Favoritky v Baku nezaváhaly. Postupují Pavljučenkovová i Knappová

31. 7. 2015, 13:21
Aktuality 10
WTA BAKU - Favoritkám se na turnaji v Baku daří. Své čtvrtfinálové zápasy dnes v Ázerbajdžánu zvládly turnajová jednička Anastasia Pavljučenkovová i nasazená dvojka Karin Knappová. Obě si o postup do finále zahrají proti semifinálovým debutantkám - Rusku čeká Patricia Maria Tigová, Italku Margarita Gasparjanová.
Anastasia Pavljučenkovová

Turnajová jednička Anastasia Pavljučenkovová ve čtvrtfinále v Baku nezaváhala v utkání s Kirsten Flipkensovou a po hladké výhře 6-1 6-3 postoupila do semifinále vůbec poprvé v letošní sezoně. Naposledy si Ruska, které momentálně patří v žebříčku WTA 42. příčka, zahrála semifinále vloni v říjnu na domácím podniku v Moskvě, kde nakonec celý turnaj vyhrála.

V boji o finále vyzve bývalou světovou třináctku kvalifikantka Patricia Maria Tigová (154. v žebříčku WTA), která si ve čtvrtfinále poradila s Chorvatkou Donnou Vekičovou 6-3 6-2 a vybojovala tak své premiérové semifinále na turnaji kategorie WTA.

Ve spanilé jízdě v Ázerbajdžánu pokračuje také Margarita Gasparjanová, jež si až tento týden v Baku připsala svou první výhru v hlavní soutěži turnaje WTA. Poté, co v úvodním kole vyřadila Dominiku Cibulkovou a v osmifinále Číňanku Yang, si dnes ve čtvrtfinále poradila i s krajankou Jevgenií Rodinovovou a stejně jako Tigová tak vybojovala své první semifinále na okruhu.

V něm 112. tenistka světa vyzve druhou nasazenou Italku Karin Knappovou, která porazila Rusku Alexandru Panovovou 6-2 7-6 a do semifinále postoupila bez ztráty setu. Knappová má šanci v Baku postoupit do druhého finále během dvou týdnů, minulý týden si zahrála o titul na antuce v Bad Gasteinu, ve finále tam ale podlehla Australance Stosurové.

Výsledky - Baku (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pavljučenkovová (1-Rus.) - Flipkensová (Belg.) 6-1 6-3
Knappová (2-It.) - Panovová (Rus.) 6-2 7-6(4)
Gasparjanová (Rus.) - Rodinová (Rus.) 6-3 6-2
Tigová (Rum.) - Vekičová (Chorv.) 6-3 6-2
Semifinálové dvojice:
Pavljučenková (1) - Tigová, Gasparjanová - Knappová (2)

Komentáře

10
Přidat komentář
EllNino
Gasparyan docela zkolabovala, vedla 6:3 4:0 a teď prohrála 2. set 5:7, přitom Karin vypadala, že se každou chvíli sesune k zemi ...no a hned na začátku 3. setu ztráta servisu
Reagovat
EllNino
nakonec z 6:3 4:0 na 6:3 5:7 1:3 ....a pak na 6:3, divej zápas, ale Margarita si zahraje svoje první finále a navíc její soupeřkou nebude Nasťa, která totálně zazdila zápas s Tig, která ale nehraje vubec špatně ...6:3 6:2 je hodně hladké, takže WTA pozná novou držitelku titulu :)
Reagovat
skott
Ksenii Pervak se návrat na kurty daří, v Astaně je již v semifinále. A díky překvapivým vypadnutí ostatních známějšíh jmen se její šance na vítězství rapidně zvýšili a byla by ostuda to teď nevyhrát (i přes tak dlouhou pauzu).
Reagovat
EllNino
no a i přes ztrátu prvního setu dneska porazila Tarasovu, to je dobře :)
Reagovat
skott
super, snad udělá i ten poslední krok, i když víc napoví až silnější turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Soupeřka byla lepší, Donna má na čem pracovat... První set byl ještě celkem vyrovnaný, jenže Donna si dvakrát prohrála servis, když měla dobře rozehraný gem. V sedmém gemu vedla 40-15 a v devátém 30-0... Druhý set už byl celkem jasný. Do stavu 2:2 se Donna ještě držela, ale pak už to nabralo rychlý spád. Donna měla v celém zápase jediný brejkbol (ve čtvrtém gemu 1. setu), což taky o něčem vypovídá...

Čtvrtfinále bych před turnajem asi bral, protože Donna měla hned v 1. kole nasazenou Schiavone. Ale vzhledem k losu si myslím, že je to málo... Zápas proti Schiavone jsem neviděl, ale v dalších dvou zápasech Donna bohužel nepřesvědčila. Proti Zhu to ještě stačilo, proti lépe hrající Tig už ne.
Reagovat
skott
Přestože je Nasťa nasazená jednička, tak teprve dneska se svým výkonem pasovala do role opravdové favoritky. Její výkonem proti Flipkens byl skutečně skoro bezchybný. Jediné ¨problémy¨ řešila v 1.setu, kdy už vedla 4-0 a i tyhle brejkboly nekompromisně odvarátila winnery. Flipknes přehrávala hlavně bekhendem, kterým jí neustále pod úhlem vyháněla z kurtu a vyhrála snad úplně všechny takové bekhendové výměny. Narozdíl od Diatchenko si poradila si i s jejímy slajsy, kdy z nich zbytečně tolik neriskovala a držela údery v kurtu.
Druhý set rozhodl Nasti brejk za stavu 3-2, kdy jí dvěma výroky trochu pomohl i čárový při sporných míčích. Od té chvíle Flipkens jakoby rezignovala na nějaký zvrat.

Do svého prvního semifinále postoupila i Margarita. Viděl jsem druhý set, ale u Žéňi byla neustále při každé výměně stran fyzioterapeutka a na jejím výkonu i pohybu to bylo znát. Margaritě stačilo hlavně hlídat si servis.

Vekic/Tig - Rumunka je poměrně velké překvapení, nejen postupem, ale hlavně hrou. Podle výsledků by se dalo čekat, že je to nějaká antuková pizdilka, ale jediné co by tomu nasvědčovalo, je její daleké postavení na returnu. Jinak její aktivní nátlakový tenis mi mnohem více sedí na hardy. Vekic přehrála úplně ve všem.
Reagovat
janek_da
Jo, ve výměnách ok. Ale co jsem viděl v druhém setu, tak podávala dost špatně a Flipkens nepproměnila winerový volej v brejk a potom ještě naprala normální smeč do sítě. Pak už asi rozhozená prohrála svůj servis.
Reagovat
skott
máš pravdu, tam Flipkens trochu pomohla při tom brejkbolu ve druhém, ale Nasťa dobře tu výměnu vyběhala.
Reagovat
COMEON
a Nasta si ide po titul :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist