Favorit Murray v Bangkoku získal třetí letošní titul

2. 10. 2011, 11:45
Aktuality 1
ATP BANGKOK - Britský tenista Andy Murray potvrdil v Bangkoku roli turnajové jedničky a ve finále porazil Donalda Younga z USA 6-2 6-0. Čtvrtý hráč světa si připsal třetí titul v sezoně a celkově 19. v kariéře.
Profily hráčů
Andy Murray

Čtyřiadvacetiletý Andy Murray nedal o dva roky mladšímu Donaldu Youngovi šanci a 55. hráče světa, který poprvé v kariéře postoupil na okruhu ATP do finále, porazil za 48 minut. S Youngem se britský favorit utkal letos už potřetí - na US Open ho hladce porazil, na Masters v Indian Wells s ním však překvapivě vypadl ve dvou setech.

"Hrál fantasticky, s výsledkem jsem dnes nemohl nic udělat. Odehrál skvělý zápas," řekl Young. "Ale mám tu za sebou čtyři povedené zápasy a poprvé se dostanu do Top 50, tak jsem moc šťastný. Byl to jeden z cílů, které jsem si před sezonou dal," dodal bývalý vítěz juniorky Australian Open.

Britský tenista hrál na prvním turnaji od semifinálové porážky na US Open. V Thajsku ztratil set pouze v semifinále s Francouzem Simonem.

"Byl to velmi dobrý turnaj. Doufám, že ve výkonech budu pokračovat i v Šanghaji," komentoval Murray, který by rád zakončil sezonu na 3. místě světového žebříčku před Federerem. "Roger ale hraje v evropských halách dobře, tak pokud se chci před něj dostat, musím na tom tvrdě pracovat," dodal.

- ATP 250 BANGKOK -
(Thajsko, tv. povrch, 587.000 dolarů)
nedělní výsledky (02. 10. 2011)

Dvouhra - finále:
Murray (1-Brit.) - Young (USA) 6-2 6-0

Čtyřhra - finále:
Marach/Kuréší (1-Rak./Pák.) - Kohlmann/Waske (Něm.) 7-6(4) 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak pohodička pro Andyho. Zas tak jednoduché jsem to ani nečekal. Ale nevím jestli je moudré teď hrát i v Tokiu a navíc ještě i čtyřhru před obhajobou v Šanghaji. No uvidíme jestli to zvládne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist