Favoritky ve Stuttgartu se soupeřkami zametly

2. 10. 2008, 21:20
Aktuality 0
WTA STUTTGART / TAŠKENT - Po včerejší překvapivé prohře světové jedničky Sereny Williamsové se dnes ve Stuttgartu překvapení nekonala. Naopak. Největší favoritky v boji o postup do čtvrtfinále se svými soupeřkami doslova zametly. Jankovičová se Zvonarevovou, které v pátek po necelém týdnu čeká další vzájemný zápas, ztratily dohromady jen čtyři gamy.
Jelena Jankovičová

Srbská tenistka Jelena Jankovičová, která se příští týden vrátí do čela světového žebříčku, porazila v dnešním duelu druhého kola Ukrajinku Aljonu Bondarenkovou hladce 6-2 6-0. Turnajová dvojka dnes soupeřce šestkrát porolomila podání a po šesti dnech se znovu utká s Věrou Zvonarevovou z Ruska.

Sedmá nasazená hráčka dnes stejným výsledkem jako Jankovičová porazila Francouzku Marion Bartoliovou. Na kurtu se zapotila ještě o čtyři minuty méně a ani jednou neprohrála vlastní servis. "Nedala jsem jí žádnou šanci se do zápasu dostat. Hrála jsem důsledně," byla se sebou spokojená bronzová medailistka z olympiády. Proti Jankovičové se pokusí vyrovnat stav vzájemné bilance a zároveň Srbce oplatit porážku z minulého týdne.

Ve skvělých výkonech pokračuje Dinara Safinová, která na posledních devíti turnajích hrála sedmkrát ve finále a vyválčila čtyři tituly. I proto je nyní ve hře o přezimování na postu světové jedničky. Do halové sezony vstoupila výhrou 6-1 7-6 nad Bulharkou Piroňkovovou. Přesto s výkonem spokojena nebyla. "Nehrála jsem svůj nejlepší tenis. Často jsem v úderech chybovala," kála se Safinová, jež se před týdnem kvůli bolestem zad odhlásila z turnaje v Pekingu.

Na prestižním německém turnaji vypadla i sestra Aljony Bondarenkové Kataryna, která ve dvou setech nestačila na starší ze slavnějšího sourozeneckého dua Venus Williamsovou. V zápase nasázela 12 es, naopak soupeřka se dopustila 5 dvojchyb.

Serena Williamosvá přišla středeční porážkou s Číňankou Li Na o pozici světové jedničky.

Patnáctiletá De Britová je poprvé ve čtvrtfinále
Nejvýše nasazená tenistka Pcheng Šuaj potvrdila na turnaji v Taškentu roli nejvýše nasazené hráčky a postoupila do čtvrtfinále. Čínská hráčka dnes porazila Arantxu Rusovou z Nizozemska 6-1 7-5 a její další soupeřkou bude Rumunka Monica Niculescuová.

Poprvé v kariéře si čtvrtfinále podniku WTA zahraje teprve patnáctiletá Michelle Larcherová De Britová. Nadějná tenistka z Portugalska dnes hladce 6-4 6-1 přehrála Pučekovou z Běloruska.

WTA STUTTGART (Německo, tv. povrch - hala, 650.000 dolarů) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Jankovičová (2-Srb.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6-2 6-0
Safinová (3-Rus.) - Pironkovová (Bul.) 6-1 7-6(6)
V. Williamsová (6-USA) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-4 6-2
Zvonarevová (7-Rus.) - Bartoliová (Fr.) 6-2 6-0
Petrovová (Rus.) - Schnyderová (Švýc.) 6-4 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Azarenková/A. Radwaňská (3-Běl./Pol.) - Voráčová/Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-3 6-2

WTA TAŠKENT (Uzbekistán, tv. povrch, 145.000 dolarů) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Pcheng Šuaj (1-Čína) - Rusová (Niz.) 6-1 7-5
Cirsteaová (3-Rum.) - Lapuščenkovová (Rus.) 6-1 6-4
Niculescuová (6-Rum.) - Švedovová (Kaz.) 6-3 4-3 skreč Š.
De Britová (Port.) - Pučeková (Běl.) 6-4 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist