Fed Cup: Australanky povede v Ostravě Stosurová

24. 1. 2013, 16:20
Aktuality 8
Světová devítka Samantha Stosurová, Jarmila Gajdošová, Casey Dellacquaová a poprvé Ashleigh Bartyová jsou v nominaci tenistek Austrálie na první kolo Fed Cupu proti Češkám. Nominaci obhájkyň trofeje na zápas, který se uskuteční 9. a 10. února v Ostravě, oznámí kapitán Petr Pála v pondělí.
Samantha Stosurová

Nová australská kapitánka Alicia Moliková vsadila na osvědčenou dvojici do dvouher Samantha Stosurová-Jarmila Gajdošová, která v minulé sezoně vytáhla tým mezi elitu. K nim přidala Casey Dellacquaovou a teprve šestnáctiletou Ashleigh Bartyovou, letošní finalistky čtyřhry na Australian Open. "Pevně věřím, že tohle je tým, který nám to vyhraje," citovala Molikovou australská agentura AAP.

Moliková, bronzová medailistka z olympiády v Aténách 2004, se stala kapitánkou teprve minulý týden, kdy nahradila Davea Taylora, osobního kouče Stosurové.

Na grandslamovém Australian Open vypadla Stosurová stejně jako česká jednička Petra Kvitová už ve druhém kole, ale v soutěži družstev se jí daří. Ve fedcupových dvouhrách prohrála jen devět z 32 zápasů a ve čtyřhře všech šest utkání vyhrála.

Šestnáctiletá Bartyová je nejmladší Australankou ve Fed Cupu od roku 1998, kdy debutovala tehdy patnáctiletá Jelena Dokičová. "Ash je na Fed Cup zcela připravena, proto jsme ji s trenérkou Nicole Bradtkeovou daly do týmu," řekla Moliková.

Český kapitán Pála odtajní nominaci v pondělí, ale očekává se, že cestu za třetím triumfem v soutěži za sebou zahájí vítězná sestava Kvitová, Lucie Šafářová a deblistky Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. Teoreticky by některou z nich mohla v kvartetu nahradit Klára Zakopalová, které se v úvodu sezony dařilo.

Sestavy duelu ČR - Austrálie (1. kolo Fed Cupu, Ostrava, 9. a 10. února):
Austrálie: Stosurová (9. dvouhra WTA/113. čtyřhra), Gajdošová (166./39.), Dellacquaová (102./71.), Bartyová (174./145.).
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
při současný mizerný formě všech našich top-hráček bude souboj s Austrálií nejspíš hodně vyrovnanej a rozhodovat může až poslední zápas v deblu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže zatímco my těch top hráček máme několik, Australanky mají jenom jednu. A ta taky zrovna nezáří..
Reagovat
smazaný uživatel
třeba jim dělá dobře to australské teplo a u nás jim ztuhnou svaly :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jarmila je asi smazne.
Reagovat
Jose
jarmila je zrovna v ukrutný neformě. v austrálii se ještě hecla, v mixu je snad už ve finále, ale v singlu je otřesná. bohužel bysme zrovna proti ní potřebovali někoho, kdo to 3x-4x vrátí, to na ní stačí. bohužel kvitová ani šafářová na tom nejsou o moc líp...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by měla být otřesná, mně přijde že herně je na tom o 100 % líp jak loni, ale se psychikou je na tom bohužel pořád stejně, ale není se čemu divit, poslední měsíce jsou pro ni náročný období...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad nám holky neskončí hnedka z kraje roku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist