Federer olympijské zlato získal. S Wawrinkou vyhráli čtyřhru

16. 8. 2008, 17:29
Aktuality 14
Švýcar Roger Federer získal na olympijských hrách v Pekingu zlatou medaili ve čtyřhře, kterou hraje výjimečně. Vítěz dvanácti grandslamových turnajů dnes po boku Stanislase Wawrinky zvítězil ve finále nad švédským párem Thomas Johansson, Simon Aspelin 6:3, 6:4, 6:7 a 6:3. Bronz získali bratři Bryanovi.
Federer Roger

Dlouhodobý vládce žebříčku ATP, který v pondělí bude muset přepustit své vedoucí postavení Španělu Rafaelu Nadalovi, získal na své třetí olympiádě první medaili. V Sydney 2000 Federer prohrál ve dvouhře zápas o třetí příčku, v Aténách před čtyřmi lety startoval i v deblu, ale stejně jako v jednotlivcích tehdy vypadl již v druhém kole.

Federer ve čtyřhře nastoupil také v loňské daviscupové baráži v České republice, kde po boku deblového specialisty Yvese Allegra prohrál dramatický duel s Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem. Dnes se se singlistou Wawrinkou dočkal olympijského triumfu.

Bronzovou medaili získali bratři Bryanovi

Bronz získal nasazený pár číslo jedna, jímž byli bratři Bob a Mike Bryanovi ze Spojených států amerických. Umístění na stupních vítězů si zajistili díky výhře nad francouzským párem Arnaud Clément, Michael Llodra, jež měl od pátku v nohách téměř pětihodinovou semifinálovou bitvu s Johanssonem a Aspelinem. Bryanovi sice ztratili první set, ale v dalších dvou již byli úspěšní 6:3 a 6:4.

Španělky Medinaová s Ruanovou vyzvou sestry Williamsovy
Španělské tenistky Anabel Medinaová-Garriguesová a Virginia Ruanová-Pascualová zdolaly v dnešním semifinále čtyřhry na olympijských hrách v Pekingu domácí pár Jen C', Čeng Ťie a po výhře 2:0 na sety postoupily do nedělního finále. Tam je čekají vítězky olympiády v Sydney 2000 sestry Venus a Serena Williamsovy.

Výsledky - olympijské hry :

Čtyřhra, muži - finále:
Federer, Wawrinka (4-Švýc.) - Aspelin, Johansson (Švéd.) 6:3, 6:4, 6:7 (4:7), 6:3.

Čtyřhra, muži - o 3. místo:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Clément, Llodra (Fr.) 3:6, 6:3, 6:4.

Čtyřhra, ženy - semifinále:
Medinaová, Ruanová (4-Šp.) - Jen C', Čeng Ťie (8-Čína) 6:4, 7:6 (7:5), S. Williamsová, V. Williamsová (2-USA) - A. Bondarenková, K. Bondarenková (6-Ukr.) 4:6, 6:4, 6:1.

ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulace, ale myslim si,že Federera toto zlato zcela neuspokojilo.Určitě ho to taky těší, ale prostě chtěl mít zlato v singlu.No uvidíme, co na US Open, pokud bude hrát semifinále s Djokovičem,to bude asi 5 seťák.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to super, ale je to výhra obou.!!! Stanislas Rogera výborně doplňoval a určitě ho podržel, pokud měl třeba zase nějakou slabou chvilku.Ta radost obou na konci byla milá. Dlouho jsem Rogera neviděla, tak usměvavého a štastného. Jen tak dál,ať vidíme zase hodně vyrovnaných ,napínavých utkání.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Roger byl hodně štastný, zasloužil si to .... A Stan to samé ..... Jinak doufám, že hlavně ten konec tu radost viděli i Rogerovo "odpůrci"... Po tom co jsem tady v některých minulých komentářích četla, jak je Roger nesimpatický, arogantní, namyšlený atd. ...... teď se mohli přesvědčit o opaku .... Přeji Rogerovi hodně štěstí a doufám, že ho brzy zase uvidíme jako dřív!
Reagovat
smazaný uživatel
Zuzo,správně se píše nesympatický,máš tam hrubku!
Reagovat
smazaný uživatel
Brouku, tobě tam zase chyběj mezery. Tvoje školní texty mají asi vzornou úpravu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejseš náhodou Mrož ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale za tím Mrožem nemá být mezera.
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle zpráva mě moc potěšila, jsem rád, že to s Wawrinkou zvládli.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Rogerovi ještě věřím,že minimálně US open a turnaj mistrů přetaví v titul.To co dokázal dnes mu asi značně zvedne sebevědomí a bude to zase ten Roger jak ho z předchozích let známe.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem nesmírně štastná, že se jim to povedlo, hráli výborně a věřím, že se to odrazí i na dalších zápasech, je to srdcař a takový hráč si zaslouží být na vrcholu. Rogere jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
moc sem jim to prala a doufam taky ze to rogera nakopne........verim ze se pripraví na Us open a hlavne aby byl zase psychycky v pohode tj ted rogera nejvetsi problem.........on to v ty ruce porad ma!!!!!a ma na to vyhravat velke turnaje
Reagovat
smazaný uživatel
Poprávu zasloužené zlato!!! Gratuluji kluci, byli jste dobří!!! Doufám, že to Rogera nakopne k dalším úspěchům v singlu, moc mu to přeji!!!! GO ROGER!!!
Reagovat
smazaný uživatel
urcite mu do dvihne sebavedomie,pretoze tuto sezonu hral dost pod svoj priemer,ale ked sa mu do konca sezony zadari tak buducu moze Nadala dat na 2 miesro pretoze ten bude musit obhajovat neuveritelne mnozstvo bodov a bude stacit len zopar zavahani u Nadala a Fedex bude zasa 1!
Reagovat
smazaný uživatel
Run Fedex, run!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist