Federer ještě neztratil podání. Jsem ve formě, pochvaluje si

11. 6. 2010, 22:44
Aktuality 15
ATP HALLE - Roger Federer prochází turnajem v německém Halle stále bez ztráty servisu. Ve čtvrtfinále si poradil s domácím Kohlschreiberem a na Gerry Weber Open vyhrál už poosmadvacáté v řadě.
Roger Federer

Začátkem týdne Roger Federer podepsal smlouvu, že se do Halle bude vracet každý rok, dokud neukončí kariéru. A pak se vydal na cestu za šestým titulem v řadě. Zatím odehrál tři utkání, v nichž neztratil jediný svůj servis.

Ve čtvrtfinále s Philippem Kohlschreiberem, jejichž duel byl reprízou předloňského finále, si pomohl i 12 esy a za 68 minut vyhrál 7-5 6-3. V pátém vzájemném utkání si připsal páté vítězství.

"Cítím se být ve skvělé formě, hraju dobře ve všech prvcích mé hry," libuje si Federer. "Dodržuju taktiku, výborně podávám, dobře se pohybuju. Na nic si nemůžu stěžovat a to je samozřejmě skvělé," dodal Švýcar, jež míří za šestým titulem z místní trávy.

Od roku 2003, kdy v Halle získal svůj první titul, Federer na trávě vyhrál 75 zápasů a pouze jeden prohrál - předloni ve finále Wimbledonu s Nadalem.

Dalším Federerovým vyzývatelem bude opět domácí bojovník Philipp Petzschner. Němec už potřetí v této sezoně překazil radost Lukáši Lackovi, kterému se vždy postavil na cestě do semifinále. Dvaadvacetiletý slovenský tenista si tak na první boj o finále musí ještě počkat.

Někdejší nejlepší hráč světa Lleyton Hewitt poprvé po dvanácti letech nehraje v Queen`s Clubu, rozhodnutí startovat v Halle ale litovat nemusí. Po výhře nad Andreasem Beckem z Německa postoupil bez ztráty setu do semifinále a o první finále po více než roce si zahraje zovu roti domácí naději Benjaminu Beckerovi.

- ATP 250 HALLE (Německo, tráva, 750.000 eur) -
páteční výsledky (11. 06. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Kohlschreiber (Něm.) 7-5 6-3
Hewitt (8-Austr.) - Beck (Něm.) 7-6(0) 6-1
Becker - Zverev (oba Něm.) 7-6(4) 6-0
Petzschner (Něm.) - Lacko (SR) 6-4 6-3

Semifinálové dvojice: Hewitt - Becker, Petzschner - Federer.

Čtyřhra - semifinále:
Stachovskij/Južnyj (Ukr./Rus.) - Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) 3-6 6-3 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Martinac
Tak zápas jsem viděl a rozhodně bych neřekl, že je Roger ve formě. Ten první set málem prohrál, kdyby soupeř zbytečně neznervózněl. Celkově to byla příšerně nudná plácaná, pár povedených winnerů, nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, první set měl ten Němec rozhodně vyhrát, ale tu rozhodující hru sehrál hodně špatně.

Federer hrál dost na půl plynu, dost chyboval. Ale hlavně s tímhle bekhendem (počínaje returnem) nemá proti Nadalovi šanci dost možná ani na trávě. :-(
Reagovat
Mercury
nedava turnaj v Halle nejaka z nemeckych sportovnich stanic? loni sem to mam pocit nekde sledoval, ale letos jsem to v programu nenasel a streamy nestoji za nic
Reagovat
smazaný uživatel
Sport 1 (DSF), ale nezkoušel jsem to, jen jsem teď kouknul do programu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hošani, jen si ty odporné internetové streamy hezky užijte. Dobře vám tak, nejste schopni investovat pár tisíc do paraboly a satelitního přijímače, takže nic lepšího si nezasloužíte.
Přenos z Halle jde zadarmo na německém Sport1 (satelit 19 stupňů východně) a na italském programu Super Tennis (13 stupňů východně).
Queens dává samozřejmě BBC zadarmo na 28 stupňů východně.
Reagovat
smazaný uživatel
Sport1 mám taky.Ještě k těm streamům,třeba na Bet365 je přenos celkem kvalitní.Já sám tam sleduju několik turnajů v roce a nestěžuju si.
Reagovat
steve79
Broz: já mám satelit.Na jaký pozici je ten Sport 1 germany, intelsat?
Reagovat
smazaný uživatel
No, já ovšem zas tak vrcholový sport a jiná mediální povyražení rád nemám, abych kvůli tomu "investoval" tisíce. Takhle mi to úplně vyhovuje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalitní? Po roztáhnutí na celou plochu se na streamy nedá vůbec koukat. Natož na metrové TV obrazovce.
Nekódované programy Sport1 (DSF) nebo německý Eurosport na 19E (Astra 1) má kdekdo. Na tuhle pozici je odjakživa u nás nasměrována většina parabol.
Horší je to už s dalšími satelity. Lidi si vůbec nevědí rady s příjmem z více pozic. Přitom je to tak jednoduché - multifokální příjem (parabola má víc konvertorů) ve spojení s diseqc přepínačem (běžně se 4 vstupy pro 4 satelity).

13E Super Tennis - frekvence 11178 MHz, symbolrate 27500, polarizace H
19E Eurosport - frekvence 12225 MHz, symbolrate 27500, polarizace H
19E Sport1 - frekvence 12480 MHz, symbolrate 27500, polarizace V
28E BBC - frekvence 12440 MHz, symbolrate 27500, polarizace V (během Wimbledonu tam jde 6 kanálů)
Reagovat
smazaný uživatel
Tisíce? Kdo nepotřebuje CZ/SK kódované programy, tomu stačí nejlevnější komplet FTA přijímače a paraboly 80 cm z Baumaxu za 2 tisíce. Plus cena za držák nebo stožár a kabel.
Já jsem náročnější, investoval jsem tedy o dost víc. Například fotbal na ČT HD je nádherný, na běžném programu v SD rozlišení (pozemní nebo satelitní, to je jedno) uvidíš akorát neostré rozmazance na zelené ploše.
Reagovat
steve79
Broz:jsi hodnej že jsi to sem napsal, ale bohužel já když tam napíšu tyto frekvence tak mi to nic nenajde.
Reagovat
smazaný uživatel
A co tím satelitem sleduješ? Není náhodou pouze na CZ/SK programy (Skylink, CS Link)? Pokud má parabola jen jeden konvertor a je nastavená na "českou" pozici 23,5E, tak to samozřejmě z toho uvedeného nemůže nic najít.
Reagovat
majjkaa
Ten vcerajsi zapas s Kohlschreiberem bol velke potesenie, radost pozerat po tych nevydarenych :) Konecne Roger!
Reagovat
smazaný uživatel
To som zvedavy obaja zatial hraju super a fakt neviem kto postupi-ale Roger to nebude mat vo finale lahke obaja tu hraju skvele-Roger cez Petzschera samozrejme postupi-ten s jeho beckhandom proti Rogerovmu to bude porovnanie aspon:D
Reagovat
Vojtiik
tady je podle me jasny hewitt, becker ma sice lepsi serv ale kvality hry hewitta a becekera jsouuplne nekde jinde... a roger to taky nebude mit jednoduche, kdybych mel gemblit tak si dam pečnera v hcp :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist