Federer dohrál, Simon ho poslal domů

24. 7. 2008, 08:29
Aktuality 26
Nepovedená sezona Rogera Federera pokračuje. V prvním zápase po finálové porážce ve Wimbledonu švýcarský tenista znovu prohrál. V Torontu nestačil na Francouze Gillese Simona, kterému podlehl 6-2 5-7 4-6.
Roger Federer

Úvodní set přitom vůbec nenaznačoval, že by mohlo dojít k překvapení. Světová jednička vyhrála první čtyři gamy a pohodlně dokráčela k vítězství 6-2. Jenže 22. hráč světa Simon se nevzdal, druhý set vyhrál 7-5 a zápas dospěl do třetího dějství.

V něm se oba hráči dlouho tahali, nejdřív sebral Federer podání Simonovi, pak mu to Francouz oplatil. Za stavu 4-5 podával Federer a vítězství svému soupeři "daroval" čtyřmi nevynucenými chybami v řadě.

"Nevím, co na to teď říct," řekl po utkání Simon. "Na začátku zápasu jsem byl hodně napjatý. Potom jsem ale začal hrát svoji hru a bojoval o každý bod. Hrál jsem jako ve snu. Viděl jsem míč a tak jsem ho trefil co největší silou," řekl Simon, který si během necelého týdne po vítězství na turnaji v Indianapolis připsal druhý cenný úspěch.

Nadal má šanci snížit náskok
Federer tak prohrál dva zápasy po sobě - letos už podruhé, v Dubaji si připsal druhou porážku v řadě s Andym Murraym. "Promarnil jsem spoustu příležitostí. Byl to jeden z těch zápasů, které jsem neměl prohrát," tvrdí Švýcar, který se nečekanou porážkou ale nechce nechat rozhodit. "Nedělal bych z toho vědu. Na čem mi záleží je olympiáda a US Open. Samozřejmě, že bych si představoval trochu jiný začátek sezony na tvrdých površích, ale musím se hlavně připravit na hry v Pekingu a US Open."

Nečekaná prohra dala velkou šanci druhému hráči světa Rafaelu Nadalovi. Pokud totiž španělský tenista v Torontu získá titul, sníží ve světovém žebříčku náskok vedoucího Švýcara na méně než 300 bodů. Federer přitom na začátku roku vedl o 1445 bodů.

Ani Nadal po svém prvním vystoupení v Torontu nebyl úplně spokojený. Španěl, který kvůli dešti nastoupil o několik hodin později než bylo v plánu, se ovšem z problémů dokázal dostat a porazil kvalifikanta Jesseho Levina 6-4 6-2.

Americký tenista se sice rychle ujal vedení 4-1, Nadal ale vyhrál pět gamů a úvodní set ještě vyhrál. Ve druhém už pak podobné drama nepřipustil.

"Jestli se něco změnilo, tak to, že teď nejsem tolik pod tlakem. I kdybych tu zítra prohrál, i kdybych prohrál na US Open, pořád to bude hodně dobrá sezona," řekl po utkání Nadal, který se prý nesnaží o sesazení Rogera Federera z tenisového trůnu. "Právě teď chci jen odehrát v Torontu dobrý turnaj. Soustředím se jen na to, abych hrál dobře."

Výsledky - Toronto:

Simon (Fr.) - Federer (1-Švýc.) 2:6, 7:5, 6:4, Nadal (2-Šp.) - Levine (USA) 6:4, 6:2.

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já sice fandím Rafovi, ale rozhodně si nemyslím, že Federer řekl poslední slovo. Sice letošní sezóna není bůhvíco, ale stejně je pořád dost dobrej, aby si držel 1. příčku. Copak jste neviděli jeho finále Wimbledonu proti Rafovi? Sice ho prohrál, ale předváděl nicméně fantastický tenis, rozhodně nehrál jako nějaký veterán. Vypadnutí v 1. kole se prostě může stát každýmu, je to taky tím, že ostatní hráči už prostě vidí, že i Federer je jen člověk a dá se porazit. Docela mě mrzí, že v neděli nebudu vidět svoje oblíbené finále mezi Rafou a Rogerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezbývá, než naprosto souhlasit.
Reagovat
smazaný uživatel
No a co,tak prohrál a všichni jsou už chytrý jak už končí jeho nadvláda,lidi vždyť je to jenom člověk to nejde pořád vyhrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
vcera federer podlehl tlaku uz se stoho mozna nevzpamatuje a rafa bude jednickou vamos rafa!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem trochu nepobrala ten záps. První set, to byla nádhera a pak co se stalo to nechápu teda!!! No když jste u toho Nadala tak nevim no, ten jeho výkon nebyl nic moc. Myslim, že mu někdo dá na pr.. -( Mě taky Nadal nesedí, pořád se hrabe v zadku :-DDD )
Reagovat
Kozy
Neporazitelné časy Rogera Federera končí.Roger pomalu upadá a nebude dlouho trvat a bude sesazen hráči v první pětce světového žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli ho někdo sesadí, tak nejspíš Rafa, možná se před něj dostane i Djokovič, ale Davyděnko ani Ferrer se před něho v dohledné době nedostanou, na to mají hodně nevyrovnanou výkonnost. Jsem teda zvědavá, kdo bude na konci roku světová 1, přeju to Rafovi, ale musí zvládnout sezónu na hardu o poznání líp, než loni. Doufám, že není po antukové a travnaté sezóně moc unavený:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ses dobrej lolek este tak 2 roky bude jednicka, ale nevadi
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak v tomhle s tebou naprosto souhlasím Kozy!!!!Federer upadá a já jsem říkal už před rokem, že Federer to nemůže dotáhnout daleko!!!Co z toho když hrajete 2sezony famózně a pak nehrajete nic?Kdyby si hrál stále to co hrál poslední 2 roky neměl by ho ani Rafa šanci sesadit ale s tím co předvádí teď se může jít zakopat!Nadal se co nevidět stane světovou jedničkou jenom doufám že nezvrže teď turnaj v Torontu a předstihne Rogera!!!Takže GO RAFA GO
Reagovat
smazaný uživatel
Roger v žádným případě nekončí, je pořád výbornej, a Davyděnko, Ferer či jiný pinkálisti na něj nemaj....prostě Rogerovi nevyšel zápas, i mistr tesař se utne..:-)...vzpomeňte si na letošní prohru Nadala s Ferero v 1 kole v Římě..!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vy se za chvíli poserete s toho Nadala né.Mario ty jsi úplně vedle jak ta jedle prý bez konkurence , čili ty jsi spadl z višně nebo tak nějak?Hlavně ať to nevyhraje ten řiťohrabač.Mám k němu velkou averzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Světová jednička Roger nějak letos moc prohravá!CHA CHA!Nejlepší hráč současnosti je bezkonkurence hrající Rafa!VAMOS RAFA!
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Andy!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Davyděnko je taky super, to je fakt. Podle mě bude určitě finalista, je na dobré straně pavouka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo je to "super parch*nt", klidně tenhle turnaj vyhraje aby vzápětí prohrál v 1.kole s outsiderem. Od jisté doby na něj nevsadím ani Ň.
Reagovat
smazaný uživatel
Však v tom s tebou naprosto souhlasím. Já na něj taky nesázím. Ale když chce, tak hraje famózně.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už na tenis radši nesázím, prohrála jsem tím už pár litrů. A většinou mi nevyjdou ty zápasy, které vypadají jako naprostá tutovka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tenhle výsledek je pro mě šok. Roger to nějak nezvládá psychicky. No, ono se není čemu divit, ten tlak musí být obrovský. Za chvíli dojde ke střídání na postu jedničky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to už teď Nadala v Torontu nikdo nezastaví. Maximálně Djokovic,ale to pochybuju. Nadal by to stejně vyhrál i kdyby Federer se dostal do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve čtvrtfinále mu dá stopku David Ferrer.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pozor na Davydenka ktory vcera dost hladko presiel TOmmyho Hassa ktory hral v prvom zapase uplne famozne podla mna Davydenko a Djokovic su vacsi aspiranti an titul v Toronte ako Nadal :)
Reagovat
smazaný uživatel
hh dobrej ftip :-D :_D
Reagovat
smazaný uživatel
no to ze se nadal dostane do finale je dobry, ale ze by ve finale porazil federera to uz je k smichu . To co vcera predvadel proti levinovi bylo opravdu tragicky ale ono je to vlastne jedno stejne to vyhraje ANDY
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Rodick-Nadal na tvrdém povrchu by byl zajímavý protože Rodick na hardu je hodně dobrej.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem fanoušek Nadala ale nečekal jsem,že Roger vypadne tak brzo nevim jestli je to tou porážkou na Wimbledonu nebo něčim jinym ale moc se na tvrdém povrchu nevytáhl.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim s teego ze se moc nepredvedl al myslim ze vypadnout v prvnim kole se muze stat kazdymu i federerovi a ze jeste rozhodne nerekl posledni slovo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist