Favoritům se v Tokiu daří, jsou ve čtvrtfinále

6. 10. 2011, 16:14
Aktuality 5
Podle očekávání pokračuje dobře obsazený turnaj mužů v Tokiu. Do čtvrtfinále dnes prošli tři nejvýše nasazení hráči; své duely zvládli Rafael Nadal, Andy Murray i David Ferrer, který je příštím soupeřem Radka Štěpánka.
Rafael Nadal

Nejvíc práce se svým soupeřem měl z nejlepší trojky právě David Ferrer. Španělskému tenistovi překvapivě vzdoroval australský kvalifikant Matthew Ebden, který díky dvěma brejkům vyhrál první set. Další dva už se ale staly kořistí Ferrera, který za téměř dvě hodiny zvítězil 4-6 6-2 a 6-2.

O semifinále se pátý hráč světa utká s Radkem Štěpánkem, s nímž má bilanci 4:3 na zápasy.

Další krok za obhajobou loňského titulu udělal v Tokiu další Španěl Rafael Nadal. Druhý hráč světa si před rokem v osmifinále turnaje v japonské metropoli poradil s vycházející hvězdou Milosem Raonicem a letos ve stejném kole narazil na stejného soupeře. A znovu ho porazil ve dvou setech.

Ani tentokrát to ale Nadal neměl úplně snadné. Bývalý nejlepší hráč světa se dlouho nedokázal prosadit při Raonicově nepříjemném podání. To mu sebral až v závěru prvního setu, kdy mu Kanaďan po dvojchybě nabídl setbol, který Nadal využil. ve druhé sadě pak Španěl přidal další brejk a za rovnou hodinu a půl vyhrál 7-5 6-3.

"Není to legrace, když si nesáhnete na míč," komentoval zápas Rafal Nadal. "Při jeho prvních dvou podáních jsem nevyhrál ani bod. Ale je to skvělý psychický trénink - člověk se soustředí na vlastní servis a na returnu čeká na příležitosti. Dneska jsem při svém podání nemusel odvracet žádný brejkbol, to je hodně pozitivní," dodal španělský tenista.

Nejsnáz dnes v Tokiu vybojoval postup do čtvrtfinále druhý nasazený Andy Murray. Podobně jako Nadal nemusel v duelu s Američanem Alexem Bogomolovovem odvracet žádný brejkbol, v duelu s 38. hráčem světa ale hned pětkrát uspěl na příjmu a za necelou hodinu se radoval z hladkého vítězství 6-1 6-2.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1,214.500 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Raonic (Kan.) 7:5, 6:3, Murray (2-Brit.) - Bogomolov (USA) 6:1, 6:2, Ferrer (3-Šp.) - Ebden (Austr.) 4:6, 6:2, 6:2, Nalbandian (Arg.) - Dodig (Chorv.) 7:6 (7:2), 6:2, Giraldo (Kol.) - Tursunov (Rus.) 6:4, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - 1. kolo:
Kubot/Štěpánek (Pol./ČR) - Kohlmann/Petzschner (Něm.) 6:1, 6:4.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nesmíš zklamat Rafo, jinak budu další týden o hladu!
Prosím vyhraj, alespoň kvůli mě !!!!!!
Giralda dáš, viď, že dáš ?

...........
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné , že ho dám, neznášam hlad...
Reagovat
Pe3k
Včera, když jste zde napsal zcela nesmyslný komentář o tom, že Berdych má 32 let a že je na tenis už starý, tak mě mohlo napadnou, že se jedná o dalšího, blitky píšícího, fanouška Nadala...

Btw. Gilarda Nadal ještě porazí, i když ten první set byl tak tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gilarda jistě neporazí, takový tenista nehraje tenis co já vím, vzpamatuj se a řekni mámě ať tě preventivně profackuje bo jsi blbý ako osolený štrůdle ...........
Reagovat
Pe3k
Furt lepší napsat Gilarda než napsat, že má Berdych 32 let...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist