Favoritky v Budapešti nezaváhaly. Obhájkyně titulu Babosová ztratila jediný game

21. 2. 2018, 23:14
Aktuality 0
WTA BUDAPEŠŤ - Timea Babosová vstoupila do domácího halového turnaje v Budapešti, kde loni získala jeden ze svých tří singlových titulů na okruhu WTA, drtivou výhrou 6-1 6-0 nad Tatianou Mariaovou. Nezaváhala ani nasazená jednička Dominika Cibulková, která potvrdila roli favoritky proti domácí Fanny Stollarové.
Timea Babosová

Timea Babosová prožívá skvělé tenisové období. Loňskou sezonu zakončila společně s Andreou Hlaváčkovou triumfem na Turnaji mistryň, letos si na Australian Open po boku Francouzky Kristiny Mladenovicové připsala první grandslamový titul, k tomu se v Melbourne dostala do finále v mixu, proti Coco Vandewegheové získala druhý skalp hráčky Top 10 a začátkem února si v Tchaj-peji došla pro třetí singlový titul na okruhu WTA.

Tento týden má možnost svou formu potvrdit před domácím publikem v Budapešti, kde startuje podruhé v kariéře jako obhájkyně titulu. Svůj vstup do soutěže čtyřiadvacetiletá Maďarka zvládla suverénně, když za 57 minut hry deklasovala 6-1 6-0 Němku Tatianu Mariaovou.

"Tohle je pro mě zcela jiná situace, než ve které jsem byla loni. Před rokem jsem před turnajem nevyhrála jediný zápas, zatímco letos mám doma grandslamovou trofej ze čtyřhry a jeden titul ze dvouhry," uvědomuje si svou pozici Babosová, jež plní roli nasazené trojky.

"Jsem moc šťastná, že jsem tady a že mohu hrát na oblíbeném turnaji ve své rodné zemi. Chvíle na kurtu si užívám a myslím, že jsem dnes hrála dobře. "Věděla jsem, co od Tatiany očekávat, už jsme spolu několikrát hrály, hlavně ve čtyřhře. Věděla jsem, jak proti ní hrát, což mi hodně pomohlo hlavně v klíčových momentech. Ale navzdory výsledku to tak snadný zápas nebyl," dodala Babosová.

O postup do čtvrtfinále si zahraje s další Němkou Monou Barthelovou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 1-2.

Roli favoritky dnes v Maďarsku potvrdila i nejvýše nasazená Dominika Cibulková. Slovenská tenistka si v prvním kole halové akce WTA International poradila dvakrát 6-3 s domácí divokou kartou Fanny Stollarovou.

"Nejsem zrovna vysoká hráčka, ale snažím se hrát agresivně, protože to je jediná šance, jak být jednou z nejlepších hráček světa," řekla po zápase osmavacetiletá Cibulková, kterou ve druhém kole čeká Belgičanka Kirsten Flipkensová (h2h 5-2).

"Známe se opravdu dobře. Odehrály jsme spolu spoustu turnajů ve čtyřhře, několikrát jsme proti sobě nastoupily v singlu. Ona hraje hodně slajsů a tlačí se k síti. Bude to jiný příběh, než ten dnešní," dodala Cibulková.

• WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ •
Maďarsko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
středeční výsledky (21. 02. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Cibulková (1-SR) - Stollarová (Maď.) 6-3 6-3
Shuai Zhang (2-Čína) - Arina Rodionovová (Austr.) 6-3 6-2
Babosová (3-Maď.) - Mariaová (Něm.) 6-1 6-0
Flipkensová (Belg.) - Niculescuová (Rum.) 6-3 7-5
Čepelová (SR) - Witthöftová (Něm.) 6-2 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Van Uytvancková (Belg.) - Buzarnescuová (5-Rum.) 6-1 6-0
Martičová (Chorv.) - Sasnovičová (6-Běl.) 3-6 6-4 6-4
Kužmová (SR) - Lisická (Něm.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist