Favoritky ve Štrasburku neztratily ani set

19. 5. 2015, 13:47
Aktuality 4
WTA ŠTRASBURK - Kvarteto nejvýše nasazených hráček v pondělí na antukovém turnaji ve Štrasburku v úvodním zápase nezaváhalo. Bez ztráty setu do 2. kola postoupily Madison Keysová, Jelena Jankovičová, Samantha Stosurová i předloňská šampionka Alizé Cornetová.
Madison Keysová

Madison Keysová ve Štrasburku vykročila za obhajobou loňského semifinále z pozice nasazené jedničky. Dvacetiletá Američanka sice v úvodu zápas s krajankou Christinou McHaleovou prohrávala 2-4, pak však vývoj otočila a zvítězila 6-4 6-3.

"Měla jsem pomalejší začátek, ale dokázala jsem najít svůj rytmus. S Christinou jsme dobré kamarádky a věděla jsem, že by to proti ní mohlo být těžké. Ale jsem spokojená, jak jsem to zvládla," řekla Keysová. Ve druhém kole se utká se zkušenou Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou.

Po pomalejším rozjezdu a dvousetové výhře postoupila i druhá nasazená Jelena Jankovičová. Bývalá světová jednička prohrála s Američankou Irinou Falconiovou úvodní tři hry, první set ale v tie-breaku zachránila a nakonec vyhrála 7-6 6-3. O čtvrtfinále si už v úterý zahraje proti číňance Saisai Zheng.

Třicetiletá Srbka ve Štrasburku startuje díky divoké kartě. Původně neměla turnaj v plánu, kvůli zdravotním problémům, které narušily její přípravu na Roland Garros, ale svůj program rozšířila.

"Byla jsem zraněná - měla jsem problémy s chodidlem. Takže jsem před French Open nemohla hrát tolik turnajů. Hrála jsem pouze minulý týden v Římě. Předtím jsem odpočívala, tak myslím, že nějaké zápasy před French Open potřebuju. A Štrasburk je na to ideální," řekla Jankovičová, jež oba předchozí starty ve Štrasburku (2006 a 2007) proměnila v semifinále.

Ve večerním utkání uspěla i předloňská šampionka Alizé Cornetová. Domácí nasazená trojka, jež loni vypadla už v prvním kole, porazila dvakrát 6-3 Číňanku Qiang Wang. Ve druhém kole čeká na pětadvacetiletou Francouzku Ruska Jelena Vesninová.

Nejsnazší cestu do druhého kola měla dvojnásobná grandslamová vítězka Samantha Stosurová. Jednatřicetiletá Australanka smetla 6-0 6-3 Portoričanku Moniku Puigovou, s níž ve třech vzájemných střetnutích ztratila dohromady pouze devět gamů.

Sérii šesti porážek ukončila bývalá šampionka Roland Garros Francesca Schiavoneová. Vítězka turnaje z roku 2012 porazila 6-4 6-1 Lauren Davisovou ze Spojených států a teprve potřetí v sezoně postoupila do 2. kola. V něm si čtyřiatřicetiletá Italka zahraje s Francouzkou Virginií Razzanovou, se kterou vyhrála všech pět vzájemných soubojů.

• WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 226.750 dolarů
pondělní výsledky (18. 05. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Keysová (1-USA) - McHaleová (USA) 6-4 6-3
Jankovičová (2-Srb.) - Falconiová (USA) 7-6(6) 6-3
Stosurová (3-Austr.) - Puigová (Port.) 6-0 6-3
Cornetová (4-Fr.) - Qiang Wang (Čína) 6-3 6-3
Riskeová (USA) - Dijasová (5-Kaz.) 7-5 4-6 6-1
Vandewegheová (6-USA) - Dodinová (Fr.) 7-6(3) 7-5
Mladenovicová (Fr.) - Parmentierová (Fr.) 6-2 4-6 6-1
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Govorcovová (Běl.) 1-2 skreč G.
Schiavoneová (It.) - Davisová (USA) 6-4 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Danielsová/Sammonsová (Něm./JAR) - Fomná/Krejsová (Ukr./ČR) 5-7 7-6(3) 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
FulnekUltras
Na tu jsem ve Štrasburku zvědav nejvíc - jaký naznačí antukový potenciál před RG...
Reagovat
COMEON
pred chvíľou otočila v druhom sete z 0:5 na 7:6 :)
v treťom to je 3:3 , snaď to dotiahne do víťazného konca
Reagovat
horska.kraslice
Takže strhující otočka ve druhém setu měla nakonec vítězné rozuzlení pro Madison. Ve třetím zase v TB. Bitva teda.
Reagovat
COMEON
tak to bolo o chlp! :D chvála Bohu to Madison zvládla a snáď si zo Štrasburgu do Paríža dovezie aj titul :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist