Federer je podeváté v semifinále Wimbledonu. Čeká ho Raonic, který vyřadil Kyrgiose

2. 7. 2014, 19:42
Aktuality 12
WIMBLEDON MUŽI - Roger Federer postoupil podeváté v kariéře do semifinále Wimbledonu. Dnes sice dvaatřicetiletý Švýcar poprvé na turnaji ztratil set i podání, zápas s krajanem Stanem Wawrinkou však otočil a pokračuje na cestě za osmým wimbledonský titulem. O finále se utká s Kanaďanem Milosem Raonicem, který zdolal Australana Kyrgiose a zajistil si první grandslamové semifinále.
Roger Federer (© AELTC)

Od roku 2003 byl Roger Federer ve Wimbledonu desetkrát v řadě ve čtvrtfinále, z toho sedmkrát slavil titul. Loni však coby obhájce vítězství skončil nečekaně už ve druhém kole na raketě Ukrajince Stachovského, který ukončil jeho šňůru 36 grandslamových čtvrtfinále v řadě, a začalo se spekulovat o ústupu sedmnáctinásobného grandslamového vítěze z výslunní.

Letos je ale dvaatřicetiletý Švýcar na trávě v All England Clubu znovu ve výborné formě. V dnešním čtvrtfinále sice poprvé na turnaji ztratil podání i set, s krajanem Stanem Wawrinkou si ale nakonec poradil 3-6 7-6 6-4 6-4 a postoupil do svého devátého wimbledonského semifinále.

Vítěz letošního Australian Open Wawrinka měl před turnajem zdravotní potíže, kvůli kterým byl dokonce hospitalizován. Také dnes nebyl ve své kůži, v průběhu zápasu se nechal ošetřit fyzioterapeutem, ale problémy přetrvávaly a i když bojoval do posledního míče, nakonec své první čtvrtfinále v All England Clubu prohrál za dvě a půl hodiny, když Federer proměnil pátý mečbol.

"Mám opravdu radost, že jsem se po tom loňském zklamání dokázal vrátit takhle silný," uvedl Federer, který dnes Wawrinkovi oplatil porážku z letošního finále turnaje Masters 1000 v Monte Carlu a ve vzájemné bilanci vede už 14-2. Na grandslamu svého o čtyři roky mladšího kamaráda porazil i počtvrté.

Vítěz 17 grandslamů Federer se může těšit na své již 35. grandslamové semifinále. O účast v devátém wimbledonském finále se utká s Kanaďanem Milosem Raonicem, který ukončil senzační jízdu Australana Nicka Kyrgiose turnajem. Majitele divoké karty, který v úterý vyřadil Španěla Rafaela Nadala, zdolal ve třech setech a je poprvé v grandslamovém semifinále.

- WIMBLEDON 2014 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 25.000.000 liber)
středeční výsledky mužů (02. 07. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Čilič (26-Chorv.) 6-1 3-6 6-7(4) 6-2 6-2
Dimitrov (11-Bulh.) - Murray (3-Brit.) 6-1 7-6(4) 6-2
Federer (4-Švýc.) - Wawrinka (5-Švýc.) 3-6 7-6(5) 6-4 6-4
Raonic (8-Kan.) - Kyrgios (Austr.) 6-7(4) 6-2 6-4 7-6(4)
Semifinálové dvojice: Djokovič - Dimitrov, Federer - Raonic.
• Čtyřhra - osmifinále •
Paes/Štěpánek (5-Indie/ČR) - Rojer/Tecau (11-Niz./Rum.) 6-4 6-7(5) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
strašne prajem Federerovi aj jeho 8. titul na wimbledone, myslím, že tento rok má obrovskú a možno aj poslednú šancu vyhrať jeho obľúbený turnaj...ale určite to nebude mať ľahké, ve´d Raonič nastrieľal proti Kyrgiosovi 38 es...hlavné bude držať servis a tie šance na retturne určite prídu...ak by sa mu to podarilo tak si myslím, že finále sa bude dať vyhrať keďže djokovič nieje v najlepšej forme a Dimitrov aj keď je v top forme tak stále je to neskúsený hráč a má obrovskú slabinu v backhande(bolo jednoznačne vidno proti Murrymu) a preto by pre mňa bolo obrovské prekvapenie ak by porazil Djokoviča
Reagovat
a.magerova
Čerpáno ze Sport.cz:
"Federer dnes postoupil do svého 35. grandslamového semifinále v kariéře. Federer je zároveň jediným hráčem první světové desítky, který v letošním roce dokázal porazit Stana Wawrinku."
Reagovat
spaniel
Horsi je, ze obě semi ve stejny cas a uz ve 12:30.
Reagovat
Denis92
To je samozrejme hlupost :) Zrejme to mas z livevysledky, ale to tak je vzdy a upravia to potom podla ofic.schedule.

Semi budu klasicky po sebe na centri so zaciatkom o 14:00
Reagovat
spaniel
jj, z livka... jesteze tak :)
Reagovat
PetaM
A jak jsi na to přišel? :)
Reagovat
smazaný uživatel
kokos :D :D
Reagovat
r.Fever
Tak to bude v semi zase boj oproti Raoničovmu servisu. Želal som si viac Kyrgiosa, takto to bude zase o 1-2 loptičkách sem a tu, podobne ako v Halle 2012.

Ale Djokovič sa tiež potrápi s Dimitrovom, Grigor by po Murraym mohol poraziť ďalšieho dobrého hráča a usadiť sa v top 10.
Reagovat
spaniel
S Milošem to snadné nebude. Navic mu Ljubicic jiste dobre poradí, byli casy, kdy trápil Rogera v top forme. Urcite se dočkáme TB a asi ne jednoho, Miloš zlepsil i mezihru, chodi hodne k siti, kde dela mene chyb nez kdysi. Doufam, ze to Rog da, ale ve trech to nebude.
Reagovat
dappe
Federer hraje výborně, hlavně na servisu, tak snad to s Raonicem zvládne. Dneska se vůbec nenechal rozhodit nástupem Wawrinky a zápas zkušeně otočil.
Reagovat
a.magerova
Ale zase ty nervy na konci... no vlastně i na začátku....
Reagovat
Mayo
Roger all the way.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist