovat
skott
nemej peci, Visi:) Osobne se radsi dopustim sveho nazoru, nez nicnerikajici omacky, jak muzou vyhrat obe hracky.Pokud se venujes i fotbalu, mohl bys z fleku nahradit mistra plku Taborskeho na CT;-)
Reagovat
zde73
velka gratulace!
Reagovat
frufru77
Nikdo navíc nemůže říci, že měla štěstí... Pironkova na trávě výborná, Azarenka letos celkově výborná a Maria s přesně načasovanou formou......nelze než smeknout, opravdu nádhera....
Reagovat
smazaný uživatel
a taky nebezpečná Vinci, která měla formu
Reagovat
capjar
Fandil jsem po celý turnaj, děkuji za pěkný zážitky. Gratuluji Petře i Květě a všem našim ostatním !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace,jsem moc rad ze to dotahla az do konce:)Zapas jsem bohuzel nevidel,prace.Kouknu ze zaznamu v tydnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Kvítku! :) Famózní výkon od famózní ženy! :) A když se podívám na ty jména před ní, tak je jasně, že do konce roku se vyšvihne minimálně na 3. místo, před ní může skončit jen dvojice li na a sharapova, ostatní tenistky sou dosti marné a i když Wozniacki, či Clijstejrs jsou na betonu suverénnní, všechny body neobhájí, kdežto petka a konec konců výše zmíněná dvojice prakticky nic neobhajuje. Bravo Peto :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nevim proste, Petra je budoucnost svetoveho tenisu. Ta sila uderu a styl hry je uplne nekde jinde. Wozniacka a spol proste Grandslamy vyhravat nebudou, ale oni nemuzou zmenit styl hry, nejsou na to stavene a nemaji na to silu.

Myslim, ze ted to bude hlavne o:
Maria, Li Na, Serena, Venus, Kim, Petra
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, to co jsme dnes viděli je budoucnost ženského tenisu. Venus ale už tam rozhodně nepatří, Kim brzy také ne (bohužel). Ale není všem dnům konec. Petra je asi první z nové generace tenistek, které pozvednou ženský tenis na vyšší level, ale přijdou i další.
Reagovat
vendulkabendulka
Souhlas, ale nevidim tam Lisicki, ktera podle me bude cim dal lepsi a je s ni potreba pocitat
Reagovat
smazaný uživatel
vim ze to sem moc nepatri, ale presto se zeptam, nevite nahodou jestli se nekdy na kurty vrati Tatiana Golovin? nebo uz definitivne ukoncila karieru?..
Reagovat
a.magerova
Poř. (minule) Jméno Body
1. (1.) Wozniacká 9915
2. (2.) Clijstersová 7625
3. (3.) Zvonarevová 6695
4. (5.) Azarenková 6465
5. (6.) Šarapovová 6141
6. (4.) Li Na 5855
7. (8.) Kvitová 5437
8. (7.) Schiavoneová 4860
9. (9.) Bartoliová 4230
10. (10.)Stosurová 3405

Zdroj: http://sport.idnes.cz/pohadka-dovrsena-kvitova-dobyla-titul-z-wimbledonu-fhd-/tenis.asp?c=A110702_144557_tenis_bur
Reagovat
smazaný uživatel
a v žebříčku za letošní rok 2011 už je na druhém místě.
Reagovat
smazaný uživatel
Martina Navrátilová získala občanství USA v roce 1981. První Wimbledon vyhrála v roce 1978, takže ta tabulka je špatně.
Reagovat
a.magerova
http://www.fromsportcom.com/v-2/8/164/v-296444.html
Reagovat
ReadyTeddy
Saturday is CZECH day! :)))
Reagovat
r176
super dalsi titul doma!!kveta peschke vyhrala ctyrhru!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, koukal jsem. Ještě Iveta vyhraje mix a Wimbledon můžou pomalu přesunout do Prahy. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
blaznis, aby nam tu furt lilo? :-) Gratulace holkam, take jsem se divala. Melzer mi ale bude sympaticky jen do zitra. Vcetne ;-)
Reagovat
a.magerova
Jsou to prostě holky šikovný :-))
Reagovat
Frick
Přecijen jsem se obával toho, že Maria si to pohlídá. Jela celym turnajem jako válec a v ČF a SF ztratila po setu.

BTW: Taky vám přijde, že loni byl Berďa jedním z těch překvapení, kdy se dobrý tenista (ale nikoliv megastar) dostal až do finále (snad třeba jako Krajiček?).

No ale v případě Petry to tak nevidím. Věřím tomu, že tohle nebylo všechno a ještě nějaký GS vyhraje.

No ale nebude to lehký. Třeba na US open. Jako vítězce Wimbledonu se na ní nebude pohlížet jako na oustider.

A další věc - Nemůže mít problém s hledáním motivace? Je to prostě tak, že si může říct, že "prestižnější turnaj se už vyhrát nedá"

A poslední věc - nevíte, kdy naposled byla wimbledonská šampionka v následném WTA žebříčku tak nízko?
Reagovat
smazaný uživatel
já teda doufám, že další GS tituly budou přibývat a myslim si, že Petra bude příští roky patřit do nejužší špičky

a tý motivace si myslim bude mít ještě hodně, stále má co zlepšovat a holka jako ona si podle mě zaslouží vyhrát víc GS a ona se o to bude snažit, takže ta motivace vyhrávat další turnaje tady být musí
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se kvitové povede tak i dál...teď by si mohla dát za cíl co nejlepší umístění v žebříčku :)...btw vůbec bych se nedivil, kdyby i následující US Open vyhrála :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace. Hodně solidni zapas :)
Reagovat
r176
kveta usiluje o prvni grandslam!!
http://www.fromsportcom.com/v-2/8/164/v-296444.html
Reagovat
smazaný uživatel
Hluboce smekám a gratuluji Petře k fenomenálnímu vítězství ve Wimbledonu a k předvedenému výkonu. Její titul je o to cennější, že hrála proti soupeřce, která předvedla maximální výkon a hrála výborně. Potvrdilo se ale to, že pokud Kvítko předvede naplno svou hru, neexistuje dnes na této planetě tenistka, která by ji byla schopna porazit. Petro, jste úžasná hráčka, nevíc velmi milá a příjmená. BRAVO!!! Tož už delší dobu sleduji tento server, ale dnes jsem se prostě musel přihlásit.... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná fit Serena, která dá během dvou setů 20 es, jako loni ve Wimbledonu s Cibulkovou (tj. její podání na trávě je prakticky neprorazitelné).
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že za ten rok od posledního Wimbledonu udělala Petra takový pokrok, že s letošní formou by porazila i loňskou Serenu. Ale jak píšeš, všechno je to možná. Ale já věřím, že jo.
A Cibulková je na trávě marná, to není srovnání.
Reagovat
r176
http://www.fromsportcom.com/v-2/8/164/v-296573.html
Reagovat
r176
fandime dal!iveta benesova bojuje v mixu!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak velka gratulace:)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto zasloužená výhra. Měl sem teda docela obavy v tom druhym setu po těch třech fatálních chybách aby se to neotočilo, ale naštěstí Petra neni Murray a s přehledem to dohrála. Snad na to naváže dál a bude se pořád zlepšovat. Hru má fakt výbornou..
Reagovat
smazaný uživatel
obrovska gratulace Petre, jestli timto stylem bude hrat i nadale muze na konci roku byt uplne v pohode v top 3, navic psychicky je nesmirne odolna, tak uvidime jak se ji bude darit v druhe polovine sezony..
Reagovat
r176
velika gratulace petre!!nemate to nekdo nahrane z tv?
Reagovat
a.magerova
Budou mít společné:
buď první vítězství ve Wimbledonu
nebo vítězové hrající levou rukou
Reagovat
smazaný uživatel
stylove za b)!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To čo predvádzala Kvitová na returne by obstálo aj v mužskom tenise :)..Ten prakticky rozhodol..Marušin síce prudký,ale monotónny servis nemal nádej..Celkovo bola Maruškina hra málo nápaditá, hrala razantné údery, ale na rozdiel od Kvitovej do stredu dvorca...Kvitová vyhrala zaslúžene a jej úspech dokázal, že ženský tenis je v súčasnosti maximálne vyrovnaný a GS môže vyhrávať ľubovoľná hráčka z TOP 10...
Reagovat
darek.vrana
Libovolna krome svetove jednicky:).
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě,a v tom je jádro pudla:-D,Petra je přesnější a razantnější,tipuji že se bude přetahovat o post světové jedničky s V.Azarenka,ta je taky vynikající a bude se též zlepšovat ,ostatní budou kompars:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Petře :-) . Maria jednoduše neměla šanci. Ale kdyby místo Petry ve finále byla třeba Viky tak bych řekl že vítězkou wimbledonu byla Maria.Nehrala až tak špatně, teda až na tich 6 dvojchyb které davala na důležité míče.
Reagovat
UnrealTom
paráda prostě nemam slov krásnej zážitek jen tak dál Petro
Reagovat
smazaný uživatel
meli bychom rict taky neco hezkeho Marii, treba: "Bojovala jsi, Mano a ani jsi tolik nervala!"
Reagovat
smazaný uživatel
Bojovala? Hrála úplně na h*vno!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak nebyla na kurte sama, ze......
Reagovat
smazaný uživatel
Byla pravda nervóznější než Petra, ale nebylo to zase tak špatné. Na peztru to sice nestačilo, ale kdybby hrála se soupeřkou která byse kupříkladu nechala zastrašit tím prvním brejkem tak by ten zápas asi vyhrála. Takže ikdyž byla horší je její výkon třeba symbolicky ocenit, už protože to bylo velké finále. Ale to její řvaní mě stejně štvalo, ikdyž to mohlo být ještě horší. A o to gratuluju Petře ještě víc, že vyřadila dvě sirény.
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo myšleno jak?
Reagovat
smazaný uživatel
jestli to byla otazka na me, tak odpoved zni, ze kazdy(a) hraje, co mu souper(ka) a pripadne vlastni limity dovoli.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se ti konkrétně nezdá? Říká se sláva vítězům a čest poraženým. A pokud jde o ten dovětek. Tak porazit Azarenkovou byl velký úspěch a porazit ( sípíš v tomto případě než vyřadit druhý) řvou obě.
Reagovat
a.magerova
a to jak byla naštvaná, že v hledišti někdo zakašlal... no hnus velebnosti :-((
Reagovat
smazaný uživatel
v kontextu byly jeji stiznosti na hluk absurdni, to je pravda pravdouci, ale fakt mi prislo, ze jak je Petrou zaskocena, tak je nejaka tissi........
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiši přestanete už někdy remcat na to hekání? Vždyť to je pořád dokola! Užijme si, že Petra vyhrála a nechme Marušku takovou, jaká je. Ona se už nezmění.
Reagovat
Jersey
nevíte lidi někdo jestli se kvítek posune v žebříčku WTA? díky
Reagovat
smazaný uživatel
bude sedmá!
Reagovat
smazaný uživatel
viz nize:
Reagovat
smazaný uživatel
Moc to Petře přeju a hlavně jí co nejupříměj gratuluju k takové cenné trofeji. Kdychom měli tak kvalitních tenistek víc. Každopádně Petra byla o hodně lepší než Šarapovová. Ten druhý set byl bitva, ale podle mě by bylo hodně nespravedlivé ho petře upřít. Kdoví jak by pak vipadal ten třetí. Ale naštěstí to dopadlo nejlíp jak mohlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo kam se Petra posune v Race?
Reagovat
a.magerova
Komentátor říkal, že bude sedmá.
Sedmá a má GS zatímco No1 furt nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Posune se na sedmé místo
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli myslíš žebříček, tak bude 7., ale do konce roku obhajuje jen asi 330 bodů, takže půjde určitě ještě nahoru. Pokud myslíš opravdu Race (=žebříček za tento rok), tak je Petra 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ne, já mám na mysli žebříček Race to the Championships, kde jsou body pouze za letošní sezónu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v něm bude Petra druhá.

viz http://www.wtatennis.com/page/RaceToSECSingles/0,,12781~0~1~100,00.html
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská gratulace Petře! Naprosto zasloužená výhra po těch neuvěřitelných výkonech v průběhu celého turnaje! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neuveritelne se stalo skutecnosti
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vy jste vocasové normální larva vyhrála titul a vy děláte jak kdyby jste ho vyhrály vy a ten megáč k tomu . Stejně nic nedostanete vám to karieru nezlepší ani finanční situaci ne tak sere na to a sportu zdar teda nasrat všem.
Reagovat
smazaný uživatel
s tímto přístupem se můžeš jít zrovna někam oběsit :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ale papulo budu stoho mit dost protože já si na ni vsadil a určitě nejsem sám...
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo si dat po papuli :D
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi dojemne, Kvitova si to zaslouzila, i kdyz nutno rict, ze jeji souperka byla zdatna.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem brečel jak pes:-D
Reagovat
petrulinka
Velká gratulace Petře!!! Taky jsem ukápla slzičku.
Reagovat
a.magerova
Jj u nás doma taky ukáply, je fantastická, gratulujemeeee !!!!

http://www.wimbledon.com/images/pics/large/b_10_kvitova_130_aeltc_t_hindley.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petře, vážně skvělý výkon. Téměř dvojnásobný počet winnerů (19) oproti své soupeřce (10) a 13 nevynucených chyb, o jednu více než její soupeřka. Až na ty dvě jednoduché chyby v šesté hře druhé sady, o nichž níže píše Matěj, to byl výborný výkon hoden wimbledonské šampionky.
Reagovat
Jiri
Neuveritelne se stalo skutecnosti! PÉŤA uz zustane nesmrtelnou. Jen tak dal, at uz je brzo jednicka.
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská gratulace, krásný zápas s tím nejhezčím koncem ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Peťo, to bylo naprosto famózní, gratulace největší! :)
Reagovat
smazaný uživatel
YEES Peťulka to dokázala :D
Reagovat
smazaný uživatel
neuvěřitelné, jsem dojat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto masité:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak "Reznik z Fulneku" to dokazal! Dik za nadherny sportovni zazitek a gratulace nejvetsi, Peto!
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutely fantastic!!!
Reagovat
smazaný uživatel
TO JE JAKO SEN .............
Reagovat
matesdc
nádherna Péťo, aj slza mi ukápla....
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská gratulace, zvládla to na výbornou (až na ty dvě nevynucené chyby z krátkých míčů, které měla v pohodě zabít do otevřeného kurtu při svém podání za stavu 3:2 ve druhém setu, díky nimž de facto ten game nakonec prohrála). Některé míče z její rakety byly opravdu na velké WOW!
Reagovat
smazaný uživatel
A teď US Open :)
Reagovat
VlS
Bomba, zvládla to.
Kde jsi Skotte?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi zkousává lekci :D
Reagovat
smazaný uživatel
uplne jei mi to zkazil, chtela jsem odpovedet, ze je na skoleni! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
....jsi mi to...., pardon, jsem dojata :-))
Reagovat
smazaný uživatel
já normálně řval jak mimino
Reagovat
smazaný uživatel
tady taky slza ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak promiň no :D
Reagovat
smazaný uživatel
davno se stalo ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist