Federer: Nemoc je definitivně pryč

19. 3. 2008, 10:31
Aktuality 0
Roger Federer už zase předvádí výkony, na které jsme u něj byli v minulých letech zvyklí. První dva letošní turnaje mu nevyšly, i když grandslamové semifinále by bylo pro většinu tenistů velikým úspěchem. Jak se později ukázalo, za vším byla nemoc. Mononukleóza.
Profily hráčů
Roger Federer: "Nemoc je definitvně pryč."

Roger si stěžoval na neobvyklou únavu, z čehož pramenil špatný pohyb po kurtu a soupeři tak měli větší šanci na úspěch. I tak se ale Federer dostal na Australian Open až do semifinále, ve kterém podlehl Novaku Djokovičovi. Jenže Švýcar prohrál i následný zápas. V Dubaji nestačil na Andyho Murrayho a Federer si připsal dvě porážky v řadě, což se mu více jak 3 a půl roku nestalo.

Až poté se důkladnými lékařskými vyšetřeními přišlo na příčinu Federerovi únavy. Švýcar prodělal mononukleózu, aniž by o tom věděl. A tak se ukázalo, že současná světová jednička se dokáže rovnat tenisové elitě i s poměrně vážnou nemocí.

Když už se ale na nemoc přišlo, byla pryč. Federer tak mohl nastoupit k prvnímu podniku série Masters v Indian Wells, kde před rokem prohrál už v 1. kole s Caňasem. V letošním úvodním zápase hrál co potřeboval a Španěla Garciu-Lopeze porazil 6-3 6-2. "Myslím, že to byl dobrý zápas - byl jsem trpělivý a nic jsem neuspěchal. Mohl jsem dnes hrát odvážněji a výhra mohla být ještě jednodušší, ale tato cesta k postupu byla vhodná," neskrýval Federer spokojenost po postupu do 3. kola.

V něm narazil na Francouze Nicolase Mahuta a Federer si zkusil zařadit na vyšší rychlost. Asi tak na třetí stupeň z pěti. A Mahut nestíhal. V každém setu si dokázal udržet pouze svůj úvodní servis, a to bylo od něj vše. Po prohře 1-6 1-6 si může balit kufry na cestu do Miami.

"Z mé strany to byl skvělý zápas," neskrýval Federer dobrý pocit z hladké výhry a dobrého výkonu. "Nemoc je definitivně pryč a já se cítím výborně. Je skvělé hrát zase dobrý tenis," dodal vítěz 12 grandslamových titulů. O čtvrtfinále si dnes zahraje s Chorvatem Ljubičičem. Ve 14 vzájemných zápasech vyhrál 11x Federer. Vždy to jsou souboje tenisových gentlemanů.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist