Favoritky v Pattayi nezaváhaly

12. 2. 2009, 17:13
Aktuality 5
Úspěšný den mají za sebou nasazené tenistky bojující o postup do čtvrtfinále na turnaji v thajské Pattayi. Z pěti, které v soutěži ještě zbyly, nezaváhala žádná.
Věra Zvonarevová

O semifinále si v Pattayi zahraje mimo jiné turnajová jednička Věra Zvonarevová z Ruska. Pátá hráčka světa v boji o postup mezi nejlepších osm neztratila set, na kurtu ale v souboji s Jaroslavou Švedovovou z Kazachstánu strávila rovných 100 minut.

V úvodním setu vyrovnaného souboje musela Zvonarevová čtyřikrát odvracet mečbol, v kritické momenty ale prokázala své zkušenosti a za stavu 5-4 sama soupeřce sebrala podání. Na začátku druhé sady znovu měla problémy při vlastním servisu, překvapení na svůj úkor ale nepřipustila a zvítězila dvakrát 6-4.

"Nebylo jednoduché přiletět z grandslamu a hrát nový turnaj v odlišných podmínkách, zvlášť tady, kde je horko a kde jsou dva kurty těsně vedle sebe. Je těžké se soustředit kvůli tomu hluku," řekla po utkání Zvonarevová. "Nehraju ještě na nejlepší úrovni, ale bojovala jsem o každý bod," dodala Ruska, kterou ve čtvrtfinále čeká Číňanka Shuai Peng. "Umí být pořádně nebezpečná, když bude dřít tak jako teď. Má za sebou pár dobrých výher. Pokaždé, když spolu hrajeme, bývají z toho náročné tři sety," dodala na adresu soupeřky, s níž má bilanci 4-0.

Ještě víc se na výhru nadřela druhá nasazená Caroline Wozniacká z Dánska. Ta s teprve sedmnáctiletou Ruskou Pervakovou rychle prohrávala už 2-5 a přestože ještě dokázala v prvním setu vybojovat tie-break, úvodní sadu nakonec prohrála. Od té doby už ale ztratila své podání jen jednou a zápas pro ni skončil po více než dvou hodinách, kdy Pervakovová utkání vzdala.

Ve třech setech vydřela postup také Slovenka Magdalena Rybáriková, která s chorvatskou kvalifikantkou Lisjakovou ztratila druhou sadu a zvítězila až po dvou hodinách a 20 minutách.

Výsledky - Pattaya (dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Zvonarevová (1-Rus.) - Švedovová (Kaz.) 6:4, 6:4, Wozniacká (2-Dán.) - Pervaková (Rus.) 6:7 (4:7), 6:2, 3:0 skreč, Tanasugarnová (6-Thaj.) - Silvaová (Portug.) 6:3, 6:2, Peerová (7-Izr.) - Bejgelzimerová (Ukr.) 6:4, 6:1, Rybárikova (8-SR) - Lisjaková (Chorv.) 6:4, 2:6, 6:2, Mirzaová (Ind.) - Djatčenková (Rus.) 6:4, 6:0.

Komentáře

5
Přidat komentář
skott
Verka v Pattayi vyhraje, nema tam sobe rovnou souperku, ale bohuzel se tady ukazuje nesmyslnost novych pravidel, ktera nedavaji sanci Agnieszce obhajovat lonsky titul ikdyz by chtela:(
btw nema nekdo zpravy, co se stalo Ksenii Pervak?
Reagovat
smazaný uživatel
Problémy se zády.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba to Kimiko napíše zítra do blogu, kvůli psaní tam možná zůstane až do finále :-) A jak velký talent ta Ksénie podle tebe je? Větší než Nasťa nebo ne? Kromě Melbourne už něco vyhrála?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsou bolavá záda jen vhodné zdůvodnění pro případ, kdy už je hráči jasné, že je v koncích se silama a utkání už vyhrát nemůže?
Reagovat
skott
aha, tak dik, snad nic vazneho a bude v poradku do Dubaje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist