Favoritům se v Houstonu nedařilo. Vypadli Chardy i Opelka

11. 4. 2019, 09:07
Aktuality 0
ATP HOUSTON - Antukový turnaj ATP v americkém Houstonu přišel o dva favority. Nasazená dvojka Jérémy Chardy neproměnil ani jeden z pěti mečbolů proti Christianovi Garínovi. Domácí naděje a turnajová čtyřka Reilly Opelka neudržel vedení proti Casperovi Ruudovi.
Jerémy Chardy

Jérémy Chardy svůj první letošní zápas na antuce nezvládl. Druhý nasazený v Houstonu promarnil pět mečbolů proti Christianovi Garínovi a s Chilanem po více než tříhodinovém boji padl 6-3 6-7(4) 6-7(7).

Francouz po velmi dobrém úvodním dějství dokázal ve druhé sadě srovnat z 2-5 na 5-5, ale tie-break jasně patřil Garínovi. V rozhodujícím setu Chardy dvakrát smazal manko brejku a v devátém gamu měl možnost utkání zakončit na podání, jenže ani jeden ze čtyř mečbolů neproměnil a rozhodovat musela opět zkrácená hra. V ní se Chardy dostal k dalšímu mečbolu, ovšem po 3 hodinách a 8 minutách se z postupu radoval Chilan.

Dvaadvacetiletý Garín na své druhé semifinále na ATP bude útočit proti Henrimu Laaksonenovi. Švýcarskému kvalifikantovi, jenž vyřadil domácího McDonalda a naposledy Ryana Harrisona (6-4 7-5), může oplatit šest let starou porážku z Nice.

Do čtvrtfinále nepostoupil ani jednadvacetiletý Reilly Opelka. Domácí servisman neudržel vedení proti Casperovi Ruudovi a souboj mladíků s o rok mladším Norem prohrál 6-4 4-6 4-6.

Opelkovi k postupu nepomohlo 16 es ani vedení 1-0 na sety. V dalších dvou sadách se totiž nedostal k jedinému brejkbolu a sám o podání vždy jednou přišel, přičemž Ruudovi vždy nabídl jen jeden brejkbol.

Ruud bude o vyrovnání svého maxima na ATP bojovat proti bývalému šampionovi Marcelovi Granollersovi. Bývalý 19. hráč světa smetl 6-1 6-2 Australana Bernarda Tomice.

• ATP 250 HOUSTON •
USA, antuka, 583.585 dolarů
středeční výsledky (10. 4. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Garín (Chile) - Chardy (2-Fr.) 3-6 7-6(4) 7-6(7)
Ruud (Nor.) - Opelka (4-USA) 4-6 6-4 6-4
M. Granollers (Šp.) - Tomic (Austr.) 6-1 6-2
Laaksonen (Švýc.) - R. Harrison (USA) 6-4 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist