Favoritky v Pattayi postupují, Voráčová končí

8. 2. 2011, 12:37
Aktuality 1
V thajské Pattayi už dohrála jediná Češka v turnajovém poli. Renata Voráčová hned ve svém úvodním zápase podlehla Japonce Dateové-Krummové 2-6 2-6 a připsala si třetí porážku v řadě. Své první duely naopak hladce zvládly největší favoritky turnaje, které neztratily set.
Ana Ivanovičová

Renata Voráčová si jediné letošní vítězství v hlavní soutěži turnaje WTA připsala hned ve svém premiérovém utkání v Aucklandu. Od té doby se jí nedaří a nic se na tom nezmění ani v Pattayi, kde dnes česká tenistka nastoupila proti veteránce Kimiko Dateové-Krummové.

Čtyřicetiletá Japonka bez problémů zvládla první set, ve kterém sebrala soupeřce třikrát podání, a když se Voráčová nezmohla na odpor ani ve druhém, téměř přesně za hodinu Dateová-Krummová zvítězila 6-2 6-2. Bývalá světová čtyřka se tak po třech neúspěšných vystoupeních dočkala první letošní výhry.

Podobně suverénně jako Japonka zvládly své první zápasy i největší favoritky na zisk titulu v Pattayi. Světová trojka Věra Zvonarevová měla ve svém prvním utkání od Australian Open problémy s Rakušankou Tamirou Paszekovou jen v prvním setu, kdy jí dvacetiletá soupeřka dokázala dvakrát sebrat podání. Zvonarevová si však na příjmu vedla ještě lépe, první set vyhrála 6-4 a v tom druhém už nenasazenou hráčku jasně přehrála.

Za pouhou hodinu postoupila do druhého kola bývalá světová jednička Ana Ivanovičová, které los poslal do úvodního kola domácí Nudnidu Luangnamovou. Té dala Srbka v prvním setu 'kanára' a hladce získala i následující sadu.

Čtvrtá nasazená Daniela Hantuchová nastoupila v Thajsku ke svému prvnímu utkání krátce po nepovedeném fedcupovém víkendu, ve kterém dvakrát prohrála s českými soupeřkami. Slovenská tenistka tak stále čekala na letošní premiérové vítězství, které si připsala právě v Pattayi. Japonka Kurumi Naraová jí nedělala vážnější problémy; náznak odporu předvedla Naraová až ve druhém setu, kdy Hantuchové konečně prorazila podání, poté o vlastní servis ale znovu přišla a po hodině a čtyřech minutách prohrála 2-6 1-6.

Výsledky - Pattaya (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Dateová-Krummová (Jap.) - Voráčová (ČR) 6:2, 6:2, Zvonarevová (1-Rus.) - Paszeková (Rak.) 6:4, 6:2, Ivanovičová (2-Srb.) - Luangnamová (Thaj.) 6:0, 6:2, Hantuchová (4-Slov.) - Naraová (Jap.) 6:2, 6:1, Amanmuradovová (Uzb.) - Jie Zheng (7-Čína) 6:4, 7:6 (8:6), Erraniová (8-It.) - Chang Kai-Chen (Tchaj-wan) 4:6, 6:2, 6:4, Wannasuková (Thaj.) - Dijasová (Kaz.) 6:4, 6:4, Baltachaová (Brit.) - Lertpitaksinčajová (Thaj.) 6:2, 6:3, Moritaová (Jap.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6:3, 6:2.

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Chybi mi tady vysledek Voskoboeva/Oprandi 46 63 75...;-) Galina se na zacatku roku vratila po vice nez pul roce a zraneni ramena a tohle je jeji prvni turnaj WTA a hned vitezstvi v hlavni soutezi!Zatim se prozirave rozehravala jen na mensich turnajich se slusnyma vysledkama a chybela i v Melbourne, kam mohla na ¨protected ranking¨.Tady zatim Mirza, Lee-Waters a ted Oprandi, takze vyborny start.Moc rad ji vidim zpatky, jeste bych si pral stejne Viku Kutuzovou..:(
A druhy comeback v Pattayi Jie Zheng, ikdyz aspon vysledek tady je.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist