Federer chce šetřit třísla, tak se odhlásil z Halle

7. 6. 2011, 08:47
Aktuality 7
Roger Federer vynechá podobně jako Novak Djokovič přípravný turnaj na Wimbledon. Švýcarský tenista se odhlásil z Halle, kde měl vyladit formu na travnatých dvorcích, kvůli problémům s třísly.
Profily hráčů
Roger Federer

"Je to pro mě velké zklamání, protože tohle je jeden z mých nejoblíbenějších turnajů na okruhu. Ale moje tělo, zejména třísla, potřebují odpočinek," omlouval se finalista Roland Garros Federer. 

"Kdybych hrál, riskoval bych, že si to před Wimbledonem ještě zhorším," dodal třetí hráč světového žebříčku, který na trávě v Halle v minulosti pětkrát vyhrál.

Federer se měl v úvodním kole střetnout v repríze loňského finále s Hewittem, se kterým před rokem prohrál. Místo Švýcara se australskému obhájci titulu do cesty postaví zřejmě Argentinec Leonardo Mayer.

Po Federerově odhlášení je nejvýše nasazeným hráčem v Halle turnajová dvojka a šampion z roku 2007 Tomáš Berdych. Pokud postoupí přes Belgičana Bemelmanse, utká se o čtvrtfinále s krajanem Hernychem.

"Přeji vše nejlepší organizátorům i všem mým fanouškům v Halle, a ještě jednou se omlouvám, že letos nemůžu hrát. Uvidíme se za rok," dodal šestnáctinásobný grandslamový vítěz.

Jsme velmi zklamaní, říká ředitel turnaje
Odstoupení Federera těžko rozdýchává ředitel turnaje Ralf Weber. Loni totiž se švýcarskou hvězdou podepsal kontrakt, podle kterého má devětadvacetiletý rodák z Basileji v Halle startovat do konce své kariéry.

"Naše plány se točily výhradně kolem exkluzivity s Rogerem. Nikdy nám ani nenaznačil nějaké pochyby, že by měl zdravotní problémy. Jeho týmu jsem dal jasně najevo své zklamání," mrzelo ředitele turnaje Ralfa Webera. "Očekáváme, že společný kontrakt bude plněn osobně, a ne jen prohlášením o záměru," neskrýval Weber zklamání. 

"Je mi to líto hlavně kvůli našim věrným fanouškům, kteří Rogera neuvidí. Protože chceme dodržet slovo, nabídneme k lístkům alespoň nějaký bonus," přislíbil gesto směrem k fanouškům ředitel 19. ročníku turnaje Gerry Weber Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
steve79
Je pravda, že orgánizátoři přijdou o velké peníze, ale myslím si, že za to Roger nemůže. Může za to špatný kalendář turnajů atp.
Reagovat
Frantz
Ani v tom nejcernejsim snu by me nenapadlo,ze by za neco mohl Roger,blaznis? Ten ani babicku necetl
Reagovat
smazaný uživatel
Mal dobre nervy, uz neviem kde je ten link ale na nemeckej stranke s nim bol rozhovor a bol sklamany, ze Roger s nimi ma ten celozivotny kontrakt ze tam bude hrat a nic, okrem toho ze Rogerov team mu nedal dopredu ziadne informacie ze nebude hrat a divaci co mali listky sa tesili na Rogera, ze teraz daju nejake specialne veci k listkom, nech im tam nenadavaju ti co kupili listky.
Reagovat
spaniel
http://www.gerryweber-open.de/gwo_en/News/2011/June/Absage-Federer
Reagovat
Stan_Borowitz
s tím, že se hráč zraní nebo bude mít jiné zdravotní problémy, se snad musí počítat? Jak mu asi mohl dát dopředu vědět, že se mu při finále něco stane s třísly?
Reagovat
smazaný uživatel
Tome ani se nesnaž. Nemáš šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad to konečně vyjde Tome...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist