Favoritům se v Londýně nedaří, vypadl i Tipsarevič

15. 6. 2012, 18:12
Aktuality 2
Dva největší favorité turnaje v Queen's Clubu už vypadli z boje o první travnatý titul sezony a po dnešku v Londýně dohrál další z vysoko nasazených hráčů. Janko Tipsarevič nedokázal obrátit rozehraný zápas s Tchajwancem Yen-Hsun Luem a s turnajem se rozloučil porážkou 3-6 6-2 a 6-7.
Janko Tipsarevič

Třetí hráč turnajového pavouka Janko Tipsarevič čeká na turnajový titul už od loňského října a v londýnském Queen's Clubu k němu měl cestu slušně umetenou. Andy Murray i Jo-Wilfried Tsonga totiž nečekaně vypadli shodně ve druhém kole a Srb se tak rázem stal papírově největším favoritem, jenže Tipsarevič nabídnutou šanci nevyužil.

Svůj duel s Yen-Hsun Luem z Tchaj-wanu rozehrál osmý tenista světa už včera a kvůli dešti musel za nepříznivého stavu 3-6 2-1 předčasně do šatny. Dnešní dohrávku začal Tipsarevič výrazně lépe: za stavu 3-2 sebral soupeři podání, o dvě hry později to zopakoval a vynutil si třetí set. Jenže v něm už si Lu udržel všechna podání a poté - stejně jako v předešlém kole proti Karlovičovi - ukázal, že se mu v Londýně ve zkrácených hrách daří. Tie-break vyhrál 7-5 a postoupil do čtvrtfinále, v němž kvůli nabitému programu ještě dnes odehrál zápas s dalším nasazeným soupeřem Marinem Čiličem.

Po třech třísetových výhrách už ale v Queensu síly na další tenisovou bitvu síly nenašel. Za nepříznivého stavu 4-6 a 0-2 utkání s chorvatským soupeřem kvůli zranění nohy vzdal. 

Čilič se přes čtvrtfinále na turnaji v Queensu dostal na třetí pokus, v minulosti ho zastavili Roddick (2007) a Murray (2011). V sobotu ho čeká další bývalý šampion Sam Querrey. a může se pomstít za vyřazení svého krajana. Předloňský vítěz Querrey totiž zdolal ve třech setech Tsongova přemožitele Ivana Dodiga a po takřka dvou letech postoupil do semifinále. 

Poprvé do semifinále turnaje ATP prošel na trávě v Londýně Bulhar Grigor Dimitrov. Ten v jedné z dnešních třísetových bitev sice v úvodním setu ztratil jednou podání a s Jihoafričanem Kevinem Andersonem prohrál úvodní set 4-6, po zbytek zápasu už byl ale na servisu suverénní a po dvou hodinách zvítězil 4-6 6-4 a 6-3.

"Po prvním setu jsem byl dole, ale díky Bohu začalo pršet a já měl čas jít do šatny a zhodnotit průběh utkání. Řekl jsem si, co jsem udělal dobře a co špatně. Po přestávce jsem už hrál mnohem soustředěněji a stabilněji než on," komentoval Dimitrov obrat po pauze zaviněné deštěm.

Dimitorv se o vylepšení svého maxima v sobotu pokusí proti Davidu Nalbandianovi. Ten dnes narozdíl od Lua dva zápasy zvládl. Po úspěšně zvládnuté dohrávce 3. kola s Edouardem Rogerem-Vasselinem porazil i Belgičana Xaviera Malisse, kterého zdolal 4-6 7-6 6-4. Zkušený Argentinec bude hrát o první finále od loňského ledna.

Výsledky - Queen's Club (tráva, dotace 625.300 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Lu (Tchaj-wan) - Tipsarevič (3-Srb.) 6-3 2-6 7-6(5)
Nalbandian (10-Arg.) - Roger-Vasselin (Fr.) 4-6 7-5 6-3

Dvouhra - čtvrtfinále:
Čilič (6-Chorv.) - Lu 6-4 2-0 skreč Lu 
Dimitrov (Bul.) - Anderson (JAR) 4-6 6-4 6-3
Nalbandian (10-Arg.) - Malisse (Belg.) 4-6 7-6(2) 6-4
Querrey (USA) - Dodig (Chorv.) 7-5 3-6 6-3

Semifinálové dvojice: Dimitrov - Nalbandian, Čilič - Querrey.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten turnaj letos vyhraje Nalbandian
Reagovat
smazaný uživatel
Querrey
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist