Federer ožil, v pařížském semifinále přehrál Berdycha

12. 11. 2011, 16:34
Aktuality 146
ATP PAŘÍŽ - Tomáš Berdych na předposledním turnaji sezony v Paříži do finále nepostoupil. Český tenista po úspěšném tříhodinovém boji s Murraym dnes nestačil na Rogera Federera, který si ve Francii zahraje o první titul z haly Bercy.
Roger Federer a Tomáš Berdych

Tomáš Berdych si o svůj druhý titul z turnaje Masters v Paříži nezahraje. Vítěz soutěže z roku 2005 podlehl v dnešním semifinále skvělému Rogeru Federerovi ze Švýcarska 4-6 3-6.

"Troufám si říci, že to, co Roger převáděl na kurtu, ho zdobilo v době, kdy okupoval první místo na světě. Byl to starý dobrý Roger," řekl Berdych Radiožurnálu. "To je pro mě kompliment, protože Roger Federer z minulosti prohrál pět zápasů za rok a vyhrál jich devadesát, nebo osmdesát," reagoval Švýcar a soupeři pochvalu oplatil. "Myslím, že bojoval opravdu dobře, přestože jsem mu toho moc nedovolil," dodal.

Tomáš Berdych Na českém hráči, který si už dříve v Paříži zajistil účast na Turnaji mistrů, se zřejmě podepsala páteční více než tříhodinová bitva s Britem Andym Murrayem. Zápas s Federerem ztratil při nástupech do setů - v prvním i druhém si v úvodní hře prohrál podání, o které přišel ještě čistou hrou i v posledním gamu zápasu.

"Škoda začátků. Kdyby se mi aspoň v jednom podařilo udržet servis, mohlo to vypadat jinak, protože pak se mi gamy dařilo uhrávat a třeba by nějaká šance přišla. Vstupy do setů měl vynikající a potom mi nedal šanci," řekl Berdych.

Roger Federer Šestnáctinásobný grandslamový vítěz Federer, povzbuzený titulem v Basileji, předváděl divákům ukázky ze své tenisové geniality. Především z forhendu působil skoro neomylně a přesnými míči dostával Berdycha pod velký tlak. Navíc výborně podával a českou jedničku nepustil k jedinému brejkbolu.

"Hrál jsem opravdu skvěle, Tomášovi jsem prakticky nic nedovolil. Byl jsem agresivní, dokázal jsem číst jeho servis a dařila se mi i hra od základní čáry. Byl to opravdu pěkný výkon," řekl Federer.

Šestadvacetiletý Berdych prohrál s bývalou světovou jedničkou podesáté ze čtrnácti vzájemných zápasů. Znovu se mohou potkat na Turnaji mistrů v Londýně (od 20. listopadu), který bude rozlosován již v pondělí.

"Neuvěřitelně se do Londýna těším, protože pojedu v jiné pozici než loni. Letos jde všechno líp," řekl Berdych, který vyrazí do Británie ve středu. "Teď si dám pád dnů odpočinek a tělo trochu do pořádku. Není potřeba se honit s tréninkem, ale je třeba nabrat sílu a mít chuť, aby se člověk cítil dobře na dvorci," prohlásil.

Třicetiletý Federer si při své deváté účasti v hale Bercy zahraje ve finále poprvé. Jeho soupeřem bude domácí Jo-Wilfried Tsonga, který v dramatické tříhodinové bitvě zdolal 3-6 7-6 7-6 Johna Isnera.

Americký tenista se až tento týden ve Francii dostal do čtvrtfinále turnaje Masters 1000 a dnes dokonce sahal po postupu do finále. V duelu s francouzským tenistou, kterého letos čeká druhý start na Turnaji mistrů, odvrátil všech sedm brejkbolů a v závěru utkání měl na returnu tři mečboly. Ve dvou případech šel navíc proti soupeřově druhému podání, vlastními chybami se ale o životní výsledek připravil a posléze i druhý tie-break zápasu prohrál.

"Byla to válka nervů. Pomohli mi diváci, byla pro mě výhoda, že jsme ve Francii," pochvaloval si Tsonga. V neděli bude usilovat o osmý titul v kariéře, turnaj Masters vyhrál pouze jednou, před třemi roky právě v Paříži. Federer může získat už 69. turnajový triumf v kariéře, v níž si zahraje 99. finále.

- ATP 1000 PAŘÍŽ -
(Francie, tv. povrch / hala, 2.750.000 eur)
sobotní výsledky (12. 11. 2011)

Federer (3-Švýc.) - Berdych (5-ČR) 6-4 6-3
Tsonga (6-Fr.) - Isner (USA) 3-6 7-6(1) 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

146
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobre ty majster,povedz mi jednu hernú činnost v ktorej Federer zaostáva za Nadalom. Btw.Ja som napísal že niesom extra fanúšik federera,ale to neznamená že zbožnujem Nadala :) Nadala ako hráča nemám vôbec rád,už len kvôli jeho štýlu.Ale ako človeka ho uznávam omnoho viac.
Reagovat
tito
Zvlášť v příspěvku č.3 je to více než patrné.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo,to je pravda čo som tam písal :D Ibaže,furt sa to týka len jeho vystupovania na kurtoch.To že sa škriabe furt riťi,je asi jeho cigánsky zvyk.Možno som to prehnal z negatívami na jeho adresu,ale ako proti nemu čo sa ľudskej stránky týka nemám nič.Skôr som rád,ako prispieva charitatívnymi vecami atď...a príde mi nadal strašne hamblivý,to mi je na ňom dosť sympatické :D...
Reagovat
smazaný uživatel
Tých herných činností je tak veľa, že to snáď nemôžeš myslieť vážne..Začnem pohybom, cez prehody, slice backhandy, a napriek jeho slabšiemu returnu si stále myslím, že ho má lepší, než Federer...
Reagovat
skott
zejmena pan Forehand asi sam nevi, co povida:))

V jeho veku človek nikdy nevie, či nie je posledným..

o par prispevku dal, zahnany do kouta:

..Čo je to 30?..Aggasi vyhral po 30ke len 10 turnajov kategórie GS+Masters, Jágr má vek, Hašek má vek..Federer je v kľude..
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, Federera nemám rád a priznám sa, že som rýpal :)..Myslím, že to je z príspevku aj celkom jasné..Úprimne si nemyslím, že bol Paríž jeho posledným..
Reagovat
skott
Španiel, všetko čo som napísal som písal s triezvym pohľadom..Možno ti práve ten chýba..Snažil som sa posunúť diskusiu do racionálnej roviny
Reagovat
smazaný uživatel
Pozri diskusia sa vyvíja a prechádza viacerými etapami..Hneď prvým príspevkom som nenapísal nič, čo by sa nedalo výsledkami podložiť a teda nebolo pravdou..A samozrejme neodpustil som si uštipačnú poznámku na koniec..Slušné rýpanie rivalite neuškodí, nemyslím si, že to bolo tak dramatické, aby to vyvolalu spŕšku hysterických reakcií..Napriek tomu som si druhým príspevkom písanom s triezvou hlavou (18.32) po sebe upratal, spomenul som reálne pozitíva na Federerovu adresu a príspevok som podával s víziou všeobecného spoločenského kľudu :)..Kľudne mi napíš, kde som v ňom prekročil líniu, rád sa priučím...Bohužiaľ však nasledovali len poznámky osobného charakteru a tak som sa s chuťou prispôsobil a používal rétoriku svojich oponentov..
Reagovat
Stan_Borowitz
no tak co čekat od učebnicového psychopata?
Reagovat
Stan_Borowitz
ale zase by to tady byla nuda, nebýt těchhle Barneyů, Frantzů, Forehandů a podobných psychopatů. To bychom akorát věcně diskutovali o tenisu a diskuse by byly podstatně kratší...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi si mierne rozrušený alebo retardovaný, keď nedokážeš sústrediť svoje myšlienky do jedného príspevku, že áno?..Apropos, ty sa naozaj musíš vopchať do každého vlákna s tou svojou prízemnosťou...Vieš, čo to vlastne znamená slovo psychopat?..Vieš, čo to znamená tenis, keď chceš o ňom diskutovať?..ukáž mi jeden tvoj konštruktívny príspevok z tejto debaty..NeE, neexistuje..Taký štýl totiž tebe nie je vlastný..Hlupák si a hlupákom zostaneš.
Reagovat
spaniel
Poslední věc. I kdyby měl Federer 1GS a Nadal 30, pořád budu uznávat víc Federera. Jeho tenis je dokonalý, pestrý, útočný a krásný. Jestli bude někdy někdo lepší než on, tak se vsadím, že bude hrát podobným stylem. Můj názor je, že pokud někdo skutečně rozumí tenisu, musí Federera uznávat, ač může mít raději i někoho jiného. Jestli ty nevidíš, co je to za hráče - NEROZUMÍŠ tenisu. Tak prosté to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že podobne som sa vyjadril už v prvom, respektíve druhom príspevku, tak neviem na čo bol celý ten cirkus..Nemám nič proti jeho tenisu, považujem ho za pestrejší a uznávam ho..Tenisu rozumiem, len mám iný názor...Ale vidím, že hlavou múr neprerazím..
Reagovat
Stan_Borowitz
Poslyš, že ty to zkoušíš už odmalička? Tím se leccos vysvětluje...
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, áno..S veškerou pokorou sa priznávam, že to skúšam od malička.Bez ohľadu na to, že neviem čo konkrétne, priznávam vinu v domnení, že urobím deň pána Wolowitza zmysluplným..
Reagovat
Stan_Borowitz
Predsa prerážať hlavou múr... No, nakonec jsi to zároveň potvrdil i prokázal. To je milé.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha..Toho si sa chytil..Ok, plytké.
Reagovat
Stan_Borowitz
To vieš, nemá každý tvoj dôvtip a hĺbku. Vlastne nikto tu nemá tvoj dôvtip a hĺbku. My všetci sme iba nedôvtipný plytký fanatický sektári, naviac "mnenej náročný" (whatever that means). Neztrácaj preto s nami čas a skús si niekde inde nájsť fórum sebe rovných, s'il vous plaît. Nebude to veru ĺahké, ale ty to zvládneš. Verím ti, nesklam ma...
Reagovat
smazaný uživatel
Ak chceš písať v slovenčine, vyvaruj sa chýb, vyzeráš potom hlúpo..Tak prirodzene..;)
Reagovat
Stan_Borowitz
To je možné, ale minimálně jednu chybu jsem jsem zkopíroval přímo z tvého příspěvku, pán múdry. Takže jsi se zase zase hezky sám okomentoval a ohodnotil. To chválím, sebekritika je první krok k nápravě. Teď ještě přidat ty další...
Reagovat
smazaný uživatel
Ak sa pozrieš nižšie, v spodnej časti svojej klávesnice zbadáš písmená N a M..Prvé menované sa nachádza v spodnom riadku tesne nad medzerníkom pod dvojičkou písmen H a J a po svojom ľavom boku má písmeno B..Písmeno M má pod sebou taktiež medzerník a nad sebou stredný rad písmen, konkrétne dvojičku J a K..Po "pravici" susedí s otáznikom, resp. čiarkou, záleží od typu zvolenej klávesnice..Teraz sa koncentruj a zameraj pozornosť na spomínanú dvojicu..Som si istý, že v tejto chvíli si si dokonca aj ty uvedomil, že M a N sú vzájomnými susedmi..A tak v slove "mnenej", nemohla nastať ani chyba gramatická, či štylistická, ale išlo o obyčajný preklep...Vieš, som nenapraviteľným optimistom a dúfal som, že to bude zrejmé na prvý pohľad..No trpko som sa popálil ..Každopádne prajem všetko dobré a nabudúce pamätaj, že niekedy je mlčanie zlato..Veď hlúpy, ktorí nehovorí, podobá sa múdremu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tobě fakt ani trochu nepřipadá trapné, co tady předvádíš? To jsi asi jediný, kdo to nevidí... a je mi tě upřímně líto.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani náhodou VOLowtitz..Úprimne sa na tebe zabávam, si taký vďačný objekt, vždy prídeš znovu a znovu, pretože nedokážeš ukojiť svoju túžbu odpovedať..Teba mám najradšej :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ty si kámo proste iná trieda :) Nepreceňujem Federerov titul,a som zastancom toho názoru,že na WTF sa tento rok nedostane ani so semi.Lenže on už má svoj vek.Ale to ty také nepochopíš,ako nato reaguje ľudské telo..Som zvedavý,kde bude Nadal v 30..Len tak pre zaujimavosť,federer nikdy za celú karieru nevzdal zápas,na ktorý nastúpil..Neviem čo mám ešte k človeku ako si ty písať,ale ak ma niečo napadne tak to dopíšem.Aj tak som napísal koment len z tretiny,pretože ostatné mi nejak vyfučalo hlavou :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Už som sa zmienil, že Federerov vek je tak trochu nafúknutá bublina..Len nedávno zavŕšil 30 rokov, nevidím žiadne šediny!.. Aggasi po 30 vyhral 10 GS+Masters turnajov..A to považujem Federera za lepšieho hráča...Určite má pred sebou ešte dobrých 10 Grandslamov, kde bude favoritom a ďalších 10, kde bude v širšom okruhu favoritov...Navyše, nedávno sa vyjadril, že chce hrať až do OH 2016..To že nikdy nevzdal zápas..To už ale nie je o samotnom tenise, tam vstupujú iné faktory..To je ako velebiť Nadala za to, že nikdy nehodil raketu o zem..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdežto federer,sa dostával do finále prakticky na každom turnaji..Ako som povedal,jediný rozdiel medzi nimi dvoma,je hra Nadala do Federerovho Forehandu..Pozri si,koľko hráčov z jednoručným backhandom porazilo Nadala..Nerátaj Federera...Je to nadalova obrovská výhoda a najvačšia zbran proti Federerovi..."Keby" mal federer obojručný backhand.Keby bolo keby že, a na keby sa nehrá.Proste Rogerovi nesedí hra Nadala...A budem rád,ak mi vysvetlíš čo ti je sympatické na tom škrabo riťovi.Príde ti to ako normálne že sa stále škrábe v riťi?To je výchova?Zmier sa s tým,že Nadal je cígaň zo španielskej dediny a TO NEZMENíŠ..Buďme radi,že nadal nehrá nahý na každom zápase a nehoní si pri tom cicinu...Posledné dva turnaje,hral Federer famozne.Videl som každý jeho zápas,tak ako každý zápas novaka aj ostatných hráčov.
Reagovat
smazaný uživatel
Každým príspevkom ideš dole, tento zatiaľ vyhráva..
Reagovat
smazaný uživatel
Nezmestilo sa mi to celé,takže po častiach. Part2 :D : PRečo až tento rok "v tej najsilnejšej ére" sa dostal do top 10 a bude hrať na turnaji majstrov? Ako som povedal,jediný rozdiel sú Murray a Djoko.Ako si povedal,federer nevyhrá turnaje pokiaľ sa v nich stretne buď s novakom alebo nadalom.A čo je potom podľa teba WTF 2010? v 29 rokoch porazil celú top 5 zo stratou jedného setu..Kámo aby som ti upresnil v čom je rozdiel v hre federera a nadala,tak ti to tu rozpíšem trošku...Nadal hrá "heavy forehand Topspin" čo je rafov oblúbený úder.Federer hrá jednoručný "backhand".Keď mu budeš bušiť top spiny celý zápas do backhandu,tak máš výhru prakticky zaručenú.Pretože s jednoručným backhandom,je omnoho,ale omnoho tažšie účinne odvraciať vysoké tvrdé top spiny ako s obojručným..V žiadnej hernej činnosti federer za nadalom nezaostáva ani v najmenšom..Daľší fakror je určite hlava,ale to už o inom..Tak isto hra na antuke kde Nadal vedie 12-2 na zápasy.Prečo odohrali toľko na antuke? Pretože nadal nebol vyrovaným hračom na ostatných povrchoch až hádam do roku 2008?..
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, bolo to v roku 2008, čo vyhral Rafa GS na druhom povrchu..mal vtedy 22 a bol to jeho piaty GS dohromady a tretie wimbledonské finále..Presne v rovnakom čase vyhral Federer svoj vôbec prvý GS vôbec..To tiež niečo naznačuje..Kde bol Federer dovtedy, keď bol taký geniálny? + Aby sa Rafa dostal k Federerovi, musel poraziť XY hráčov s obojručným forehandom, takže zrejme to nebude len o jednom údere..A že nezaostáva v žiadnej hernej činnosti?..Kámo, nejako strácaš svoju objektivitu, ty nestranný fanúšik so 4 príspevkami :)
Reagovat
smazaný uživatel
Všeobecne messeage to forehand : Ty si riadny blázon kámo :D Tak za prvé,jediný zainteresovaný človek si tu ty a to voči federerovi.Neznášaš Federera,preto ho zhadzuješ a v podstate ním opovrhuješ,nadávaš.Tak isto,ja neznášam Teba a platí to isté :D Len by si trošku mohol rozmýšlať nad tým čo píšeš.Federer nezlepšil svoju hru? Nemožeš niečo také napísať pokiaľ si videl len pár gemov jak si sám povedal :D to je od teba riadny fail..34 Winnerov a 13 chýb proti berdychovi je asi zhoršenie hry že?..V každom tvojom príspevku vidieť aký si oplesk do federera máš z neho blok...Aby sme sa chápali niesom zainteresovaný fanúšik Federera.Mám rád dobrý tenis a to je celé.Aj tak ti môžem povedať že o tenise viem omnoho viac než ty..Jak môžeš vypoťiť do luftu také kraviny ako tu vypisuješ.Si jak ten barney čo tu býval..Nadal prvý krat porazil federera v roku 2004.Povedal si odkedy prišiel nadal,federer vyhral menej titulov ako on.Pre upresnenie si pozri,roky 2004,05,06,07 a koľko titulov vyhral Nadal a koľko Federer.Vieš,furt kecáš že vtedy bola slabá konkurencia.To je daľšia kravina.Jediný roziel je,že teraz sú tu + Murray a Djokovič.Celkovo je tenis na rovnakej úrovni,ba ak nie slabšej.Kde bol Fish celú karieru?
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj som Fazzy a som nový člen vašej sektičky...V prvom rade mi tu nepíš kecy a nestavaj sa do role "objektívného", pretože tvoje ďalšie riadky to jasne popierajú..To že ma neznášaš mi lichotí, ja k tebe neprechovávam žiadne city, si mi ukradnutý..Ja by som mal rozmýšľať, keď píšem a ty keď čítaš..čo ty na to?..Myslím, že z textu jasne vyplýva, že keď hovorím, že Federerova hra sa výrazne nezlepšila, jasne platí, že na základe videného kamarát..To ani nebola nejaká ťažká myšlienka, aby sa nepochopila na prvý pokus..Holt, pomaly ďalej zájdeš..+ 2004?..Pochopiteľne som mal na mysli, od čias prvého GS Nadala vyhral Nadal viac GS titulov, je to pochopiteľné, lebo to je medzník a vtedy sa stáva tenista kompletným..To že ho porazil už v 17 rokoch je jeho genialita, a bonus navyše..+ to že je tenis na rovnakej úrovni ako kedysi a dokonca slabšej ma dostalo do nekonečného až smrteľného kŕču, smiech sa naozaj nedá zastaviť..navyše, keď to podôpieraš Fishom..:))
Reagovat
Stan_Borowitz
uvádím dva údaje ze zápasu s Berdychem, které myslím nepotřebují komentář. Nejrychlejší winner Federera z bekhendu 145 km/hod., z forhendu 160 km/hod.
Reagovat
Pe3k
Ten 145 km/hod bh winner co uvádíš byl prohoz křížem po náběhu Berdycha na sít. Překrásný úder, už dlouho jsem Rogera neviděl zahrát tak silný backhandový prohoz.
Reagovat
smazaný uživatel
Stane, veď ty masturbuješ!
Reagovat
darek.vrana
A Berdycha náhodou nevíš?
Reagovat
Stan_Borowitz
jasně, epicky a používám k tomu dôvtip, kašpárku.
Reagovat
spaniel
:)
Reagovat
Stan_Borowitz
na obrazovce to neukazovali, ale dnes dal Tsonga taky jednu nechytatelnou bombu z fh a kupodivu to bylo "jen" 145 km/hod. Přitom to nevypadalo pomalejší než ten Federerův forhend. Možná je ten radar "oduševnelý fanúšik Rogera". Těžko říct, třeba nám to ale Forehand vysvětlí, kedže má henten dôvtip.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach hovínko, vidím že som sa znova nezmazateľne vryl do tvojej pamäte, keď ma tak neustále spomínaš..Dúfam, že dnes večer nebudeš mať problém zaspať, nechcel som ti ublížiť..Prepáč, prídem pohladkám ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Veď hovorím, ty máš - čo už narobíme - henten dôvtip. Píš ďalej.
Reagovat
Pe3k
První set to byla dominance našeho maestra. V druhém setu se Tsonga podstatně zlepšil hlavně na servisu a returnu a zápas byl hned mnohem vyrovnanější (dokonce bych řekl, že měl navrch). Tie break ale bravůrně zvládnul tenisový král a přidal do své sbírky 9 titul z 10 možných (1000 masters) čímž myslím vyrovnal absolutní rekord Agassiho.

Gratuluji k důležitému titulu, který mu zase zvýší sebevědomí a dodá elán pro dalších 10 let v absolutní špičce :D
Vyhrát tento turnaj ve 30 letech bez stráty setu se cení i pro takového velikána, jakým je Roger Federer.

p.s. na forehanda reagovat nemá ani cenu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, a napriek tomu si na neho reagoval..Skvelý sofistikovaný spôsob, len tebe vlastný ;)
Reagovat
Pe3k
Nereagoval. Napsal jsem vlastní komentář mimo tvé vlákno. A už nebreč a jdi spát :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm..slabé..Pre mnenej náročných..
Reagovat
smazaný uživatel
Je sice pravdou, že se neutkal s nikým z hráčů, kteří jsou na žebříčku lépe postavení, ale i tak je to úspěch.
Reagovat
misoSK
zdolal jasne Berdycha, ktory tu hral skvele, rebrickove postavenie nie je vsetko, Berda zdolal Murrayho, cize nemozno Fedexove vitazstva nijak podcenovat, po hernej stranke tu hral velmi rozumny tenis, trufam si tvrdit, ze by zdolal aj Noleho
Reagovat
smazaný uživatel
Za to on ale nemůže, že? Jinak souhlasím s misoSK.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že za to nemůže, ta poznámka vůbec nebyla myšlena zle! :-) Jen jsem chtěl naznačit, že by výhra např. ve finále nad Djokerem (nebo včera nad Andym) byla velice cenná a hlavně by výhrou nad jakýmkoliv lépe postaveným hráčem Roger zavřel držku takovým mamlasům, jako je např. tento Forehand...

No co, Nadal na turnaji (raději?) nestartoval, Djokovič vzdal v průběhu turnaje a Andyho M. porazil Berdych, kterého potom zase porazil Roger. :-) Takže spokojenost. :-)

Píšu to proto, nebot´ jsem přesvědčen, že Roger ještě může porážet hráče, kteří jsou v žebříčku nad ním.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy ste tu tak troška sekta, že áno?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som Federerov úspech nijak nepreceňoval. Viem, že pre oduševnelých fanúšikov Rogera je Paríž snáď začiatkom novej éry, no dohromady sa nič nestalo. Posledné dva týždne prakticky potvrdili, že Roger môže vyhrať čokoľvek, ak sa nestretne s Nadalom a Djokerom..Tí koniec sezóny vynechávajú, prípadne sabotujú, takže prichádza šanca pre druhý sled...Každopádne gratulujem Federerovi k peknému úspechu..V jeho veku človek nikdy nevie, či nie je posledným..
Reagovat
Stan_Borowitz
No, on môže vyhrať čokoľvek, aj ak sa stretne s Nadalom a Djokerom. Kromě French Open s Nadalem.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde přesně vidíš, že by nějaký Rogerův fanoušek psal o začátku je ho další éry? Dnes se radujeme pouze z titulu v Paříži, na kterém hráli mimo jiné i Djokovič a Murray, avšak oba se nedostali ani do semifinále. Nadal se ani turnaje neúčastnil, protože se vymluvil...
Reagovat
Hook2424
Klidně může vyhrát French open ve finále i s Nadalem. Důkazem může být letošní finále, ve kterém Roger tahal za delší konec a o vítězství se sám hloupě připravil.
Reagovat
smazaný uživatel
"...jeho další éry."
Reagovat
Hook2424
Stejně jako éry kohokoliv jiného ...
Reagovat
spaniel
Zjevně nemáš rád Federera, ale hloupé komenty si prostě neodpustíš. Nikdo tady o začátku nové éry nic nepsal, tak nevím na koho reaguješ se svými plky. A navíc vyhrál i turnaj v Bazileji před Paříží. A kdybys tomu rozuměl, tak bys věděl, že může porazit kohokoliv, ne už pokaždé, ale může.
Reagovat
steve79
No Fedexův rok zase nebyl tak špatný. Kdyby neprohrál zápas s Tsongou ve Wimbledonu a zápas s Djokovičem, kde měl několik matcballů, tak by měl minimálně o 1 000 bodů více. Každopádně je pro něj dobré zjištění, že se může rovnat se špičkou a muže získat ještě nějaké tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
Éra Rogera je samozřejmě pryč, každopádně trvala hodně dlouho. A i když jeho dominance je pryč, stále má na to, aby přidal ještě nějaký grand-slam do sbírky a je radost se na jeho tenis dívat.
Že si na něm tady spousta lidí hojí svoje mindráky, je jejich věc, ale těžko srovnávat Rogera s dalšími hráči z dnešní Top 5, když on v jejich věku dominoval několik let v řadě, a i ve 30i má dostatečnou motivaci a hru na to přidávat další tituly. Uvidíme, kde budou ve 30i Djoker, Nadal a spol., co už teď nevydrží jednu sezónu v kuse bez zranění.
Reagovat
steve79
Hodně bude taky zajímavý sledovat Nadala, kolik přidá titulů na antuce. Přece jenom už bude mít nějakej věk a jeho pohyb se zlepštovat nebude. Letos ho dvakrát porazil na antuce Djokovič, ale tipuji, že dvakrát Frech Open Nadal vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, nikdo nemluví o začátku nové éry, je ale pravda, že Fede teď předvádí skvělou hru a jsem si jistá, že dokáže porazit jak Novaka, tak Rafu. Vzpomínám, jak se mluvilo jen o tom, že nastupuje nová elita mladých hráčů (Novak, Andy M., Rafa). Kde je elita teď na konci sezony???
Reagovat
Stan_Borowitz
Právě letošní FO bylo pro mne důkazem, že nejspíš nemůže. Kdyby neměl blok v hlavě, vyhrál by v pohodě 3:0. A ten blok tam bude pořád.
Reagovat
smazaný uživatel
Dal všechny svoje síly do porážky Djokera, který, přiznejme si, byl v té době opravdu skvělý...
Reagovat
smazaný uživatel
ve 30-i :-D
Bez toho nesmyslu by to nešlo? V češtině se za číslem žádná koncovka nikdy nepíše!
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, človek použije trochu dôvtipu a hneď sa na neho vrhne svorka fanatikov...Čítal som pár diskusíí v rámci turnaja, resp. Bazileja a tam mi niektoré komentáre prišli prehnané optimistické..Ale to je možno logické, keďže človek má tendenciu pozerať na svojho miláčika skrz pokrivené zrkadlo..+ Španiel, áno nemám rád Federera..Ľudsky mi je ohromne nesympatický, tenisovo ho však uznávam a rešpektujem..Troška korigujem jeho "status" pretože si myslím, že je neoprávnený a krivdí Nadalovi, ktorý mal len smolu, že prišiel o pár rokov neskôr..Ale to je na inú tému a fakt sa o tom nechcem doťahovať práve v nedeľu, na boží kľud :)+..Z Paríža som videl pár gamov, pre mňa sezóna končí s US Open..No z videného nemám pocit, že by Federer výrazne zlepšil svoju hru..Aj dnes hral tvrdohlavo Tsongovi na forehand, ak by mal Francúz svoj deň a nevyhadzoval sa, kľudne ho dá..Na baseline je pomalší, tenisti ako Nadal a Djokovič odvrátia jeho prvých 4-5 úderov a tým zvyšujú šance na svoj úspech...Osobne si teda myslím, že Rogerova šanca príde, ak sa vyhne spomínaným typom tenistov, koniec koncov takto dosiahol aj väčšinu svojich úspechov...
Reagovat
Stan_Borowitz
Pozoruhodné, čemu někteří lidé dokáží říkat "dôvtip". Ale možná za tím bude jen zmatek v pojmech, jako svého času v případě pojmu "epický". Na to jsme už od tebe zvyklí :-)
Reagovat
spaniel
Haha, už je to tady zase, kdyby měl Nadal štěstí, tak by byl legenda on. Kdyby byl Tsonga lepší, tak by vyhrál Paříž on. Kdy pochopíš, že na kdyby se nehraje? Třeba kdyby Samprasova máma potratila, tak by Agassi měl 25 GS a byl nejlepší, že? To je teda logika.

A pokud tady byli optimistické komentáře během Bazileje od fanoušků RF, tak bys měl spíš uznat, jak jim to vyšlo, protože nejenže tam s klidem vyhrál, ale vyhrál i hned další turnaj. A že pro Tebe končí sezona po US Open? Potom nejsi tenisový fanda, ale jen sváteční tydýt, co sleduje jen GS...potom je pro Tebe vhodnější sport.cz nebo.sk v Tvém případě. Už to vidím, kdyby Nadal vyhaával turnaje mistrů, tak by to pro Tebe byl vrchol sezony, ale jelikož je tam jalovej, tak ten turnaj pro Tebe neexistuje, že? A přitom co je víc, než turnaj, kde je top 8 hráčů daného roku.
Reagovat
smazaný uživatel
zase nějakej chytrák z východu,nebýt čehůnů,tak by si ty přiblblé komentáře ani nenapsal:-)))
Reagovat
misoSK
sezona pre niekoho konci US OPEN, pre mna ide po US najoblubenejsia cast, kedze milujem halovy tenis, Fedex ju zvladol bravurne a to ze Nadal a Nole maju zdravotne problemy je dosledok ich herneho stylu, oni uz v 30-ke len tazko budu moct hrat tenis, kym Roger je stara tenisova skola, a moze konkurovat vdaka uspornemu tenisu najlepsim aj po 30-ke...a Turnaj majstrov? Ten sa zrejme rozhodne medzi Fedexom a Andym, ciernym konom bude opat Tsonga
Reagovat
smazaný uživatel
Ach chlapci, vôbec ste sa nezmenili..Prskáte, červenáte sa a očividne ste rozrušení, ak človek kriticky prejde okolo vášho Šamana..Som si istý, že vám visí na 8-stránke v každej izbe, obzvlásť nad posteľou, lebo toto správanie nie je normálne.. ..SB, skoro som zabudol na tvoje teátro z minulosti, tou epikou si sa pripomenul, všetko po starom, si a budeš Epic Fail...Španiel, všetko čo som napísal som písal s triezvym pohľadom..Možno ti práve ten chýba..Snažil som sa posunúť diskusiu do racionálnej roviny, tak tu teraz nesplietaj drísty o Aggasim a jeho potrate..Federer prišiel k prvým desiatim GS ako slepé kura k zrnu, pozri si menoslov jeho finálových súperov a rivalov z tých čias..Tá konkurencia bola vybrakovaná, ak máš problém absorbovať tento jasný fakt, strácam o diskusiu záujem, lebo nemá zmysel..Po príchode Nadala vyhral titulov menej, než on..Takže v spoločnej tenisovej dekáde je úspešnejší Rafa a vy sa môžete postaviť aj na hlavu a nezmeníte to..To logicky navráva, že ak by v období tenisového temna figuroval Nadal, zbieral by tituly on, a možno oveľa skôr, keďže bol talentovanejším a vavríny získaval už ako teenager..+ Každopádne s logikou sa moc neoháňaj, lebo porovnávať dvojicu, z ktorej jeden smeruje na smetisko dejín a druhý je v najlepších rokoch je bohapustá hlúposť..Relevantné to bude až po konci ich kariér..+ Oprášiť tenisový kalendár by si mal skôr ty, po US Open totiž nasleduje dlhá pauza, potom príchádza nezaujímavá Ázia, ktorú početná časť špičky dokonca vynecháva, Paríž a turnaj majstrov..Udržiavať sa v kondícii kvôli trom turnajom príde hráčom ako hlúposť a radšej si doprajú voľno..Viď Djokovič..Turnaj Majstrov sledovať budem, no v hierarchii tenisových úspechov nemá veľký cveng..Osobne by som ho dokonca radil za Olympiádu..
Reagovat
Pe3k
V překladu: Neustojím, že Federer i ve 30 letech vyhrává turnaje a můj Rafík dostává naprdel už i na antuce...
Reagovat
Stan_Borowitz
škoda, že tvoje mentální vybavení není dostatečné na to, abys pochopil, jak jsi směšný. Byl by ses bavil stejně jako my všichni ostatní, když čteme ty tvoje dětinské bláboly, epiku.
Reagovat
Pe3k
Chápu Nadalovy fanoušky, že pro ně končí sezona už po US open, protože Nadal na podzim za celou svou kariéru ještě nic neuhrál...Stejně tak tvrdit, že olympiadá je cenější než turnaj mistrů (hlavně proto, že jí Nadal náhodou vyhrál a TM ne) je žalostný kec. Každopádně teď už ta sezona pro vás skončila na jaře, kdy Rafík vyhrál poslední titul. V následujících sezonách bude kratší a kratší až nebude vůbec...
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, Nadal nikdy tento turnaj nevyhrál, takže je to úplně bezvýznamná pinkaná, kterou vždycky někdo vyhaluzí. :D

Omlouvám se mistrovi, že jsem použil jeho výraz "vyhaluzí" (on už ví, že, Lopato). Tady jsem se však trefil do Forehandovy logiky přesně.
Reagovat
spaniel
Já bych řekl, že ty nejsi obejktivní ani trochu a kolem logiky jsi ani nešel. Kolik GS vyhrál Rafa krom antuky? A to, že RF převyšoval všechny o 2 třídy od 2003 do 2007, neznamená, že by to byli špatní hráči (Hewitt, Safin, Nalbandian atd). Prostě se k němu ani neblížili a ano, já uznám že Rafa byl první v jeho lize. Ale to není důvod, abys snižoval jeho úspěchy a naprostou vyrovnanost. Nikdo jiný (ani tvů Rafa) se nedostal do tolika finále a semifinále. Takže breč dál, jakou má Rafa smůlu, že se narodil v době Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
SB, aj sa potíš, keď píšeš svoje príspevky..Chcel by som vidieť tvoj zbedačený výraz, pri písaní tvojich bezduchých riadkov..Si zrejme jedinec, ktorý bol odjakživa menej obľúbený a preto sa oháňaš inteligenciou, ktorou kompenzuješ svoj komplex pretože s danou témou vôbec nesúvisí..Je to totiž vec názoru miláčik..Kde však dochádzajú argumenty, prichádza Stan Vôl_owitcz vážení..+ Pe3k&Armstrong v jednom..Ty a tvoji súputníci sa oháňate vekom, hľadáte argumentačnú barličku, ktorou by ste podporili svoje poznámky postavené na vode..Čo je to 30?..Aggasi vyhral po 30ke len 10 turnajov kategórie GS+Masters, Jágr má vek, Hašek má vek..Federer je v kľude..+ Spaniel, posielam ti mená.(Phillipousis, Safin, Roddick, Hewitt, Roddick, Aggasi(35r), Baghdatis, Nadal(19r.), Roddick, Gonzales)..a potom Nadal dospel :)..Ešte stále tu chceš porovnávať obdobia?..Ja mu tie triumfy neberem, iba nie som tak strašne krátkozraký, že to meriam 16:10, chápeme sa..+ tej antuke nechápem..čo s tým má?..je to povrch na ktorom sa hrá 4 mesiace v roku..Na rozdiel od 3 týždňovej trávy..Nerátajme potom Wimbledony..+ počet finále a semifinále si strč za klobúk, keďže Rafa je o 5 rokov mladší, logicky táto štatistika nemôže platiť..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen vesele piš a ztrapňuj se dál, je to tvoje nezadatelné lidské právo.
Reagovat
smazaný uživatel
Všetci riešia tenis, len ty si iný!..Povedzme, že odlišný :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jojo, piš, jen dál piš. My ze sekty se rádi pobavíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex znovu skvělý, radost jeho tenis sledovat. Obdivuju, jak i ve 30i dokáže být na konci sezóny v tak perfektní kondici, zatímco ostatní ze špičky zdravotně odpadají. Ten styl úderů, u kterého se v podstatě vůbec nenadře a nejde proti přirozenému pohybu těla, ve srovnání s většinou ostatních, co si během kariéry tělo akorát zhuntují, je prostě super a nenapodobitelný.
Reagovat
UnrealTom
come on Roger !!!
Reagovat
misoSK
nie som federerovec, ale musim povedat, ze som mu to prial dnes, bravo Roger!
Reagovat
smazaný uživatel
uprimna gratulace Rogerovi! Smi se tady, doufam, nenadavat a jen tak normalne pogratulovat. Ja jsem spokojena. :-)
Reagovat
a.magerova
Já jsem i uspokojena :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
double pleasure? No to gratuluju :-)
Reagovat
steve79
Nejvíce mě štve, jak Nova sport při Wimbledonu pořád přepíná na jednotlivé kurty a skoro nikdy nenecháá zápas doběhnout od konce
Reagovat
smazaný uživatel
To myslíš vážně? Wimbledon a nováci s jediným sportovním kanálem? Proč jako? Wimbledon, pokud porovnám možnosti sledování jednotlivých velkých turnajů v TV, je naprosto špičkový. Nikde jinde neexistuje takový luxus!

Na BBC od prvního dne turnaje máš na výběr aspoň ze 4 kurtů !!!! Zadarmo na satelitu, parabola už od 60 cm.
Od letošního podzimu počet kanálů po přesunu na jinou frekvenci bohužel snížili, ale pořád Wimbledon bude nádhera (totéž přenosy z OH).
Nové parametry:
BBC, 28 stupňů východně, satelit Astra 2B, frekvence 11954 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola od 60 cm
Reagovat
steve79
Broz: nech si tyhle svoje výlevy třeba pro svýho tátu. Federer hrál dneska opět skvěle. Ve druhém setu trochu znervozněl. Díky bohu, že si udržel podání. Jinak s tou Nova sport s Vámi souhlasím. Doufám, že French Open zůstane na Eurosportu a nezíská ho Nova.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvrdím snad někde, že v Paříži hrál špatně? Prostě fandím jiným.
Reagovat
smazaný uživatel
áááá, nováci už zase slibují z Londýna ten jejich směšný relive! Pakáž trapná! Jak může být důležitější utkání ruského hokeje, když vyřazovací kola, kde o něco jde, se hrajou až na jaře? Novácká demence!
Reagovat
smazaný uživatel
Rožér forévr nambr van konečně vyhrál velký turnaj. Co scházelo, aby letos nevyhrál grandslam ani masters. Škoda.
Reagovat
Stan_Borowitz
A zase přepsal pár hsitorických statistik, loser jeden odepsanej, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Pitomej Berdyč. Andy mohl turnaj vyhrát, ten by to Rožírkovi nepustil. Tsonga toho už má taky dost. V minulých utkáních ztratili spoustu sil a Rožér pak měl snadnou práci.
Reagovat
smazaný uživatel
Neobvyklé. Během dvou dnů s tebou dvakrát souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřeháněj! Moc už nepíšu (k ATP skoro nic), ale pokud ano, narozdíl od většiny sportovních diskusních plácalů nikdy neplkám nesmysly.
Reagovat
smazaný uživatel
to su take sr.acky, co tu riesite s tou unavou - pripravenemu stastie praje, to ze Murray fuci po dvoch gemoch ako parny valec je len a len jeho problem.....
Reagovat
smazaný uživatel
Co to proboha žvástáš? Tady se mluví o tom, že Berdych a Tsonga byli unavení, ne o Murraym.
Reagovat
Stan_Borowitz
milí zlatí, tak měli hrát v předchozícj kolech líp, aby se tolik neunavili...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je strašnej lotr, že nenechal Murrayho vyhrát :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
myslel som to vseobecne s tou unavou, Murray mi prisiel ako vhodny priklad, pretoze jeho vyraz po dlhsej vymene je niekedy horsi ako Isnerov a to je uz co povedat
Reagovat
smazaný uživatel
Výraz je ti ale úplně k hovnu.
Reagovat
Vojtaakk
NOVA sport jsou fakt č....i, to už neni možný. Včerejší parádní semi vypli kvůli přáteláku SPA-Eng. Dneska začlo finálko, na Nově opět nějaký čutálisti, podle všeho tak 4.anglická liga, prestižní match.
Neuvěřitelný čeho jsou ty retardi z Novy schopni!!!!!!!
Reagovat
Jiri
Musim 100% souhlasit. takovych fotbalu bude xxxxx, ale finale masteru nevidime kazdy ten. Ty hold po....u co muzou. Ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš si uvědomit, že tohle je nejstarší klubová fotbalová soutěž na světě, tím pádem za ni Nova Sport vynaložila nemalé peníze a je ráda, že ji z anglického fotbalu, na kterém byla postavena jejich existence, zbylo alespoň tohle, když jim PL přeplatili Rumuni. Oproti tomu je tenis každý den tento týden, tenisů je dost za rok.
Reagovat
smazaný uživatel
neskutečné, už ty k.eténi končí.
Reagovat
smazaný uživatel
Dávají to, co má větší sledovanost. Čecháčkové přece mají rádi hlavně kopálisty a dřeváky. Loni při Turnaji mistrů měla přednost ruská hokejová liga, jak to asi bude letos? Nováci jsou vlastenci, Berdycha dají live, ale ostatní tenisti je moc nezajímají.
Já zatím s přenosy problém nikdy neměl, Al Jazeera dává z ATP 1000 a TM úplně vše. Problém bude, až satelit Nilesat 102 doslouží. Ty nové arabské už do Evropy moc nezasahují a pro příjem je nutná velká parabola.
Reagovat
Jiri
No Tsonga uz nespocetnekrat dokazal na okruhu prekvapit. Nevidim Rogera jako jasneho favorita, ale doufam, ze to da a ziska dalsi titul. Je to velkej borec a snad jediny hrac, u ktereho mi nevadi, ze vyradi naseho hrace z turnaje. ROGER GO!
Reagovat
steve79
Dneska přeji vítězství Fedexovi. Na tomhle turnaji hraje Federer ve velké formě, nevím co by se muselo stát, aby prohrál. Jedině to může prohrát hlavou, jako už několik zápasů.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby berdych nebyl po 3hodinovy bitve s marym tak vystavenej jak dneska s federerem byl,tak to byl od nej uplne jinej zapas,proste mu vubec nesli nohy,bylo to dost videt jak nema stavu,ale to nepriznal,protoze by to od nej znelo jen jako vymluva a jeste by vypadal blbe ze nema fyzicku,ale on ji fakt berdych nema,v porovnani,nadal,djoker,feder je berdych bez fyzicky
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON ROGER, YOU ARE THE BEST!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes to bohužel nešlo, Federer byl zase jednou pan dokonalý. Hlavní důvod Tomášovy prohry je ale dle mého ve statistice prvního servisu : Roger 70% , Tomáš 57%. S vyšším procentem 1.servisu se mohly konat tie-breaky a tam už je to loterie. Tohle mě u Tomáše často nejvíce mrzí, hráč s jeho výškovými parametry a razancí úderů, to by měly být v každém gamu 2 esa ...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer ožil už na minulým turnaji kde získal titul.
Reagovat
Teo
Další brilantní analýza!:o)
Reagovat
smazaný uživatel
citim tady nadhled az pohrdani plebsem, tak predloz svoji. :-) Vetsinou to ale byva proste, vyhraje lepsi, pripadne stastnejsi, ale ani to stesti casto neseda na vola..... pry preje pripravenym. :-)))
Reagovat
Teo
To bylo na mě? Federer kolísavě ožívá (a zase umírá) celou sezonu, nejenom teď po vyhraném turnaji v Basileji. Tomuhle konsatování bych ale fakt analýza neříkal:o)
Reagovat
smazaný uživatel
aaaaaale, o nic nejde, slovicka, ja jen, ze lopatka taky prece pouze konstatoval a nerikal tomu hned analyza...... Hlavne doufam, ze Fedexovi na dnes drzi stav oziti! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přestože není Federer jeden z mých oblíbených hráčů, spíš naopak, je to prostě mistr a legenda a to čeho je schopen i v tomhle věku, naprosto chladnokrevně přejel Berdycha a nejspíš stejně přejede i Nadala a všechny na TM, snad jen Djokovic by ho mohl zatavit, ale ten má zas zraněné rameno a myslím, že nebude fungovat na 100% do TM
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se naopak zdálo že u těch míčků nebyl úplně včas a že to fedexovi na TM vrátí bylo vidět že po tom boji z murrayem ty dorážky úderů nebyly úplně přesvědčivé zahrál třeba jeden excelentí úder federer měl co dělat ale pak berdych mířil tam kde stál federer a ten ho bezkonkurenčně prohazoval.:)
Reagovat
smazaný uživatel
O unave to urcite nebylo, Tom behal docela svizne,ale tentokrat to byla one mann show.
Reagovat
smazaný uživatel
ja take nehodnotim jen tento jeden zapas, ve kterem Fedex i vyborneho Toma jednoznacne prejel tenisove. Proste mam na mysli zavery sezon obecne, kdy jsou hraci unaveni, opotrebovani, zraneni a on z toho (castecne) tezi.
Reagovat
urbi
Tak jak profesor Federer ztrácí své dřívější pozice ve většině sezóny, na její závěr, během "indoor series" je stále největší suverén. V hale se mu prostě jen tak někdo nevyrovná.
Reagovat
smazaný uživatel
asi nejde jen o halu, ale i o nenuceny a prirozeny zpusob jeho hry a jeho osobni a naprosto jedinecne tenisove dispozice. Kazdemu uz pada raketa z ruky, praskaji slachy, loupou klouby, hapruje psyyycha..... a stary pan je ve svem zivlu! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Až na to, že ještě nehrál s žádným hráčem Top 5. To sice samozřejmě není jeho vina, ale až TM ukáže, jak na tom doopravdy je.
Reagovat
urbi
No já to hodnotím jako pohledem 5 let zpět, ne jen tuto sezónu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
jestli se mu v hale nikdo nevyrovná na konci sezony tak nechápu proč v paříži ted bude hrát své první finále teprv
Reagovat
smazaný uživatel
Zasraný bagetář, tohle si Izzy teda nezasloužil, takhle prohrát před nejhorším, nejotravnějším a nejvíc unfair publikem na okruhu. Navíc tři mečboly, to fakt zamrzí. A zkuste ještě někdo říkat něco, že je to jen servisman. Pouze se servisem by neporazil na jednom turnaji hráče jako Wawrinka nebo Ferrer. Finále si zasloužil, největší škod byl return do sítě po druhém servisu na mečbolu.
Reagovat
krbik13
...súhlas !
Reagovat
Stan_Borowitz
Snad ho zítra Roger pomstí...
Reagovat
smazaný uživatel
prispivala jsem k zapasu pod jinym clankem. Jednak jeste jednou diky za super tenisovy zazitek, John byl neuveritelny, myslela jsem, ze odejde tradicne a poplatne sve fyzicce ve tretim setu, ale je uz davno uplne jinde! Souhlas s tomasinhem, kdo od ted jen pipne, ze John neumi hrat v poli, ten se totalne znemozni. Kralovsky cit v ruce - pri tech jeho uhlech, celodvorcovy tenis, predvidavost, uzasny pohyb a predevsim sympaticke, nevtirave, prijemne chovani - ten parizskej kotel byl totiz na mrtvici. Naprosta strhujici tenisova parada. A nekonecna skoda tech tri spalenych MB!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jo a jeste pomstychtivy a vysoce "ucelovy" souhlas se Stanem!!!!
Reagovat
Mark976
on kamaráde ale ten bagetář vyhraje turnaj mistrů:o)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, až se probereš z toho snu, tak dej vědět.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediný důvod Berdychovi prohry vidím v tom, že Lopata neprohlásil, že proti Federerovi nemá šanci. Kdyby totiž náš mistr tipér tak učinil, Berdych by s Federerem zcela jistě vytřel kurt. :D
Reagovat
Pe3k
Roger dnes ukázal jaký je pán. Tom nehrál špatně, ale ty začátky setů si nepohlídal a maestro mu pak už mnoho šancí nedal. Porazit Murrayho a pak hned Federera je velmi těžký ůkol a Berdych se rozhodně nemá za co stydět. Byl to pro něj parádní turnaj. Gratulace oboum.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda že expert nevsadil barák, mohl to být šok...
Reagovat
smazaný uživatel
Teď ale od věci, nevíte náhodou, jak se jmenuje značka trička, na kterém je krokodýl? Nosí ho například Andy Roddick: http://www.telesport.hu/Hirek/2011/01/~/media/Images/Hirado/2009/07/05/17/Andy%20Roddick7.jpg.ashx
Reagovat
krbik13
Lacoste :D
Reagovat
smazaný uživatel
Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Rofl :D :D
Reagovat
MazanyHrac
Je zase ve formě :-) Odnesl to náš Berdyč.
Fedexova hra se mi moc líbí (jako mnoha lidem), co je ale divné, jak se pořád dívá do země, nezdá se vám?
Reagovat
taffer
Prostě se absolutně soustředí, páč ví, že 70% zápasu se vyhrává v hlavě. Nic divného na tom nevidím ...
Reagovat
MazanyHrac
no jasně, pokud mě bude soupeř přehrávat, tak se maximálně koncentrovat, ale jakmile se mi podaří skvělý míček, tak si to užít, ještě se posílit z úspěchu na úkor soupeře, trošku spolupracovat s publikem. No nevím, asi to bude spíše povahový rys.
Reagovat
taffer
Jo, přesně. To, co říkáš, dělá extrovert, Feďa je ale introvert.
Reagovat
a.magerova
Když emoce neprojevuje - je to suchar, když emoce projevuje - je to šašek !!!
Pak se vyber :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hrál téměř dokonale, měl zápas absolutně pod kontrolou. Pokud mu to vydrží, vítězství v turnaji by mu nemělo ujít!
Reagovat
smazaný uživatel
no jestli narazi ve finale na Tsašu, tak s nim nema moc dobrou bilanci v poslednich zapasech. navic Tsašoň doma...jsem zvedav
Reagovat
majjkaa
Neporazitelny bol, uplna nadhera pozerat :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist