Favoritky Šarapovová, Radwaňská i Clijstersová postupují

29. 6. 2012, 23:59
Aktuality 10
WIMBLEDON ženy - Žádná tenistka z okruhu adeptek na wimbledonský titul dnes nezaváhala. Do osmifinále bez problémů prošly světová jednička Maria Šarapovová, Polka Agnieszka Radwaňská i zkušená Belgičanka Kim Clijstersová.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová po vydřené výhře proti Piroňkovové další problémy nepřipustila. Ve 3. kole dnes porazila hladce 6-1 6-4 Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu a postoupila do osmifinále. "Spokojená dnes můžu být s hrou v prvním setu, ve druhém to bylo horší. Ale věřím, že do příštího zápasu vše vypiluju," komentovala wimbledosnká vítězka z roku 2004 Šarapovová.

V následujícím kole světovou jedničku a čerstvou vítězku French Open čeká loňská semifinalistka Sabine Lisická z Německa. "Těším se, bude to těžký zápas. Loni tady hrála velmi dobře a tráva jí sedí," uvedla Šarapovová.

Lisická, která letos laborovala s řadou zdravotních problémů, zdolala ve třech setech přemožitelku českých tenistek Karolíny Plíškové a Petry Cetkovské Američanku Sloanne Stephensovou.

Věra ZvonarevováVe třetím kole uspěla i bývalá světová jednička Kim Clijstersová, která hraje poslední Wimbledon před ukončením kariéry. Postup belgické tenistce usnadnila Ruska Věra Zvonarevová, která za stavu 6-3 a 4-3 pro soupeřku utkání kvůli potížím s dýcháním skrečovala. 

"Bylo pro mě velmi obtížné dýchat a pokračovat v zápase," omlouvala se Zvonarevová. "Trápí mě to už čtyři dny, ale je to čím dál horší a dnes to bylo špatné. Jsem zklamaná, že jsem nemohla hrát dál. Nikdy nechcete vzdát a už vůbec ne zápas na grandslamu, navíc proti skvělé hráčce," vysvětlovala.

Zvonarevová se v Londýně vrátila na kurty poprvé po dvou měsících, během kterých léčila zranění ramene.  Na začátku roku zase přišla o několik týdnů vinou problémů s kyčlí. Nyní doufá, že potíže s dýcháním rychle vyřeší.

"Když se nehýbu a nevykonávám nějakou fyzickou činnost, je to lepší. Ale právě pohyb a běh to zhoršují. Takže je teď nemožné hrát tenis na této úrovni. Ale doufám, že to bude brzy lepší," uvedla především směrem k olympiádě. 

V osmifinále Clijstersová narazí na Němku Angelique Kerberovou, která letos ve Wimbledonu stejně jako Clijstersová ještě neztratila ani set. Dnes si světová osmička poradila hladce 6-2 6-3 s Američankou Christinou McHaleovou.

"Teď jsem ráda za dva dny volna," pochvaluje si Clijstersová volný víkend, neboť v neděli se ve Wimbledonu drží tradiční volno. "Každý den volna je pro mé břicho bonusem," narážela devětadvacetiletá Belgičanka na zranění břišních svalů, kvůli kterým před týdnem odstoupila z turnaje v Hertogenboschi. "Jsem šťastná, že jsem se dostala do druhého týdne. Ještě před pár dny bych tomu nevěřila. Být součástí Wimbledonu i během druhého týdne je vždy něco speciálního."

K příštímu zápasu dodala: "Proti Kerberové jsem ještě nikdy nehrála. Ale proti levorukým tenistkám to obvykle bývá složité. Ona (Kerberová) je bojovnice a fyzicky silná dívka, takže to bude těžké utkání."

Stálice v Top 10 Agnieszka Radwaňská, jež ale ze současné elitní desítky jako jediná nikdy nehrála v grandslamovém semifinále, zatím prochází soutěží v All England Clubu bez zaváhání. Domácí naději Heather Watsonovou, která v úvodních dvou kolech podala dobré výkony, převálcovala suverénně 6-0 6-2.

Teď polskou světovou trojku čeká italské překvapení Camila Giorgiová. Dvacetiletá tenistka, jež startuje na svém teprve druhém grandslamu, ve Wimbledonu ještě v šesti zápasech neztratila ani set. 145. hráčka světa nejprve prolétla kvalifikací a pak porazila hladce Pennettaovou, Tatišviliovou a dnes 6-3 7-6 Naďu Petrovovou, která ve druhém setu neudržela vedení 5-2. Giorgiová si proti Rusce letos v Memphisu připsala premiérovou výhru v hlavní soutěži turnaje WTA, až do Wimbledonu také jedinou.

Peschkeová titul neobhájí
Květa Peschkeová neobhájí se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou titul ve čtyřhře. Turnajové trojky prohrály ve druhém kole s italskou dvojicí Francesca Schiavoneová a Flavia Pennettaová 3-6 6-4 1-6.

Česko-slovinský pár dnes podlehl Italkám za hodinu a tři čtvrtě a se Schiavoneovou a Pennettaovou letos prohrál už podruhé; poprvé to bylo v Římě.

Peschkeová se Srebotrnikovou letos nemají tak skvělou sezonu jako loni. Vyhrály turnaj v Sydney, ale pak se jim tolik nedařilo. Z Australian Open odstoupily kvůli zranění zad Srebotnikové a 2 měsíce pak spolu nehrály. "Po tom prvním půlroku, který jsme odehrály, nebo spíše neodehrály, bude obhajoba těžká. Naše forma se lehce zvedá, ale ještě není tam, kde by měla být," řekla Peschkeová po 1. kole.

- WIMBLEDON ženy -
(Velká Británie, tráva, 16.060.000 liber)
páteční výsledky (29. 06. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Čepelová (SR) - Medinaová (26-Šp.) 6-7(7) 7-6(5) 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Šarapovová (1-Rus.) - Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) 6-1 6-4
A. Radwaňská (3-Pol.) - Watsonová (Brit.) 6-0 6-2
Kerberová (8-Něm.) - McHaleová (28-USA) 6-2 6-3
Clijstersová (Belg.) - Zvonarevová (12-Rus.) 6-3 4-3 skreč Z.
Lisická (15-Něm.) - Stephensová (USA) 7-6(5) 1-6 6-2
Kirilenková (17-Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6-3 6-1
Giorgiová (It.) - Petrovová (20-Rus.) 6-3 7-6(6)
Shuai Peng (30-Čína) - Rusová (Niz.) 6-1 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Uhlířová/Grandinová (11-ČR/JAR) - Domínguezová/Suárezová (Šp.) 6-2 4-6 6-4
Pennettaová/Schiavoneová (It.) - Peschkeová/Srebotniková (3-ČR/Slovin.) 6-3 4-6 6-1
Govorcovová/Minellaová (Běl./Luc.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (8-ČR) 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal, včera jsem koukal na basket. Takže ze zápasu Mashy jsem viděl asi deset minut... Viděl jsem zrovna pátý gem druhého setu, jak Masha ztratila podání. Začal se tam točit vítr a Masha udělala dvě dost výrazné dvojchyby. Asi měl ten vítr trochu psychologický efekt... Nakonec to ale Masha dotáhla do vítězného konce. Její soupeřka nebyla vůbec špatná, snažila se toho hodně vymyslet... Jak už tady píšete, Masha opravdu nemá lehký los (jak si někdo možná myslí). Když nepočítám travařku Tsvetanu ve 2. kole, tak Sabine v osmifinále bude taky těžká zkouška. Loni ji Masha porazila na Wimbledonu v semifinále a letos v osmifinále AO, ale Sabine je teď na Wimbledonu doslova politá živou vodou. V případném čtvrtfinále by Masha měla jednu z dvojice Kim - Angelique, což jsou taky velmi těžké soupeřky... Přesto věřím, že Masha půjde daleko. Jak píšete, ten přechod z antuky na trávu je obrovsky těžký, ale myslím si, že ho Masha zvládla dobře. Kdyby ho nezvládla, tak by neporazila Tsvetanu ve 2. kole.

A ještě pár slov k zápasu Camila - Nadia: Viděl jsem konec prvního a víceméně celý druhý set. Camila je opravdu velmi příjemným překvapením. Ve druhém setu prohrávala už 5:1, ale nakonec ho dokázala otočit a vyhrát v tie-breaku. Má velmi razantní podání (první i druhé), hraje bez nervů a nebojácně. Pojetím hry to určitě není typická Italka... K tomu všemu je velmi krásná, takže se na ni moc dobře kouká. :) Snad jedinou nevýhodou (pro mě) je, že měří jenom 168. A taky bude asi trochu plachá, protože po zápase skoro vůbec neslavila. Když si vezmu, že je to její dosud největší úspěch v kariéře, tak to bylo hodně hodně střídmé. :D

Už za chvilku zápas krásek: AJDE ANA! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím, že Sabine má na to, aby ji v OF zastavila. Go Sabi go!!! Make me proud :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc dobře si pamatuju na letošní osmifinále v Melbourne mezi Mashou a Sabine. To byl podle mě jeden z nejlepších zápasů celého AO. Loni se spolu taky potkaly na Wimbledonu, akorát o dvě kola dál... Jak říkám, Sabine ten Wimbledon svědčí a je teď opravdu jako znovuzrozená. Je to sympaťačka, takže jí ten postup do osmifinále přeju. Ale jak jistě pochopíš, dál už jí přát nemůžu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, chápu :) Ten mač na AO jsem neviděl, což mě mrzí, bojoval tam hezky.
Reagovat
dadaft
souhlas. jejich zápas na AO ozdoba této sezóny.
Reagovat
Heather_Fedex
maso, maso....mam pocit, ze suverenita z antukove casti znacne ubudla....snad si se sabine poradi, forma ji mirne ubudla ale zas na 2. strane, pro sabine je wimbledon taky hodne dulezity a urcite bude ze sebe chtit vydat to nejlepsi. opravdu si myslim, ze momentalne antuka masi slusi vic, protoze mela vic casu na premysleni, jak umistnovat udery, kdezto tady se to snazi rychle ukoncovat, diki cemu vytvari kupu chyb. na antuce byla dobra hlavne diki kvalitnimu skluzu, takze dobehla spoustu micu, ale tady si s tim moc nepomuze. sabine ma lepsi obranu, nez maria, ale taky ji to leta....tak snad to bude bez nervu ve 2 setech ;)
Reagovat
dadaft
souhlas. a vyhrát dva GS po sobě, v dnešní konkurenci, je složité. navíc s tak rychlým přechodem. kdyby se to Máši povedlo, byl by to obrovský úspěch.
jak se na to tak dívám, tak se mi Vika začíná jevit jako největší favoritka.
taky myslím, že Lisická i Goergesová jsou strašně hladové konečně to světu ukázat. měl by být jejich čas.
a souhlas s Kerber. je už z ní silná hráčka.
Reagovat
dadaft
jak se nám rýsuje QF:

Sharapova - Clijsters
Radwanska - Kirilenko
S. Williams - Kvitová
Paszek - Azarenka

to jsem zvědav, v čem bude jiné...
Kerberová porazí Clijsters?
Lisická Šarapovu???
))))
Reagovat
Heather_Fedex
postupem clijsters bych si tak jista nebyla....angie se zda byt v hodne slusne forme. trochu me to prekvapuje. necekala jsem, ze by se ji na trave mohlo tolik darit. snad to bude s kim vyrovnany zapas....mirne to preji kim, ale jinak nevim, kt. hracka by byla pro mariu vyhodnejsi ;))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist