Federer a Nadal porazili soupeře z Argentiny a svedou bitvu o finále

17. 3. 2012, 06:54
Aktuality 274
ATP INDIAN WELLS - Indian Wells bude poprvé svědkem dalšího dílu seriálu soubojů Rogera Federera s Rafaelem Nadalem. Velcí rivalové se utkají o postup do finále úvodního podniku série Masters 1000 a půjde o oficiální 28. střetnutí. Švýcar se Španělem si ve čtvrtfinále poradili s Argentinci Del Potrem a Nalbandianem.
Roger Federer

Roger Federer po obratech s Raonicem a Belluccim ve čtvrtfinále čelil o poznání těžšímu soupeři: světové devítce Juanu Martínu Del Potrovi, který ho ve finále US Open 2009 obral o jeden grandslamový titul. Jenže ze všech 12 vzájemných soubojů 10krát vyhrál Federer, včetně třech letošních výher bez ztráty setu.

A Argentinec Del Potro nedokázal uspět ani v Indian Wells. Třetímu hráči světa ani jednou nesebral podání a za 69 minut prohrál 3-6 2-6. Na čtvrtém z posledních pěti turnajů tak pokaždé vypadl s Federerem, na zbylém pátém v Marseille, kde Švýcar nestartoval, získal titul.

Naopak třicetiletý rodák z Basileji po triumfech v Rotterdamu a Dubaji vyhrál už 13. utkání v řadě a v Kalifornii, kde v letech 2004 až 2006 triumfoval, postoupil po roce opět do semifinále.  Od loňského US Open má bilanci 37 výher a pouhé dvě porážky.

Hned první game jejich posledního zápasu trval 11 minut a Federer musel odvracet dva brejkboly. Došlo také k neshodám. Jeden ze Švýcarových prvních servisů dopadl k čáře a lajnový rozhodčí nejprve nic nehlásil. Po chvíli se ale opravil a Del Potro si vyžádal Jestřábí oko. Jenže to bylo kvůli výpadku internetu nefunkční. A když umpireový rozhodčí podpořil původní rozhodutí svého kolegy, Federer se nasměroval k vedení 3-0 na gamy. 

"Byl to jasný aut a přístoj nefunguje...," zlobil se Del Potro. "Ale pak mi hlavní sudí řekl, že udělal chybu... mohla to pro mě být velká šance změnit ráz zápasu. Jenže jsem místo toho ztratil koncentraci a Roger začal hrát lépe, přičemž využil všechny své příležitosti," komentoval Argentinec.

"Tak trochu jsem po posledním zápase (proti Belluccimu) čekal, že budu hrát dobře. Byl to povedený zápas proti skvělému hráči," pochvaloval si Federer.

V boji o postup do finále vyzve šampiona z let 2007 a 2009 a loňského finalistu Rafaela Nadala, kterého ve čtvrtfinále potrápil David Nalbandiana. Argentinský tenista po dvou výhrách nad soupeři z Top 10 (Tipsarevičem a Tsongou), což se mu povedlo poprvé po čtyřech letechm, sváděl vyrovnanou bitvu i se světovou dvojkou. Vedl 6-4 a 5-4, Španěl se ale při svém podání v zápase udržel a nakonec po 2 hodinách a 39 minutách vyhrál 4-6 7-5 6-4. 

Nadal tak Nalbandiana po dvou porážkách z podzimu 2007 porazil ve čtvrtém vzájemném střetnutí v řadě, z toho třikrát musel duel obracet po prohraném prvním setu.

"Nalbanidan mé vždy dostane do problémů. Azřejmě kvůli tomu se před zápasem cítím trochu v nebezpečí," přiznal Nadal obavy se soupeře. "To je asi důvod, proč jsem dnes dělal víc chyb, než obvykle," pokračoval. "Ale trefil jsem také krásné voleje. I když to není něco, co jsem schopný dělat pokaždé. Záleží na situaci. Nikdy nejdu na servis a neřeknu si, že teď půjdu na síť a zahraju servis-volej."

Federer - Nadal zatím 9-18
Semifinálový souboj Federera s Nadalem tak bude již 28. oficálním vzájemným střetnutím. V Indian Wells na sebe však tenisté, kteří vyhrál pět z posledních osmi ročníků, narazí poprvé. V celkové bilanci vede Nadal 18-9 a poslední duel  - letos v semifinále Australian Open - vyhrál 3-1 na sety.

"Hrát proti Rogerovi znamená vždy něco víc, než proti ostatním soupeřům, protože hraju asi proti nejlepšímu hráči historie. To je důvod, proč je to zajímavější zápas, než všechny ostatní," říká Nadal. "Věřím, že to pro mě bude hodně náročné utkání. A nevím, jestli budu schopný hrát svůj nejlepší tenis. Ale chstám se jít na kurt, bojovat o každý míček a hrát co nejlepší tenis. Doufám, že se to stane, ale nevím," jde do souboje s trochou nejistoty a respektu a pětadvacetiletý rodák z Mallorky.

V sobotu, kdy jsou na programu semifinálové bitvy Novak Djokovič - John Isner a Rafael Nadal - Roger Federer, slunečné počasí v Indian Well vystřídá velká oblačnost a podle předpovědi má bohužel také pršet.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.536.664 dolarů)
páteční výsledky (16. 03. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-(Šp.) - Nalbandian (Arg.) 4-6 7-5 6-4
Federer (3-Švýc.) - Del Potro (9-Arg.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

274
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pre nezainteresovaneho divaka,paradny zapas..Uz pred nim som ocakaval zapletku,predsa len servismani typu Isnera,ci Raonica Nolemu nemusia sadnut..No necakal som,ze to vypali az takto..Rozhodujucim okamihom bolo stratene podanie v koncovke prveho setu,to by sa nemalo stavat..Inak,nie je dovod na kritiku Noleho..Nie je totiz,co kritizovat..On sa vobec nedostal do hry..Naopak John svoj uz tak dobry servis pozdvihne v TB este na vyssiu uroven..TB s nim su ako penaltovy roztrel,ak zahodite,co i len jedno podanie,John to pravdepodobne proste dopodava..
Reagovat
gigin
konečně... já to tak neumím napsat, ale to je přesně ono..
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas bol zaujimavy aj preto,ze priniesol suboj najlepsieho returnu a servisu..No pri takychto servisoch bol return znacne obmedzeny,to je zaujimavy poznatok..Medzihra prakticky neexistuje,naozaj bol Djokovic v celkom nevdacnej ulohe..Inak v IW prsi??
Reagovat
majjkaa
Ojojooooj Isner :) prekvapenie celkom

Roger podme ! Verime ti !!
Reagovat
gigin
je Vlk? Ať už to mám komplet za sebou !!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vlk ma nejakej solich, nechal nam vzkaz pod clankem s Viktorii.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neuveriteny
Reagovat
Mark976
neuvěřitelné v tom, že jsi s ním ve finále ve svých komentářích a propočtech vůbec nepočítal:o)))))jen jsi bral varianty TOP3:o) jak to bude teď?
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ve snu by me nenapadlo, ze by moh Novak padnout prave s nim, nic mene, Nole hral mizerne a John byl dneska ve vsech smerech lepsi a zaslouzene vyhral.

Jak to bude ted? No ted musi vyhrat Roger, protoze jestli ne, tak budu mit zkazenou celou nedeli:)
Reagovat
Mark976
docela nechápu, že když někdo z favoritů vypadne, tak se píše, že hrál mizerně.... myslím, že hrál jen co mu Isner dovolil. Takže závěr bych myslel, že vyhrál dnes lepší a ne, že to Djokovič po.... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker rozhodne nepredved svuj nejlepsi tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
Krása Johne! Budu doufat i ve výhru ve finále, ale tomu už moc nevěřim. Teď mě zpětně hrozně štve, že to Andy tak po*ral, protože hrát proti takhle bídně hrajícími Djokovičovi by bylo jasné finále, a kdyby předved alespoň to co v Dubaji, tak možná i pořádný debakl pro Novaka.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, Djokovič byl fakt bídný, pár dobrých returnů předvedl, jeden světový prohoz, ale jinak fakt na jeho poměry bída.
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych ocenila ty loby... :-)
Reagovat
spaniel
Nemyslim, ze hral bidne. Na 3 vitezne by ho dal, odesel by fyzicky, coz mu hrozi i ve finale.
Reagovat
Mark976
pokud bude nadal ve finále, tak ho bohužel upinká pokud zázrakem Federer, tak šanci má!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě na finále už síly moc nebudou a ať bude z toho dua kdokoliv, podle mého vyhraje. Přeci jenom Djokovič dneska nehrál dobře a prohozy byly hodně špatné, Nadal i Federer by si poradili lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON IZZY!!! Tenisový orgasmus tohleto, smekám klobouček a klaním se.
Reagovat
Pe3k
Gratulace. Byl lepší a zaslouženě vyhrál. Djokovic nemá servis, od základní čáry hrál průměr. Tolik šancí k prohozům co měl a nedal, to by se Nadalovi nikdy nestalo.
Reagovat
Mark976
tak mi to vyšlo a pro Pepina tu mám jeden blábol v reále:o)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
a chvala blabolum.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadherny zapas, John si zaslouzil vyhrat :-)
Reagovat
pepin
Nevím, čemu se divíš, že jsem napsal blábol, když jsi to napsal 16. a zápas se hrál 17. Až sojka napsala,že je to tvoje přání. Bohužel nejsem jasnovidec, ale klidně to zde používej dál.
Reagovat
VlS
Gigine, nebeč, dneska Nole nebyl lepší. Sojka, gratuluju směrem k větvi. Taky chci zítra vidět finále John - Roger
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
gigin
a v čem jako nebyl lepší? Nemůžu mu nic vyčíst.. že se mu nedařilo returnovat ty děla? Zlín taky prohrál na trestné střílení.. jako není mi nějak do smíchu...
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť i delší výměny byly často vyrovnané, nedokázal Isnera rozběhat, pinkal si s ním, málo útočil, nedokázal prohazovat. Mohl využívat častěji chopy nebo dropshoty, jakékoliv změny hry, které by Johna vvyvedly z rytmu. Hrál ale stereotypně a ať Isner podával sebelépe, top hráč by to měl zmáknout.
Reagovat
VlS
No, z base line to možná vždycky neuhraje. John rozhodně nevyhrál jen tak, že by měl z .... kliku. Byl to dstrašně vyrovnanej zápas a myslím, že ani jeden nebyl komplexně lepší, než ten druhej.
Reagovat
krbik13
a je to tam,ten Isner to je sila !
Reagovat
Mark976
konečně se prosazuje!! z loňska obhajuje body až na podzim, taky myslím, že top 10 je jistá na dýl.o)
Reagovat
smazaný uživatel
Wauu..neskutečné se stalo skutkem..náš malej Johnny to dokázal!!
A kocur dneska vypřášenej kožuch :)
Reagovat
gigin
všem těm, kdo přáli Johnovi. Jsem rád, že vyhrál ve všech směrech lepší hráč ....
Reagovat
freeteepek
Mě zas ten Isner ve výměnách dost často připadal jako dorostenec. Ale je fakt, že ten jeho jeho dělovej servis mu dnes fungoval na 1 a je jenom s podivem, že s tímhle stylem servis síť není už dávno v top 8. Přinejmenším. Mimochodem. On má sice dělovej servis, ale některý jeho míče sotva přeletěly síť, ale na Novaka to fungovalo. Je vidět, že i na top hráče se dá jít s inteligencí a že nutně není potřeba svádět s nimi silový souboje od základní čáry.
Reagovat
smazaný uživatel
dik, dneska jsi lepsi nez ja!!! Co ja, jsi lepsi nez celej Djokovic.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
John je nesporne inteligentni hrac, vzdycky je videt nejakej zamer, snaha, citis uz za tim uz ten dalsi pripravenej tah, prave to je mi moc sympaticky. :-) Ty jeho mice nejsou jen tak, maj dost nezvyklou vysku....
Reagovat
gigin
Nejsem. Protože toho lepšího hráče myslím ironicky... jsem fakt naštvaný :-((( ale ten jeden lob byl fakt dobrý :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ja nevim, jestli ti to vubec muzu rict, ale taky .... ehm..... no niiiic, loby byly dobry dva a jeden BH prohoz! :-)
Reagovat
gigin
to je nerovný boj. Nebudu a a ani nemůžu se s tebou hádat ...
Reagovat
VlS
Tak, včil na TB.
Reagovat
gigin
toto není o podání ?? :-o
Reagovat
smazaný uživatel
a Nole neni o pinkani? Co vytvoril, kdyz uz mam byt oskliva.... John bohuzel spoousta chyb, skoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, spousta chyb, ale je obětavý a snad bez nervů..já mu věřím :-)
Reagovat
gigin
jsou bezva.. díky.. :-(
Reagovat
VlS
Dal jsem si panáčka z 'Irska a hned se to zlepšilo. Popřemejšlej co piješ.
Reagovat
VlS
Brejk Nole - tak co, uděláš to teď do konce, nebo ne?
Reagovat
gigin
IDEMOOOOOO !!! počkej ještě s tím Irskem !! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu jak moh Djokovič s touhle hrou porazit Almagra. Doufám, že Johny ho sestřelí.
Reagovat
Mark976
wow, tak zatím mi včerejší tip vychází přesně na games:o) někdo mi psal na můj tip - blábol:o)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pepin psal, pan servis prý..:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
ja ho podporila a nazvala pranim... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
podporila jsem blabol, ne pepina, samozrejme. Mozna vsak budu zadat vysvetleni, jak muze nekdo se "servisem" prohrat vlastni servis....
Reagovat
Mark976
to ztratil jen pro změnu, aby se nejmenoval jen pan servis:o)
Reagovat
smazaný uživatel
nedorozumeni, myslim prohru servisu Noleho....kdyz hraje s pouhym panem servisem..... :-)
Reagovat
VlS
Ty Brďo, on je dneska den Svatýho Patrika. Tak to z Vizovickou žbluňkou proti Jamessonovi nemáme asi šanci.
Reagovat
gigin
už to lítá, už řve - pičku materinu !! :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Isner na síti teda kouzlí. :DD Nole se na síti také hodně zlepšil!
Reagovat
smazaný uživatel
Johny zatím excelentně...vůbec bych se nezlobil, kdyby to dneska bylo 2x 7:6 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky ne, ale dělá pořád moc zbytečných chyb :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale i tak se na jeho hru pěkně kouká, vypádá to, že Johnny se nám na zápas dobře vyspal.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to doufám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych tady vidět toho komedianta, co mi psal, že Isner není lepší jak Karlovic, abych se mu moh vysmát.
Reagovat
Pe3k
Vypadá vyhasle. Oproti minulé sezoně mi připadá, že hraje tak 40%. Isner je sympaťák a přeju mu to. Zajímalo by mě co s Djokovicem je, on není jako Nadal, který hlásí každou bolístku a spálený prstíček...Odpovědím na jeho zdravotní stav se vyhýbá.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite jestli to uz davaji na Nova sport, u suseda to mame sledovat a nechce se mi tam jen tak chodit...:DDD ?
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel dávají, protože zápas FA Cupu byl přerušen kvůli zkolabování hráče, kterej zatím neúspěšně bojuje o život..
Reagovat
VlS
Čoveče, ta vizovická voda nějak dneska nemá grády nebo co. Destiloval jsi to pořádně? Víš že eskymáci to dělají 7x?
Reagovat
smazaný uživatel
My to tady destilujeme 8x..ale jelinek uz neni co byval
Reagovat
gigin
Kurňa tož 7x bych to asi nedal :-))
Reagovat
gigin
jinak máš pravdu.. zatím nic moc :-(
Reagovat
smazaný uživatel
tady zatim celkem dobry, whisky mi chutna, jeste zpresnit hru.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
John, dobře :-) jen tak dál..
Reagovat
Pe3k
Má někdo fungující stream?
Reagovat
smazaný uživatel
sleduju normal na lshunteru.net ;)
Reagovat
smazaný uživatel
http://tennis.nazory.cz/tenis-tv.php skus tohle
Reagovat
gigin
se dnes připravoval na Johna :-)))))
http://www.whosay.com/novakdjokovic/photos/145887
Reagovat
smazaný uživatel
Zas blábol za blábolem.Nevnímáš realitu a tenisu nerozumíš. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdíl mezi Federerem a Nadalem se ukáže, tak za 5 let, kdy Švýcar bude hrát ještě top 10, bude se pořád dostávat do závěrečných kol turnajů a jeho tenis bude pořád patřit k tem atraktivnejším na okruhu..Nadal pokud jěšte bude hrat, bude vinou zranění a naročnosti jeho hry, dávno bez štávy, hrát tak top 50..
Reagovat
smazaný uživatel
Rád bych se taky připojil do debaty o bilanci Federer - Nadal. Ono je sice pravda, že ta bilance je hrozivá. Ale nedá mi, abych nenapsal, že ono se těžko dělá kladná bilance, když hrajete většinu zápasů na antuce, proti pravděpodobně nejlepšímu antukáři všech dob. Ono v dobách, kdy Roger dominoval světovému tenisu, tak se s Rafou většinou potkával jen na antuce + 1, maximálně 2 další zápasy za sezónu. A popravdě, byl to Rafa, kdo nebyl schopen se mimo antuku do finále probojovat. Chtěl bych vidět bilanci z let 2004-2008, kdyby odehráli stejný počet utkání na antuce, trávě, hardu a v hale. Dříve určitě Rafa na trávě a hardu nebyl takovou hrozbou pro ostatní hráče natož pro Rogera.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou jen alibistické kecy! Rafa vyhrával turnaje mimo antuku už od roku 2005. A již v roce 2004 Federera na betonu potupil! :))) Oukej, o něco lepší by ta statistika byla, to jo! Ovšem je to jen kdyby a na to se nehraje! Připomíná mi to naprosto zbytečný výrok, jehož autorem je Andy Murray, přišel na svět po finále v Dubaji a to, že by byl elegoš opět jedničkou hrálo-li by se jen na rychlých površích! K smíchu! :DDD Hrálo-li by se jen ve Francii v hale je Llodra v top 5. Hrálo-li by se jen ve Valencii pak je světová jednička Granollers! :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
nadal s uplakankem vytre podlahu jako obvykle
Reagovat
steve79
Ještě by tady na mohli opravit bilanci Nadal-Federer. VZájemná bilance je 9:18 a ne 9:20. Takhle to aspon nevypadá z hlediska Rogera tak hrozivě:D
Reagovat
ladka
ano je to tak 9-18 5-5 tvrdý povrch,2-12 antuka a 1-2 tvata,ale ony tu rataju aj prehry z exhibicii..
Reagovat
pepin
Pánové, tedy aspon si myslím, že v této diskuzi, která je zde figurují jen pánové, uberte na hrubosti, nečtete to jenom Vy, ale i jiní. Bavte se, rozporujte, ale hlavně slušně, nebo si o nás nezaujatí lidé budou myslet, že jsme ????????
Reagovat
steve79
No kdyby dneska Federer vyhrál, tak by stáhnul na Nadala zruba 600 bodů, což je docela dost.
Reagovat
steve79
Favorit je pro mě Nadal. V duši ale doufám, že by ho mohl Fedex porazit a oplatit mu porážku z Australien Open. Uvidíme. Každopádně už aby to začalo.
Reagovat
ladka
nikto si nepraje Rogerovu vyhru viac než ja,ale to by sa Roger nesmel zosypať ešte skorej než nastupi s Nadalom na kurt tak to proste je.Vždy aj dobre v zapase začne a čo má z toho?Ale v hale ho Roger porazí. Skoda,že iba tam...
Reagovat
smazaný uživatel
Porazí ho jako tradičně na turnaji mistrů kde všichni odpadnou a elegoš má cestu k titulu volnou! :DDD Jinde nemá šanci! :DD
Reagovat
ladka
to,že RN nevyhral asi jediný halový turnaj,tak na tom nie je nie?
Reagovat
Labi
Forehand se tady dotknul tématu manželek...shválně sledoval jso AO? souhlasím s tím že od Andyho přítelkyně je krásna a na první pohled vypadá velmi rozumně...za to na druhou stranu přítelkyně Djokovice....no vzhledově docela dobre ale na první pohled strašna p..a
Reagovat
smazaný uživatel
Přítelkyně Můryho mi tedy rozhodně nepřipadá rozumná!
Reagovat
Labi
když to řekne někdo jako ty tak se ani nedivím :D
Reagovat
smazaný uživatel
No mne príde celkom pekná, moc som ju však neriešil..Vždy mi totiž kole oči jeho mama..Podľa mna by hral lepšie, ak by ju tam nemal...Naopak Federerov otec je sympaťák, je to taký "obyčajný človek", hoci určite nie je..Nadalov otec mi príde naopak dosť agresor, Rafa je asi po mame :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ha ha ha! Blboune. :))) Spíše to svědčí o tom jakou máš pokřivenou představu o rozumném vzezření. :))) Zřejmě taky vypadáš rozumně tak jako Andyho frajerka. :DDD
Reagovat
Labi
koukal jses na ně?!...od andyho holka povzbuzovala tak jak se na slečnu patří, v sedě tleskala a pozorovala hru...od Djokovice to bylo jine kafe všichni v tom boxu byli v sedě , vklidu trener i cellej tym jen ona tam skakala jak střelena a řvala jakoby Novak hrál o život....jako mě přesvědčovat nemusí mě je jasné že by jsis vybral tu od noleho...vy dva by jste se našli dva potrhlí magoři :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou rozdílné mentality, tím jsou Srbové typičtí. :))) Je mi sympatické že tak dokáže prožívat zápas svého přítele. :)) To ale fanouškům elegoš robota bez emocí nic neříká! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Když už tu probíráte slečny, tak třeba Andyho M. holka není tak upjatá, že by jen seděla a tleskala, viděla jsem magazín ATP, kde ji ukazovaly, jak nadšeně skákala, když Andy získal první titul, je asi jasný, že ted už ty emoce tolik nepracují.
Kdo se mi líbí hodně v projevu, je žena Roddicka, ona je sice modelka, ale vůbec na sebe nijak neupozornuje, není kolikrát namalovaná, nedávno měla obyčejný culík, přijde mi v pohodě a Andyho zápasy taky dost prožívá.
Na opačným polu vidím Mirku, ta jen málokdy zvedne oči od mobilu.
Jelena od Djokoviče mi přijde celkem v pohodě, prostě fandí tomu svýmu emotivněji.
Vyjadřuju se jen k projevu, jak na mě působí, ne ke vzhledu..ale kdyby ano, tak u mě vyhrává Roddickova přítelkyně, spolu s Rafovou, jak vzhledem, tak chováním.
Ještě Lleyton má pěknou ženu a i hezky umí fandit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nejlepsi ženu ma Andy Roddick, suverenne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnesni zapas mezi Federerem a Rafou urci viteze turnaje. Kdyz vyhraje Federer vyhraje celej turnaj, kdyz vyhraje Nadal, vyhraje Djokovic.

To co tady pise Frantz a Kleberson je k smichu. Jak tady oslavujou toho vecne druhyho tenistu, to jim neberu, ale proc se tady opiraj do ikony tenisu, nejlepsiho hrace historie, hrace s nejkrasnejsim stylem hry opravdu nechapu. At si plkaj co chtej o stylu hry, ale jednorucnej bakchand je nejkrasnejsi uder, to nikdo vyvratit nemuze a Roger ho vypiloval k dokonalosti:) Rafik at si klidne sprintuje 3 metry za carou, ale nechapu co se na tom komu muze libit...
Reagovat
W.G.M.
Soobe, prosim te, bud i trosku objektivni. Copak tu exibuje jenom Frantz a Kleberson? Forehand mel asi pravdu v tom, ze nad Pe3kem a Armstrongem tu vsichni zaviraji oci jen proto, ze fandi Rogerovi. Je jedno, co tu napise, kolik lidi urazi a kolik diskusi svou demagogii a manipulaci znici, vzdycky se tu nakonec zhodnoti jako nejvetsi desperadove nejaci fanousci Rafaela. Je to fakt smutne.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, piss-atelko, jak bylo venku? Nebo celou dobu vysedáváš tady na TP a vyčkáváš?
Reagovat
smazaný uživatel
Nole by je sestřelil oba! :))) V zásadě se nabízejí dvě roviny pohledu!! První je ta, že má Rafa z Noleho komplex. Podobně jako Roger z Rafy. Měl by tedy větší šanci proti Novakovi Roger jenž se z něj "neposere"! Ovšem druhý pohled je ten že! Povrch v Indian Wells je pomalý tudíž má Rafa větší šance než Roger!!
Reagovat
smazaný uživatel
Milujem jednoručný backhand, škoda že ho nehrajú viacerí..Ako to ale s ním je?..je zbraňou, či slabinou?..Mám pocit, že sa s tým narába "jak je libo"..

+ Večne druhý...Federer vs. Nadal + Nadal vs. Djokovič..Osobne som nesmierne rád, že Rafa figuruje ako ústredná postava v oboch rivalitách, v tej historickej i v tej novej už teraz veľmi sledovanej..Na tomto jasne vidíme, že niekedy je lepšie byť druhý ako tretí ;)..Už len preto, že veľké finálové zápasy si ľudia memorujú a aktéri sa stávajú nesmrteľní..Čím viac ich človek odohrá, tým hlbšiu spomienku zanechá, ked skončí kariéru..
Reagovat
smazaný uživatel
jsem zastance ty prvni varianty:)
Reagovat
Mark976
kámo zapomněl jsi na Isnera v tom komentáři, Djokovic neni automaticky ve finále:o)
Reagovat
dappe
Nejdřív k vzájemný bilanci, je jasný, že Nadal na Federera umí. Ale je to strašně zkreslené 14 z celkem 27 jejich soubojů na antuce(2:12). Antuka je samozřejmě jeden z povrchů, ale to třeba hala taky a hraje se v ni během roku stejnou dobu jako na antuce. Tedy Federer nemůže za to, že na antukových turnajích nebyla žádná konkurence a dostával se do finále s Nadalem pravidelně, kde na tomhle povrchu prostě nemá moc šancí. V hale to máme 4:0 pro RF, jaká by teda byla bilance zápasů, pokud by to bylo obráceně a Nadal byl konkurenceschopnější na nejrychlejší površích a hrálo se těch 14 finále v hale a na antuce by se těch zápasů hrálo méně? Jsou to sice kdyby......ale přihlédnout se k tomu musí prostě. + rychlé americké betony, tam spolu ještě nehráli nikdy. Nepopírám, že Nadal je ve vzájemných zápasech lepší, ale ani zdaleka ne o tolik.

Další věcí je, kdo z nich dvou je lepší? Samozřejmě Federer a každej normální člověk to musí vědět. Čísla jsou strašně jednoduchá, Federer získal 22 velkých titulů (16 GS + 6 TM) a Nadal 10 titulů, tedy rozdíl více než dvojnásobný. Dále nadvláda v tenisu, kdy Federer byl jedničkou o hodně delší dobu než Nadal. Nadal dominuje pouze na jednom povrchu a grandslamu (má 6/10 GS na RG a zbytek má jenom po zkromnu), zatímco Federer dlouhodobě vládnul 3/4 GS (AO,W a USO).

A to se tady ani nemusíme bavit o dalších věcech, jako atraktivita tenisu a přínos tenisu. Tenis by měl být o přirozeném talentu a lehkosti. Ovšem hráči jako Nadal z tenisu udělali sport založený na fyzické zdatnosti a urputnosti, pokud by ho v budoucnu následovali další, z tenisu by se mohl stát sport, který bude podobně třeba jako cyklistika přitahovat myšlenky na doping atd. Tenis potřebuje hráče jako Federer a Murray, bohužel je dost možný, že tomu bude dost naopak.
Reagovat
Matti
a proč nepočítáš Rafovi TM , když Federerovi ano? To ten rozdíl nebude v těch vítězstvích tak velký a ty jsi z toho udělal dvojnásobný :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou hovna. :DDD
Reagovat
spaniel
Staci si zajit na wikipedii na rekordy ATP, dat vyhledavat Federer a Nadal. Federera to najde asi 70x, Nadala tak 20x. Taky myslim, ze neni o cem, potvrzeno to bude, az oba skonci.
Reagovat
smazaný uživatel
A co Nadal kdy uhrál na TM? CO ?? Jednou se haluzácky dostal do finále, kde ho zesměšnil Roger. Tomu říkám výsledek. :DDDDD
Reagovat
dappe
To je Turnaj mistrů, těch 6 TM, to Nadal zatím nevyhrál. Zapoměl jsem samozřejmě na to, že Nadal vyhrál olympiádu. Navíc i DC, ikdyž k tomu potřebuješ mít i tým a tenis je individuální sport. Já Nadala uznávám, ale názor, že je lepší než Federer je totálně mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, že pro tebe jakožto zarytého bijce za španělského hekala jsou FAKTA jen ho*na, ale nic s tím neuděláš a moc dobře to víš. :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumný príspevok..Len mám pocit, že tam nesedí pár faktov..Hlavne ohľadom doby hranej na antuke a v hale...Skús si zrátať počet turnajov na antuke a v hale v jednom roku..Ten rozdiel je markantný..Rafa hrá halu 2krát v roku, tuším Tokio a TM..Navyše hala je v súčasnosti trochu v úzadí, je to dané už absenciou GS..Inými slovami: antuka > hala. ...
+ Nejdem sa moc púšťať do rozborov H2H v kontexte konkrétneho povrchu..No Rafa má na antuke 12:2, prečo nemá Roger na betóne 12:2 alebo 5:0..Alebo na tráve?...Kde je Roger vlastne doma?Navyše, prečo sa ospravedlnuje antuka?..To chcete povedať, že Roger je na antuke marný a nemá cenu sa o nej baviť?..Nepriamo tým vyjadrujete nedôveru svojmu favoritovi, o ktorom vedľa píšete, že je TOP....Ja naopak verím, že Rafa môže Federera poraziť aj v hale a tá bilancia ma mrzí..Bol by som za presun pár betonov do haly, ako to navrhuje Kodeš..Nevadilo by m to..+ Turnajových víťazstiev má Roger viac a rozmanitejších, v tomto ho zrejme Rafa nikdy neprekoná..Hoci, vekovo to celkom sedí, čo sa týka pomeru vek/počet titulov..Rafa naopak vyhrá čo do počtu Masters 1000..Celé by som to ukončil tak, že Roger je nepochybne úspešnejší, Rafa má toho viac pred sebou, a oboch momentálne spája pohľad na Djokovičov chrbát..Celé sa to ešte môže skončiť krutým paradoxom osudu, ak Nole tých 10GS nejak vyhrá...Nie nereálne.
Reagovat
Matti
pardon, za TM jsem považoval Masters turnaje co se hraje třeba teď.
Reagovat
dappe
Tahle problematika se nedá ani objektivně vyřešit, tady jde jen o to, že někteří blbci si tady prostě napíšou Federer na Nadala absolutně nemá, je to loser a daj si k tomu pár:DDDD a myslej si jak jsou vtipný.

Co se týká antuky, tak Nadal je prostě nejlepší hráč na tomhle povrchu, co kdy byl. A ikdyž je Federer také na tomhle povrchu vynikající, tak na něj prostě nemá. Kde je Federer doma? Tohle je taky otázka, já považuju Federera z GS turnajů nejsilnějším na USO, tam spolu nehráli. Dále Wimbledon, tam je to 2:1 a jsme u toho. Nadal ho dokázal porazit po obrovském boji a ani ne tak, že by byl lepší, ale spíše i tím, že tam už vstupuje psychika a pohoda toho hráče. Nadala v tom zápase nepoložila ani ztráta vedení 2:0 a neskutečně odvrácený MP ve 4.setu. Potom AO, kde Nadal opět po boji 3:2 poráží Federera, a tuto porážku považuju za jeho nejtěžší v kariéře(viz závěrečný ceremoniál). Můj názor tedy je, že ty časté Nadalovy výhry na antuce ze začátku jejich rivality, hodně Federera nahlodaly. A když k tomu přičteme fakt, že Nadal to prostě na Federera umí, tak se neni čemu divit.
Reagovat
dappe
Ale tak i Masters turnaje jsou hodně důležitý, ale přiznám se, že nevim přesně čísla. Nadal má ale o něco málo více titulů z těchto podniků, pokud se nepletu.
Reagovat
smazaný uživatel
S tým sa dá súhlasiť..Navyše tie prvé prehry antukové prehry prišli v čase Rogerovej hegemonie, takže zrejme stopy zanechali..Bol to určite nezvyk..+ je pravdou, že Nadal s Federerom na hardoch aj tráve prehrával, no odvtedy prešlo dosť času, Rafa dospel, hrá lepšie a momentálne je ešte ťažšou prekážkou..Aj preto si myslím, že v súčasnoti je mimo halu všade favorit Rafa..Proste Federera uštve a všetko vybehá, Roger ktorý je zvyknutý na 5 úderové výmeny zrazu musí hrať dvakrát toľko..Navyše mám z tých zápasov pocit, že Rafa vsugeruje svoj štýl Rogerovi a nie naopak..Nehovoriac o tom výbušnom forehande do backhandu, ktorý ma Rafa tak zafixovaný, že ho hrá naspamäť aj Nolemu, bez ohľadu na to, že to nefunguje + Nadal vyhral W aj AO po boji, rozhodovali detaily...No treba povedať, že aj Wimbledon rok predtým sa hral na 5 setov, kde uspel pre zmenu Federer..A znova v 2 vyhratých TB ako o rok neskôr..Ten faktor smola/šťastie sa teda v konečnom dôsledku rozloží..+ Jasné, som za triezvu diskusiu a dištancujem sa od provokatérov na oboch stranách..Tenis si užívam a kvalitné diskusie obohacujú zážitok.
Reagovat
dappe
Je na to hodně pohledů, těch důvodů je dost. Federer, ačkoliv byl dlouho považován za hráče s neskutečnou psychickou odolností, tak já s timhle nikdy moc nesouhlasil. Je potřeba si uvědomit, že se ve Federerových 20 letech o něm psalo, jako o hráči asi s největšim talentem a možnostmi, které nikdo neměl. Ale mnohdy se dodávalo, že kvůli psychice nikdy nic nevyhraje a podívejme se po 10 letech. On tomu podřídil všechno a to jeho vystupování na kurtu bylo víceméně uměle vytvořené, on býval velmi impulzivní při sportu. Bylo to samozřejmě spojeno s tím, že i dospěl a zklidnil se, ale musel se hodně podřídit. Mimo kurt velký pohodář a milý člověk, ale několikrát už přiznal, jak se to na kurtu v něm občas vaří, když se nedaří. Prostě dokázal z obrovské slabiny udělat obrovskou zbraň, ale je možný, že zrovna v zápasech s Nadalem, by sem tam roztřískat raketu nebylo od věci.
Reagovat
dappe
Jako fanoušek Federera bych ho charakterizoval jako fantastického hráče, rozumného a milého člověka, který ovšem strašně nenávidí porážky.
Reagovat
Matti
Jo tehdy mladý Roger bojoval s naším Jirkou Novákem a asi ani jeho největší fandové nečekali, že toho tolik vyhraje. Chvíli mu trvalo než se srovnal s očekáváním, že by měl vyhrávat největší turnaje, ale pak už to jelo, jak na běžícím pásmu.
Reagovat
TheRoyalBlue
Neprispievam sem, no rád si niekedy prečítam tunajšiu diskusiu, keďže tenis nie je pre mňa ako diváka primárny šport, a tak mi to pomáha si utvárať obraz o tom, čo nestíham sledovať. Žiaľ mi to ale tento krát nedá sa nevyjadriť k všeobecnej úrovni komentárov, ktorá zakaždým rapídne klesá, keď sa má odohrať zápas medzi Nadalom a Federerom. Som síce fanúšik Nadala (áno, teraz si ma môžete poniektorí z vás, Federer fans, zaradiť do kategórie menej inteligentných a potenciálnych voličov ľavice =D), ale mrzí ma spôsob, akým sa tu prejavujú niektorí z nich a to isté platí pre druhú stranu. Pritom si myslím, že sa jedná aj o prispievateľov, ktorých komentáre majú úroveň (pokiaľ sa nejedná práve o túto diskusnú tému). Človek by povedal, že v tak elegantnom a nádhernom športe ako tenis budú mať dvaja najlepší tenisti súčasnej éry aj rozumnú a nepreafektovanú fanúšikovskú základňu (čo nepochybne majú, aspoň z nejakej časti, už bez ohľadu na to z akej na jednej či druhej strane). To, že proti sebe stoja tak veľké osobnosti s tak odlišnými hráčskymi a osobnostnými kvalitami (pričom jedni budú pripisovať vyššiu hodnotu Federerovým kvalitám a opačne, ale vždy je to len o uhle pohľadu), je podľa mňa dôvod na radosť a nie na hádky. Možno som týmto svojim príspevkom nič nepovedal, ale tak aspoň som ani neuškodil =).
Reagovat
spaniel
Mas nepochybne pravdu, ale stejne se nic nezmeni. Jinak na zahranicnich forech je to uplne stejne. Zaklad je psat to, co by clovek rekl treba do televize, hned by se uroven zvedla.
Reagovat
W.G.M.
Jo, souhlasim a mam to vlastne jako ty. Pro me taky neni sport cislo jedna, sleduju jich vic, obecne pro me sport neni zajem cislo jedna. Fandim navic i Rogerovi i Rafovi, coz mozna souvisi s tim, ze nejsem zadny tenisovy silenec. Me zase nuti prispivat do diskuse, kdyz vidim, ze se manipuluje s napsanymi vyroky, lide se neopravnene osocuji a urazeji. Uznavam, ze to tematicky uroven nikam nepozvedne, ale nedokazu se proste divat na to, kdyz tu nekdo urazi nekoho a vysmiva se nekomu za neco, co sam dela a pritom si pripada naprosto nedotknutelny, neprekonatelny a nejgenialnejsi :-(.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu proč sa furt tady mosí nekdo hádat šak sa o može aj bavit v klidu bez urážek né!
Reagovat
UnrealTom
tak jsem si pročítal diskusi a nestačim se divit ten Kleberson je vážně na palici píše o jakých si maniacích, přitom jediný maniak je tu sám, neustále napadá Rogera že je odepsaný atd. nevšiml jsem si poslední dva turnaje = dva tituly, další minimálně semifinále je tohle odepsanost ? 95% hráčů by chtělo bejt určitě tak odepsaných :) jinak večer uvidíme další bitvu velikánů samozřejmě jako fanoušek Rogera mu přeju come on Roger !!!
Reagovat
Matti
Já bych spíše řekl, že to vyvolal Pe3k.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad Federer smůlu prolomí a Nadala porazí. :DDDD Smůlu prý! :DDDD To není smůla ale diametrální rozdíl v kvalitě! :)))
Reagovat
Labi
...že ty jsi jim z toho blázince zase utekl?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemají tam televizi, ucítil jsem totiž nezkrotnou touhu vidět jak šampion potupí elegoše pojednadvacáté. :DD
Reagovat
Labi
neboj se oni tě do té doby zase chytí
Reagovat
smazaný uživatel
Právě si říkám že by měl Federror koupit Novakovi čokoládu za to že nedovolil Rafovi snížit manko na Rogera v počtu grandslamových titulů na pouhé tři vavříny. :)))
Reagovat
Labi
no a co ja mám jako dělat s tím že ty si něco pro sebe říkáš? ono ti je už asi smutno však neboj do večera budeš mezi svými :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale notak Labi nebuď tak nedůtklivý! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ostatně všichni Nadalovci jsou pacienti se stejnou inteligencí a stejnými argumentačními schopnostmi jako voliči levicových politických stran.
Reagovat
smazaný uživatel
No a Nadal zase Rogerovi pořádnou flašku. Za to že porazil Novaka na FO. Jinak by ten váš "král antuky" ve finále zvedal nad hlavu tácek na chlebíčky :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Je celkom možné, že Novak to robí kvôli čokoládkam, ktoré sú pýchou Švajčiarska! Verím, že Roger sa nenechá zahanbiť a podelí sa s tou najznámejšou, ktorej meno všetci poznáme. Krava Mirka je len jedna :)
Reagovat
spaniel
Hodne trapny pokus o vtip...
Reagovat
smazaný uživatel
Poznám xy fanúšikov Federera, čo neznášajú Vavrinecovú, tak nechápem o čo ide....Je to obyčajná zlatokopka, ktorá si nabalila Federera, ktorý jej nepochopiteľne skočil na lep..Zrejme bol príliš zaneprázdnený tenisom a otázku manželky zjavne podcenil..Nehovoriac o tom, že svetová jednotka by si zaslúžila aj o štipku šarmantnejšiu partnerku...Pozrite sa na Noleho dievča, Hewittove, Roddickove atd..Navyše sa Mirka na MILKU aj celkom podobá..Možno by to chcelo trochu nadhľadu a schopnosti uťahovania si aj z vlastných zdrojov..
Reagovat
spaniel
Nechapu i jakych zdrojech to mluvis, fandim Federerovi a zajima me tenis, ne manzelky.
Prave jsi se projevil jak plytky clovek, ktereho zajima jen vzhled. Prave manzelky jsou casto duvod posmechu vuci sportovcum, kteri si berou modelky a pak konci rozvodem. Ja prave kvituji, ze je jaka je, asi tam bude neco vic.
A to jal podle tebe vypada, me vubec netrapi, koneckoncu je to tvoje rodacka, takze si kadis do vlastniho hnizda. Ale kde nejsou tenisove argumenty, nastupuje plytkost a hloupost.
Reagovat
smazaný uživatel
Debílku, Roger a Mirka jsou spolu již přes 10 let. Vzali se sice teprve v roce 2009, ale kdyby oba necítili, že nadešel správný čas, tak by pořád nebyli manželé a Mirka by určitě neotěhotněla. Jinak vůbec nevypadá zle, to, že byla posl. roky krapet při sobě, za to může její těhotenství.
Reagovat
smazaný uživatel
Šiby, ryby?..To nemôžeš myslieť vážne..A čo keď to je rodáčka?..To akože teraz 5 milionov Slovákov je ideálnych, lebo pod Tatrami iných nedostať?..to si podľa akého vzorca vypočítal?..Bravoo! Ak už toto nie je krátkozraké, tak zbohom zdravý rozum..Nehovoriac o tom, že aj Vajda je Slovák a keď ho vidím na Djokovičovej lavičke, ani lístok na strome sa nepohne..Ale proti Vajdovi nič nemám, urobil som si srandu z Mirky, pobúrilo ťa to a nerozumel som prečo..Si do nej zaľúbený?+Ak som plytký, že súdim len podľa vzhľadu, tak ty si nechápavý, lebo nesúdim len podľa vzhľadu, ale aj podľa vzhľadu..Skús mi napísať, na základe čoho si takto kvalitne dedukoval?Samozrejme to nie je iba o xixte srší z nej povýšeneckosť a arogancia..Tvári sa akoby vyhrala tých 16GS ona...Aj bývalí Federerovi tréneri už čosi naznačili o jej manieroch..Sú to známe veci.
Reagovat
smazaný uživatel
Šiby, ryby?..To nemôžeš myslieť vážne..A čo keď to je rodáčka?..To akože teraz 5 milionov Slovákov je ideálnych, lebo pod Tatrami iných nedostať?..to si podľa akého vzorca vypočítal?..Bravoo! Ak už toto nie je krátkozraké, tak zbohom zdravý rozum..Nehovoriac o tom, že aj Vajda je Slovák a keď ho vidím na Djokovičovej lavičke, ani lístok na strome sa nepohne..Ale proti Vajdovi nič nemám, urobil som si srandu z Mirky, pobúrilo ťa to a nerozumel som prečo..Si do nej zaľúbený?+Ak som plytký, že súdim len podľa vzhľadu, tak ty si nechápavý, lebo nesúdim len podľa vzhľadu, ale aj podľa vzhľadu..Skús mi napísať, na základe čoho si takto kvalitne dedukoval?Samozrejme to nie je iba o xixte srší z nej povýšeneckosť a arogancia..Tvári sa akoby vyhrala tých 16GS ona...Aj bývalí Federerovi tréneri už čosi naznačili o jej manieroch..Sú to známe veci.
Reagovat
spaniel
Stacilo to napsat jednou. Vubec s tebou nemam co rozebirat, hrajes si tady na inteligenta a napises takovou stupiditu, ze by se stydel i Frantz. Nevim proc se vykrucujes, napsal jsi plytkou kravinu, ktera se netyka tenisu. Prirovnavat ji ke krave je vrcholna ubohost, nevis o nich nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdávam sa..Proste si ma prevalcoval..Dokonca som napísal príspevok dvakrát v rovnakom čase, vôbec nešlo o preklep..A dokonca som napísal kravinu, ktorá sa netýka tenisu, vôbec som len nereagoval s dávkou nadsázky..Proste spojiť slová Mirka a Milka je trestný čin, som teda plytký.
Reagovat
spaniel
Zbytecne hadky, vzdyt zapas jeste ani neprobehl. Statistika rika, ze vyhraje Nadal a ve finale prohraje s Nolem. Ale je to sport a vsechno muze byt jinak, nezbyva nez se tesit a fandit. A co se tyka vzajemne bilance, nema podle me na celkove hodnoceni vliv, je to souboj jednotlivych stylu, ktere na sebe plati, proto z H2H neplyne, ze Nadal je lepsi nez Federer a Djokovic lepsi nez Nadal.
Reagovat
Pe3k
Naprostý souhlas.
A jelikož se už nechcu dookola a zbytečně dohadovat, jdu na ryby :)
Reagovat
duhove_hovinko
V poledne?
Reagovat
smazaný uživatel
Je na tom veľa pravdy, samozrejme..Ale ja si napríklad myslím, že Djokovič bol v zápasoch s Nadalom lepší, preto vyhral..A rovnako to platí aj v prípade Rafy s Rogerom...Podobný štýl ako Rafa hrá trebárs aj Ferrer a s ním problém Roger nemá..Takže je to samozrejme štýl, ale aj samotná individuálna vyspelosť...
Reagovat
spaniel
Nedej se vysmat, porovnavat Ferrera s Nadalem, kvalita je nekde uplne jinde. Ferrer dava topspiny s 3000 otackama, ktere skacou do vysky hlavy? Ma horsi kazdy aspekt hry a treba v prohozech je Nadal nejlepsi na svete (v BH urcite).
Reagovat
smazaný uživatel
No to už ale nie je štýl, ale prednosti..To, že Rafa vie rozkrútiť loptičku na 3000 otáčok patrí do jeho "skills", to že má Federer najlepší forehandový švih patrí tiež do jeho skills..Štýl je však útok/obrana/servis-volley...To je podľa mňa štýl...Priamo na kurte sa stretávajú "skills" oboch, je len na nich, ktoré a kedy použijú....+ Samozrejme jednoručný backhand stráca pri vysokých odskokoch, no získava v útoku a má iné výhody, ktorými Roger bije iných súperov..Takže všetko má svoje pre a proti...
Reagovat
spaniel
Podobaji se tak maximalne pohybem, oba jsou motorove mysy, ale Nadal ma krome pohybu i udery, Ferrer nema absolutne zadne zbrane, v konfrontaci s nejlepsima je marny. Nadalova nejvetsi zbran je prave ten topspin do backhandu a proto je prirovnani k Ferrerovi mimo.
Reagovat
hatatytla
Zbabělej výkon Del Potra, můj oblíbenej tenista s nervama ze železa a nechá se rozhodit takovou kravinou. Po tom jako kdyby zápas odchodil. Je pravda že Roger serviroval výborně, ale stejně mohl JMDP udělat na returnu víc.
Reagovat
smazaný uživatel
No nervy zo železa Juan bohužiaľ určite nemá..Kiežby mal.
Reagovat
a.magerova
Federer zdolal Juana Martína del Potra 6:3, 6:2 a jako první tenista v historii si připsal 250. vítězný zápas na turnajích Masters 1000. Del Potra letos porazil už počtvrté a prodloužil svou vítěznou sérii na 13 zápasů.
Zdroj: http://sport.idnes.cz/federer-jde-na-nadala-azarenkova-si-o-titul-zahraje-s-sarapovovou-pht-/tenis.aspx?c=A120317_083850_tenis_ald
Reagovat
duhove_hovinko
Federer by si mohl to seběvědomí vůči Del Potrovi přenést na Nadala. Potřeboval by vyhrát nad Nadalem i mimo halu.
Reagovat
Pe3k
Tady se zase vyrojila sebranka tupých Nadal fans a celá diskuze jde do háje. Nezbývá než doufat, že Nadal o5 dostane na prdle a Frantz, Forehand, Kleberson a spol. zase zalezou do kánálu a bude tady klid...

Btw. ze všech demencí, kterými Rafa fans argumentují je nejsměšnější asi ta o slabé éře. Nadal a Federer jsou ze stejné éry, hrají spolu od roku 2004 a Federer i přes Nadala získal 15 grandlsamových titulů. Takže pokud to byla slabá éra je Nadal taky slabý...

Rozdíl mezi nimi je, že Federer kraloval celému tenisu mezi lety 2003-2008, pak ještě 2009-2010 kdežto Nadal měl lepší období jen v roce 2008 (kdy byl Federer mimo formu) a v roce 2010 kdy neměl žádného soupeře viz finále s Berdychem či Soderlingem. Jak může věčná světová dvojka, člověk co vše staví jen na antuce vůbec někým považován za rovného, či ještě lepšího Rogeru Federerovi?
Reagovat
W.G.M.
Na rozloucenou, mily demagogu: spocitej si, kolik je tu prispevku od fanousku Rafy a kolik jich je tu od fanousku Rogera, zejmena od tebe a tveho alter ega Pe3ka. Pak si procti temata, obsah hrubych slov a znovu se pokus zanalyzovat, proc sla tato diskuse do haje.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč šla tato diskuze do háje? Jak jednoduché, piss-atelko. Diskuze byla v klidu až do příchodu Frantze, Klebersona a tebe.
Reagovat
Labi
jde o to, že oni se snaží vyvrátit nevyvratitelný a to jsou výsledky. Proto vznikají tyhle i.diotské důvody
Reagovat
W.G.M.
Ale jo, to vis, ze jo, ja jsem tu nabourala jiz radne rozjetou diskusi tim, ze jsem jen napsala, ze prispevek Forehanda mel logiku a pak jen slusne reagovala na tve vypady. Ale necham te u toho, venku je tak krasne, proc bych ti mela kazit radost...
Reagovat
smazaný uživatel
No v první řad ses tady coby de..bil vyrojil ty.
Reagovat
Pe3k
Nechci se ti o5 smát, protože pravda je taková, že ač jsi ve většině komentářů dost mimo, stále jsi jedna z těch nejslušnějších Rafových fanoušků a chtěl bych tě plně respektovat, ale když mi napíšeš, že mám alter ego Pe3k (a sám jsem Pe3k) tak pak už bohužel k tobě nemám moc co dodat slečno odbornice na texty :D
Reagovat
W.G.M.
Ale mne se klidne smat muzes, mne to opravdu nevadi. Od lidi, kterych si vazim a zalezi mi na nich, by me to mrzelo, to jo, ale od tebe? Tak si posluz a dej pruchod svym emocim.

Pokud jde o alter ego, ano, spletla jsem se, myslela jsem na armstronga. Co tam mas dal, mistre neomylny?
Reagovat
smazaný uživatel
Venku je krásně, piss-atelko, tak proč si kazit den diskuzí s námi, jak ty říkáš, že? Tak jdi ven nebo zalez zpátky na "nejdůvěryhodnější portál" nebo na Eurofotbal, když se ti tady nelíbí.
Reagovat
smazaný uživatel
jen v roce 2008 :DDDDDD To je blbec! To snad není pravda! Rafa nemůže za to že pan božský nejlepší hráč historie se poroučel z turnaje ve čtvrtfinále když ho zesměšnil Berdych a Soderling :DDDD Možná ale můžete být rádi za to že Federer končil v roce 2010 na grandslamech tak brzy protože by jeho bilance s Rafou byla ještě hrůzostrašnější! :)))) "Vše staví jen na antuce" :DDD Proto vyhrál čtyři grandslamy mimo antuku a ve dvou z nich potupil Federera! Mlč raději! Přišla doba kdy porazil Španěl, onen antukář všemocného Rogera na trávě ve Wimbledonu ale doba kdy porazí všemohoucí šampiona na antuce v Paříži nepřijde nikdy! :)))
Reagovat
W.G.M.
Uz bezim, tati :-P.
Reagovat
smazaný uživatel
"...potupil Federera!" ---- :DDDDDDDDD Vybarvuješ se dál, piss-álku...
Reagovat
smazaný uživatel
Tati? No TFUJ! Tohle jsem nechtěl... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Potupil ty jeden hloupý armstrongu. :))) Federerovo ego si totiž nedokázalo připustit že by ho mohl antukář porazit na trávě! :)))
Reagovat
duhove_hovinko
Jaro je přišlo v plné síle i na tenhle portál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Potupa? Prohrát za 5 hodin kvůli 1-2 míčům není potupa, ale chápu, že si to ty takhle vykládáš, piss-álku. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jde vidět že máš iq kysaného zelí a nechápeš to! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Sebereflexe, piss-álku? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš, Pe3k..Prečo sa pri akejkoľvek kritike Federera a pokuse vniesť do diskusie aj iný uhoľ pohľadu hodíš na zem ako malé usmrkané decko, afektuješ a správaš sa ako chorý vyšinutý maniak?..

Nemyslím si, že som tupý, dokonca to viem...No myslím si, že ak ukážeš diskusiu nezaiteresovanému človeku a dáš mu určiť najtupšieho uživateľa, tvoje meno bude figurovať medzi úzkou skupinou favoritov..Ja Nadalovi fandím, avšak nie som ním posadnutý. Úprimne dúfam, že ak tvoje oko niekedy uvidí Rafov zápas naživo, budú bezpečnostné opatrenia podujatia na dostatočnej úrovni..Podľa mňa nejsi psychicky úplne okej, dúfam že ti aspoň manuálna robota ide rezko od ruky....+ Podľa mňa tvoj intelekt objvali aj tvoji súkmeňovci, avšak z lojality a úcty z podpory Federera radšej mlčia a prikyvujú..Holt, "príbuzných" si človek nevyberá..
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzerá to tak, že nám tento tenisový sviatok pokazí počasie v Kalifornii. Okrem dažďa, ktorý by nemal byť nejako zdrvujúci, bude aj naozaj silný vietor, čo sa odrazí asi aj na kvalite tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkom podstatná info, ktorá sa bohužiaľ stráca v záplave omnoho podstatnejších..:)..+ Inak je smutné, že už aj v Californii sa človek nemôže spoľahnúť na teplo..Tu už fakt nikto nič negarantuje..
Reagovat
Labi
Historie se ptát nebude za hráče hovoří výsledky, a že zdejší "nadalovci" se utěšují tím, že předtím byla slabaá konkurence je trapné. Včera jsem se díval na zápas Nadala s Nalbandianem a Nadal prostě vracel, když on útočí to je svátek. A dneska jsem viděl sice jen záznam utkání Federera s Del Potrem a to bylo jako nebe a dudy....schválně si to zapněte nadalovci a uvidítě s jakou lehkpsti hrál Federer ty údery ...tohle u Nadala nehrozí...konec konců se koukněte jak ty styly hry vše ovlivňují...nepamatuji si kdy nebo kolikrát byl Roger zraněný, za to u Nadala jsou problémy pořád ať to jsou kolena nebo cokoli jiného...myslím že v Rogerově věku se bude Nadal těchto turnajů účastnit už jen jako divák z místa pro invalidy
Reagovat
smazaný uživatel
Výstižné. Ale pozor, abys neměl na svědomí Klebersona, kterému by při bouřlivé reakci na tvůj komentář mohla rupnut cévka. Mít takového mamlase na svědomí a být kvůli němu popotahován po soudech (žijeme v ČR...)? No...to by mi vlastně ani tak nevadilo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme si si nevšimol, že za štýl tenisu sa fiftíny nepripisujú..Môžeme sa o nom baviť, ked hovoríme o príčinách svojho supportu, no v kontexte výsledkov mi to príde mimo misu....Mne osobne zas imponujú dlhé výmeny,lopty ktoré sa zdajú byť stranené a predsa sa vrátia do kurtu...Nie náhodou sú za "best rally of tournament" vyberané často práve tie najdlhšie výmeny..+ Zranenia si nevyberajú, to že Roger nebol zranený je z rovnakej časti zázrak a štýl tenisu.
Reagovat
Labi
pry zázrak:D:D ty jsi bavič
Reagovat
Matti
Tak jestli ses ty včera díval na utkání Nadal- Nalbandian a píšeš, že se Rafa jen bránil, tak nevím na co ses teda díval, protože Rafa měl více winneru než Nalba, takže nekomentuj utkání pokud jsi ho neviděl anebo zkus být aspoň trochu objektivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Po čase přispěju protože z komentůřu Nekterých Federerových fanůšků z k terých zas mluví frustraca je mně na blutí a tak sa utěšuju tím že NA NADALA nadaváju odsuju jeho herní styl dělajů z něho prase a nevím co eště , také se nechápu příspěvek že Nadalovi fánušci sa utešuju vzajemnů bilanci , proč by sa potřebovali utešit ? Protože mu to minulý rok tak nešlo , no ale pořád sa dostával do finále , vyhrál GS A do dalších dvůch GS FINÁLE SA DOSTAL co by za to Federer dal . Vzajemná bilance Federera a Nadal v roce 2011 1-4 pro Nadala, ted sa dostanu k tomu co chcu napsat celů dobu a to že Federer neni nejlepší nybrž "jen" nejuspěšnějši hráč historie jak možete o nekom kdo má s někým tak hroznů bilanci říct že je nejlepší tenista všech dob , jeho dominance začala od doby co skončily agassi a Sampras dominoval tedy v době kdy neměl konkutenta protože dominoval ve velmi slabě době ale jakmile nastůpil Nadal (později Djokovic , Murray ) už tak dominatní nebyl , navíc my nevíme kdesi by dokázal porážet ty nejlepší z minulých let. PS: Proti Federerovi nic nemám , a nechápu proč Federerovi fanůšci neco proti Nadaloci jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Krásné vystihnutí! Nadal je borec už jen proto v jaké éře hraje, a přesto toho tolik dokázal. :))) Nesrovnatelné ovšem chorým mozkům to nemá cenu vysvětlovat. Jim vlají švýcarské vlaječky před očima a na dobrou noc si pouštějí Federer song! :)))
Reagovat
duhove_hovinko
To si ten komentář posílal z pošty, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
co ?
Reagovat
smazaný uživatel
já si zase myslím, že lepší než Federer nemůže být Nadal, který má negativní bilanci s ruským mafošem za zenitem Nikim "životzaprizemoney" Lysinou. :P
Reagovat
smazaný uživatel
Ja neříkám že Nadal je lepší než Federer já enom říkám že Federer neni nejlepší v historii.
Reagovat
Pe3k
Ty si další pacient. Dovol abych ti to vysvětlil, protože sám nejsi schopen přímout realitu. Nadal ze sebe prase dělá sám, my mu ty prsty do dupky nestrkáme...Nadal vyhrál gs a dostával se do finále, co by za to Federer dal? To může napsat jen ignorantský blázen. Federer se pravidělně dostává do finále gs od roku 2003 do současnosti (naposledy jaro 2011, ale to zcela jistě nebylo poslední finále). A to je ti málo?

Vzájemnou bilanci má Rafa lepší, to všichni víme a co jako? Většina zápasů je z antuky a z nejpomalejších povrchů, takže žádné překvapení a o ničem jiném než, že je Nadal obranář těžící z pomalých povrchů to nesvědčí...

Nejúspěšnější hráč všech dob, nejlepší technika úderů, nejtalentovanější, nejrespektovanější, neujznávanější, nejvíc tenisových odporníku pasovalo Federera do pozice greatest of all times, ale tobě to pořád příde málo? Pak je ovšem chyba v tobě, protože mě to příde víc než dostatenčé...
Reagovat
smazaný uživatel
Práve preto je hodnotenie ošemetné, keďže obaja nie sú rovesníci a významnú časť kariéry absolvovali v inej tenisovej spoločnosti...Za toto však Federer nemôže, 16 GS navždy bude 16..Navyše 6 z nich pridal už v spoločnosti Nadala a Djokoviča..Aby som bol objektívny, treba priznať, že Roger mal slabšiu konkurenciu v počiatkoch, no v súčasnosti má zase extrémne silnú konkurenciu..Takže, to čo mu bolo venované v mladosti dostal na staré kolená aj s úrokami...A napriek tomu si s prehľadom drží tretie miesto a podľa mna ešte GS získa...+ Rafa sa bohužiaľ zbavil jedného a následne z ničoho nič prišiel druhý, pritom sa s ním nerátalo..Ten v kontexte Rafovej náhaňačky za 16kou nepriamo pomáha Rogerovi, keďže funguje ako spoľahlivá ručná brzda v poslednej chvíli..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím co řešíte! Federer je odepsán, dnes dostane pojednavacáté na prdel od šampiona. :))) Jaký to jest pocit pokládat Federera za nejlepšího hráče historie který přitom dostává pravidelně nálože od jednoho a toho samého hráče?! Žijete v omylu, fanatici! Ale nebrečte! On vám fanatizmus do žil vrátí na turnaji mistrů až bude celá top 8 na dně svých sil. :D Páč by jinak šanci neměl! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Uklidni se, ty piss-álku...
Reagovat
Labi
hele ty slintale ...nadal nedostava na prdel pravidelně od djokovice?
Reagovat
duhove_hovinko
Ty máš v krvi něco z Nostradáma...ne, počkej...ty máš pouze něco v krvi.
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně taky dostává od ruskýho mafoše za zenitem Nikiho "životzaprizemoney" Lysiny. :P
Reagovat
smazaný uživatel
Hele kovboji jsi dost vostrej! Ještě stále píšeš ty své stořádkové eseje rádoby kvalitní review po každém zápase?! :DD

Dostává ovšem já narozdíl od vás chorých individuí nepokládám Rafaela za nejlepšího hráče všech dob! Feel the difference. :)))
Reagovat
Labi
nechapu logiku tohole příspěvku ale budiž, ja jsem hlavně rád, že tě neznám osobně ptž ty musíš byt fakt případ....tipnul bych ti tak 5 max 7 let...a pokud ne tak asi trávíš své dlouhé dny v šaškárně
Reagovat
smazaný uživatel
Jen chorý mozek nebo egoista (po vzoru svého idolu) může určit ten a ten je nejlepší hráč všech dob. :)) Jenže bláznům to nevysvětlíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápeš?! Možná, spíš nechceš pochopit protože už tě pohltil švýcarský fanatizmus! :))) Federer je nejlepší hráč možná své doby a ne všech dob, šmudlo! :))) Každá doba má své hrdiny.
Reagovat
Labi
ja myslel tu tvoji první reakci na mně.....jinak jediny kdo tu psal "agresivně" jsi ty. pokud jde o nejlepšího hráče historie tak kdo toho dokázal víc? ...navíc nejlepšího hráče dělají kromě výsledku i předvedená hra a ta je u Federera mnohem pohlednější než od toho "odrážeče" Nadala
Reagovat
smazaný uživatel
Hlupáku, ty ve svém "komentáři" nekritizuješ to, že "Rogerovo fanatici označují JEN A JEN Federera za nej hráče", ale opíráš se do všech fanoušků všech hráčů, kteří Federera objektivně považují za NEJ HRÁČE.

Ale neboj, já si dost dobře pamatuji, jak jsi tady vyřvával před finále TM 2010, že Nadal porazí Federera v suchém triku (a potom si půjde za..... s přítelkyní) a pak ses tady až do antukové části sezony neukázal. :DDD
No a pak to začlo nanovo s Nadalem, který měl vyhrát všechny antukové turnaje v roce a když ho začal mlátit Djokovič, tak tady najednou po piss-álkovi Klebersonovi nebylo ani vidu ani slechu. :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Labi ty chceš ostatním vnutit, co se jim na tenisu má líbit a co ne?! Jak se můžeš opovážit tvrdit že hraje Federer nejkrásnější tenis?! To je ještě opovážlivější než tvrdit že je nejlepší v historii! To je hnus velebnosti.

a tobě fanatický armstrongu napíšu jen to že jsem v té době dostal BAN tudíž jsem přispívat nemohl! mimochodem nechceš nám shrnout včerejší utkání?! všichni na tvé review bedlivě čekáme! :DDD Nikdo ty zápasy totiž neviděl. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale notak, piss-álku, cožpak ti mám věřit, že dostaneš ban vždy, když ti nevýjde nějaké tvé velkohubé prohlášení? :D Takhle naivní nikdo není, piss-álku...

Jinak jsi opět potvrdil, že jsi demagog jak vyšitý, nebot´ to, že Federerova předvedená hra je lepší a pěknější, není vnucování názoru ostatním, nýbrž objektivní fakt, piss-álku. :DDD
Reagovat
duhove_hovinko
Pneumatika má mozkový defekt.
Reagovat
smazaný uživatel
Jde vidět ňoumo že jsi naprosto bez fantazie když pořád dokola opakuješ tohle hloupé oslovení a myslíš si jak není zajímavé, výstižné a bůh ví co ještě! :))) No ale co čekat tvá (ne)fantazie a snížená slovní zásoba se projevuje i v tvých prachbídných a zbytečných review. :DDD A co víc myslíš si jakou nemáš pravdu přitom jsi úplně vedle! BAN jsem dostal tolikrát ale to proto že se člověk snaží oponovat takovým ňoumům!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřím ti, piss-álku, že bys dostal ban pokaždé, když ti nevýjde nějaké tvé velkohube prohlášení, to na mě nezkoušej. :DD

Jinak označení piss-álek na tebe sedí náramně a tím, jak se kvůli němu vztekáš, (nejen) mi dáváš za pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechceš věřit! Protože se ti hodí náramně do krámu fakt že bych ten BAN nedostal a jen se zdejchnul! :))) Jaké to neskonalé štěstí že mi na tom co si myslí hloupý armstrong nezáleží! :)))) Nevztekám se, vlastně je to tvá vizitka! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale notak, piss-álku...jsi vážně legrační, jak se mě tady snažíš přesvědčovat o nesmyslech a opakuješ je milionkrát dokola. Z toho je poznat, jak moc bys chtěl, abych ti věřil, že dostaneš ban vždy, když ti nevýjde nějaké tvé velkohubé prohlášení, jinak nikdy. :-))))
Reagovat
SwissMaestro
Výhra Rogera Federera poměrem 6:4, 3:6, 7:5 :)
Reagovat
Pe3k
Klíííííd. Nevím co řešíte. Rafík nám sice asi Rogera porazí, ale zas dostane naprdel ve finále s Djokovicem, stejně jako v posledních 7 finálových utkání...Být fanoušek hekala, byl bych rád, že tak tak porazil 74 hráče světa a držel tlamu.

Btw. vzájemnou bilanci bych vytahoval až Hafík vyhraje 16 grandslamů (nikdy) a 6 turnajů mistrů (víc než nikdy), úsměv :D
Reagovat
Pe3k
Venku je krásně, přeci se tu nebudeme hádat (zase). Stejně všichni ví kdo je number one forever a nejlepší hráč všech dob - jen pro připomenutí, hlavně pro Frantíka a Forehanda je to Roger Federer :D

highlights - Federer vs Del potro.

http://www.youtube.com/watch?v=oo50qnvmQvI&feature=g-u-u&context=G246efefFUAAAAAAAAAA
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude hrát Djokovič stejně jako s Almagrem, tak se popakuje do Miami už dneska.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty jsi maximální jouda! Tomu očividně rozumíš jako bloncka výměně žárovky. No, jde vidět, že když se nadělovala inteligence, tak na tebe už nezbylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Je velmi pravděpodobné, že Nadal Fedexe opět ubuší svýma úderama na hranici možností, protože to ze sebe potřebuje vymlátit svůj komplex, který má ohledně Fedexe. On by totiž chtěl být jako on, ale to nikdy nebude. V jeho prospěch hovoří pouze kladná bilance vzájemných utkání a to je zatraceně málo.
Reagovat
Pe3k
Může se to stát. John je určitě nepříjemný soupeř, ale Djokovic dokázal vyhrát i zápasy kde hrál mizerně a jeho výkon stoupá s důležitostí utkání...Nejpravděpodobněji vyhraje Nole ve 3 setech.
Reagovat
Pe3k
Konstruktivní kritika ti nic neříká co? Pokud máš jiný názor, tak nám jej zděl. Když jen napadneš něčí názory a sám žádné nenapíšeš jsi jouda sám... :)
Reagovat
duhove_hovinko
Víc nemůžeš chtít - Klebeson - kleber - pneumatika - guma. Výsledek mluví za vše. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Musím uznať, že teraz si ma proste vyargumentoval :)

Áno, Djokovič je famózny a mám rád jeho tenis od 1. kola až do SF..Myslím si dokonca o ňom, že môže prekonať veľa švajčiarskych rekordov..Preto moc nerozumiem tomu supportu ROgerovcov, veď ak Nole takto bude pokračovať, nebude náhodou vnímaný už pred Federerom?..Inak, na negatívnej Rafovej bilancii s Nolem je pozitívom fakt, že ak GS nevyhráva Rafa(25r), vyhráva ho Nole (24r)..Úprimne si nemyslím, že sa na tomto fakte tak skoro niečo zmení..
Reagovat
smazaný uživatel
Konstruktivní kritika na nekonstruktivní příspěvek? Ty jsi mi ale srandista. :) Rafa vyhrát 16 grandslamů může, pokud překoná Nole komplex. Zato zcela bezpečně vím, že Roger už žádný grandslam nevyhraje. Porazit na jednom turnaji Rafu i Noleho je pro něj neřešitelný úkol.
Reagovat
smazaný uživatel
FH: ja bych se za elegan fanatika povazovat mohl, ale pokud by djoko Rogiho prekonal v nejakych rekordech, nebudu s tim mit problem, protoze on vitezi tenisovymi zbranemi a tenisovym umenim... coz bohuzel (s respektem samozrejme) nemohu rict o Rafovi, ktery z meho pohledu hraje zcela odporny tenis, bez myslenky, bez jakekoliv kreativity, proste neco, co ho strojove uci strejda Tony:)
Reagovat
smazaný uživatel
No možno s tým nebudeš mať problém aj preto, že je ľahšie strpieť nástupcu z pohľadu tretej osoby ako porazeného z druhej strany siete..Ja si myslím, že tenis Rafu a Noleho je dosť podobný, mať rád jeden a nemať rád druhý je zvláštne...Rafa má lepší forehand, Djoko backhand a nanešťastie aj kľúčový úder return..Pohybovo sú na tom podobne, Rafa je podľa mňa ešte o štipku lepší v obrane..+ Ešte chcem dodať, že napriek vzájomným nič neriešiacim vojnám oboch táborov je fajn, že existujú obaja. Jeden by bez druhého nikdy nemali takú hodnotu a lesk...+ Djokovič už prísť nemusel, načo sa do toho pletie, len kradne Rafove GS :))
Reagovat
smazaný uživatel
jsou podobni v efektivite uderu, ale zcela rozdilna technika i tenisove premysleni, nadal je mnohem vice obranar nez djoker, djoko ma kvalitnejsi servis, dokaze si jim vice pomoct (aspon posledni sezonu to tak bylo), ma sice velmi podobny pohyb, ale technicka stranka jeho uderu je oproti rafovym naprosto na výši.. pro mě je to proste mnohem sympatictejsi herni projev nez rafa
Reagovat
duhove_hovinko
Ačkoliv jsem fanoušek Federera, nemůžu souhlasit v tom, že by měl Djokovič údery techničtěji výše než Nadal. Nadal jim prostě dává takovou rotaci jakou nedá nikdo na okruhu. Hraje forhand jinak. Udělal si z Djokoviče svého vlastního bubáka, jako má Federer z Nadala. Jinak si myslím, že tamto turnaji je Djokovič k poražení.
Reagovat
smazaný uživatel
prave ta rotace je jedna z tech odpornych veci, to neni znak techniky uderu, hrat tam kopce 2-3 metry nad sítí s brutální rotaci aby to nevypadlo z dvorce a on tam mohl "bezmyslenkovite" vratit skoro vsechno... z meho pohledu hrace i trenera proste nadal technikou neoplyva, hraje vsechno brutalne přes sílu
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím..Nole je obrovský škrt cez rozpočet Nadalových plánov..4 roky tvorí len také krovíčko a keď mal Nadal konečne rabovať GS, tak z ničoho nič príde "nejaký" Djokovič :) Navyše sa to ťažko priznáva,ale v Rafovej hre je, resp. bola badať proti Nolemu bezradnosť..Rafov servis je taký akurátny pre Noleho returny..On ich má vždy dobré, ale Rafov servis číta úplne najlepšie..Veerím, že sa to raz otočí, 1:3 na finále GS nie je tragédia..Navyše žiaden nebol na antuke, sú mladí ešte sa stretnú xkrát..
Reagovat
duhove_hovinko
Odporné mi to rozhodně není...daleko víc mi vadilo to finále AO. 5 hodin. Když se podíváš na okruh, je velmi málo hráčů, kteří při hraní vypadají, jako když tančí balet - Federer,...nevím kdo dál. Pěkné je se dívat na Llodru, Guasget. Jinak je to přes sílu (Nadal,Del Potro, Tsonga) a atletičnost (Djokovič,Ferrer,Monfils). Třeba Murray, ten pokaždé vypadá, jako když zrovna přešel poušť (ale doběhne i nemožné). Prostě Nadal hraje typický antukový tenis i na hardu a trávě. A je chyba ostatních hráčů (soupeřů), že se s tím mimo antuku nedokážou vypořádat.
Reagovat
smazaný uživatel
Blahopřání Rogerovi a věřím, že tu smůlu už konečně prorazí a Nadala porazí.
Reagovat
Frantz
Jen by me zajimalo,jak muze nekdo povazovat za nej tenisty vsech dob nekoho,kdo ze souboju s Nadalem odchazi 18x jako luzr :-D A to jeste arogantni duchodce dekuje bohu,ze se nezapocitavaji exhibice :-)
Reagovat
smazaný uživatel
já si azse myslím, že nelze považovat za šampiona Nadala, který má negativní bilanci s ruským mafošem za zenitem Nikim "životzaprizemoney" Lysinou. :P
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se líbí jak se nadalovci pořád a neustále utěšují vzájemnou bilancí :-DD. A myslí si, že toto dělá z Nadala nejlepšího hráče všech dob :-DD, to je ještě víc vtipnější :-D.
Myslim si, že Nadal může akorát tak zavřít pusu a šoupat nohama.... Na Rogera zdaleka nemá!
Reagovat
smazaný uživatel
:-D přesně
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, Nadal nie je najlepším tenistom všetkých čias a zrejme ním nebude ani ked završi svoju úspešnú kariéru..Nadal je však tenista, vďaka, ktorému sa logicky nestal najlepším tenistom všetkých čias ani Federer..Roger ním bez akýchkoľvek diskusií mohol byť, no keď v roku 2007 symbolicky zatváral dvere s nápisom best ever pred všetkými ostatnými, bol to práve Rafa, ktorý mu v poslednej chvíli vložil do dverí nohu so slovami "Uno momento"...

Roger však je a môže navždy zostať najúspešnejší, čo je nemenej vzácny prívlastok..Získal 16 GS, čo je najviac a v prípade neexistencie Nadala by ich mal možno 22, možno 25..
Reagovat
duhove_hovinko
Moc dobře nerozumím tvému příspěvku. Chybí mu logičnost. Mohl být nejlepší a není..ale uniká mi tam důvod proč není nejlepší. Co udělal Nadal, že se Federer nejlepším nestal? Kde je hranice mezi nejlepším a nejúspěšnejším? Dle mého názoru je Federer nejúspěšnejším a tudíž nejlepším hráčem tenisu. Jediným nenapadnutelným argumentem jsou výsledky(čistá matematika). Konkurence, technologie raket míčků a povrchů, různé styly hry, to by mělo jít stranou. U toho nevznikne shoda nikdy.
Reagovat
Pe3k
Hledat logiku v komentářích Frantze, Forehanda a spol. je ztráta času, mohlo by ti to taky trvat celý život :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis samozrejme vnímame v dvoch rovinách..Prvá, všeobecná a hodnotnejšia mapuje počty titulov, GS víťazstvá a turnajové vavríny..To je merítkom celkových úspechov...Druhá je tzv. Rivalry, porovnáva dvoch konkrétnych tenistov, mapuje stretnutia, kde sa stretávajú zoči-voči..Rivalry sleduje len šampionov, Nadal vs. Davydenko nie je rivalry..Ak by táto stats nemala cenu, tak by sa nesledovalo, ale cenú má...Preto, v mojich očiach môže byť najlepší tenista všetkých čias Sampras, ktorý bol fenoménom svojej doby, mal najviac GS víťazstiev a najviac skalpov svojich úhlavných nepriateľov..Tým pádom sa nenašiel nikto, kto by ho bol schopný v jeho ére poraziť, resp. porážať za celých 10 rokov...Jeho mínus je však RG.

V prospech Rogera hovoria GS výhry a neuveriteľná hegemonia v prvej časti kariéry, kde dehonestoval konkurenciu a celú generáciu jeho rovesníkov..Nikto nikdy takto nevynikal nad ostatnými, ako Federer vo svojich zlatých rokoch..Práve preto je najúspešnejším tenistom všetkých čias..No druhá časť kariéry kazí dojem minimálne, čo sa týka best ever..Nadal totiž nie je len nejaký tenista, ktorý vypadáva v prvých kolách a h2H je ojedinelou štatistikou..Je to priamy konkurent..28 zápasov je veľký počet,uvedomujete si koľko to je zápasov?..To je obrovské kvantum informácii, z ktorých sa dá vyjsť..Preto si teda nemyslím, že Best ever je Federer..Je to samozrejme len môj názor, nikomu ho nenútim, no nemám pocit, že by postrádal logiku..Celkovo si navyše myslím, že určite jedného konkrétneho hráča nikdy nebude uplne jednoznačné..Vždy je to ošemetné a navyše málo objektívne..Pre mna je tým naj NADAL, ale neprezentujem to ako svetonázor...
Reagovat
W.G.M.
Tvuj prvni prispevek samozrejme logiku ma, hovinku se zrejme nelibil obsah, proto to hral na logicnost. To je celkem obvykla diskusni strategie, kdyz chce nejak snizit hodnotu prispevku, s kterym nesouhlasis :-).
Reagovat
Pe3k
Trpíš širokou škálou deziluzí. Tenis že se hodnotí ve dvou rovinách? To může napsat jen fanda Nadala :D
Reagovat
duhove_hovinko
Nechci se dohadovat. Je z toho čitelné, že máš svůj názor a že o tom i "něco" víš. Shrnul bych to tak, že každý máme svého "number one" a své argumenty čím ho podpořit.
Reagovat
duhove_hovinko
Ty si mi teda velkej stratég. Úplně si hovínko odhalil až na dřeň. Přesto si stojím za svým...tomu článku chybí logičnost. To že má Federer svého bubáka v podobě Nadala ještě neznamená, že nemůže být nejlepší. Ale to je marné, je to marné, marné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajéééje, už dorazilo i zastoupení z nejdůvěryhodnějšího zpravodajského portálu iDNES, a sice piss-atelka W.G.M. :-)))))) To zase bude v alejích nablito...
Reagovat
smazaný uživatel
Oká, beriem a súhlasím duh. hovinko...

Čo sa týka Pe3ka. Netrpím dezilúziami, práve naopak..Téma bola "best ever" ktorú mimochodom často vkusne a nenásilne podhadzuješ ostatným čitateľom..Písal som príspevok, ktorý hodnotí aj kontext, nielen obal...vieš, ono to je niekedy dôležité nevnímať fakty prvoplánovo ale vidieť aj súvislosti..Nie je všetko len čierne a biele ako sa na prvý pohľad zdá..
Reagovat
W.G.M.
Hmm, tak jsi me rozsekal, ty piss-ateli. Vidim, ze sis nasel treskute vtipne dehonestujici oznaceni, gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
V tvém případě ani ne tak vtipné, jako spíše výstižné.
Reagovat
W.G.M.
Prosim te, uklidni se, jo? Myslis, ze dospeleho cloveka ty tvoje vykriky nejak urazi nebo zrani? Jsi akorat tak k smichu... Usetri si munici na nekoho, na koho to plati.
Reagovat
smazaný uživatel
Uklidni se ty, piss-atelko. A mazej zpátky na "nejdůvěryhodnější portál". Tady o tebe fakt nikdo nestojí.
Reagovat
W.G.M.
Vis co, na iDnes asi ne (nechapu, ze se toho tak dotykas, to je snad spatne cerpat informace a nazory z vice zdroju?), ale musim rict, ze vetsi uroven a slusnost maji diskuse v bundesligove sekci na eurofotbale, a to je co rict, protoze tam pisou dost mladi lide a navic fanousci fotbalu, o nichz se rado rika, ze maji v hlave pruvan :-P.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, piss-atelko. Když se ti tam tak líbí, tak si nestěžuj, diskutuj si tam a neopruzuj na TP.
Reagovat
smazaný uživatel
"Duchodce pomoci nadpozemskych sil odpojil internet, aby tak Delpovi nefungoval jestrab,po kterym uz se po cely zapas nedokazal otrepat!"

Tohle ti tady budu připomínat hodně dlouho, ty šašku. Nechtěl by ses jít léčit? Ty vidíš Federera i za datem konce světa 21.12.2012. :DDD
Reagovat
a.magerova
Od teď kdykoli mi vypadne internet.... vzpomenu si na důchodce s nadpozemskými silami :-))))
Reagovat
ladka
aká je vzajomná bilancia Nadala s RF na tvrdom povrch 5-5?prajem Rogerovi,ale je bez šance žial.Navyše stale mi nepride celkom fit,no možno je to iba zdanie,no zasa zapas o tom istom o chybách RF.
Reagovat
Frantz
Klid,jako vymluva po prohre to bude naprosto idealni :-D :-D
Reagovat
duhove_hovinko
Dobře ty. Musíš bejt velkej maník. Ty tvoje haluz příspěvky mě vždycky pobaví.
Reagovat
smazaný uživatel
To zajisté. U nich před barákem dělá štajgra na pískovišti. Je to borec.
Reagovat
duhove_hovinko
Taky si myslím :-). Malinkej Francek připívá, aby nasral ostatní. Někdo má hold i takovou zálibu. A jen tak mimochodem, bude to ten týpek, co rozkopává ostatním bábovičky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, rozkopává, ale jen těm nejmladším. Od svých vrstevníků by dostal přes hubu a moc dobře to ví.
Reagovat
smazaný uživatel
Do starších a silnějších se sere jenom přes net.
Reagovat
Pe3k
Uřvaný lucker - Nalbandian

http://www.youtube.com/watch?v=l-k4ahEOx1o&feature=g-u-u&context=G238bf6bFUAAAAAAABAA

Btw. proč musí mít Nadal pořád, stále a opakovaně tolik štěstí? Snad si v semifinále zvrtne oční bulvu, úsměv.
Reagovat
smazaný uživatel
Stastie v com??Myslis v prvom sete,co nevyuzil niekolko breakballov a stratil hned ten prvy?Nemyslim si,ze Rafovi pomohlo stastie,skor lepsie zvladnuta koncovka,kde predvadzal najlepsi tenis..Uznavam vsak,ze prehra musi neprajnikov boliet,bolo to velmi tesne..David hral vsak proti Goliasovi naozaj vyborne,ma moj obdiv..
Reagovat
Frantz
Zrovna jeden z nejfanatictejsich fans arogantniho egoisty,si ma co stezovat na stesti. Duchodce pomoci nadpozemskych sil odpojil internet, aby tak Delpovi nefungoval jestrab,po kterym uz se po cely zapas nedokazal otrepat!
Reagovat
smazaný uživatel
A ty potom něco mluv o výmluvách Rogerovo fans, blbečku. :DDDDDDDD
Reagovat
dadaft
nešlo o štěstí. v rozhodujících chvílích David pár míčů hrubě podcenil - vzpomeň třeba na ten nedůrazný, ale do rohu umístěný volej: proti 99,99% hráčů jasně vítězný míč. jenže Rafa ho prohodil křížem...
Reagovat
ladka
zasa zápas o ničom Nadal ho vypraši Roger bude smutný nič nove
Reagovat
dadaft
ano. zřejmě nás čeká 35 hodinové finále nandal - žoker
Reagovat
smazaný uživatel
jestli tu budete takhle malomocnit uz predem, dostanete nakonec jen to, co si zaslouzite! :-)))
Reagovat
dadaft
nemalomocním. je mi prostě úplně fuk, kdo postoupí, kdo vyhraje... ((
Reagovat
smazaný uživatel
tak, ja si taky kvuli tomu srdce z tela nevyrvu, ale finale Fedex - John by pro me jisty naboj melo... :-)
Reagovat
dadaft
leda tak ))
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že nie som jediný, čo si Johna za posledné 2 roky obľúbil..Má najlepší servis na okruhu a čo je dôležité, vydrží aj dlhé výmeny..Navyše sa človek pri jeho zápasoch vždy pobaví, tá raketka pod pazuchou vyzerá ako kabelka pri prestávkach medzi fiftínmi :)..Dnes verím, že dovedie aspon jeden set do TB.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze Johnovu poctivou a uspesnou praci na sobe oceni kazdy, kdo je schopen nevidet "jen ten servis".. :-) Navic je to ferovy, prijemny kluk, uz se tesim, az dneska vezne rucnik do zubu.. :-) Kez by pro sebe preklopil ty TB dva... :-)
Reagovat
gigin
je pravda, že kdyby proti němu dnes stál kdokoliv jiný (kromě teda zbytku "mé" smečky :-)), tak mu přeju. Narozdíl od tebe - kdokoliv stojí proti mé smečce a hlavně jejímmu vůdci, tak mu budeš přát, i kdyby to byl největší padouch na světě :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Rafy som začal pozerať s nohami vyloženými na stole a končil nervozne pochodujúc po miestnosti..Fantastický tenis, fantastický David..Dal zaspomínať na zašlú slávu a vyžral si to práve Rafa..Naozaj veľa nechýbalo a SF by stratilo náboj..Čo sa Rafu týka, nemyslím si, že hral extra zle, robil viac chýb, než je zdravé, no pohybovo aj úderovo fajn..

Semifinále bude určite zaujímavé, Nadal ako tenista s nálepkou Born to beat Federer je favoritom. Švajčiara bude znova štvať, naháňať a neustále obťažovať svojimi zbraňami..Roger má šancu, ak bude dobre returnovať, podávať a podrží ho šťastena..Rozhodne sa na zápas teším, súboj dvoch velikáno, súboj Federera so svojim osudovým súperom..Vamos Nandal.
Reagovat
gigin
tenis byl luxusní a i jako nezaujatý, nestranný fanoušek jsem byl nadšený. Na dnešek se moc těším. Mimochodem mi nepřijdeš jako "tupý" fanoušek Rafy :-) Přeju dnes právě jemu, a to z několika důvodů (podstatných i méně podstatných) :-D Takže ano - VAMOS RAFA !!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Oh, ty lichotník :)...Som rád, že sa niekto dotkol kvality zápasu, podľa mňa bol fantastický, starý pán Nalbandian hral ako za mlada, tie jeho uhly majú svoje čaro, je to taký otcovský tenis :)
..Rafa to vydrel, tesné víťazstvá však chutia vždy dvojnásobne..Teším sa na semi, prípadné spoločné finále by bolo skvelé. A kľudne aj 6 hodín..Djoker to uhrá, bude mať výpadky, no keď bude potrebovať vyhrá..Vždy mám pocit, že je to on, kto rozhoduje, kto ktorý fiftín vyhrá...
Reagovat
gigin
to nebyla lichotka, ale můj postřeh. Píšeš fajn, v klidu :-) Pevně doufám, že to dnes Djoko uhraje. Jak to bude probíhat, nedokážu odhadnout. Nevyznám se v něm :-))) Někteří mi tady podsunují, že je jako malé dítě, druzí zase tvrdí, že je to stroj ! Tak se pak v tom orientuj !! :-DD Ale jak začne hekat, tak jsem už klidný, páč vím, že už jede !! :-)) A finále s Rafou? Proč ne !! :-)) Jen abychom se po dnešku nedivili !!
Reagovat
pepin
Ahoj, já si myslím, že můžeš být v klidu. Nevěřím, že No. prohraje se servisem. A čím by byl zápas delší, tím lépe pro něho.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist