Federer je zpět. Na Hopman Cupu položil základy švýcarské výhry nad Brity

2. 1. 2017, 11:35
Aktuality 53
HOPMAN CUP - Půl roku nehrál soutěžní zápas, na jeho výkonu to ale znát nebylo. Švýcar Roger Federer se na kurty vrátil velmi dobrým výkonem a vítězstvím, když na Hopman Cupu porazil Daniela Evanse. Švýcaři pak vyhráli i druhou dvouhru, v níž Belinda Bencicová zdolala Heather Watsonovou.
Roger Federer

Roger Federer se na kurtech objevil poprvé začátku loňského července, kdy po Wimbledonu předčasně ukončil sezonu, aby doléčil bolavá záda a koleno, s nímž byl v únoru na operaci.

Měl tak dostatek času na odpočinek i přípravu na novou sezonu a zatím to vypadá, že se vrací ve výborné formě. Svůj první zápas po půl roce odehrál dnes na Hopman Cupu, na němž se objevil po patnácti letech. Před 16 lety neoficiální mistrovství smíšených dvojic vyhrál společně s Martinou Hingisovou.

Letos pětatřicetiletý Federer v Perthu startuje s o šestnáct let mladší Belindou Bencicovou vstup do soutěže zvládli výborně, když s Brity Danielem Evansem a Heather Watsonovou ztratili jediný set a zvítězili 3-0 na zápasy.

Federer, kterého v areně přivítalo rekordních 13.684 diváků potleskem ve stoje, v úvodní dvouhře porazil 6-3 6-4 Evanse. Ani jednou nepřišel o servis, hrál aktivně, předváděl smeče ve výskoku a vzpomenout dal i na SABR.


"Myslím, že se svou hrou můžu být spokojený. Je co zlepšovat, ale po dlouhé pauze to nebylo špatné," řekl sedmnáctinásobný grandslamový šampion Federer, který znovu připomněl, že o konci kariéry neuvažuje.

"Myslím, že to záleží i na tom, jak se člověk zraní. Já se zranil při napouštění vany dětem, takhle bych se vážně nechtěl s tenisem rozloučit," řekl v rozhovoru na kurtu bývalý první hráč světa, jenž se během pauzy v žebříčku propadl na 16. místo.

Grandslamovou sbírku Federer nerozšířil od wimbledonského triumfu v roce 2012 a dobře si uvědomuje, jak je špička vyrovnaná. "Bylo by pěkné vyhrát další, bral bych samozřejmě i dva, tři nebo čtyři," usmíval se. "Je tam teď ale spousta dobrých hráčů, spousta mladých se dere nahoru. Rozdíly nejsou velké. Dám tomu šanci a uvidíme, jak to dopadne" dodal.

Bencicová v následné dvouhře žen zdolala 7-5 3-6 6-2 Watsonovou díky útočné hře a o výhře Švýcarů bylo rozhodnuto. V závěrečném mixu hraném v uvolněné atmosféře Švýcaři stvrdili svůj triumf hladkou výhrou 4-0 4-1, které dosáhli za 25 minut hry.

"Byl to pro nás skvělý začátek, lepší to být nemohlo. Belinda hrála skvěle, má můj obdiv," uvedl Federer.

 

• HOPMAN CUP 2016 •
Austrálie / Perth, tv. povrch
pondělní výsledky (02. 01. 2016)
• Skupina A •
Švýcarsko - Velká Británie 3-0
Federer - Evans 6-3 6-4
Bencicová - Watsonová 7-5 3-6 6-2
Federer/Bencicová - Evans/Watsonová 4-0 4-1
Francie - Německo 2-1
Mladenovicová - Petkovicová 2-6 1-6
Gasquet - A. Zverev 7-5 6-3
Mladenovicová/Gasquet - Petkovicová/A. Zverev 4-2 4-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
tito
Když jsem odcházel do práce, vedl Gilles nad Lucasem 5:0 v prvním a šel podávat. No a teď koukám, že Lucas vyhrál 2x 7:6. Evidentně nejen já mám takové schopnosti. Tedy jako Gilles.
Reagovat
a.magerova
Tak aspoň je ta tabulka taková pěkná barevná, jakože vesele barevná, nikoli vesele výsledkově bo furt mám Simona ve své "stáji"...

http://www.livesport.cz/zapas/rs507gOj/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Krisboy
Včera vedl Vašek Pospisil nad Verdascem 4:1 v prvním setu. Nakonec prohrál 5:7, 0:6, takže určitě nejsi sám :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Můj prozatímní rekord je z deblu, kdy jsme se spoluhráčem vedli 5:0 a 40:15, a set přesto prohráli. Jediná omluva snad je, že těch 40:15 bylo při servisu soupeře.
Reagovat
tito
Stane, já mám z deblu stejnou zkušenost. V prvním 5:0, 40:0 a nakonec 0:2. Návrat hrdosti až po několika kanárech stejnému soupeři, ale co si do té doby musel našinec vyslechnout.
Reagovat
Stan_Borowitz
:-) Jj, my taky naštěstí většinou vyhráváme, takže jsme posměváčkům rychle zatli tipec, ale tenis na téhle naší vrcholové úrovni (ve smyslu "no to je fakt vrchol") je prostě nevyzpytatelný.
Reagovat
a.magerova
https://twitter.com/hopmancup/status/815943527393656832
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/C1J80DMUUAAMP2U.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
na svetovou sestnactku neskutecna parada.. :-)
Reagovat
a.magerova
Roger nebyl před turnajem u holiče a tím mě potěšil nejvíc.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Len či nemá tie vlasy umelo predĺžené.

Zas sa opičí po Rafovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Prý se tajně chystá do Ostravy, že tam je jedno vyhlášené :).
Reagovat
Padme
Četla jsi: Roger Federer Biografie tenisového génia?
Reagovat
smazaný uživatel
Pytas sa na dve knihy, tú prvú som nečítal, ale biografiu tenisového génia áno..
Reagovat
EllNino
taky to nebyl dotaz na tebe
Reagovat
smazaný uživatel
To neznamená, že som sa nemohol vyjadrit, ze áno..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jak to, že už jsi to četl? Kde se dá sehnat biografie Ernieho Gulbise? U gigina?
Reagovat
Padme
Bylo to pro Magerku...
Reagovat
a.magerova
Knihu Fedegrafika jsem si slíbila na dobu po OH (jsem tajně myslela, žeby nějaký ten zápis ještě mohl v Riu přidat), ale nějak to nevyšlo ani s Rogerem na OH ani s koupí knihy.... Ježíškovi jsem zapomněla o ni napsat, takže si ji koupím jen tak k novému roku.. ;-)

Knihu Tenisový génius Roger Federer jsem četla už dávno, takže by to chtělo opáčko.... :-))

Ale stejně bych byla nejraději za knihu od Mirky: "Můj život s Rogerem", ale to je asi jen v mé bájné fantazii, to nevidím reálně... :-/
Reagovat
Padme
Já bych se k tomu asi taky nedostala, kdyby si na mě nevzpomněl Ježíšek... vždycky jsem měla pocit, že takové šťourání v něčím životě by mě nebavilo... ale tady ta knížka byla víc o zápasech a statistikách... samozřejmě i ze soukromí, ale nepřišla mi nijak vlezlá. Tak doporučuji...
A ještě dotaz, dokázala jsi se zorientovat na těch RF stránkách? Mě přijde, že tam nic není.. ani nevím kde hledat výsledky, kde má kalendář turnajů atd...
Reagovat
a.magerova
Jj máš pravdu.... pro mě jsou ty stránky zatím (furt doufám, že to doplní) velkým zklamáním... všechny důležité informace zmizly.... na to, jak dlouho trvalo, než je spustily, tam opravdu nic není... ty staré byly mnohem obsáhlejší, líbily se mi i ty odkazy na ofi-stránky turnajů, na které se Roger chystal.... historie článků, ta super tabulka s výsledky na GS.... aktuální počet vyhraných zápasů (teda i nevyhraných)... no je to na vyhazov celého týmu, který se mu o ty stránky stará !!!
Reagovat
Padme
Já furt čekala, kdy konečně otevře ten obchod, abych mohla zas k Vánocům objednat kalendář... a nakonec ho asi taky zrušili.. :( Škoda, vždycky došla pohlednice jako poděkování... a dalo se i přispět... Moc to nechápu, proč to tak změnili :(
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic 0:2, 0:40 so Struffom...

On to asi otočí, ale žeby chcel s tymto tenisom atakovat najvyssie priecky. No ved uvidíme..
Reagovat
Marduch
Djoker je jako lokomotiva, čím déle se rozjíždí, tím hůře se pak bude zastavovat :p
Reagovat
smazaný uživatel
Len aby tej lokomotíve nedošla para :)
Reagovat
turista
Je to tak. Novak si nejdřív jakoby myslel, že se Struff porazí sám. Pak když konečně zabral tak už to byl ten známý srbský válec s nechytatelnými obouručnými bekhendy podél boční lajny. On potřebuje vyhrát jeden titul, to ho nakopne a pak ho zase nikdo nezastaví.
Reagovat
Denis92
Na uvod to bolo fajn. Na nejake vacsie hodnotenie si pockajme az po AO.

Trosku mi to pripadalo, ako navrat na kurty po zlej sezone a zraneniach v roku 2014. Dnes do toho busil rovnako z FH aj BH ako vtedy s novou raketou. Samozrejme, boli tam aj chyby, na servise takisto treba popracovat. Ale to sa casom zlepsi..

Ja sa hlavne tesim, ze Roger je spat a je zdravy.
Reagovat
skott
Výborná exhibiční podívaná za rozhodnutého stavu, ale diváci by si zasloužili větší přídavek. Trošku mi bylo líto Evanse, který se vůbec nedostal do hry. A když tak většinou zkazil, navíc dostal na síti jednu pořádnou ránu od Rogera. I když pouze 28 minut, tak to stálo za vidění;)
Reagovat
Lunej..
staci, kdyz se Belinda nevzteka a hned je sympatictejsi:)
Reagovat
skott
za 10 minut 4-0:-) Belinda Rogera zatím zastiňuje, měla i šňůru 6 bodů úplně sama a setbol taky proměnila nekompromisně z returnu.
Reagovat
Tornes
Člověk přijde o 10 minut pozděj a stihne už jen poslední bod celého prvního setu... :/
Reagovat
kada.tom
Zpátky je maximálně tak v tom, že hraje ... Evans by asi pro Federera neměl být nějakým měřítkem. Ale OK, většina je asi ráda, že už je na kurtech :-)
Reagovat
Lunej..
Tak hra Rogera je takovy balzam na dusi pri mnoha pinkajicich hracich. A v mixu se vsichni bavi:)
Reagovat
turista
Evans je velmi dobrý hráč.
Reagovat
skott
Bel to zvládla, ale od toho brejku Heather na 3-3 ve druhém setu, to dlouho vypadalo, že už tahá za kratší konec. Třetí set byl pěkný tenis, trošku tam Belindě pomohla páska, která jí přinesla rozhodující brejkboly na 3-2.
Ale ta Federermánie je extrémně otravná, všechny otázky o něm, přitom Belinda přidala bod stejné hodnoty. Absolutně žádný respekt k jejímu výkonu.
Reagovat
smazaný uživatel
treba u nekoho budi vetsi respekt, ze Roger vyhral Hopmana, kdyz byly Belinde ctyri a podnes dokaze nabidnout skvostnou a vyjimecnou tenisovou prehlidku na kurtu vubec mozneho.. ;-)
Reagovat
brixner
Kdepak Masha a jiné sibiřanky :-)

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/840845-souperky-nezapomnely-na-zranenou-kvitovou-ta-uz-si-nasla-jiny-program.html#hp-sez
Reagovat
Herbert_Hoover
Ještě je brzy na soudy, ale je fajn, že je zpět. Dnes se mi zdálo, že se Rafa s Rogerem měli potkat už na AO, ale Rafa odstoupil. Fakt dost živý sen, probudil jsem se a musel se napít vody.
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
Pe3k
O tenisu semi nikdy nezdalo, ale klidne bych to za ty sve sny vymenil...
Reagovat
janek_da
Si počkám na koment Forehanda, většího odborníka na RF neznám.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím uznat, ze Federer sa naozaj vrátil supersilný.
Reagovat
janek_da
budu špekulovat v jakém kontextu jsi to napsal :)
Reagovat
Pe3k
https://m.youtube.com/watch?v=M1jt9g6zkVw

Roger v prvnim zapase predvedl SABR, oblibeny prohoz na chytace micku a dokonce i slam dunk a la Sampras...
Reagovat
Pe3k
https://m.youtube.com/watch?v=ziQgOfqPy2U
Reagovat
Stan_Borowitz
Proč se vlastně nehrají jen ty highlighty?
Reagovat
turista
Mě se víc líbily ty stylové dlouhé Rogerovy bekhendy a forhendy od základní čáry a pak konečná smeč. Evans se mu snažil v těchto výměnách leckdy dobře sekundovat, ale tahal za kratší konec.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, krása. Snad to bude stíhat, i když budou míčky z druhé strany lítat rychleji a přesněji. Ale vypadá to nadějně, Roger mi připomíná mně, taky po pauze hraju paradoxně líp než před ní.
Reagovat
Pe3k
Roger i Safi vyhrali, takze spokojenost.
Reagovat
a.magerova
Jakože vím, že hrál s níže postaveným hráčem, ale radost mám.
Reagovat
skott
na navrátilce dobré, ale laťka od Rafy je nastavená vysoko...;-)
Reagovat
Pe3k
Nadal hral dobre o tom zadna, ale pockejme si nato co predvede v souteznim zapase, ta exhibice neni az tak smerodatna.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist