Federer odstartoval suverénně, v Dubaji postupuje

24. 2. 2014, 18:14
Aktuality 21
Hladkou výhrou nad Němcem Benjaminem Beckerem zahájil Roger Federer útok na svůj už šestý titul v Dubaji. Švýcar dnes na úvod zvítězil za hodinu pohodlně 6-1 6-4.
Roger Federer (© Dubai Duty Free Tennis)

Pro Rogera Federera byl dnešní duel s Benjaminem Beckerem prvním turnajovým zápasem od Australian Open, kde vypadl v semifinále, ale na čtvrtém nasazeném hráči dlouhá pauza znát nebyla. Německého soupeře porazil ve všech třech dosavadních vzájemných soubojích bez ztráty setu a dnes Becker nedopadl o nic lépe.

Zdejší vítěz z let 2003-05, 2007 a 2012 se do vedení dostal hned po prvním Beckerově podání, po kterém už si Federer první set bez problémů pohlídal, když ztratil jediný game. Ve druhé sadě vzdoroval 90. hráč světa favoritovi déle, za stavu 3-3 ale znovu přišel o podání, a bylo rozhodnuto. Závěr zápasu Becker ještě lehce zdramatizoval, když odvrátil dva mečboly a vypracoval si první brejkbol, ten ale Federer odvrátil a za pouhých 62 minut prošel po výhře 6-1 6-4 do druhého kola.

"S dnešním zápasem jsem velmi spokojený. Hrál jsem uvolněně a měl jsem ze své hry dobrý pocit," pochvaloval si Federer, který má v Dubaji bilanci 38-5. "Vím, že toho Benjamin v poslední době hodně nacestoval - z Austrálie do Evropy, pak do Spojených států, sem do Dubaje a teď ho čeká cesta zpět do Indian Wells. Já využil toho, že už tu nějakou dobu trénuju," dodal Švýcar.

V boji o postup do čtvrtfinále může poměřit síly s Radkem Štěpánkem, českého tenistu ale teprve čeká zápas prvního kola dvou pětatřicetiletých veteránů s Američanem Michaelem Russellem.

Úspěšný vstup do turnaje zaznamenal osmý nasazený Rus Dmitrij Tursunov, který porazil 7-5 6-1 slovenského kvalifikanta Lukáše Lacka a ukončil tak minisérii dvou turnajů, na nichž skončil v prvním kole.

"Je těžké si stěžovat, když vyhrajete, ale myslím, že tam dnes bylo docela dost věcí, které jsem mohl udělat lépe," nebyl jednatřicetiletý Tursunov spokojený se svým výkonem. "Ale vzhledem k okolnostem jsem radši, když hraju špatně a postoupím, než když hraju dobře a prohraju. Teď mám alespoň šanci hrát lépe v dalším utkání. Dnes budu Pan pozitivní," uzavřel optimisticky naladěný Rus.

Do druhého kola postoupil také Andreas Seppi, přestože s Florianem Mayerem ztratil první set a ve třetím prohrával 1-4. Italský tenista v zápase využil 5 ze 17 brejkbolů, vyhrál 4-6 6-1 7-5 a připsal si teprve druhou výhru v sezoně,

"Jen jsem se snažil neustále bojovat. Letos jsem toho moc neodehrál, tak jsem se jen snažil zůstat ve hře a on mi pak daroval nějaké šance vrátit se do zápasu. Tohle je pro mě každopádně důležité vítězství," řekl třicetiletý Ital, který letos v Melbourne překvapivě vyřadil Lleytona Hewitta.

Zítra do turnaje vstoupí také loňský finalista Tomáš Berdych, který se utká s Rumunem Copilem. Lukáš Rosol bude usilovat o druhou výhru v sezoně proti Danielu Brandsovi z Německa. Nasazenou jedničkou je čtyřnásobný šampion Novak Djokovič, jehož vyzve Uzbek Denis Istomin.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.359.935 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Federer (4-Švýc.) - Becker (Něm.) 6:1, 6:4
Kohlschreiber (7-Něm.) - De Bakker (Niz.) 6:3, 6:3
Tursunov (8-Rus.) - Lacko (SR) 7:5, 6:1
Bautista (Šp.) - Ungur (Rum.) 6:1, 6:3
Seppi (It.) - Mayer (Něm.) 4:6, 6:1, 7:5

Čtyřhra - 1. kolo:
Del Potro/Štěpánek (Arg./ČR) - Dodig/Južnyj (4-Chorv./Rus.) 6:3, 7:5
Bednarek/Dlouhý (Pol./ČR) - Djokovič/Gomez-Herrera (Srb./Šp.) 7:5, 1:6, 10:5
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

21
Přidat komentář
tommr
i když hrou dneska moc neoslnil. Podání mu dneska moc nešlo (měl víc dvojchyb než es) a proměnil až šestej mečbol. Zápas měl ale od začátku pod kontrolou a vyhrál ve dvou setech bez ztráty podání což je to hlavní. V příštím kole proti nejspíš Dodigovi bude muset ale trochu přidat ... :)
Potěšil i Lukáš Rosol jasnou výhrou nad Brandsem ... :)
Radek Štěpánek se proti Russellovi naopak nečekaně trápí. Že by se mu nechtělo hrát proti Federerovi? :(
Reagovat
Sonja
Bude i nějakej obšírnější článek o Dubaji (popřípadě konkrétní o Nolem:-D)??
Reagovat
tommr
ale nesmí ho samozřejmě podcenit. S Copilem ještě nikdy nehrál takže jsem na ten zápas hodně zvědavej. Je fajn, že to bude vysílat NovaSport v přímým přenosu ... :)
Škoda jen, že ve stejnou dobu tj. od 11:00 hrajou svoje zápasy i Lukáš Rosol a Radek Štěpánek. Radka snad ale ještě uvidíme ve druhým kole proti Federerovi ... :)
Reagovat
Sonja
trochu zalil Noldu:-DD
http://img208.imageshack.us/img208/9716/e1wg.png
Reagovat
VlS
Nová dvojka v Deblu - Ivo, Dlouhej Janek - přijedou soupeři v tanku?
Reagovat
Sonja
:-DDD
Reagovat
rychlej
musíme se radovat z každého vítězství :-)
Reagovat
PetaM
Prosím vás, už nevím, kde to napsat nebo zjistit, tak musím tady :D Z nějakého důvodu mi přestal jím StreamHunter - vlastně jakýkoli stream mi nejede - vůbec se mi nenačte stránka. Díval jsem se na ofiko fejs a bylo tam napsané: "Website is under heavy attacks!Sorry for any inconveniences caused!" - ale podle nového statusu už by to mělo normálně fungovat (kromě Rumunska). Tak jsem se chtěl zeptat, jestli někdo náhodou neví, co bych s tím měl udělat :D Jestli něco nastavit v Chromu nebo nějak obejít přes antivirový program :D Předem děkuji za jakoukoli reakci (k tématu :D )
Reagovat
Karl
Já beru streamy odsud: http://www.zive prenosy. cz/ ;-) vyzkoušej, jsou tam tři různé :-))
Reagovat
PetaM
Děkuji moc! :) Tuhle stránku jsem kdysi měl v liště oblíbených, ale pak jsem přeinstaloval Chrome a zaboha jsem si nemohl vzpomenout na adresu té stránky :D Děkuju ještě jednou :) :)
Reagovat
Nola
nemusel na výhru vynaložiť veľa úsilia, ja áno, pri počúvaní dnešného komentátora ..... po Fedexovom tweeneri pán pri mikrofone určite pustil do gatí, nemôžem za to, ale pre mňa sa stáva utrpením vydržať ho celý zápas počúvať, dnes si u mňa vyslúžil nomináciu na zlatú malinu, zajtra by si mohol vziať dovolenku
Reagovat
smazaný uživatel
tenhle komentátor mi akorát kazí podívanou, kdo by ho vydržel poslouchat, dovolenou by si měl vzít hlavně pozítří, aby nemršil další kouzla Rogera, zvlášť jestli bude hrát proti Štěpánkoví
Reagovat
Mayo
ktorý ? nebodaj pán Havrila ?
Reagovat
J.M.
Tak ono je to možná skoro jedno. Já tenis s českými komentátory moc nesleduju, ale z těch co jsem slyšel jsou jen dvě kategorie - špatní a hrozní.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo vyhrál nad takovou lamou amaterskou jako je Becker ktereho by porazil i Lendl v padesáti letech či John McEnroe na stará kolena kdyby s ním dneska hráli .Becker si ani takové jméno nezaslouží nosit akorát dělá ostudu Borisovy , takový hnup jako je Becker má hrát kvalifikace a ne pravní kola .
Reagovat
gigin
Podívejte se pane vrchní. Já jsem právnik, rozumíte a abych vám řekl, z právnickýho hlediska je to velice zajímavá situace.
Reagovat
VlS
A když to Smrťák opraví, tak budeš prvnička?
Reagovat
Mayo
s prehľadom
Reagovat
Fandina
hezky. Držím palce dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger zase potěšil oči labužníků i když některé chyby, pramenící z úsporného pohybu se vyskytly.
Reagovat
smazaný uživatel
No uvidíme, jak je na tom teď prof. Federer s formou. od AO uplynulo hodně vody. Doufám, že se loňská situace opakovat nebude. Před turnajem prohlásil, že cítí, že je za rohem jeho nejlepší tenis. Já bych byl zatím raději v klidu. Dnes hrál, co potřeboval, ovšem v závěrečné fázi bude muset předvést daleko jistější a přesnější hru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist