Federer musel na US Open zvládnout další pětiseťák

1. 9. 2017, 00:39
Aktuality 119
US OPEN - Roger Federer měl stejně jako v prvním kole US Open i v tom druhém namále a musel znovu hrát na pět setů. Po domácím Tiafoeovi letos fenomenálního Švýcara potrápil ruský veterán Michajl Južnyj. Federer nicméně nakonec roli favorita splnil, ruského tenistu porazil i posedmnácté a zápas druhého kola v New Yorku neprohrál posedmnácté v řadě. Jeho dalším soupeřem bude Feliciano López.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer musel po pětisetové bitvě s domácím Tiafoem absolvovat další. Ve druhém kole US Open dostal největšího favorita do pěti setů Michajl Južnyj. Letos fenomenální Švýcar nakonec po obratu zvítězil 6-1 6-7 4-6 6-4 6-2, s Rusem vyhrál i 17. vzájemný duel a zaznamenal jubilejní 80. vítězství ve Flushing Meadows.

To se rodilo velmi těžce, přestože Federer v úvodní sadě jasně dominoval a byl míček od toho, aby svému soupeři nadělil "kanára". Ve druhém setu však nastal obrat o 180 stupňů. Federer sice otočil nepříznivý vývoj 0-2 čtyřmi gamy v řadě, nicméně za stavu 5-4 sadu nedopodával a po spoustě chyb ji ztratil v tie-breaku.

Ve špatném výkonu pokračoval Švýcar také ve třetím dějství, v němž si nevypracoval jediný brejkbol. V páté hře znovu přišel o servis a manko brejku už dohnat nedokázal.

Statistiky zápasu
Federer - Južnyj
12 esa 5
2 dvojchyby 8
62% 1. podání do kurtu 62%
78% úsp. po 1. podání 62%
51% úsp. po 2. podání 44%
63 vítězné míče 27
68 nevynucené chyby 55
39/48 úspěšnost na síti 16/30
8/16 využité brejkboly 4/8
čas 3:07

V dalších dvou setech se ale dostal do tempa a Južného stejně jako v prvním setu přehrával. Ačkoli čtvrtou sadu nebyl schopen dopodávat, vzal si ztracený servis ihned zpět a v rozhodujícím dějství už dominoval.

"Michajl zahrál velice dobře. Rozdíl mezi hráči je minimální a já jsem rád, že jsem našel cestu dál," řekl po zápase.

"Jsem teď rozehraný," bral Federer své dramatické zápasy s nadhledem. "Je to zábava a mám jednu jistotu, že se můžu jenom zlepšovat, protože jsem moc netrénoval," smál se. Na grandslamech hrál v 1. a 2. kole pětisetové zápasy po sobě vůbec poprvé.

V utkání Federer udělal skoro sedmdesát nevynucených chyb a na servisu bylo vidět, že kvůli zádům není stoprocentní. "Možná by raději odehrál šest perfektních setů, ale tohle mu může pomoct. Vezme to pozitivně. Zjistil, že jeho záda drží, a příště už nemusí být opatrný," komentoval nečekané drama bývalý první hráč světa Švéd Mats Wilander.

Ve třetím kole čeká nasazenou trojku Feliciano López, s nímž v předchozích dvanácti utkáních ani jednou neprohrál.

Hodně se mluví o jeho problémech se zády, které vítěze rekordních devatenácti grandslamových titulů sužovaly od finále v Montréalu. "Teď to nebylo o zádech. Je to lepší než po prvním kole. Je to dobré," ujišťoval třetí nasazený a dodal, že se záda snaží co nejvíce šetřit.

Federer v New Yorku útočí na jubilejní 20. grandslamový vavřín. Dnes prodloužil svou neporazitelnost v zápasech druhého kola US Open, když posedmnácté v řadě v této fázi turnaje nezaváhal, a vyhrál i 16. letošní grandslamový duel.

Šestatřicetiletý Švýcar se na kurty vrátil po půlroční pauze a ovládl Australian Open, získal tzv. "Sunshine Double" po triumfech v Indian Wells a Miami, vynechal antukovou sezonu, podeváté ovládl akci ATP v Halle a poosmé přebíral trofej pro vítěze Wimbledonu.

Na kontě má letos 37 výher oproti pouhým třem porážkám. Po prohraném finále na Masters v Montréalu se pro zranění zad omluvil pořadatelům podniku Masters v Cincinnati. US Open ale nemusel pětinásobný šampion na rozdíl od loňského ročníku vynechat.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
čtvrteční výsledky (31. 8. 2017)
• Dvouhra muži - 2. kolo •
Federer (3-Švýc.) - Južnyj (Rus.) 6-1 6-7(3) 4-6 6-4 6-2
Dolgopolov (Ukr.) - Berdych (15-ČR) 3-6 6-1 7-6(5) 6-2
Nadal (1-Šp.) - Daniel (Jap.) 4-6 6-3 6-2 6-2
Thiem (6-Rak.) - Fritz (USA) 6-4 6-4 4-6 7-5
Rubljov (Rus.) - Dimitrov (7-Bulh.) 7-5 7-6(3) 6-3
Goffin (9-Belg.) - Pella (Arg.) 3-6 7-6(5) 6-7(2) 7-6(4) 6-3
Bautista (11-Šp.) - Brown (Něm.) 6-1 6-3 7-6(3)
Monfils (18-Fr.) - Young (USA) 6-3 6-7(3) 6-4 2-6 7-5
Del Potro (24-Arg.) - Menendez (Šp.) 6-2 6-3 7-6(3)
Mannarino (30-Fr.) - Fratangelo (USA) 6-3 6-7(4) 6-1 6-2
F. López (31-Šp.) - Verdasco (Šp.) 6-3 6-2 3-6 6-1
Kohlschreiber (33-Něm.) - Giraldo (Kol.) 6-2 6-1 3-0 / skreč G.
Troicki (Srb.) - Travaglia (It.) 7-6(6) 7-5 6-0
Džumhur (Bosna) - Stebe (Něm.) 4-6 6-4 6-0 6-1
Millman (Austr.) - Jazírí (Tun.) 6-1 7-6(1) 6-1
L. Mayer (Arg.) - Sugita (Jap.) 6-7(3) 6-4 6-3 6-4
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

119
Přidat komentář
annah
Z rozhovoru s Radkem Štěpánkem, tématem byl jeho chystaný návrat na tour na začátku roku 2018

Ot.: Federer ovlivnil mnoho tenistů. Vzal si pauzu, vykurýroval se a vítězí. Napodobili ho Djokovič i Wawrinka. Založil nový trend?

Určitě. Všichni jsme viděli, co s ním přestávka v běhu na dlouhou trať udělala. Ukázal svoji genialitu. Přemýšlí úplně o všem. Já se ho snažím trochu kopírovat, protože jsem vždycky měl oči otevřené a uši jako slon. Byla by hloupost se nepoučit.

Ot.: V čem ještě vás inspiroval?

Taky se budu snažit výměny co nejvíc zkracovat, nemůžu se vzadu tolik honit. Co letos předvádí, je čistá genialita ve všech směrech. Když vypustil Roland Garros, bylo mi úplně jasné, jak dopadne Wimbledon. Tam jel jako nůž roztátým máslem.
-----
Hezky to řekl Štěpánek. Ovšem teď na USO Roger genialitu zatím moc nezařadil. I když - možná jo: v tom,jak dokázal včera nakonec vyhrát už téměř prohraný zápas...
Reagovat
mahycek
tady někteří píší, že Roger nehraje vůbec dobře, Ano tady zatím ne, ale jsou i pisálci, kteří říkají. že hraje ho.no celý rok !!!! Co je to za lidi ???? A kdo tedy je, ten super podle nich ??? K blití, názory.
Reagovat
a.magerova
https://twitter.com/jon_wertheim/status/902998475847208964

https://twitter.com/rogerfederer/status/903095370510516224
Reagovat
annah
Zaznamenala jsem to už včera: twittery Argentinky Norinchi, Kanaďanky Scarlett a Australanky Fiony jsou nevyčerpatelný zdroj informací...:-) Furt celý den je některá na stráži, jak pocházejí z různých časových pásem.
Roger to dobře vymyslel - sledovalo ho jen asi 30 lidí, zatímco v areálu turnaje by to byly tisíce. Měl klidnější trénink. Ovšem jakmile se to rozneslo, v Central parku na Decoturf courts nastane určitě nával.
Reagovat
a.magerova
No ovšem... mně někdo říct, že v parku trénuje Federer, tak bych spíš zalarmovala tyto... :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=oqS5bShwnJs
Reagovat
annah
:-))))))))))))))))))))))))
Já bych u toho Chocholouška skončila. Volali by ho na mě!
Reagovat
a.magerova
Máš pravdu, sledovat ty twittery je polovina práce ušetřena... líbí se i tento obrázek, tak uvidíme jak TO půjde dál... :-))

http://jpeg.cz/obrazek/gaVg
Reagovat
a.magerova
opr. ... líbí se mi i tento obrázek...
Reagovat
a.magerova
http://jpeg.cz/obrazek/gaVA
Reagovat
Roger_Federer
"Nadal po 30ke vyhral jeden GS a je svetová jednotka..Naozaj mas pocit, ze je marny?..Nad Djokovicom lámeš palicu...Vtipné...Pritom Federer este do minulého roku vyhral od 30-35 jeden GS..Nebol to práve on, kto bol marný?...A naozaj dlhodobo, to nebola otazka jednej, dvoch sezon ako v pripade Noleho, Rafu.."

Samozdrejme ze byl a je a bude Rafa marny.Vzhledem ke svym drivejsim vysledkum do 2014.(presne takto to totis pocitas Federerovi).
Nejkurioznejsi ovsem je, ze Nadal ma pred sebou jedinecnou sanci vzhledem k neucasti mnoha top hracu vyhrat US.open stejne jako Roger..
Bude zalezet jenomnatom ktery z nich se dokaze lepe poprat z dalsimi 2 zapasy..a stabilizovat hru..Jeden znich to bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Výkon Rogera byl slabý. Otázka, co za tím hledat. Osobně si nemyslím, že by jej limitovala záda. Podával celkem v pohodě a mnohdy si i servisem spravil chyby, protože chyb bylo hodně. Přijde mi, že hraje zatím takový styl buď a nebo. O čemž by vypovídaly to kvantum chyb. Možná to bude tím, že není rozehraný, moc netrénoval a potřebuje se trošku aklimatizovat. Uvidíme, co přinesou další zápasy. Lopéz by jej moc potrápit neměl a pak se uvidí.
Reagovat
Marduch
Federer se snaží šetřit tělo, co to jenom jde. V plném rozsahu pohybu hraje, až když už není zbytí.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš asi pravdu. Uvidíme, zda se rozehraje do 100% výkonu. Pokud se cítí dnes dobře, tak je to na slušné cestě.
Reagovat
Fandina
mi včera dal. Tak moc jsem mu přála výhru, ale nakonec to zvládl. A má pěkné triko, to se Nike povedlo.
Reagovat
Padme
S Nadalem prohrával skoro vždycky. Letos to trošku kosmeticky vylepšil. Až se Novak vrátí a bude zase vyhrávat GS i po třicítce, tak s tebou budu souhlasit. Jinak jsou pro mě Rafa a Roger zatím prostě lepší tenisti... ti dva motivaci neztratili a to je taky důležitý aspekt.
Reagovat
Padme
patří to do diskuze dolů...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer nehraje vůbec dobře a myslím si, že zápas s Youzhnym byl hodně špatný. Stále se vykládá jak Federer hraje letos dobře, ale myslím si, že hraje stále stejně jako v předešlých letech. Vyhrál sice Austrálii a Wimbledon, ale nikde se nepíše, že kdyby Murray a hlavně Djokoviš byli zdravotně v pořádku tak by nevyhrál ani letos nic jako mnoho roků předtím a antuce se raději úplně vyhnul, protože nechtěl schytat debakl od Nadala.
Reagovat
gigin
Tak on taky není úplně fit a navíc má věk. Na Wimbledonu hrál blbě no. Bez ztráty setu, haluz.
Reagovat
Padme
Roger hrál včera hrozně, ale ty tituly si letos zasloužil. Srovnávat kdyby mi přijde zbytečné... Kdyby byl Roger mladší a dávno neměl vyhrané skoro všechno, opravdu by Djokovič všechno furt vyhrával? Roger s ním i přes svůj důchodový věk vcelku držel krok... Aspoň víc než ti ostatní
Reagovat
smazaný uživatel
Federer si tituly letos opravdu zasloužil, ale také to bylo zásluhou hlavně Djokoviče, který je zřejmě v obrovských problémech. Nikdo za posledních snad 30 roků nehrál tak famozní tenis jak Novak a Federer musí být štastný, že získával tituly přes Hewitta, Roddicka apod, protože od roku 2009 si už téměř na Grand Slamech neškrtl i když se dostával do finále, semifinále nebo čtvrtfinále tak si přes Novaka nebo Rafu téměř neškrtl.
Reagovat
Ondra979
ale jdi ty..porad s Djokovicem, je to hlavne a predevsim zasluhou Rogera, na AO mel tezkou cestu a zvaldl to, ve Wimbledonu se mu to otevrelo ale kdyby nehral skvele tak by urcite nevyhral..je to uplne zaslouzene a vporadku..Novak se muze zkusit vratit, jsem na nej celkem zvedav
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hraje každý rok skvěle, ale bohužel pokud Novak a Rafa jsou zdravotně v pořádku tak s nimi poslední roky prohrával. Rafa ten ikdyž bude zdravý tak už vyhraje pouze Paříž, ale Novak pokud bude zdravý tak je schopen vyhrát úplně všechno. Možná že už mu také chybí motivace. To ví jenom on sám. Rafovi bych přál vyhrát ještě jednou Austrálii a to je jediný Grand Slam, který si myslím kromě Paříže,že ještě je schopen vyhrát a tím by vlastně každý Grand Slam vyhrál 2x a také Novakovi chybí Paříž, aby vyhrál všechno 2x. Rogerovi chybí také pouze Paříž, aby všechno vyhrál 2x, ale ten na to v Paříži rozhodně nemá.
Reagovat
Mercury
Asi by nebylo od věci si uvědomit o kolik let je Roger starší, to, že se stále ve špičce s tebou zmíněnými rivaly držel a drží je spíš obdivuhodné než aby se to relativizovalo. Tvrzení, že nikdo za posledních 30 let nehrál tak famózní tenis jak Djokovic mi přijde vyloženě úsměvné. Jeho tenis byl na vrcholu neskutečně efektivní a takřka bezchybný, ale rozhodně se nedá říct, že by Rafa a hlavně Roger v top formě hráli hůř, o estetické rovině nemluvě. Novak nemá žádný vyloženě top úder, ale všechny má na hodně vysoké úrovni, jeho největší předností byl perfektní pohyb, obrana a celková výkonostní stabilita. Ve srovnání s Federerem ale v mnoha ohledech neobstojí.
Reagovat
Padme
Moc hezky napsané... Skoro 6let je doopravdy hodně velký rozdíl
Reagovat
Pe3k
Jo pěkně napsáno, až na to, že Djok nemá top úder. Jeho return a bh je naprostý top všech topů.
Reagovat
Padme
Return a předvídavost v tom je určitě top top top. A v backhandu o parnik parník než většina...
Reagovat
gigin
Můra má lepší BH. A druhý Andy K., co se týče provedení taky.
Reagovat
Marduch
Můra má BH lepší leda technicky, dobře se na to kouká, ale k čemu mu to je, když z něj pořádně nepřitlačí nebo nepřekvapí/nezmění rytmus výměny? Navíc ve vzájemných záspasech s Djokerem Můra často při beckhandových cross-maratonech končil zachycen v síti.
Reagovat
gigin
Nerozumíš tomu. Já mám na to věk, rozumím všemu. Musíš se hodně učit chlapče.
Reagovat
a.magerova
Nejsi tu od toho, abys někoho poučoval... pokud jsi v životě nebyl vnučkou, nemáš nárok... :-P
Reagovat
Marduch
aha měls to říct hned a ani bych nepíp.
Reagovat
Marduch
navíc ho Djoker oproti Můře hraje dost placatě a takove Nadal by moh vyprávět, jak se proti tomu blbě hraje.
Reagovat
gigin
Jasný, v pohodě :)) Mi nešlo o to, jak ten míček letí, ale o to provedení. V klidu ;)
Reagovat
dappe
Typické vnímání tenisu od lidí, co se snaží zpochybňovat Federera. Už ani nemám chuť to znova rozebírat. Jen jedno, zkus se trochu zamyslet nad věkem apod. Djokovič a Nadal jsou po 30 celkem marní, ale zároveň hodnotíš Federera v období, kdy už tenhle věk dávno měl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal po 30ke vyhral jeden GS a je svetová jednotka..Naozaj mas pocit, ze je marny?..Nad Djokovicom lámeš palicu...Vtipné...Pritom Federer este do minulého roku vyhral od 30-35 jeden GS..Nebol to práve on, kto bol marný?...A naozaj dlhodobo, to nebola otazka jednej, dvoch sezon ako v pripade Noleho, Rafu..
Reagovat
Pe3k
Jsi mimo, ostatně jako vždy...
Reagovat
dappe
Podívej se na Nadalovy výsledky od roku 2014, včetně grandslamů a hráče, co ho porazili. Vždyť jsou druhé týdny grandslamů pravidelně bez něho, proboha.
Reagovat
smazaný uživatel
Polovicu 2014 a 2016 vynechal, tam sa moc nie je na čo pozerat...2015 mal vyslovene slabu, áno jedna sezona za 10 rokov sa nemusí podarit...Ty sa naopak skus pozriet na Rogerove vysledky 2010-2016, ved Federer vyslovene paberkoval a opakujem dlhodobo a konstantne...
Reagovat
Pe3k
LoL.
Reagovat
dappe
Ty jsi svým způsobem výjimečný :)
Reagovat
Pe3k
Trolhand je zas na dně, to je celé. Nad ránem už otevíral šáňo, že Roger vypadne a ono zas nic :D teď tu jen plive ty své trapné hejty, ubožák...
Reagovat
Roger_Federer
Naopak Peter(forehend) je na koni..citi velkou sanci pro Nadala.
Mluvi sice opacne ale pozorny ctenar uz vidi jeho uvazovani.
Reagovat
smazaný uživatel
Úplne si ma vyargumentoval, fanatik :)
Reagovat
Franky
ja sa bavim chlapci :D Forehand proste vzdy prinesie to prave korenie ktore tieto debaty potrebuju :)))
Reagovat
Padme
Pro někoho jako jsou RF a RN je prohrané finále paběrkování... Něco na tom bude. Kluci totiž míří výš;)
Reagovat
smazaný uživatel
To je debata pořád dokola. Polemizovat o tom, kdo by koho porazil, kdybychom měli stroj času a mohly bychom je srovnat ve stejném věku je úsměvná. Hateři se musí smířit s tím, že Roger je bez pochyby letos TOP a za ním je Rafa. To, že na AO, nebo WB nebyli Můra s Djokovičem nikoho nezajímá. To tady můžeme odebrat všem po pěti GS titulech, protože je vlastně získali nefér, když nebyli všichni jejich největší konkurenti na 120% úrovni.
Reagovat
Padme
Kteří se hádají jestli by vyhrál ten zelený nebo ten s tím kladivem a co by se stalo z Batmana kdyby ho kousl pavouk... A Hollywood pak o tom točí nudný filmy ;)
Reagovat
dappe
Jinak z posledních 10 grandslamů, vypadl 2x ve čtvrtfinále a 6x se nedostal ani do druhého týdne...
Reagovat
smazaný uživatel
Cize vyhral 2 z 10??...Slusne, kedze 4 z poctu patria sezóne 2015...Federer od polovice roku 2010-2015, To je 22 Granslamov vyhral jeden?...No vidis, Bingo :)
Reagovat
dappe
Nevyhrál 2 z 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Jáj...Ty si srandista, ty isto rátaš aj GS, ktorých sa nezúčastnil...To je potom iná káva táto debata :)
Reagovat
Kozoroh
Dappe má pravdu, Rafa z posledních 10 majorů vyhrál jen 1, a to i když bychom brali v úvahu jen majory, kterých se zúčastnil - AO 2015, FO 2015, WCh 2015, USO 2015, AO 2016, FO 2016, USO 2016, AO 2017, FO 2017, WCh 2017. Z těchto vyjmenovaných turnajů vyhrál jen FO 2017. Doporučuji ti si ověřit fakta.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako sa mohol zúčastnit druhého týždna RG16, ked sa odhlásil v prvom?...:)

To je zbraň silného kalibru, ty fakta :)

A naozaj sa ideme bavit, ci 1 z 9, ci 2 z 10, ked tu máme 1 z 22?...FFF debata jak vyšitá..
Reagovat
dappe
Jenže i když odečteme RG 2016, tak se statistika nemění, hrál se Wimbledon 2014 a Rafa znovu končil dříve než ve čtvrtfinále. Takže buď 6/10 nebo 7/11 bez druhého týdne a jedním titulem, radši nepiš o paběrkování Federera, který hrál pořád semifinále, finále a prohrával s top hráči historie na vrcholu.
Reagovat
smazaný uživatel
2/10, 2/11 ci ak to berieme od USO13 tak 3/13...Je to úplne jedno, stále Rafa uhral viac titulov ako Federer...Ak sa bavíme o veku po 30ke, Rafa ma jeden, Roger tri, ale Nadal ma k dobru tak dalsich 20GS..Das ruku do ohna za to, ze nevyhra dalsie 2-3?...Asi áno, ked tvrdis ze Nadal je po 30-ke marny...Ja tvrdim, ze Marny bol Federer a mam siršie dáta, ty v podstate cerpas z vykonnosti od RG16..

Na finále, semifinále sa historia nikdy pytat nebude, statistika porazenych..
Reagovat
Padme
Máš pravdu. Historie se na to neptá. Zajímá to jen žebříček. Proto je teď první RN a ne RF... Podle mě to je spravedlivé, podle tebe ne?
Reagovat
Kozoroh
Je evidentní, že v oblasti výkonnosti tenistů po 30 máš značné mezery. Psát o Federerovi, že byl ve věku 30-35 let marný je k smíchu. Mnozí tenisté minulosti by mohli jen snít o úrovni hry, jakou po 30 ukazoval Fedex. Lendl, Becker, McEnroe, ani jeden z nich nevyhrál po dosažení 30. narozenin majorový turnaj. Jen Federer, Laver a Rosewall ovládli po 30 alespoň tři grandslamy, zbytek šťastlivců získal jeden nebo dva tituly, víc ne. Vyhrát major po 30 není zas taková sranda, jak to na první pohled vypadá.
Reagovat
Roger_Federer
Ne, on pouze opet krouti reality a data tak, aby to sedlo na jeho kosmicke teorie.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapče, ty si tak zaujatý a jednostranný, že sa s tebou viac asi ani nemienim baviť..Na čo sa pcháš do cudzej diskusie, ako pseudo objektívny pozorovatel, keď si tendečný?...

Na jednej strane ma kritizuješ, že píšem, že Federer bol marný od 30-35, (nepisem po 30ke), na druhu stranu velkoryso prehliadas fakt, ked oponent napise, ze po 30ke je marny Nadal, ked ma Rafa 31, je svetova jednotka a nedavno vyhral GS. Uvedomujes si ten preslap?...
Reagovat
dappe
Pokud budeme vycházet z tvého úsudku, že Federer od 2010 byl marný, tak Nadalovo působení můžeme zatím považovat za úplně směšné. 7x z posledních 11 nebyl ve druhém týdnu. Tečka.

To, že ti tady někdo předloží čísla a fakta, která na rozdíl od tebe zná a nepřekrucuje, tak to neznamená, že je zaujatý. Ty si prostě vždy vezmeš jednu alternativu asi tak za sta, a pak jí překrucuješ v neprospěch Federera pořád dokola a ještě začneš kopat kolem sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie. Vychadzat musime z tvojho usudku, ze Nadal a Nole su po 30ke marny. To bol vyrok, ktory to cele zacal, a na ktory som reagoval..Nole po 30ke odohral 1.5 Grandslamu, Nadal 4 GS, jeden vyhral, je svetová jednotka a odohral teda finále v Austrálii, keďže ty sám finále berieš ako úspech:.Pýtam sa, ako mozes povazovat tuto dvojicu na zaklade malej vzorky dát za marnych, ked Federer od 30-35 v podstate paberkoval...Tuto sezonu to vyrazne vykompenzoval, ale tie roky nevráti..
Reagovat
dappe
Fandíš hráči, který zažil enormní úpadek výkonnosti už ve 28 letech a zároveň hodnotíš Federera po 30. Zesměšňuješ Federera na antuce, přitom jeho kariérní výsledky na tomto povrchu jsou srovnatelné se všemi povrchy Nadala mimo antuku.

Na příkladu Djokoviče je vidět, jak je těžké být takovou dobu na čele a být tou opravdovou jedničkou, proto ho zmiňuji. Federer a Djokovič jsou totiž ti, co v posledních letech tenisu dominovali, to je to nejcennější na sportu. Federer už toho měl v roce 2010 za sebou tolik, že si to asi neumíš představit.
Reagovat
smazaný uživatel
Vobec si mi neodpovedal na otazku, akurat si to zahovoril...Rafa polku sezony 2014, kedy mal 28 premarodil, rovnako ako 2016...To je ako vytknut Federerovi sezonu 2016...

Jj, Djokovic dominoval dva roky po sebe, Federerovi dominoval, avsak nikdy nie s Nadalom a Djokovicom v rebricku...
Reagovat
Roger_Federer
Nadal a Djokovic byly v zebricku i v letech 04,05,06,07,08,09,10..
Zajimalo by me ceho presne chces dosahnout ??
Reagovat
Roger_Federer
Zajimalo by me proc si myslis ze Nadal na k dobru 20 granslemu??
Kdyz od roku 11 dokazal pouze 1 sezonu uhrat celou ato 13.
kde ty 2-3tituly podle tebe prida??
Pripustim klidne Rg..jinde potrebuje aby se seslo tak milion veci naraz,dohromady.Takovou sanci jako ma letos uz mit nebude.
Reagovat
Kozoroh
Zas to RG 2016. Rafan za tento podnik nemá absenci, ať se ti to líbí nebo ne, počítá se k zúčastněným turnajům, ostatně na něm vyhrál dva zápasy. Pokud by postoupil do semifinále a odstoupil by, tak by to taky byl dle tvého mínění vynechaný turnaj? :o
Reagovat
Franky
Este by ma zajimal skutocny dovod toho odstupenia z RG16 ...mozno ho spratali lebo bol tak nadopovany ze svietil v tme :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dappe tvrdil, ze Rafa sa na tomto turnaji nedostal ani do druheho tyzdna, tento fakt mal podporit jeho teoriu o slabsej vykonnosti. Je to pre teba legitimny argument?...Myslis, ze by to na súde prešlo?
Reagovat
Kozoroh
Se šikovným právníkem ano ;-)
Reagovat
Pe3k
Na s?dě? ROFL
Reagovat
Kozoroh
Mimochodem pokud tě štve, že zraněním přišel o šanci na titul, tak buď v klidu. No1e by Rafana sešrotoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ako tomu urobil milionkrát predtým :)

Vidim, ze ta dlha absencia Noleho ta uz presla a znova si veselý a sršíš vtipom...
Reagovat
Franky
:D :D skvela zabava dakujem trollo este mas nieco v zalohe? :) tak sa bavim :)
Reagovat
Roger_Federer
:), hrozne hovna.:)
Reagovat
mahycek
Federer hraje pořád stejně ????? Kdyby byl Muray a Djokovič zdraví, tak by Fed nevyhrál nic ? Ach Bože, co to jsou za kecy !!!! Prosím tě Magerová uklidni je, já musím od 20. hod zpívat
Reagovat
a.magerova
Zbytečná snaha a velká ztráta času se takovými pisálky zabývat... tito diskutující maj v srdcích náledí a to není nic pro mě... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=oCy4zQs_Xpc
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že nemáš rád Federera.
Reagovat
VlS
žiješ?
Reagovat
a.magerova
Je důvod, proč bych neměla?
Reagovat
pockerface
Některý Nostradamus tady na TP už předevčírem tu prorokoval, že Roger na Wibledonu neprohrál set a tady na USO vyhraje 20 GS přes pětiseťáky. Takže se to zatím plní, ale jestli to bude takhle pokračovat, taky budu mít o pár šedivých vlasů víc.
Reagovat
janek_da
já :D
Reagovat
a.magerova
Tak kvůli Tobě mám nervy nadranc... :-P
Reagovat
janek_da
Nemáš ráda to dráždivé vzrušení?
Reagovat
a.magerova
Tak samozřejmě mám, ale pak toužebně očekávám to patřičné vyvrcholení... a co když v některém zápase nepřijde?!

:-))))
Reagovat
janek_da
Musíš přijmout jako fakt, že Roger je nad námi lidmi. Jeho záměry a plány neprohlédnem. Až po jejich realizaci zíráme s otevřenou pusou, jakáže je to zas neskutečná věc, jak to všechno klaplo.

Roger tě vyvede z temnot pochybností.
Reagovat
a.magerova
http://jpeg.cz/obrazek/gaBC
Reagovat
Padme
Roger na konci neskrýval radost ani úlevu... ;)
Reagovat
janek_da
Třeba kalkuluje kromě historické události, vyhrát major přes pětiseťáky, ještě i s TP a že chce mít samostatné články. S 4 sety by ho neměl.
Reagovat
a.magerova
To mi připomnělo kamaráda, který dost hrozně zpíval a vždy říkal: "Líbí se vám můj zpěv? Protože pokud ANO, dám přídavek... ale pokud NE, tak budu zpívat tak dlouho, dokud se vám TO nezačne líbit, a teprve až potom dám přídavek!!!"

:-)))
Reagovat
blixa
A žije ještě ten vzácný člověk ? :D :D
Reagovat
annah
To bude ono! Když tenisportal slíbí, že dá obsáhlý článek i po vítězství 3:0, třeba nám Roger přestane hrát na nervy.
Ale je fakt, že on je přece bůh, nebo možná návštěvník z jiné galaxie, čili nemáme šanci jeho záměry prohlédnout. :-)))
Reagovat
a.magerova
Nebudeme spoléhat na sliby tenisportalu... prostě si my holky tady střihnem KÁMEN-NŮŽKY-PAPÍR-TAPÍR-SPOCK, která svede Ondru Jiráska a pak on napíše co rozhodnem... :-))))

https://www.youtube.com/watch?v=_F0pszFyQqI
Reagovat
Tuttovka
Tak hlavně aby jste neměly shodu do konce věků a Ondra si trošku užil :D.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
vy jste paka, děvčata :D
Reagovat
pockerface
Roger v rozhovoru po zápase sám přiznal, že to byl zápas jako na horské dráze. S výkonem nebyl spokojený. Dělal mu prý problém slajzovaný bekhend. Cítil se prý dobře, ale byl na sebe naštvaný, že pustil Južnýho do zápasu. A taky přiznal, že příprava nebyla dobrá vzhledem k těm bolavým zádům. Takže trénink byl asi jen sporadický. No nic, OA A Wimbledon šli hladce, tak se Roger k finále prokouše pětiseťáky.
Reagovat
Tuttovka
Na houpačce to opravdu bylo z obou stran. Južný hrál v první části zápasu špatně a Rogerovi tam padalo co šlo. Pak to ale přestalo šlapat a Mikhail šel nahoru a začal hrát skoro bezchybně. Kdyby to Federer doservíroval, tak by se asi nic nedělo, ale to ztracené podání bylo zásadní. Roger měl místa, kdy trefoval opravdu úplně vše a naproti tomu pak nebyl schopen trefit kurt z poměrně rutinních úderů. Takhle to moc na vítězství nevidím. Ale záda zatím vypadají dobře, ale víc pětiseťáků by už hrát nemusel, protože v jeho věku to je fakt náklad.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi by som radšej uprednostnil zdravý spánok, ale takéto nečakané prebudenia akosi patria k strastiplnému životu tenisového fanúšika. Od stavu, kedy bol Rafa set a break dole bol lepším hráčom, v mojich očiach hral v ďalšom priebehu dobre, FH sa oproti prvému zápasu určite zlepšil, zahral solídny počet winnerov, hoci ho to stálo pár nevynútených chýb. Žreb má Rafa v kontexte GS turnaja veľmi priaznivý, L.Mayer, a dvaja nevyspytateľní hráči v podobe Dolgopolova a Monfilsa, je to otvorené, no Rafa by si to hoci s nie ideálnou výkonnosťou mohol postrážiť. Turnaj je to ale bláznivý a myslímm, že ani v piatok sa nevyhneme prekvapeniam. Očakávam lapsus jedného z trojice Querrey, Isner, Cilic.
Reagovat
Roger_Federer
Pokud by te to neobtezovalo Peto..podivej se dneska do sazkovek,kdo je nejvetsim favoritem US.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozri mi radsej kurz Shapovalova na celkovy triumf. Reálne nad tym uvazujem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Shapovalov ma na vitazstvo v turnaji kurz len 28...

Šiesty najvacsi favorit po RN, RF, Cilicovi, Thiemovi, Delpovi...

Pred Isnerom, Samom, Monfilsom...

Zaujimave...
Reagovat
Mayo
Nestraš s tým tvojim víťazom USO :/
Reagovat
MartinPa
No, já bych toho Denise nepodceňoval, na rozdíl od svých vrstevníků má 2 velké výhody - levák a jednoručák.
Reagovat
mahycek
Zápas jsem viděl v 0. 45 jsem šel spát, ani jsem usnout nemohl. Nevím, co si mám o tom myslet. Takový tenis důchodců, přitom 1 set byl hra kočky s myší a pak se něco pokazilo a Roger začal kupit chyby, žádná razance, jak kdyby byl bez zájmu, nebo si myslel, že to půjde samo ? Jako, kdyby mu stačilo co letos vyhrál. Doufám, že už pětiseťáky nebudou . Ve 4.30 vstávém a Nadal prohrál 1 set. Co je to letos za US - Open ?
Reagovat
Kozoroh
Zápas jsem neviděl a podívám se na něj později ze záznamu, ale že Fedex opět šel do pěti setů mě udivuje. Připadá mi, že Roger je letošními výhrami na AO a ve W nasycený, uspokojený a nenachází v sobě motivaci ukořistit další letošní titul. Soudím tak podle jeho výroků, že výhru na USO by považoval za vtip a že navzdory mnohým názorům nevěří, že letos vyhraje tři grandslamy.

Vidím, že v problémech je i Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo i len uvažovať nad tým, že maniak ako Federer nemá motiváciu je hlúposť. Hráč ako Federer môže vyučovať o motivácii na katedrách tenisu po celom svete.

Myslel som, že dnešná noc bude pokojná a dlhá. A môžem ju celú stráviť v posteli. Proforma si o 4:00 skontrolujem výsledok a vidím 4:6, 1:2*. Zapnem prenos a prekvapivo vidím dobre hrajúceho Rafu proti životne hrajúcemu súperovi predvádzajúci top10 tenis..Rafa otáča, ale len preto, že sám hrá dobre.
Reagovat
insanezy_
Mam to uplne stejne, jsem hned vybehl z postele kvuli tomu stavu
Reagovat
Kozoroh
Nepíšu o dlouhodobější ztrátě motivace, ale jen o jejím krátkodobém poklesu, sebeuspokojení. Letošní rok probíhá daleko líp, než by na jeho začátku čekal. Zkrátka a dobře si myslím, že Roger se za titulem z US Open nežene tak, jak za rekordní výhrou ve Wimbledonu.
Reagovat
Denis92
Neviem co je s Rogerom, ale hra velmi zle. Za dva zapasy spravil 127UE! Neviem presne cislo, ale povedal by som, ze tolko nespravil za AO a W dokopy. Najma z BH robi strasne vela chyb.
Dalsia vec je, ze uz 3x nedoserviroval set. Celkovo jeho herny prejav nie je vobec dobry. Momentalne pre mna nie je favorit na vyhru. Kludne ho moze vyradit uz Lopez, pokial nezvysi uriven svojej hry.
Co ma zaraza, ze ma sety kde hra skvele a zvladne ich 6-1, 6-2 ale dalsi set hra hrozne a prehra rovnakym pomerom..
Reagovat
pockerface
Po zápase mluvil o tom, že příprava na USO byla mizerná. Asi nejeli na 100%, báli se s Ljubičičem, aby si v tréninku neodrovnal záda. Takže se rozjíždí pomaleji než jsme si tuto sezonu zvykli.
Reagovat
Olympiada
Je podle meho odhadu vitezem turnaje ..... vsichni mu to prejeme
Reagovat
pockerface
Zverev s Dimitrovem byl taky favorit. On stačí jeden den blbec a na druhé straně namotivovaný a nabuzený protihráč a může vylítnout i Delpo. Vůbec bych se nedivil, protože letošní USO je crazy.
Reagovat
Vojtaakk
Delpo bude mít dost práce už teď s Bautistou.
Reagovat
anajka
Nielen komentátor ES, ale aj Mats povedali, že to bol divný zápas.
Mne z toho pozápasového rozhovoru vyplynulo, že sa nedokázal poriadne koncentrovať na zápas, ako keby myslel na iné veci mimo tenis.
Reagovat
Padme
taky mi přišlo, že se nesoustředil... vyhrál první set a už asi myslel na to, co si pustí večer za film...
Reagovat
dappe
No z nějakého důvodu ten zápas téměř odchodil...ale aspoň se ještě nějakou dobu můžeme těšit z grandslamové neporazitelnosti :) Na titul mu ale po těchto dvou zápasech nevěřím.
Reagovat
annah
Já už taky ne. To by se musel stát zázrak. Nejspíš vydrží ještě jedno kolo a pak domů. Ake nebuďme nenasytní, letos už má vrchovatě splněno! Kdo by před rokem touhle dobou věřil, jakou statistiku přinese rok 2017!
Reagovat
a.magerova
Tak tak... a navíc... příští rok těch bodů na obhajobu.... ;-)
Reagovat
pockerface
No právě. Třeba si říká: Lidi neblbněte příští rok 3 GS neobhájím a pošupajdím žebříčkem dolů, musím si nechat nějakou rezervu, tak proč ne USO :-)
Reagovat
annah
Hlavně že nás humor nepouští... Stejně jako Rogera. Na kurtu tak úplně nevypadá (taky s věkem trochu zvážněl), ale musí to být fakt veselý chlápek. Určitě je takový od přírody, ostatně Mirka v jakémsi rozhovoru říkala, že když se kolem ní na té Olympiádě pořád točil, zpočátku netušila, jaká je s ním sranda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist