Federer a Del Potro v Rotterdamu bez ztráty podání do čtvrtfinále

15. 2. 2013, 09:27
Aktuality 51
ATP ROTTERDAM - Dva největší favorité a finalisté loňského ročníku halového turnaje v Rotterdamu Roger Federer a Juan Martín Del Potro jsou podle očekávání ve čtvrtfinále. Oba zatím neprohráli set ani podání.
Roger Federer

Roger Federer v Rotterdamu startuje na svém druhém letošním turnaji a snaží se navázat na své triumfy z let 2005 a 2012. Po Australian Open, kde ho v semifinále zastavil Brit Andy Murray, se prý cítí dobře připravený a hladový po tenisu.

Po Slovinci Žemljovi si švýcarský tenista poradil bez potíží i s dmácím Thiemem De Bakkerem, kterému vzal vkaždé setu jeden servis, sám jediný brejkbol odvrátil a za 64 minut zvítězil 6-3 6-4. O sedm let mladšího Nizozemce tak během posledního půl roku porazil podruhé bez ztráty setu, loni De Bakkera přemohl v Amsterdamu v baráži Davisova poháru.

"Vždy je dobré, když turnaj začnete později," narážel Federer po postupu na fakt, že v Rotterdamu museli i nejvýše nasazení tenisté začít už od prvního kola. "Když chcete turnaj vyhrát, znamená to vyhrát pět zápasů během pěti dnů. Takže jsem rád, že jsem tu první kola zvládl rychle a ušetřil jsem energii. Jsem šťastný, že jsem zpátky v Rotterdamu a turnaj jsem začal tak dobře," pochvaloval si jednatřicetiletý Švýcar.

V pátečním čtvrtfinále na sedmnáctinásobného grandslamového šampiona Federera čeká Julien Benneteau. Francouz, který Švýcara v jediném vzájemném zápase v hale (Paříž 2009) porazil a loni ho potrápil ve Wimbledonu, v Nizozemsku také ještě neztratil set; Němce Kamkeho i Rumuna Haneska přehrál bez jediné brejkbolové hrozby.

Juan Martín del PotroPodruhé 2-0 na sety zvítězil i druhý nasazený Juan Martín Del Potro, byť se musí prokousávat těžkým losem. Loňský finalista po Monfilsovi zvládl i souboj s nebezpečným Lotyšem Ernestsem Gulbisem, který v Rotterdamu včetně kvalifikace suverénně vyhrál tři zápasy a který Del Potra v poslední vzájemném souboji porazil.

"V prvním setu to bylo velmi těsné. V tie-breaku jsem měl šanci vyhrát a využil jsem toho. Ve druhém setu jsem svou hru zlepšil a jsem rád, že jsem postoupil přes velmi těžkého soupeře," komentoval bývalývítěz US Open Del Potro, jenž v Nizozemsku usiluje o svůj celkově 14. titul.

Ve čtvrtfinále se argentinský tenista utká s Finem Jarkkem Nieminenem, s nímž ve čtyřech duelech neztratil ještě ani set.

Richard Gasquet v 17. utkání letošní sezony utrpěl teprve druhou porážku. Šampion z Dauhá a Montpellier v Rotterdamu nestačil na Marcose Baghdatise, který nad čtvrtým nasazeným Francouzem vyhrál 6-4 6-4 a ani ve třetím vzájemném duelu tak neztratil set. Ve čtvrtfinále Kypřana čeká Bulhar Grigor Dimitrov.

- ATP 500 ROTTERDAM -
(Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.575.875 eur)
čtvrteční výsledky (14. 02. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - De Bakker (Niz.) 6-3 6-4
Del Potro (2-Arg.) - Gulbis (Lot.) 7-6(5) 6-3
Baghdatis (Kypr) - Gasquet (4-Fr.) 6-4 6-4
Nieminen (Fin.) - Bachinger (Něm.) 6-3 5-7 6-3
Kližan (SR) - Sijsling (Niz.) 6-2 64

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
Mayo
Federer dostal na búdku
Reagovat
gigin
Co blbneš, prosím tě?? Jako kvůli 24 tady ostatní osočuješ?
Nolo, kašli na to. Nemá to cenu...
Reagovat
Heather_Fedex
ja neosucuju. byla jsem jen mimoradne sokovana, jak nekdo muze srovnavat prispevky jm a rfevera s prispevkama olympiady. mimoradne sokovana
Reagovat
smazaný uživatel
ja sem casto nechdim,ale citam pravidelne a tu sa ludia doslova pretekaju v to kto na koho napise vatšui urázku ci nadavku,čo sa tyka federera ano prehral zasluzene dokopy nic nehral zial a bude to už len horsie s turnaja na turnaj s tym prisernym servisom a medzi hra tiez nic moc
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska hral Julien dobre, ale bolo to asi aj o najhoršom výkone Federera zrejme od finále olympiády. Akonáhle sa trochu chytil, Benneteau nemal veľa šancí (keď sa dostal z 1-4 na 5-5 a 2 brejkbaly k tomu) ale radšej s ním prehrať v Rotterdame ako vo Wimbledone ;)

Pre mňa zápas dňa ešte len začína, dnes som odložil všetok svoj program, takže Kližan-Simon si nenechám ujsť. :)
Reagovat
Nola
v tomto jedinom sa zhodneme, Martin do semi dnes
Reagovat
smazaný uživatel
Len aby bol mier, Novaka som spomenul preto, lebo tamten úchyl mu fandí a osočuje Federera z prístupu k DC. Tak som mu len naznačil kde bol Federer vo veku jeho obľúbenca ;)

Nemám vedomosť že by som tu nejako vyťahoval Novaka a niečo na neho kydal, mám ho rád, inak by som na tú exhibíciu nešiel ;)
Reagovat
Heather_Fedex
gratulace. patricne si to uzite
Reagovat
Nola
prehánaš, ja nie som žiadny hater, tešila som sa na semi, ak by to vyšlo s Martinom Kližanom
Reagovat
Heather_Fedex
ale bylas nebezpecne blizko toho, aby ses nim stala ;((
Reagovat
Nola
z tejto diskusie mám dojem, že toto forum je choré od základov...
olympiada fandi Rafovi, poukáže na DC.. a reakcia rfevera "Len pre úplnosť, v Djokovičovom veku mal Federer odohraných viac DC zápasov ako Novak." rfever, tvoje poznámky sú niekedy trápnejšie ako olympiady,... nechápem ťa, Novak ti stále vadí? načo si sa zúčastnil exibície v BA?, ty spolu s JM mi normálne dávate podnet, aby som Rogera nemusela...., radšej si prečítam názory Pe3k /netají sa, že je hater Rafu/ a spaniela, vy dvaja viete ako by dopadli zápasy, keby ten, ktorý váš obľúbenec hral /Bulhar/ a že na to má, ako by ten zápas dopadol, vyveštili ste z gule aj výsledok... vy dvaja by ste dokázali zariadiť zmenu povrchov, zmenili aj vedenie ATP, ospravedlňujem sa, ale už mi lezie na nervy, vaše ponižovanie Noleho, ktorý je zaslúžene No 1... najmúdrejší, najfundovanejší, kto by na vás mal...
Reagovat
smazaný uživatel
Olympiáda fandí Djokovi, vždyť tady hlásal, že je to jeho kluk, on ho objevil a fandil mu od začátku kariéry. On jen vytahuje Rafu a vlastně cokoliv proti Rogerovi, aby si dokázal svoje. Proto rfever takhle zareagoval.
J.M a rfever mají často velice dobré názory, hlavně co se týče povrchů a stylu hry hráčů i mimo TOP 10, nemusí se vše točit okolo mocné TOP 4.
Reagovat
J.M.
Učebnicový příklad příspěvku, který nevypovídá nic o svém tématu, ale všechno o svém autorovi. :-) Obsah by se dal shruba shrnout do věty "Jsem nervák, jsem nasraná na celý svět, vysvětlení nemám, důvod nemám, argument nemám, ale prostě mám strašnou chuť někoho sprdnout." :-)
Reagovat
Nola
olympiada fandí Rafovi.. ty asi fandíš DelPovi, podľa nicku, ten chalan bude v TOP 4...
J. M. nepreháňaj, tvoje príspevky sme ma už raz diskutovali... bez Rogera bude ATP na odpis.... uznávam, že sa vyznáš v tomto športe, ale preháňaš, a nikdy, ale nikdy neuznáš, že súper vyhral, lebo bol lepší, a to nemám rada...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je to bývalá 24, 99.9 atd, tak fandí Djokovi. Vždyť se tu chlubil tím, jak Novaka našel a aby mu žádní Federer fans nefandili. On je prostě troll, já chápu že i pan Werich apeloval na boj s blbostí, ale tenhle člověk už nemá soudnost, všechno opakuje pořád dokola.
Já fandím Delpovi a z TOP 4 mám rád Rogera, z TOP 10 ještě obdivuji Tsongu.
Reagovat
Heather_Fedex
nola, kdo tady novaka ponizuje? to, ze mel roger v novakovem veku odehran vic dc zapasu je fakt. to chces rict, ze kdyz o nekom reknu, ze ma odehran min zapasu, popripade turnaju nebo vitezstvi na svem konte je to ponizovani???
a jak muzes srovnat prispevky jm a rfevera s prispevkami nejvetsiho diskuterskeho trola v sirem okoli, kt. nedela nic jineho, nez fetuje, zere howna a honi si brko pri kazdem prohranem micku rf?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Pe3k
Tvůj nejdrsnější koment ever :D RESPEKT (bacha na ban).

Btw. Lord of trolls Olympiada fandi Nolemu i Nadalovi...
Reagovat
Mayo
presne nikto neponižuje Noláka :) skôr Rafíňu mi ponižujú podaktorí :/ :D
Reagovat
Heather_Fedex
pe3k a vis ty co? ani by mi to zily netrhalo...po udalostech z poslednich tydnu si rikam, jestli bylo dobre se sem vubec prihlasovat....
Reagovat
Pe3k
Zase to neber tak vážně...Stejně je to jen internetová diskuze mezi lidmi co se neznají a nejde o naše životy, ale jen o nějaké tenisty, kteří na nás obyčejné lidi stejně se.ou a my se tady k vůli nim hádáme do krve :D
Reagovat
J.M.
Copak se stalo? (Když už zabíháme tak mimo.)
Reagovat
Pe3k
Federer dostal výprask :D
Reagovat
J.M.
To se docela divím, proože Benneteau nemá, čím, by Rogera ohrozil, žádnou zbraň. A ten, kdo tvrdí, že má, je mamlas, který si zaslouží, aby za to byl půl roku zesměšňován.
Reagovat
smazaný uživatel
Nola, tvoj komentár hovorí sám za seba. J.M. s Heather to povedali aj za mňa, ďakujem za ušetrenie námahy :)

Pre budúcnosť Nolka, najprv mysli potom píš ;)
Reagovat
Heather_Fedex
jm, bohuzel mam uz dlouho pocit, ze by se tenisportal mohl prejmenovat na haterportal ;(((
Reagovat
Pe3k
No a čím si tedy vysvětluješ že ho porazil?
Reagovat
Heather_Fedex
jak rika fandina: stejne jsme jen nickove...usmev
;)
Reagovat
Nola
vôbec som sa ťa nechcela dotknúť, to bola moja reakcia na rfevera, že večne musí Novaka zatiahnuť do diskusie, Rogera uznávam, hrá pozerateľný tenis, myslím, že Nole ho bude chcieť napodobniť, čítala som názory odborníkov, že bude jeho nasledovníkom, si spolu s Magerovou najsympatickejšia fanúšička Rogera, tak mier
Reagovat
J.M.
To byl takový špílec. Když jsem tady před půl rokem psal, že Julien je pro Rogera nebezpečný soupeř, půl roku mi pak tady za to v pár lidí v různých variacích psalo, že jsem *****.

Jinak čím Julien vyhrál dnes moc nevím, zápas jsem pořádně neviděl, podívám se až na záznam.
Reagovat
Heather_Fedex
to myslis vazne, ze julien nema zadnou zbran?? tak si koukni zaznam jejich vzajemneho zapasu ve wimbl a pochopis....asi neni nahoda, ze ho porazil v hale uz po 2. a loni byl v
"halovem wimbledonu" take blizko vitezstvi nad fedexem
Reagovat
J.M.
To jsem jen citoval ty, kteří mi tady celé měsíce připomínali, že jsem mamlas a podobně.
Reagovat
Heather_Fedex
nola, tak tedy dik ;) ale nemohu se zbavit pocitu, ze mne za symp povazujes jenom proto, protoze muzu tveho konika...kdybych napsala neco proti nolemu, tak amen tma ;)
ale tvoje srovnani pripevku jm a rfevera s prispevkama olympiady byl pro mne patricny sok!
Reagovat
Heather_Fedex
aha tak sorka
Reagovat
Mayo
alebo aj gloryportál :D
Reagovat
Mayo
Fenomenálni hráči
Reagovat
J.M.
To bylo zase jednou protrápené vítězství pro Grigora. Zase tolik promarněných šancí, brekbolů, mečbol... Přitom bylo vidět, že herně má nad Baghdatisem navrch, ale hraje pořád příliš zabržděně. Strašně se bojí topspinového bekhendu. Tolik výměn měl jasně vyhraných, stačilo jen zakončit bekhendovým topspinem, ale místo toho dal pomalý čop, který buď zkazil, nebo ho Marcos v pohodě doběhl. Prohazovat čopem po lajně taky není to pravé. Federer má komplex z Nadala, Dimitrov má komplex ze svého bekhendu. Takhle opatrně se do top 20 nepropinká, musí do toho jít důrazněji. A pokud si na topspin tak extrémně nevěří, tak trénovat, trénovat, trénovat až do zblbnutí.

Ale i tak skvělé Grigorovo první semifinále na pětistovce. Doufám, že mu nějaké síly zbyly, strašně vyčerpávající zápas, zase tam lítal ze strany na stranu, dělal roznožky, hrál vsedě... Pěkné, ale člověku je ho až líto.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas som pozeral celý, treba uznať že aj Baghdatis hral dobre, no keby Grigor využíval svoje šance dôraznejšie, tak je skóre 6:3 6:4 a naschledanou. Mač som si ale užil, obaja vedia vyprodukovať pekné výmeny a niektoré Dimitrovove zakončenia boli perfektné :) Takto sa posunie už na 33.miesto v rebríčku, a dúfam že zajtra eventuálne potrápi aj Del Potra, ktorý by mal prejsť cez Jarkka.
Čo ma však prekvapuje, je že Dimitrov neplánuje hrať v Dubaji, ani nikde inde po Rotterdame a jeho najbližší turnaj je až Indian Wells.
Reagovat
Pe3k
Souhlas. S JMDP to už asi nebude Grigor, ten co tlačí a hraje ofenzivněji, uvidíme a necháme se překvapit :) Snové finále papa Federer vs baby Federer se nejspíše konat nebude...Ale i tak je semifinále dobrý výsledek pro mladého Bulhara.

Co se týče toho jednoručního backhandu tak je to pro Rogera i pro Grigora výhoda v nevýhodě. Protihráči samozřejmě vědí, kde se skrývá slabina a v případě jejich útoku většinou směřují na backhand...To jim právě dává výhodu toho, že vědí kam bude pravděpodobně útok směřovat a mohou proto dříve reagovat, otázka je zda li se jim to s tím slabším úderem podaří vrátit do kurtu... Fedex to dokáže často využít a dokonce i stihne oběhnout a zahrát forehandem :) nebo z backhandu prohodit...Dimitrov mi těmi zbytečnými čopy připomíná Murrayho, který také často hraje tento úder v případech, kdy nemusí, nebo spíše, kdy by neměl...
Reagovat
J.M.
Tak ně to hlavně mrzí, protože podle mě Dubaj by mu mohla sedět. Je výrazně rychlejší než Rotterdam, nemusel by se tak fyzicky trápit, využil by víc svou techniku. Ale asi je to dobře - i když nevěděl, jak dopadne v Rotterdamu, tak obzvlášť po tomhle zápase bych řekl, že je dobře, když si na Ameriku pořádně odpočine.

Ten posun na žebříčku je fajn, hlavně už začíná být reálné nasazení na grandslamu, což by mu mohlo hodně pomoct. Ale v Miami obhajuje 4. kolo...
Reagovat
Pe3k
http://www.youtube.com/watch?v=bXTQU90fNok

Benneteau bude nepříjemný soupeř, jsem zvědav jak si s nám Roger poradí.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska sa teším na všetky 4 zápasy z Rotterdamu, mohli by to byť tenisové lahôdky. Zdalo sa mi to, a aj Federer sa vyjadril v podobnom zmysle, že ten kurt v Rotterdame má veľmi dobré vlastnosti - nie je len rýchly, dá sa na ňom aj dobre obraňovať, no zároveň chodiť aj na sieť. Takže Stakhovského reči možno platili na vedľajšie kurty. Plus tá aréna je fakt skvelá, celkovo jeden z najlepších turnajov v roku, mimo Masters a GS.

K včerajšiemu zápasu Kližana, dúfal som že využije Tsongove zaváhanie a nejako pretlačí Sijslinga, a podarilo sa mu to prekvapivo rýchlo. 2.set však bol dosť tesný, tam dokonca na loptičky vyhral Holanďan 32:31, ale Kližan bol prekvapivo kľudný v kľúčových momentoch.
Najlepšia časť zápasu bola, keď v 2.sete odohrali najlepšiu výmenu zápasu, Kližan po nej čelil brejkbolu a dostal time violation. Hneď na to dal 2 esá a hneď mal výhodu... :)
Reagovat
J.M.
No, když se tak dívám na Kvitovou v Kataru, což mi oživuje vzpomínky na lednové turnaje, tak Stachovskij nemluvil úplně od věci. Opravdu to v Rotterdamu není nijak rychlé, to i ten ženský zápas působí mnohem svižněji. Je to úplně normální standardní středně rychlý kurt. Ani pomalý, ani rychlý. I když má Roger pravdu, že je fér pro všechny typy hráčů, pro obranu, agresivnější hru i hru na síti. Ale na můj vkus to je letos v Rotterdamu dost monotónní tenis. Možná jsou pomalejší míče než v předchozích letech, možná zhrubili povrch, ale rozhodně bych v Rotterdamu zrychlení uvítal.

Ale ta aréna se mi taky moc líbí. Velká a krásně úhledná, čisté ostré hrany, je to jeden z mála zbylých halových turnajů, které ještě dostatečně důstojně drží nad vodou tu dávnou tradici velkého halového tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne ako píšeš, Rotterdam má obrovskú tradíciu a ten kurt s halou je skvostný. Rýchlosť mi príde porovnateľná s Dohou, čo znamená nie príliš rýchly, ale na ten tenis sa dá pozerať.

Stachovsky sa momentálne vyjadril už aj k turnaju v Marseille, v ktorom štartuje od zajtra v kvalifikácii, citujem : "Had a nice practice before tmrws qualifying match...quite sad that even here it's a sandpaper surface..I think it's not gonna change.."
Je smutné že už aj v Marseille je povrch pomalý, pamätám si že ešte pred rokom bol celkom rýchly (Llodra bol vo finále), je však ale dobré že je čoraz viac hlasov kritizujúcich toto dianie.
Reagovat
J.M.
Na loňský Marseille a Llodrovy zápasy si pamatuju, to byl moc hezký tenis, hezký turnaj.

Ale to Dauhá mi opravdu přijde o dost rychlejší. Nevím, jestli ženským změnili kurt (podle mě i mužský byl docela rychlý), ale oba mužské zápasy v Rotterdamu dnes proti Petře se Serenou v Dauhá působily jako zpomalený film. :-) Obecně bych řekl, že na východě zpomalovacímu trendu nepodléhají tolik jako na západě.

Každopádně se obávám, že Shachovskij si může kritizovat jak chce, a nikoho to nezajímá. :-) To by se musel ozvat někdo významnější. A já myslím, že právě ty turnaje na začátku sezóny od Abú Dhabí až po Australian Open (kde konečně po letech trochu zrychlili) naznačily, že se trend zpomalování konečně začíná trochu revidovat. A pak přijde Rotterdam, který v minulých letech byl chválen jako rychlý turnaj, a najednou je to úplně tuctová rychlostně konzervativní klasika jako všude jinde... Tak nevím.

No, jsem zvědavý na Dubaj - tam to loni lítalo až šokujícím způsobem, tak doufám, že letos "nedostanou rozum". :-)
Reagovat
Olympiada
svycara žvásty o hodnote dejvis kapu ..... a pote se natřásá na tak ubohem turnajku ..... Vzdy sem vam psal - JE TO INDIVIDUALNI HAMOUN ! Viz toužebná a nedosažitelna olympiada
Reagovat
smazaný uživatel
Tu máš napapkaj sa ty nedonosenec.
http://osporte.sk/?id_cat=1230&news=156737

Len pre úplnosť, v Djokovičovom veku mal Federer odohraných viac DC zápasov ako Novak. ;) Uži si kazajku, a keď ťa znovu rozviažu, príď mi odpovedať.
Reagovat
malchar
A co teprve takoví Nadalík který se musí natřásat na turnaji kde není nikdo z top 10 :D :D a ještě před tím kde nebyl snad nikdo z top 30 a stejně ho nevyhrál a to ten turnaj byl na antuce :D asi to už není takový král co. A ohledně olympiády myslíš si že výhra ve čtyřhře v Pekingu byla individuální záležitost že si Roger při zápase odešel na párek a Standa to odpinkal sám???
Reagovat
Padme
Už ten nadpis, co pan Olympiáda zvolil, naznačil hodnotu jeho příspěvku. Věřím, že se Rogerovi bude dařit dál i proti těžším soupeřům! :)
Reagovat
Heather_Fedex
mily olympionik, to ze si chhuj, vsichni davno vime. nemusis to o sobe dokazovat kazdy bozi den
;)
Reagovat
smazaný uživatel
To zrovna tebe nemusi trapit:), ty by ted mel premejslet o tom, jak dlouho bude Rafa jeste hrat.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist