Favorité v San Jose postupují. Štěpánek se utká s hráčem třetí stovky

13. 2. 2009, 10:15
Aktuality 0
ATP SAN JOSE - Andy Roddick, Juan Martin Del Potro a James Blake v cestě do čtvrtfinále podniku v San Jose neztratili ani set. Český tenista Radek Štěpánek, který z druhého kola postoupil už ve středu, si o semifinále zahraje s 270. hráčem světa Widomem.
James Blake

V cestě za čtvrtým titulem ze San Jose nezastavil Andyho Roddicka ani dvacetiletý Lotyš Ernests Gulbis. Tvrdě servírující Američan sice pouze jednou prolomil soupeřův servis, sám však odvrátil všech pět brejkbolů a i s pomocí 10 es vyhrál za hodinu a 20 minut 6-3 7-6.

Ačkoliv Gulbis udělal šest dvojchyb, dokázal domácího tenistu srvisem potrápit. Po jednom z nich Roddick dokonce praštil raketou o kurt, když se domníval, že šel míček do autu. "Hrál na hranici rizika, včetně druhého servisu," řekl šestadvacetiletý Američan, kterého v pátek čeká Tommy Haas.

Uspěl také třetí nasazený James Blake, který měl začátkem týdne problémy se zády. Ovšem po výhře nad Spadeou si poradil také s Francouzem Florentem Serrou, kterého porazil i díky 13 esům 6-4 6-3. Blake odvrátil všech pět brejkbolů. Ve čtvrtfinále narazí na jednadvacetiletého krajana Querreyho, s nímž má zápasovou bilanci 3-1.

Po prvním kole si stěžoval na únavu po náročném přeletu z Argentiny, ve druhém už jasně smetl Japonce Keie Nišikoriho. Dvacetiletý Juan Martin Del Potro vyhrál dvakrát 6-2 a v cestě za druhým letošním titulem se mu do cesty postaví domácí turnajová pětka Mardy Fish.

Český tenista Radek Štěpánek se utká v pátečním čtvrtfinále turnaje v San Jose překvapivě s Američanem Toddem Widomem. Až 270. hráč světa porazil zkušenějšího krajana Taylora Denta po setech 6-7 6-3 6-2. Pětadvacetiletý tenista, jenž se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, nemusel ve dvouhodinovém souboji čelit ani jednomu brejkbolu a do čtvrtfinále postoupil poprvé v kariéře.

Štěpánek v San Jose obhajuje účast ve finále. Loni podlehl v zápase o titul domácímu Andymu Roddickovi, s kterým se letos může utkat už v semifinále.

- ATP 250 SAN JOSE (USA, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (1-USA) - Gulbis (Lot.) 6-3 7-6(3)
Del Potro (2-Arg.) - Nišikori (Jap.) 6-2 6-2
Blake (3-USA) - Serra (Fr.) 6-4 6-3
Querrey (6-USA) - Gremelmayr (Něm.) 6-3 6-2
Fish (5-USA) - Isner (USA) 6-2 6-7(4) 7-5
Widom - Dent (oba USA) 6-7(5) 6-3 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Haas/Štěpánek (Něm./ČR) - Butorac, Fisher (USA/Austr.) 4-6 6-4 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist