Favorité v San Jose: Monfils se odhlásil, Roddick měl namále

16. 2. 2012, 10:11
Aktuality 4
Nechybělo moc, a podnik ATP v San Jose mohl přijít o své dva nejvýše nasazené hráče. První tenista turnajového pavouka Gael Monfils odstoupil ze soutěže před svým prvním zápasem kvůli zánětu v pravém kolenu. Zranění mohlo vyřadit i Andyho Roddicka, ten ale nakonec svůj zápas zvládl a krajan Kudlu vyřadil po bitvě 6-7 7-6 a 6-4.
Andy Roddick

Třináctý hráč světového žebříčku Gael Monfils měl vstoupit do SAP Open v Kalifornii zápasem proti bulharskému kvalifikantovi Dimitaru Kutrovskému, kterému patří v pořadí ATP až 438. místo. Francouz ještě v pondělí odehrál exhibiční zápas a v úterý čtyřhru, před prvním utkáním v singlu se ale pořadatelům omluvil kvůli problémům s pravým kolenem. Ty mu nedovolí nastoupit ani na dalším turnaji v Memphisu, místo toho Monfils absolvuje doma ve Francii vyšetření obou kolen.

Turnaj v San Jose málem přišel také o druhého nasazeného hráče a domácího favorita Andyho Roddicka. Bývalá světová jednička vydřela ve druhém kole vítězství nad devatenáctiletým Američanem ukrajinského původu Dennisem Kudlou 6-7 7-6 a 6-4 za téměř tři hodiny.

Trojnásobný vítěz turnaje Roddick se představil v akci poprvé od Australian Open, kde vzdal zápas s Lleytonem Hewittem kvůli zranění stehna, a opět se na kurtu nevyvaroval zdravotních problémů. Ve druhém setu si zvrtnul pravý kotník, padl na kurt a chytil se za hlavu.

"Nejlepší na tom dneska bylo, že jsem to přežil," konstatoval Roddick, jenž hrál s bandáží na nedávno poraněném stehně.

Za obhajobou titulu vykročil Kanaďan Milos Raonic, jenž ve dvou setech zdolal Němce Tobiase Kamkeho. Rovněž ve dvou setech zvládl svůj zápas i Francouz Julien Benneteau. Ten sice proměnil jen dva ze šestnácti svých brejkbolů, proti domácímu Ryanu Sweetingovi ale zvládl oba tie-breaky.

Dnes vstoupí do turnaje Radek Štěpánek, který měl jako nasazená čtyřka na úvod volný los - čeká ho Belgičan Steve Darcis.

Výsledky - San Jose (tvrdý povrch, dotace 531.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Benneteau (5-Fr.) - Sweeting (USA) 7:6 (7:3), 7:6 (7:5), Harrison (USA) - O. Rochus (8-Belg.) 4:6, 6:2, 6:3, Istomin (Uzb.) - Querrey (USA) 5:7, 6:3, 7:5.

Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (2-USA) - Kudla (USA) 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
skoda Stepce, 2x dojde az do TB a pak je celkem jednoznacne prohraje. Divam se ted ale jenom na cisla.... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím Rajoničovi. je to jeden z mála, kdo by mohl rozvířit kalné vody na vršku ATP. Je třeba si upřímně přiznat, že z něho nikdy nebude legenda. Hraje silově a méně technicky a takoví hráči už se nemají kde posouvat.
Reagovat
smazaný uživatel
mluvis stale o Raonicovi? A jak to tak dopredu vsechno vis???? Napriklad za Lendla by mnozi v pocatcich nedali ani tu povestnou zlamanou gresli! A podobnych prikladu by se naslo jiste vic. Nemam tohle jasnovidectvi rada.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad bude Gael co nejdřív v pořádku!!!:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist