Federer na úvod Turnaje mistrů prohrál s Nišikorim

11. 11. 2018, 22:39
Aktuality 143
TURNAJ MISTRŮ - Na Turnaji mistrů se hned první den urodilo překvapení na úkor šestinásobného šampiona a jednoho ze dvou favoritů letošního ročníku. Japonec Kei Nišikori porazil Švýcara Rogera Federera, s nímž si poradil po sérii šesti neúspěchů.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Před startem Turnaje mistrů se mluvilo a psalo o tom, kdo do semifinále doprovodí Novaka Djokoviče a Rogera Federera. Hned po prvním dni se ale prognózy mění. Nejstarší účastník letošního ročníku a s šesti triumfy nejúspěšnější hráč v historii soutěže Federer překvapivě nezvládl svůj úvodní zápas.

Skupinový formát turnaje mu sice dává ještě dvě šance na reparát, sedmatřicetiletý Švýcar ale bude muset výrazně zlepšit svůj výkon. Dnes proti Keii Nišikorimu totiž předvedl velmi matný výkon, udělal o jedenáct nevynucených chyb více než Asiat (34-23) a prohrál 6-7 3-6.


V prvním setu nebyl k vidění jediný brejkbol a tak se šlo do tie-breaku. Ten Federer nezvládl, od stavu 1-6 sice smazal tři setboly, ztrátu už ale zlikvidovat nedokázal. Do druhé sady vstoupil brejkem, pak ovšem přišel dvakrát o servis a po necelé hodině a půl utrpěl porážku.

"Povrch je tu pomalejší než na posledních třech turnajích a během tréninků se mi ještě nepodařilo na něj přizpůsobit. Roli dnes hrála i trochu nervozita z prvního zápasu a k tomu se přidala nevyužitá šance na začátku druhého setu," komentoval Federer.

"Jsem rád, že jsem dnes vyhrál. Hrát proti svému idolu není nikdy jednoduché a vždycky je to velká výzva hrát proti Rogerovi. První zápas není nikdy snadný a myslím, že hlavně v prvním setu to bylo znát na každém z nás," řekl Nišikori, kterému  k vítězství stačilo pouhých šest winnerů. "Myslím, že hlavně ve druhém setu jsem byl schopný hrát dobrý tenis."


Federer hraje na Turnaji mistrů pošestnácté a prohrou do něj vstoupil počtvrté, ale pouze v roce 2007 nakonec nepostoupil ze skupiny. Letos ho čekají ještě souboje s Dominicem Thiemem (v úterý večer) a s Kevinem Andersonem (ve čtvrtek).

Nišikori, který si v desátém vzájemném souboji s Federerem připsal třetí výhru a první po sérii šesti porážek, startuje na Turnaji mistrů počtvrté a dnes položil dobré základy k již třetímu postupu do semifinále. To si v Londýně zahrál v letech 2014 a 2016.

Osmadvacetiletý Japonec, jenž je jediným účastníkem bez jediného letos vyhraného turnaje ATP, přitom začal tuto sezonu až na konci ledna. Po půlroční pauze zaviněné zraněním zápěstí se mu až na pár výjimek příliš nedařilo, na podzim však našel herní jistotu a vybojoval Turnaj mistrů a na něm může prodávat nabyté sebevědomí.



V prvním dnešním zápase si debutamt Kevin Anderson z Jihoafrické republiky poradil s Rakušanem Dominicem Thiemem.

V úterý odpoledne se utká Anderson s Nišikorim a jeden z nich by na základě výsledku večerního duelu mezi Federerem a Thiemem mohl jako první slavit postup do semifinále.

• TURNAJ MISTRŮ 2018 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 8.000.000 eur
nedělní výsledky (11. 11. 2018)
• Skupina Lleytona Hewitta •
Nišikori (7-Jap.) - Federer (2-Švýc.) 7-6(4) 6-3
Anderson (4-JAR) - Thiem (6-Rak.) 6-3 7-6(10)
• Skupina Llodra/Santoro •
Cabal/Farah (2-Kol.) - Mektič/Peya (7-Chorv./Rak.) 6-3 6-4
J. Murray/Soares (4-Brit./Braz.) - Klaasen/Venus (6-JAR/N. Zél.) 7-6(5) 4-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

143
Přidat komentář
annah
16 krát Roger na Turnaji mistrů 2002 - 2018
Nejvíc mu to sluší ve spodním řádku - čím starší, tím hezčí.
A vzácnější - jako každá starožitnost, že... :-)))

https://pbs.twimg.com/media/DrvuVVZW4AA7MsV.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Konkrétně Federer má podle mého názoru obrovskou nevýhodu v tom, ze se od nej pořad čeká strasne moc. Možná si myslel, ze trosku spadne z lopaty a podaří se mu udělat dobrý výsledek z pozice outsidera, ale to se moc nedaří. AO 2017 vyhrál prakticky z ničeho a celou sezónu prekvapoval cely svět natolik, ze se z nej zase děla ten, kým byl před 10ti lety. A to on podle mě a toho co říká moc nechce. Celou sezónu nehraje nic moc, ale média a veřejnost jej pořad vidí na výsluní a podle mě ten tlak přijímá mnohem hůře, než v minulosti. Média a fanoušci jsou nenasytni a nehraje mu do karet ani současný stav TOP3. Nole se vrací, ale pořad není ve své top formě, Rafa je po operaci a tak je Roger automaticky jeden ze dvou favoritu na titul. A to on slyšet nechce. Potřebuje hrát v psychické pohodě, kterou letos proste nemá. Dobře, je starší a má věk, ale ruku má pořad brutální. Já ho sleduji už mnoho let a jsem přesvědčený o tom, ze jeho psychická rovnováha jde poznat jenom na jedné věci, a tou je servis, který mu totálně odešel. Federer je hráč, který má průměr 1st serve in někde okolo 70% a letos se těžko drží kolem 50%. Herně je asi ok, ale ta psychická síla ho už opouští. Nemá už asi moc energie na to, aby pořad zodpovídal ty stejne dotazy ?Bude další GS?, bude 100 titulu?, a bude to na tomto turnaji?, je tady jenom Djokovic, toho můžeš porazit?. Proste ho to už unavuje a já se mu nedivim. Federer není baseliner; nebo obránar, to je hráč, který tvoří hru a děla z ni umělecké dílo a any mohl umělec pracovat, tak potřebuje klid, který on podle mě proste nemá. Je to můj názor a klidně mě hejtujte, je mi to stejně jedno :)
Reagovat
Krisboy
Něco na tom bude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná. Kdyby se na to zítra vysral, tak už bude nesmrtelný navždy, ale hraje tenis protože ho to baví, nemá si co dokazovat. Bohužel široká veřejnost mu tu jeho radost likviduje tím, co od nej pořad očekává. A toho se už nezbaví. Tohle je ta stinná stránka sportovních megahvezd.
Reagovat
SwissMaestro
Jj, nikdo se neuvědomuje, že mu 37 :/ Ani já sám někdy :D
Reagovat
SwissMaestro
*že mu je
Reagovat
SwissMaestro
Pěkná úvaha. Nesouhlasím však s tím, že by Djokovič nebyl ve své top formě. Ten už tam určitě je :)
Reagovat
smazaný uživatel
Respektuju, ale 100% Nole neprohraje finále Masters s Khachanovem, i kdyby hrál životní zapas.
Reagovat
SwissMaestro
Já osobně věřím tomu, že opravdu nestihl zregenerovat. Den blbec možná taky trochu. Výjimka, která pozdějším věkem bude častější? No, uvidíme :)
Reagovat
annah
Dobře napsáno. Dá se s tím souhlasit, i když myslím, že Roger je na své postavení věčného šampiona a favorita za ty roky zvyklý. Nejspíš se s tím umí srovnat, když zvládl pět let s úsměvem dpovídat na otázku, kdy konečně vyhraje další GS. :-)
Ovšem naplnit ty mraky očekávání je čím dál těžší, ne-li nemožné.
Je na sestupu, dobře to ví, ale tenis ho baví natolik, že vlajku ještě pořád drží nad hlavou a tábor ještě nebalí.
Reagovat
Patik
Súhlasím..na jednej strane mu rozumiem..ale na druhej strane nemôže očakávať od verejnosti že mu dajú pokoj keď vyhráva v 37 rokoch grandslamy a poráža top hráčov..má obrovské meno a obrovské výsledky..je to najvačšia legenda tohoto športu..a dokazuje to stále aj v tomto veku..nemôže čakať že to média nebudú riešiť..že fanúšikovia prestanú mať očakávania..a ešte by som dodal že to ako sa Roger psychicky cíti a s akým odhodlaním ide do zápasu vvidím najlepšie na jeho backhande..ale máš pravdu..svoj najlepší výkon predviedol minulú sezónu...bol po veľmi dlhej pauze a ľudia od neho nič takmer neočakávali ani on sám od seba toho veľa neočakával..lebo bol po zranení a vtedy nás prekvapil najviac.
Reagovat
Franky
+1 suhlasim min rok hral v ovela vacsej pohode ako teraz
Reagovat
ipko
tak aj Roger zhodnotil, že je to pomalšie ako minulé roky, takže ďalšia vec ktorá je proti nemu..
Reagovat
Patik
Nie tak celkom proti nemu..je už starší a tie reflexy a pohyb niekedy už zaostávajú..pomalý povrch mu dáva viac času na presun a prácu nohami.. má viac času na premyslenie úderu a jeho umiestnenie a dôraznosť čo mu ale nehrá do kariet že práve jeho údery sú pomalšie a aj podanie povrch spomaluje a musí ísť do dlhších výmen.
Reagovat
ipko
uvidíme, má to vo vlastných rukách, ale so včerajším výkonom by mal problém proti hocikomu.. inak je pravda, že dnes od začiatku tu hraješ proti najlepším, takže veľmi ťažko je dostať sa do tempa.. ak vyhrá ďalšie dva zápasy, tak určite postúpi, takže ľahká matematika..
Reagovat
Patik
ideálne by bolo vyhrať oba zápasy bez straty setu..čo môže byť reálne..aj keď Anderson odohral včera dobrý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase lepší si vybrat bad day první zapas, než ten ctvrty, nebo paty. :)
Reagovat
Frantz
áno, fňuk fňuk, všeci sa proti němu spikli...fňuk.. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev povedal, ze vraj je jeden z najrychlejsich
Reagovat
Frantz
LOOL :-D
Reagovat
Patik
Tak Zverev tam zase nehral tak často aby to hodnotil nejako oproti iným predošlým rokom.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev hrál všude, byl všude a vi všechno nejlépe. Má nejlepší názory a tyhle řeči ala 25ti nasobny GS šampion ho stojí jeho progres. Mele na pantu jako superstar a pak vyhuci v prvním tydnu.
Reagovat
Patik
čo sa čudujem..lebo s jeho výsledkami by som prezatiaľ sklonil hlavu do zeme..peniaze a sláva mu stúpli do gebule.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tak on zase nemá úplně špatné výsledky, ale pokud bychom se na to dívali z pohledu, ze je to ctvrty nejlepší hráč světa, tak má špatné výsledky. AO max třetí kolo, FO QF, Wimbledon čtvrté kolo a US Open druhé? To je na světovou čtyřku velká bída
Reagovat
No-le
Myslím, ze Fed letos nepostoupí ze skupiny. Postoupí Anderson a Niši.
Reagovat
Krisboy
Kevin je i můj černej kůň.
Reagovat
annah
Good morning, Fedfans....
https://pbs.twimg.com/media/DrzPPfxU0AEpKuJ.jpg
Ta značka mi chybí. Bůhví, jestli ji někdy Roger dostane zpátky.
Reagovat
annah
Jsem se teď dočetla, že zrušil dnešní trénink v Queensu. Je možné, že si uvědomil, že ten tréninkový povrch je jiný, takže je zbytečné se se tam unavovat.
Reagovat
Frantz
jj je možné, že si uvědomil, že je marnej a věnuje se raději něčemu, co dává aspoň trochu smysl ;-)
Reagovat
Pe3k
Na rozdíl od tebe ;D
Reagovat
mahycek
Pořád někdo řeší gamy, ano, ale prvně je, počet vítězství,
potom sety a pak gamy. Se.e mně , že Roger neuhrál ani
set, to může být rozhodující. Jo a sere mně jeho hra.
Samozřejmě, překonal co jsem ani nedoufal, ale přece.....
Reagovat
Frantz
No vida, TM ještě ani pořádně nezačal a egoista už zase dostal na pekáč ;-) Navíc místní klaun KaKamil vypozoroval, že byl nepříjemný a frustrovaný, čili typický prohrávající elegán + gentleman Federer :-D
Reagovat
spaniel
Jak se darilo neprizpusobivemu zametaci? Aha ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebýt tebe, tak je pondělí nejhorší den týdne. Tvá nízká inteligence mě ale vždy pobaví a hned mám lepší náladu :D
Reagovat
Frantz
jj tvoje moudra typu - Nadal teď hraje druhé housle, Djokovič ho v posledních zápasech drtí rozdílem třidy, nemají chybu :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
No ale spousta lidi tady píše své poznatky a někdy i fakta. Ty nemáš ani svůj vlastni názor, takže se logicky nemůžeš do diskuze přidat. TP je jedine, co ti v životě zbylo a budeš tady hejtovat tak dlouho, dokud soused nepřijde na to, ze ses mu napichnul na Wi-Fi.
Reagovat
Frantz
jj hlavně ty tvoje "fakta", ty jsou na TP unikátní! ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dokud to říkáš ty a tobě podobní, tak jsem klidný. Vy se tady roky rochnite ve vlastní pravdě jako prasata v bahně a pak vám někdo řekne něco jiného a nemůžete to přežít.
Reagovat
Frantz
03.11.2018 23:15Od: Kamilos88   

Buďte realisti. Rafa Prostě hraje teď druhé housle a pristi sezonu to bude ještě více vidět. Rogera neporazil ani nepamatuji, Noleho totéž. Jeho styl hry každý přečetl a bohužel nemá nárok. Teď je král Nole a Federer se snaží jeho panování znepříjemnit. Zatímco Rafa dostává náklad od obou. Byť Nadala Jako hráče respektuji, tak tohle je Holý fakt

Klaun TP :-DDD
Reagovat
peRFect
tak a teď ještě napiš,co na tom není pravdy.....aha...tak nic,očekával jsem.
Reagovat
Pavol
Rýchlosť klesá, reflexy sa spomaľujú.
Reagovat
ttopi
Díky za informaci. Tohle jsem netušil.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozno preto skúsi antuku, tam reflexy potrebuje v mensej miere..

Má to premyslené, Svajciar
Reagovat
Marduch
lze předpokládat, že v příští sezoně budou Rafa s Nolem útočit na druhý GS a Roger nejspíš nebude chtít zůstat stranou..
Reagovat
annah
Seve Lüthi v jednom rozhovoru řekl:
"Dlouhá přestávka před sezonou trávy vyšla v loňském roce dobře. Vyhodnotíme to koncem letošního roku, hra na antuce je možnou volbou, s jeho věkem byste neměli nechat váš motor úplně vychladnout..."
Reagovat
Frantz
Jo tak to pozor !!! Bookmakeři mají teď v kurzu na celkového vítěze RG o čem přemýšlet! :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
:-)

Zas ho nepodcenujme. V Estorile bol Roger napriklad vzdy silný.
Reagovat
Roger_Federer
Ano, jako Rafa na turnaji 8 nejlepsich tenistu uplynule sezony..kolikrat ze vyhral TM??:)
Reagovat
Denis92
Fuha, tak vysledok ma celkom prekvapil. Podla toho co som cital, tak Roger hral dost zle. Zapas som nevidel, pretoze som sledoval CR7 na San Sire :)

Zajtra rano letim do Londyna a vecer uz budem v O2 arene povzbudzovat Rogera. Zatial to mam 7zapasov - 7vyhier, tak snad mu prinesiem stastie aj v najblizsich dvoch zapasoch a postupi do semi.
Reagovat
smazaný uživatel
jeej tak toho Crisa ti zavidim :)
Reagovat
annah
Nezapomeň pak podrobně referovat o dojmech!!!!
Reagovat
tenista1
bodaj by si mu priniesol šťastie
Reagovat
Pe3k
Je třeba tu prohru brát pozitivně. Roger má stále šanci postoupit/vyhrát, měl pěkný dres a v tom zápase byl druhý nejlepší ;)
Reagovat
annah
I na tiskovce mluvil pozitivně:
"Jsem dnes velmi zklamán svou hrou. Měl jsem plán na to, jak returnovat, ale prostě jsem ho nemohl uvést do praxe, podmínky jsou pomalejší než poslední 3 turnaje, které jsem hrál. Je třeba jít domů a zapomenout na tento zápas, už je to minulost. Musím se dívat dopředu."
Reagovat
panzer.dragon
dres měl pěknej.. mám rád tmavou modrou
Reagovat
annah
Taky nejvíc ze všeho minuju tmavě modrou. Už ji nedávno někde na sobě měl, ale nevzpomenu si, kde.
Reagovat
SwissMaestro
Nemyslíš Laver Cup? Podobně modrou měl na turnaji naposledy myslím v Madridu 2012.
Reagovat
annah
Na Laver Cupu měl jen o málo tmavší modrou než včera. Ale někde hrál v úplně temně modré, která až připomínala černou. Budu muset probrat fotky a najít to.
Reagovat
SwissMaestro
Ještě mě napadá TM 15, Stuttgart/Halle 16 či Šanghaj 15...sám budu zvědavý, hoď to sem potom :)
Reagovat
annah
Už jsem to našla - bylo to letos v Cincinnati

https://cdn.webnoviny.sk/sites/32/2018/08/cincinnati_tennis_10945-500c2f1988144c91a416c51ee00190e0-676x451.jpg

Při různém osvětlení ten outfit někdy vypadal až modrofialově, jindy skoro černě, ale byla to hodně tmavá modrá.
Reagovat
SwissMaestro
Taky jsem na to koukal,ale podle mě to je jasná černá teda :D

https://www.dnaindia.com/sports/report-cincinnati-open-roger-federer-novak-djokovic-set-up-mouth-watering-final-2651591

Ale je pravda, že někde to zase vypadá více jako modrá :/
Reagovat
annah
Černá to určitě nebyla, ta by neházela tolik odstínů
http://ipravda.sk/res/2018/08/19/thumbs/roger-federer-david-goffin-clanokW.jpg
Reagovat
annah
Ten člověk teda i kdyby měl na sobě jutový pytel, bude vypadat dobře, ale někdy je to zkrátka až dechberoucí... :-)
V minulém životě stál modelem antickým sochařům.
Reagovat
a.magerova
https://wallpapers-fenix.eu/full/141216/180559834.jpg

https://i.pinimg.com/originals/2a/ca/9e/2aca9e290761138af14d8dbffaaf4196.jpg

https://www.flickr.com/photos/39886222@N08/3662615080/
Reagovat
annah
Jo tak...Z antiky přes středověk k dnešku... :-)
Reagovat
a.magerova
Koukni na vzkazy... ;-)
Reagovat
vojta91
když vyhraje elegán 87545 komentářů
když prohraje elegán 57 komentářů
Reagovat
Krisboy
Vydrž. Za chvilku se otevřou kanály a přijde (přiteče) Frantz a "komentářů" si užiješ do sytosti.
Reagovat
annah
:-))))))))
Reagovat
Krisboy
Dobře Kei!! Ale tenis hroznej. Viděl jsem pár gemů v prvním setu a vypnul to a šel spát. Bída :(
Reagovat
steve79
Zapas mel v prvnim setu velice spatnou uroven. Uvidime co prinese dnesek.
Reagovat
Roger_Federer
Se tu 10 dni neukaze, ale jak uciti naval erekce z prohry Federera, dokluse mezi prvnima haterama.
Nemel bys spis se venovat manzelce??
Az Fedex prestane hrat, mate navzdy po..tvoji erekci.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tá tvoja uštipačná satira plná bonmotov ma vždy dostane do úzkych..
Reagovat
Roger_Federer
Peter, nic zatim nehledej, nepotrebuju hazet perly svinim.:)
Jsi mistni komik, tak stim taky pocitej :)
Reagovat
Pe3k
No než komim je spíše šašek a maskot vamos brigade.
Reagovat
Pe3k
Komik
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo to dobré Rodži, na nejaké 2-3 miesto to nakoniec ukopeš. Aj historicky. Ale je načase si zbalit svoje tričko od Číňanov, hodiť Mirke poslednú mincu do šporkasky a odpískať to skor, než po tebe ani pes neštekne.
Reagovat
hippos
škoda, že nesleduješ tenis
Reagovat
panzer.dragon
Ani pes nestekne? Sis popletl tenisty.. :)
Reagovat
ttopi
A Nadal koukal z gauče. Možná.

Já zapomněl, je "zraněný" :D
Reagovat
Kojinho
Silné řeči na netu, ale kdybys mu to měl říct tváří v tvář, tak podle mě ani necekneš.
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak.

Pekne by som ho oslovil, "Mr. Nadal, can I have a picture with you?"
Reagovat
Pe3k
Chceš fotku se strykom Ponym?
Reagovat
d@ve
Na nič než na hejty se nezmůžeš? To je ubohé.. ;)
Reagovat
George_Renel
Ještě to zase mohl okořenit nějaký typickým "slovenským" příslovím.... .-)
Reagovat
peRFect
Roger prostě umí dělat radost.Když vyhraje,má radost nejpočetnější fanouškovská základna a když prohraje tak máš radost ty.To je přece úžasné.
Reagovat
turista
Proč by to odpískával? I RF může někdy prohrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Recesisto.
Co Rafa?
Reagovat
smazaný uživatel
Federer měl dneska nějaký problem a to je zcela můj subjektivní názor. Málo kdy se stane, ze by dostal warning. Byl nepříjemný, frustrovany a něco mu proste vadilo. Sice se díval na povrch, ale na to bych nebral moc ohledy. Už tam několik dni trénuje a vi, jak to tam lítá. O postup ze skupiny se nebojím a pořad muže při dvou vyhrách jít z prvního místa. Další zapas bude úplně jiný, ma den pauzu a trosku se spraví. Je hodně pod tlakem, je to Federer, má 99 titulu, tohle člověka sebere ať já jakýkoliv šampion.
Reagovat
Patik
Hlavne keď sa ťa sto ludí za týždeň spýta či je toto ten turnaj kedy príde tá stovka.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne. Proste se z toho sesypal. Je to pořad jenom člověk.
Reagovat
annah
Není. Je to přece alien.:-)
Reagovat
Patik
ale z časti som sa tomu potešil..Roger ho zotrel v predchádzajúcich turnajoch a keby ho porazil ešte aj teraz tak by mi bolo Nishiho už naozaj ľúto.
Reagovat
smazaný uživatel
Má problém s výkonnosťou..Už od januára..

Je hotový..
Reagovat
Franky
myslis toho januara kedy v nom vyhral 20GS a spravil 18zapasovu vitaznu snuru?
Reagovat
ttopi
Nech ho. Trápí ho, že je Nadal "zraněný".
Reagovat
peRFect
37 let a třetí na světě...musíš být extrémně frustrován.Asi jako zakomplexovaný Rytmus :)
Reagovat
smazaný uživatel
Za Nadalom a Djokovicom, rovnako ako pred 8 rokmi :)
Reagovat
Pe3k
A v gs titulech před nimi, rovnaka ako celu kariéru...
Reagovat
peRFect
áno, množinky a podmnožinky, tvoje královská disciplína počas celé tvé kariéry
Reagovat
ttopi
Jo, to je typické pro Forehanda. Vytvořit takové množiny, které se hodí přesně do toho, co chce napsat.
Reagovat
smazaný uživatel
A důležité v článku Federer-Nishikori je hlavně vytáhnout stats ve kterých Rafa figuruje. Jemu ani nevadí, ze není na turnaji. Pořad si mysli, ze je květen.
Reagovat
Patik
:D
Reagovat
annah
V rozhovoru prý říkal, že povrch je určitě pomalejší než na posledních třech turnajích, kde hrál.
A ještě:
Věděl jsem, že tato sezóna nikdy nebude jako ta minulá. Pokud jste si mysleli, že bude, tak jste trochu snili.
Reagovat
SwissMaestro
To zní jako kdyby to tady už balil...a taky podrážděně :D
Reagovat
Padme
Po takovém výkonu musí být podrážděný, já jsem taky :D
Reagovat
annah
Ale ani ne. Je realista.
Fakt se nedalo čekat, že v sedmatřiceti zopakuje loňský zázrak. Prostě ho to na kurtech i tak baví, doufá, že dá tu stovku a třeba překoná ještě nějaký rekord.
Hlavně ho to ale musí bavit. A jak dlouho ho bude bavit, když pořád bude končit před branami finále a dřív, to je otázka...
Reagovat
FerrariF50
Podrážděný a jako by to tu už balil byl dneska už od začátku ;) Třeba si prostě řekl "Aby jste se všichni nepo.... z toho, že na turnaji mistrů budu mít tu stovku :-D Já vám ukážu zač je toho loket :-D"
Reagovat
Patik
Ja sa mu ani nečudujem..média ľudia z každej strany to isté dokola ..očakávania a rôzne otázky opakujúce sa dokola..to je ale daň zato aký je to veľký hráč.
Reagovat
SwissMaestro
"Federer hraje na Turnaji mistrů pošestnácté a porážkou do něj vstoupil počtvrté, ale pouze v roce 2007 nakonec nepostoupil ze skupiny."

V roce 2008 nepostoupil ze skupiny.
Reagovat
Patik
a ako to vlastne je ostatné zápasy už musí vyhrať alebo aký je tam systém stále v tom mám niekedy chaos.
Reagovat
annah
Asi záleží na tom, jak dopadnou ostatní hráči mezi sebou. Mám dojem, že o postupu může za určité konstelace rozhodnout i počet vyhraných setů. Ale nejsem si tím jistá.
Reagovat
SwissMaestro
Jj i sety jsou důležité. K postupu za určitých okolností může stačit i jeden vyhraný zápas.
Reagovat
a.magerova
I gamy jsou důležité, jak ukázal rok 2009... ;-)
Reagovat
annah
Co bylo? To jsem tenis ještě podrobně nesledovala.
Reagovat
Mayo
Egoista slabý ako čaj.
Reagovat
smazaný uživatel
99krát vyluhovaný.
Reagovat
Franky
zdar homosi
Reagovat
kada.tom
Byla to slabota od obou, gratulace Keiovi k výhře, velmi důležité pro něj :-)
Reagovat
Patik
ešte by som sa zasmial keby takto pohorel zajtra aj Djokovič s Isnerom.
Reagovat
SwissMaestro
Osobně v to doufám. Isner mám hodně v oblibě :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Djokovič prohraje nebude schopen čelit servisu Isnera.
Reagovat
Patik
Ani nemusí vedieť mu čeliť..má skúsenosti..jeden slabý servis gem od Isnera a Djokovič má brejk.
Reagovat
hippos
Isner neni v hale buhvi co
Reagovat
Patik
Akoby sa v halách hralo na piesku s drevenými raketami..tie rozdiely sú tam neni až také obrovské oproti otvorenému kurtu.
Reagovat
SwissMaestro
V hale v Paříži v roce 2015 vyřadil Federera a o rok později si tam zahrál finále kde málem porazil Andyho. + má tam další dvě SF z 11 a 17 :) To není zlé :)
Reagovat
hippos
Jeden turnaj na kterém se mu daří, ale obecně mu vyhovují spíš pomalejší venkovní betony, kde má čas to svoje tělo do úderu poskládat.
Reagovat
Mayo
Ja by som sa zasmial keby si raz nespomenul Djokoviča.
Reagovat
FerrariF50
Dneska tam měl otíka, toho tam často nemívá ne ? Třeba měli nějakou rozepři.
Reagovat
annah
Kdo je otík?
Reagovat
FerrariF50
tatínka :)
Reagovat
annah
Federer senior přece bývá na zápasech pravidelně...Vždycky sedí kus dál od manželky, protože tu prý frustruje, jak Rogerovi nadává a kritizuje ho, když se nedaří. No dnes by měl velký důvod nadávat...
Reagovat
smazaný uživatel
dneska v duchu musela nadávat i Mirka :D
Reagovat
FerrariF50
aha tak já si ho asi jen většinou nevšímám. Myslel jsem právě, že jezdí pomálu. Nj, chudák Mirka, ... ještě aby ji to nevadilo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Starý Federer nadáva Rogerovi?...

Správny chlap!!
Reagovat
ipko
tak ale aspoň je to hneď zamotanejšie, Nishi si to v zápase s Kevinom rozdá o postup.. naopak Roger bude hrať o záchranu s Thiemom
Reagovat
smazaný uživatel
s Thiemem to bude mít těžké, řekl bych... ten od baseline tolik nekazí a je navíc agresivní...
Reagovat
ipko
obidvaja sú zvyknutí hrať agresívne, bude to ich prvý zápas v hale, ale v H2H vedie Dominic
Reagovat
smazaný uživatel
Federer na úvod Turnaje mistrů prohrál s Nišikorim

? Skupina Lleytona Hewitta ?
Federer (2-Švýc.) - Nišikori (7-Jap.) 7-6(4) 6-3

:):):)
Reagovat
SwissMaestro
Na tiskovce si z toho Federer dělal prdel, ale s touhle hrou/nehrou si ty tři prohry na dovču Z Londýna odveze 100%. A zcela právem. Je mi líto lidí co si za dnešek zaplatili :( Nejhorší zápas za hodně dlouhou dobu...
Reagovat
FerrariF50
jj no takhle tragický výkon dlouho nepamatuju. V tom muselo něco být, třeba průjem a bál se, že to pustí :-D
Reagovat
Patik
takáto prehra občas príde..v ďalších zápasoch ho Roger zase zmetie z kurtu.
Reagovat
a.magerova
Gratulace vítězi.... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist