Favoritky v Pattayi postupují, Zvonarevová si zahraje o finále

12. 2. 2010, 19:00
Aktuality 0
Největší favoritka turnaje v Pattayi Věra Zvonarevová prochází soutěží bez zaváhání. Obhájkyně titulu neztratila set ani proti Rakušance Bammerové a zítra si zahraje už o finále. V cestě jí stojí Jaroslava Švedovová, která si dnes rovněž bez ztráty setu poradila s Němkou Malekovou.
Věra Zvonarevová

Dnešní čtvrtfinále přineslo divákům v Pattayi souboj dvou vítězek tohoto turnaje, když obhájkyně titulu Věra Zvonarevová narazila na šampionku z roku 2007 Sybille Bammerovou z Rakouska.

V úvodním setu ovšem o vyrovnaném boji nemohla být ani řeč. Zvonarevová od začátku svoji soupeřku přehrávala a nadělila jí dokonce 'kanára'. Bammerová sice ve druhé sadě přestala tolik chybovat a mohla zápas zdramatizovat, Ruska ale nepříznivý stav 3-5 otočila a v tie-breaku dotáhla zápas do vítězného konce.

Zvonarevová, která si vylepšila bilanci s Bammerovou na 4-0, narazí v boji o finále na další nasazenou hráčku, Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu. Ta svou agresivní hrou dokázala překonat houževnatou Němku Tatianu Malekovou, když si v prvním setu dokázala vzít zpátky prolomené podání a po vyhraném tie-breaku už na kurtu kralovala.

Mezi nejlepší čtyři se dostala také Tamarine Tamasugarnová. Thajka, kterou domácí fanoušci mohutně podporovali, neměla s často chybující Annou Čakvetadzeovou příliš práce. Bývalou pátou hráčku světa v prvním setu jasně přehrávala a komplikace si dovolila až za stavu 5-1 ve druhém setu. Soupeřku nechala stáhnout na 5-4, ale další brejk rozhodl o jejím postupu.

"Musím fanouškům poděkovat za to, že přišli a podpořili mě," řekla po utkání Thajka. "Hrála jsem poměrně konzistentně a snažila se zakončovat výměny. I tak jsem byla šťastná, protože (Čakvetadzeová) se zrovna zotavila ze zranění a nehrála tak, jak by mohla," dodala.

O finále si Tanasugarnová zahraje s Bulharkou s kazašským pasem Sesil Karatančevovou. Ta se dnes na postup nadřela ze všech tenistek zdaleka nejvíc. V utkání s Ruskou Byčkovovou si obě tenistky celkem třináctkrát sebraly podání. Byčkovová ve třetím setu doplatila na špatně proměňování brejkbolů, když z deseti využila jen jeden, a Karatančevová po téměř třech a půl hodinách zvítězila 7-5 4-6 7-5.

Výsledky - Pattaya (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Zvonarevová (1-Rus.) - Bammerová (5-Rak.) 6:0, 7:6 (7:5), Švedovová (4-Kaz.) - Maleková (Něm.) 7:6 (7:4), 6:1, Karatančevová (Kaz.) - Byčkovová (Rus.) 7:5, 4:6, 7:5, Tanasugarnová (Thaj.) - Čakvetadzeová (Rus.) 6:1, 6:4.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist