Favorité na zlato bez problémů postupují

12. 8. 2008, 16:26
Aktuality 3
Tři největší favorité na zisk olympijského zlata si bez komplikací zajistili cestu do třetího kola. Roger Federer, Rafael Nadal ani Novak Djokovič neztratili ani set a přiblížili se nejcennější medaili. Zřejmě největším překvapením dneška je vypadnutí čtvrtého nasazeného Nikolaje Davyděnka, který nestačil na Francouze Mathieua.
Rafael Nadal

Rogeru Federerovi stála v cestě do třetího kola velmi snadná překážka. Rafael Arevalo je ve světovém žebříčku až v páté stovce a proti světové jedničce byl jasným outsiderem. To se potvrdilo i na kurtu: Federer získal první set hladce 6-2, ve druhé sadě se sice hra vyrovnala, ale Švýcarův brejk hned v úvodu rozhodl o jeho bezproblémovém postupu.

V té době už ve třetím kole byli i Rafael Nadal a Novak Djokovič. Nadal v souboji budoucí světové jedničky s bývalou nastoupil proti Lleytonu Hewittovi z Austrálie. Oba tenisté pobyli na kurtu 90 minut, během kterých povolil Španěl svému soupeři pouhé tři gamy. Nadal zvítězil 6-1 6-2 a zlepšil si svou bilanci od května na 34 výher a jedinou porážku.

Tu mu v Cincinnati připravil třetí hráč světa Novak Djokovič, který ukončil olympijské působení Němce Rainera Schüttlera. Ani ve svém druhém utkání nepřipustil srbský tenista drama ve třetím setu, za 74 minut vyhrál 6-4 6-2. Djokovič si díky vítězství ve druhém vzájemném duelu vylepšil bilanci v sezoně na 46 výher a 11 proher. V dalším kole narazí jednadvacetiletý tenista na Rusa Michaila Južného, který porazila Švéda Thomase Johanssona 7-5 6-2.

O dosud největší překvapení na úkor papírového favorita se v Pekingu postaral Francouz Paul-Henri Mathieu. Nenasazený hráč nastoupil proti turnajové čtyřce Nikolaji Davyděnkovi. Ruský hráč se po vítězství nad Ernestsem Gulbisem přiznal, že v poslední době marně hledá motivaci, a díky úspěchu na olympijských hrách ji nenajde. Proti Mathieuovi totiž neuhrál ani set a po prohře 5-7 3-6 se s turnajem loučí.

Mimo hru je také devátý nasazený Stanislas Wawrinka ze Švýcarska. Federerův krajan dokonce dostal od Rakušana Melzera 'kanára' a prohrál 4-6 0-6.

Nicolas Massu z Chile nepatřil mezi největší favority olympijské soutěže, ale do Pekingu přijel jako obhájce zlata a do druhého kola postoupil po dvousetové výhře nad Belgičanem Darcisem. Ve druhém kole ale jeho cesta za obhajobou skončila: Argentince Davida Nalbandiana trápil jen v prvním setu, který prohrál až v tie-breaku, v další sadě už uhrál jediný game.

Naopak druhý chilský medailista z Atén Fernando Gonzalez do 3. kola postoupil - devatenáctiletého Chorvata Marina Ciliče porazil hladce 6-4 6-2. O postup do čtvrtfinále se turnajová dvanáctka utká s Belgičanem Olivierem Rochusem.

Výsledky - olympijské hry - muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (17-ČR) - Seppi (It.) 6:3, 7:6 (7:4), Federer (1-Švýc.) - Arevalo (Salv.) 6:2, 6:4, Nadal (2-Šp.) - Hewitt (Austr.) 6:1, 6:2, Djokovič (3-Srb.) - Schüttler (Něm.) 6:4, 6:2, Mathieu (Fr.) - Davyděnko (4-Rus.) 7:5, 6:3, Nalbandian (7-Arg.) - Massu (Chile) 7:6 (7:0), 6:1, Blake (8-USA) - Hrbatý (SR) 7:6 (7:3), 4:6, 6:3, Melzer (Rak.) - Wawrinka (9-Švýc.) 6:4, 6:0, Gonzalez (12-Chile) - Čilič (Chorv.) 6:4, 6:2, Južnyj (13-Rus.) - T. Johansson (Švéd.) 7:5, 6:2, Kiefer (15-Něm.) - Anderson (JAR) 6:4, 6:7 (4:7), 6:4, O. Rochus (Belg.) - Tipsarevič (Srb.) 7:6 (7:5), 2:3 skreč, Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) - Calleri (Arg.) 6:4, 6:4, Simon (Fr.) - Caňas (Arg.) 7:5, 6:1, Monfils (Fr.) - Hanescu (Rum.) 6:4, 7:6 (7:5), Andrejev (Rus.) - Llodra (Fr.) 6:4, 3:6, 6:1.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
VAMOS RAFA nebo GONZO:))))))))!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS RAFA!!!!!!Makej hochu,věřím tvému zlatu!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
a verim tiez tomu ze ja som dement:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist