Favorit Blake nezaváhal, porazil Selu

16. 7. 2008, 09:33
Aktuality 0
Americký tenista James Blake potvrdil v prvním kole turnaje v Indianapolisu roli favorita. Na úvod podniku s dotací 525.000 dolarů porazil nejvýše nasazený hráč Izraelce Dudi Selu 7-6 a 6-2.
Profily hráčů (7)
James Blake

Pro Blakea bylo utkání v Indianapolisu první od tři týdny staré wimbledonské prohry s Rainerem Schuettlerem. Možná to byla právě dlouhá pauza, kvůli které zaspal na začátku prvního setu, v němž se Dudi Sela rychle ujal vedení 2-0. Blake se ale dokázal rychle vzpamatovat a první set ještě dotáhl do tie-breaku, ve kterém zvítězil 7-2.

"Bylo tam pár divokých momentů, hlavně když servírujete na vítězství v setu a musíte hrát tie-break," řekl nejvýše nasazený Američan v narážce na to, že jeho izraelský soupeř nezvládl klíčový gam setu. "To může spoustu hráčů demoralizovat."

Ve druhém setu se Selovi - který dal jen v prvním gamu zápasu tři esa - přestalo dařit při podání a Blake toho dokázal využít. "Úútočit po jeho druhém podání, to je myslím jedna z mých nejsilnějších zbraní. Když ho dokážu dostat pod tlak, pak to ovlivní i jeho první podání," dodal Blake, který druhou sadu získal v poměru 6-2.

Dalším Američanem, který postoupil do druhého kola, byl čtvrtý nasazený Sam Querrey. Ten si rovněž ve dvou setech poradil s Go Soedou z japonska. "Určitě je to těžký soupeř. Má vynikající bekhend. Jsem moc rád, že jsem vyhrál, zvlášť po té včerejší čtyřhře," řekl po utkání Querrey, který den předtím prohrál spolu s Jamesem Blakem s dvojicí Hanley/Kerr.

Výsledky - Indianapolis:
Dvouhra - 1. kolo:
Blake (1-USA) - Sela (Izr.) 7:6 (7:2), 6:2, Querrey (4-USA) - Soeda (Jap.) 6:4, 6:4, Haas (5-Něm.) - Levine (USA) 7:6 (7:4), 6:2, Ram (USA) - Santoro (6-Fr.) 7:6 (8:6), 6:4, Falla (Kol.) - Bellucci (8-Braz.) 3:6, 6:4, 6:1, Spadea - Young (oba USA) 6:2, 6:4, Čun Ung-sun (Korea) - Guccione (Austr.) 6:4, 7:6 (7:4), Isner - Kendrick (oba USA) 7:5, 6:4, Reynolds (USA) - Dancevic (Kan.) 6:7(6:8), 6:3, 6:2, Odesnik (USA) - Kureši (Pák.) 6:4, 7:5.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist