Federer bude hrát o pátý titul v Halle

14. 6. 2008, 19:30
Aktuality 0
První hráč světa Roger Federer postoupil do finále tenisového turnaje v Halle a o svůj pátý triumf na německé trávě bude hrát s domácím Philippem Kohlschreiberem.
Federer Roger

Švýcarský favorit v dnešním semifinále porazil 6:1 a 6:4 Němce Nicolase Kiefera, který v Halle triumfoval před devíti lety a po zápase byl se svým výkonem spokojený: "Dobře jsem se pohyboval a hrál jsem výbroný zápas, hlavně v prvním setu".

Federerova vítězná série na trávě aktuálně čítá 58 zápasů a v průběhu tohoto turnaje neztratil ani jeden ze svých 39 servisů. Federer zítra může získat druhý letošní titul. V této sezoně zatím zvítězil jen na antuce v portugalském Estorilu.

Ve druhém semifinále Kohlschreiber porazil 6:3 a 7:5 druhého nasazeného Američana Jamese Blakea. Německý hráč je loňským semifinalistou a zítřejší finálová účast je pro něho maximem dosaženým na travnatém povrchu.

Oba finalisté spolu hráli zatím jen jednou, před třemi lety právě v Halle zvítězil ve čtvrtfinále Federer. 

Výsledky - Halle:

Dvouhra - Semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Kiefer (Něm.) 6:1, 6:4, Kohlschreiber (Něm.) - Blake (2-USA) 6:3, 7:5.

TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist