Federer padl! Berdych ho porazil a je v semifinále!

30. 6. 2010, 16:46
Aktuality 138
Český tenis zažívá nejlepší Wimbledon od roku 1998, kdy na nejslavnějším turnaji světa zvítězila Jana Novotná. Po Petře Kvitové se do semifinále probojoval i Tomáš Berdych, který dnes porazil nejtěžšího možného soupeře Rogera Federera 6-4 3-6 6-1 a 6-4. O postup do svého prvního grandslamového finále si zahraje se Srbem Novakem Djokovičem.
Tomáš Berdych po jednom z největších vítězství v kariéře (© AELTC)

Na podobný úspěch ve Wimbledonu čekal český mužský tenis už desetiletí. Z výhry se na londýnské trávě naposledy radoval Jan Kodeš, který tam triumfoval v roce 1973, a posledním českým rodákem v semifinále Wimbledonu byl Ivan Lendl před dvaceti lety.

Tomáš Berdych se šance navázat na slavná jména nezalekl. Zápas proti Rogeru Federerovi začal bez bázně, naopak působil sebejistě a hrál velmi dobře. Opíral se o výborné podání, které létalo rychlostí 220 km/h, a tradičně drtivý forhend, kterým si připravoval půdu k vítězným míčům. K zisku podání soupeře mu ale pomohl Federer - nejdříve trefil síť a pak aut z bekhendu. Berdych potvrdil brejk čistou hrou a vedl 5-3.

Čtyřiadvacetiletý Berdych dokázal první set získat po 34 minutách, když při svém tvrdém podání získal čtyři míče v řadě.

McEnroe: Teď předvádí, co jsme od něj čekali
V novém tričku se Berdych snažil nadále hrát aktivněji a tlačit Federera i z returnu. Federer nevypadal z vývoje nadšeně, ale šestinásobný vítěz turnaje rozhodně nepanikařil. To se ukázalo hned ve druhé hře, kdy český hráč nepatrně polevil v razanci a hned přišel trest - Federer mu vzal podání a vedl 3-0. "Roger vypadá elegantně, což je pro soupeře zastrašující," řekl v BBC John McEnroe.

Ač hrál Berdych výborně a stále byl nebezpečný z forhendu, už neměl ve druhém setu naději na zvrat. Federer totiž zařadil vyšší rychlostní stupeň a při podání nepovolil soupeři žádný brejkbol.

Vzájemná utkání Berdych - Djokovič:
2008 - Bangkok Djokovič 7-5 6-1 tvrdý
2009 - Miami Djokovič 6-3 6-2 tvrdý

Důležitý třetí set začal lépe pro Berdycha. Vyhrál si podání a při servisu Federera si připravil parádním forhendem, kterým vymetl roh, brejkbol. Ten vzápětí proměnil, když Švýcar trefil pásku. Excelentní Berdych povolil ve zbytku setu favoritovi jen jednu hru, přičemž mu podruhé v sadě prorazil servis drzým vítězným returnem.

Po třetím setu ocenil McEnroe i Berdycha. "Teď předvádí, co jsme od něj dlouho čekali," řekl americký bouřlivák v televizi.

Na začátku čtvrté sady musel Berdych bojovat o každé své podání. Šanci na zisk servisu Federera měl v páté hře, ale jeho pokus o prohoz nepřeletěl síť. Pak měl sám namále, po dvou dvojchybách prohrával 0:40, ale srovnal na shodu a esem odvrátil i čtvrtý brejkbol.

Vzápětí šel Berdych s maximálním rizikem do každého míče. Skvěle se pohyboval, byl skoro u každého míče a nutil Federera chybovat. První brejbol ještě nevyužil, ale při dalším už byl při prohozu úspěšný. Získal vedení 4-3 a ocitl se krůček od wimbledonského semifinále. A ten udělal při svém podání, i když s problémy. Nejdříve nevyužil první mečbol, pak odvrátil brejkbol a při druhém mečbolu trefil vítězný forhend.

Po mečbolu ukazoval Berdych radostně do publika a pak se šel ještě uklonit divákům, kteří jeho výkon ocenili velkým potleskem.

"Je těžké popsat, co cítím. Je úžasné hrát na tomto stadionu a s takovým hráčem, jako je Roger. Vyhrát tady je opravdu ohromné," hledal jen těžko po zápase slova Berdych, pro kterého byla závěrečná hra ta nejtěžší v kariéře. "Jsem šťastný, že se mi to povedlo," dodal český tenista, podle něhož mu výrazně podpořilo sebevědomí semifinále na květnovém mistrovství Francie na Roland Garros.

Osmadvacetiletý Federer nepostoupil do finále Wimbledonu poprvé po osmi letech. Naposledy vypadl před bojem o titul v roce 2002, kdy skončil už v prvním kole na raketě Chorvata Maria Ančiče.

O postup do svého prvního grandslamového finále v kariéře si Berdych zahraje s třetím nasazeným Novakem Djokovičem. Srbský tenista využil příznivý los a bez problémů přešel přes přemožitele Andyho Roddicka Yeh-Hsun Lua z Tchaj-wanu.

Třiadvacetiletý Djokovič dnes nečelil ani jednomu brejkbolu a ve 13 gamech na servisu prohrál jen 12 míčků. Byl také silný v returnech a vyhrál většinu delších výměn.

"Dnes už není nic jednoduché, zvlášť v takové fázi turnaje. Ale za to, jak jsem hrál, jsem si vítězství zasloužil," uvedl Srb.

Druhý finalistou bude Nadal, nebo Murray
V semifinále je i světová jednička Rafael Nadal. Wimbledonský vítěz z roku 2008 porazil stejně jako před třemi týdny ve finále antukového Roland Garros Robina Söderlinga ze Švédska. Ten sice získal první set 6-3, pak už ale kraloval Nadal a další sady vyhrál 6-3 7-6 6-1.

Španělský tenista zaspal začátek utkání, což ho stálo úvodní sadu. Pak ale svou hru zpřesnil a získával nad zápasem kontrolu. Nakonec udělal pouhých 13 chyb a zasadil 31 vítězných úderů. 

Čtyřiadvacetiletý Španěl si pochvaloval, že po dvou pětisetových bitvách, které musel minulý týden absolvovat, mu poslední dva zápasy vyšly mnohem lépe. "Jsem v pohodě. Po tom druhém a třetím kole... v osmifinále a čtvrtfinále jsem neměl žádné problémy," řekl Nadal a symbolicky zaklepal na dřevo.

Pátečním soupeřem čtyřiadvacetiletého Španěla bude domácí Andy Murray, jehož čtvrtfinálový duel s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou měl podobný průběh jako zápas Nadal - Söderling. Čtvrtý nasazený Murray ztratil první sadu, svou vůbec první na turnaji, v tie-breaku. Další však stejným způsobem vyhrál a zbývající dva sety ovládl hladce 6-2 6-2.

Díky třiadvacetiletému Skotovi tak místní fanoušci stále mohou snít o tom, že se poprvé od triumfu Freda Perryho v roce 1936 dočkají ve Wimbledonu britského vítěze mužské dvouhry

Výsledky - Wimbledon - muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych - Federer (1-Švýc.) 6:4, 3:6, 6:1, 6:4, Djokovič (3-Srb.) - Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) 6:3, 6:2, 6:2, Nadal (2-Šp.) - Söderling (6-Švéd.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:1, Murray (4-Brit.) - Tsonga (10-Fr.) 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 6:2, 6:2.

Semifinálové dvojice: Nadal - Murray, Djokovič - Berdych. 

Statistiky zápasu Berdych - Federer:
Esa: 12:14
Dvojchyby: 6:1
Vítězné míče: 51:44
Nevynucené chyby: 23:18
Využité brejkboly: 4/6 - 1/8
Celkem získané míče: 127:118
Čas: 2:35 hod.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Moodie, Norman (7-JAR/Belg.) - B. Bryan, M. Bryan (2-USA) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5), 6:7 (3:7), 7:5, Melzer, Petzschner (Rak./Něm.) - Bopanna, Kúreší (Indie/Pák.) 6:4, 7:6 (7:3), 6:2.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

138
Přidat komentář
smazaný uživatel
víte co se mi fakt líbí?? :D :D...jak se tady hádáte kdo je arogantní deb.l a podobně :D...moc by mě zajímalo kolik z vás ty hráče at už rafu nebo fedexe nebo kohokoli jinýho osobně zná :D...podle mýho názoru není moc tenistů co by nebyli aspon tak trochu arogantní...a hlavně je to naprosto irelevantní věc jelikož de pouze a jenom o předvedený výkon Michael Schumacher je taky arogantní hajzl ale kdo na to kouká...nikdo stejně tak třeba Tiger Woods... ale lidi se koukaj jenom na jejich výsledky...možná by se tady na to taky mohl klást trošičku větší důraz...v sázkové kanceláři se taky nevsází na nejsympatičtějšího tenistu :D...vždyt berďa měl tyhle blbý kecy celý roky a stejně mu tady všichni blahopřejí a fandí :)...tot konec :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je proste sprosty, mel sem enskutecnou radost z Tomase, protoze ten zapas vyhral tim, ze hral naprosto dokonale a ne tim, ze by se rogerek vyhazel, a on pak prijde na tiskovku s timhle, to je proste sprosty a silene me to zklamalo, potvrdil jakej je to namachrovanej de.bil, jeste ze letos nenosi to svy bily sacko...to uz bych ho tam asi opravdu musel dojet zfackovat, hraje si na neco vic a to uz bohudik neni, o jeho charakteru vypovidaj veci jako jeho vztah k Davis Cupu, nepozvani Wawrinky na svatbu atd, ale udelejte si obrazek sami
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč by měl být arogantní, protože nepozval Wawrinku na svatbu.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meleš s nepozváním Wawrinky na svatbu, když o tom vůbec nic nevíš, jak to doopravdy bylo.Můžeš mi říct od koho nebo odkud tohle víš?
Reagovat
Teo
Ach, ten bulvár...:o)
Reagovat
Teo
Federer těmito svými slovy jen potvrdil to, co jsem tu před časem psal: že hlavní příčinou Federerových proher je on sám! Technicky na něj nikdo nemá a ještě dlouho mít nebude, to je jasná a hlavně stovkami zápasů dokázaná věc. Federerův jednoruční backhand, to je věc, kterou nikdo ze současného ATP žebříčku nemá a neměl. Ale pak jsou tu i další věci, jeho univerzálnost, pohyb, chytrost, psychika, celý jeho herní styl se vším všudy. Proto byl dlouhá léta nejlepší a proto ho tolik lidí stále obdivuje. Samozřejmě že tohle všechno jednou skončí, jenže on, na rozdíl od Nadala, už nemusí nic nikomu dokazovat. On už to totiž dokázal. I ty největší hvězdy začnou časem prohrávat. Bylo to tak vždycky a bude to tak i nadále. Federer je prostě tenisová legenda...
Reagovat
tito
se vším souhlasím ale jako fanoušek Rafy se ohrazuji- co by měl proboha dokazovat? Samosebou jen někteří fanoušci Federera jej nemají rádi/ a vždy jej budou hanit/, protože jim začal porážet jejich ikonu ale objektivnímu tenisovému fanouškovi snad nic dokazovat nemusí...
Reagovat
Frantz
To myslis vazne,nebo to je nejaka recese? Vetsi shit jsem tady snad ani necetl...
Reagovat
smazaný uživatel
Podivejte se kousek dolu na FEDERER22,oni to snad i mysli bohuzel vazne!
Reagovat
smazaný uživatel
Chci vidět tvoji reakci, kdyby tady někdo napsal, že legenda je Rafa, má skvělou techniku hry a ještě bude vyhrávat grandslamy. To by si tvrdil pravý opak!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to nikdo nepise,jen mi pripadaji nekteri mirne neobjektivni! Proc pokazde kdyz prohraje zde nekdo pripomina legendu,mluvi se o zapasu s Tomesem a o soucasne prohre! Fanousky RN byste nazval zfanatizovani blazni!
Reagovat
Teo
Každý tenista nebo kterýkoli jiný sportovec chce být nejlepší. I Rafa. On sám říká, že chce hrát pokaždé nejlíp, jak umí. A je to dost dobře vidět v každém jeho zápase - prostě hraje na maximum. Samozřejmě že ho těší, že jako první tenista historie vyhrál všechna MASTERS 1000 v jendé sezóně, a samozřejmě že chce být ještě lepší než Federer, který chtěl být ještě lepší než Sampras, který chtěl být ještě lepší než ten, který... Takhle to prostě je. Federer už sice není první, ale pořád je v některých oblastech nejlepší a má spoustu rekordů. To je ten důvod, proč říkám, že už neumusí nic dokazovat. Rafa zatím nejelepší není, je "pouze" první, ale třeba brzy bude...
Reagovat
smazaný uživatel
tomas hra dobry turnaj, lenze na to aby si tomasa zapametal tenisovy svet kvoli tomasovi berdychovi a nie kvoli fedexovi (teda kvoli tomu ze ho porazil) musi tomas vyhrat este dva zapasy. ak vypadne bude to tomas berdych co senzacne vyradil fedexa na wimbledone. podobne ako soderling....je viac znamy tym ze vyradil rafu na FO nie tym ze bol 2 krat vo finale :) ale mysli ze vitaz vzide zo suboja nadal-murray. nadal hra dobre, ale murray si tak potichu nenapadne a pritom suverenne postupil kedze vacsina pozornosti bolo na trapeni fedexa a rafu v prvych kolach
Reagovat
smazaný uživatel
I když Federer můj velký oblíbenec, snad i můj bůh nevyhrál a vypadl teď dvakrát ve čtrtfinále a z toho jednou i ve wimbledonu, no a co kraluje uz moc dlouho a může i prohrát a nevíc se zraněním se hraje špatně si to zkuste, je to hráč úplně nejlepší na světě co kdy žil a nikdo to nevyvrátí a ještě bude vyhrávat grandslamy i ve wimbledonu určitě věřím mu a berdych vyhrál jen pro to že Roger nemohl hrát úplně naplno, a piště si co chete ale je to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Probud se rychle a vrat zpet na zem!To jsou kecy!
Reagovat
vrabejka
chtělbychvědětkolikbudeměttomášberdychkdyžskončívsenifinále
Reagovat
vrabejka
myslímbodů
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle nepochopim jak muže někdo napsat proti Djokovičoj mu fandit nebudu, protože Djoker je můj oblíbenec.To je na gelotínu:D
Reagovat
smazaný uživatel
proč???...komu bude fandit si kazdy muze vybrat pokud je to jeho oblibenec to neni nic hrozneho horsi to je pokud fandi jen kvuli tomu toho ma na tiketu...
Reagovat
smazaný uživatel
A proc by mu mel nekdo automaticky fandit? Proto, ze je to Cech? On se snad hraje misto Wimbledonu Davis cup? :-O
Mimochodem, co to je ta "gelotina"? Nejaky patent Ch. Ronalda na rychle nagelovani vlasu pred zapasem?
Reagovat
Frantz
dekuju ti,ze si ho vyprovodil! BRAVO GRATULUJU! Dnes jsou skutecne tenisove zne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
LUXUS! VELKÁ GRATULACE! teď porazit Djokoviče a pak Rafu nebo Andyho a je to doma..!
Reagovat
majjkaa
Nakoniec som rada ze som dnesny zapas nevidela....uuuf!
Reagovat
a.magerova
No jo no :-((
Ale Tomáš byl skvělý, vítězství si zasloužil.
Reagovat
majjkaa
ahoj:) ty si to pozerala? No ako tak pozeram na statistiku zapasu tak Tomas zahral dobre v klucovych momentoch, inak nic moc, vela nevynuhetnych a dojchyb, ale je vitaz a ja to zvlast jemu naozaj prajem, musi to byt prenho uuuzasny pocit.
Reagovat
smazaný uživatel
Super,super. Můžete jít s Petrou na večeři a poradit se jak dál. Ještě dva zápasy a je to doma. nic není nemožné,Díky za super zážitek, Tome jsi úžasný. Vítám Tě nejmín v top lo a na hodně dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak předně obrovská gratulace Tomovi, potom právě sem si přečetl všechny komenty a kolik že je tomu barneymu?? :D :D...už dlouho sem se tolik nepobavil jinak teda děkuju barney si vážně pošuk fedexe taky nemusím ale že bych to s tou masturbací bylo vážně v tvým případě trefný :D :D...no a jinak škoda ten soda přál sem mu to a taky sem rád že se konečně zvedá Murray...každopádně je konečně letos vidět něco jinýho než federer : nadal což je skvělý
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D...jej překlep mělo tam být fedexe taky nemusím ale že bych to tolik přeháněl to ne...s tou masturbací.. :D :D...takhle to vyznělo trošku jinak než sem zamýšlel :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
kluci vemte si gel na prdel a jděte si užít,protože o tenise umíte jen blbě kecat,že ano pane mistr světa barney
Reagovat
smazaný uživatel
co ti jako vadí
Reagovat
smazaný uživatel
Barney,lukky,vždy tady kecáte mnoho píč.... a hrajete si na největší odborníky pod sluncem,hlavně ty barney,neumíte se normálně bavit,prostě máte favorita a ostatní pomlouváte vy dva b.u.z.í.c.i!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Svatá pravda!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to Od: _Barney_ jo nák jim sklaplo
Reagovat
smazaný uživatel
vamos rafa doufám že vám co ste tu říkali že rafa prohraje spadla brada zase ukázal že jeto mega hráč jinak taky velká gratulace tomášovi super tome
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wimbledon.org/en_GB/news/interviews/2010-06-30/201006301277912137533.html

originál rozhovru
Reagovat
smazaný uživatel
1. Nadal 9465 (v případě, že skončí v semi)
2. Djokovič 6905 (pokud ho Tomáš porazí)
3. Elegoun 6885 - jistota :D

Kde jsou ti profíci, co tu vypisovali, že Rafa dostane 0:3 od Soderlinga?
Reagovat
smazaný uživatel
aha, tak nehlaste se všichni - ticho léčí :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
kéž by si jednou držel hubu ty... to by byla pohodička
Reagovat
smazaný uživatel
tvůj bezmocný vztek je pro mě tou nejkrásnější odměnou, zhrzenej elegoši, však víš :DDDDDDDDDDDD
Reagovat
nando
Musím říct, že v poslední době je pro mě Roger velký zklamání, nejen co se týče hry, ale i chování. Jestliže se dával za vzor toho, jak se má tenista chovat, tak ted nesahá Rafovi ani po kotníky. Zatímco Rafa respektuje třeba i takovýho Minu (1.kolo RG), tak RF na RG předčasně mluvil o finále s Rafou, pak před zápasem s Fallou mluvil o tom, jak chce stihnout fotbal a ted se zas vymlouvá na nějaký zranění. Jediný, co mu dneska šlo, byl servis a to při zraněných zádech a ruce by asi nešlo. Opravdu mě zklamal tímto, ukazuje se, že když vyhrává tak je to oblíbenec, ale neumí přijmout prohru! Měl by prokázat více respektu Berdovi, zaslouží si ho !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, takhle to vnimam take... Proto se mi znelibil, driv jsem ho mela docela rada, ale pak to obdobi, kdy se mu nedarilo, to bylo pro me zklamani celkem, od te doby ho proste nemama rada. Pripada mi falesny. Gentleman, kdyz se dari, kdyz ne, tak ma do gentlmana dooost daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
pozor, ať tě někdo neobviní, že jseš Barney :DDDD
Reagovat
nando
Jsme na tom stejně, já jsem dřív měl radši RF než Rafu, ale zhruba tak od finále DC je to opačně. Pořád se tak nějak snažím tady RF obhajovat, a on pak řekne tohle, to se mi fakt nelíbí. Právě to je nějvětší rozdíl mezi starým a novým Rogerem, už prostě nerespektuje ty svoje soupeře tak, jako dřív. Jenže dneska už se z něj každej nepodělá, možná tak Falla apod., ale ty dobrý hráči už vědí to, co Rafa už ví dlouho - že porazit se dá!
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOOOS RAFA
Reagovat
tito
Výborné, dluh splacen i s úroky..:)
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem fakt zvědavý na dohru po zápase (co se týče toho ošetření)
Reagovat
smazaný uživatel
jde o Soda vs Nadal, samozřejmě
Reagovat
smazaný uživatel
Robin není svatoušek, ale řekl bych, že 90% z toho je způsobeno jeho "vztahem" k Nadalovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto byla taktika jako vino,vlastne mi Soda nevadi tolik,ale toto,pekne ho rozhodil,povedlo se!
Reagovat
Vojtiik
co se stalo ? nesledoval jsem tedka 3ti set
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vedl 5:4, měl jít podávat na výhru v třetí sadě a Soderling se nechal ošteřit, čímž vyvedl Nadala z koncentrace a srovnal pak na 5:5.
Reagovat
steve79
No s tím, že Federer stárne tomu se mi moc nechce věřit. Jak je teda možné, že hrál na AO tak skvělej tenis? Přece za půl roků nemůže ztratit tak kvalitní hru. Já si myslím, že tomu už nedává sto procent, má už jinej život rodinu. Jinak dneska si to Berdych zasložil, byl o něco lepší. Jinak nechápu taky kecy Barneho, to je fakt blbec, koukal jsem na diskuzi na idnes.cz a on tam je taky, takový člověka nechápu. Přece on co já vím, tak fandí Rafovi, tak at se stará o Rafu a pořád neuráží Fedexe.
Reagovat
steve79
Jestli můžu dám se odkaz, aby každej viděl Barnyho inteligenci http://sport.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A100630_130500_tenis_bur
Reagovat
steve79
Jinak ted čtu deniksport.cz a tam Fedex říká že ho porazila nemoc a ne Tomáš, trápí ho bolesti zad a nohy. Tohle by podle mě neměl říkat, přece jenom Berdych po porazil a hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
pokuď vím tak Nadal, je taky jeden z těch co to rádi dělají....
Reagovat
smazaný uživatel
Že ho porazila nemoc a ne Tomáš, to je titulek úžasného plátku deníksport. V rozhovoru se zmiňoval o problémech s pravou nohou, ale že by prohrál kvůli nějaké nemoci, to fakt ne. Berdychovi vysekl několik poklon.

http://www.wimbledon.org/en_GB/news/interviews/2010-06-30/201006301277912137533.html
Reagovat
smazaný uživatel
Vsadím se, že je to ten s nickem Psychor.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer se nemá za co stydět, několik let byl prostě na vrcholu a pomalu už stárne, nemůže být světovou jedničkou do konce kariéry, síly docházejí, soupeři se zlepšují, tenis se vyrovnává...

jinak samozřejmě velká gratulace Tomášovi! je to něco neuvěřitelné, že máme dva zástupce v SF tak velkého turnaje!
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, Federer má nejlepší léta za sebou, podle mého už to lepší nebude. Je to sice ještě daleko, ale už se těším na US Open. tam by mohla být jeho šance.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím no, já myslím, že tahle sezona už naznačila, že Roger nahoru už nepůjde, on prostě už nemá kam jít, všechno už světu dokázal, nejsem jeho fanoušek, ale tohle jsou prostě holý fakta, já ho jako hráče respektuju.... jednoduše si myslím, že mu dochází baterky a to je zcela normální věc... nevím, nemyslím si, že by byl problém třeba v motivaci, protože předešlá léta grandslamy vyhrával, prostě věk se nedá zastavit a soupeři se zlepšují, kdy každý opravdu může porazit každého....
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš konečně dosáhl skoro až nahoru.Možná to vyjde.A Federer kdyby nebral ty jeho bobule tak je někde ve druhé stovce.
Reagovat
smazaný uživatel
nebral bobule?
Reagovat
marsmalak
spíš mi to připadá, jako by byl mimo hru. měl by se na to letos vykašlat a příští rok zase začít pořádně makat. Kdyby chtěl, rozhodně by neprohrával s hráči typu berdych. Viděl jsem jeden set a nemohl jsem se na to dál dívat. Hraje hůř a hůř.
Reagovat
smazaný uživatel
90% lidí kolem tenisu něco berou.Pohybuji se v tom 25 let tak o tom něco vím.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. No, tak až to veřejně pod svým jménem vyhlásíš a někoho obviníš, budu to brát vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Tomášovi, i když jsem fandil RF. Docela by mě zajímalo, kolikrát se při tom Barney udělal... předpokládám, že z toho má druhý Vánoce:D Já jsem rád, že má Barney radost, alespoň mu něco dělá dobře v tom jeho ubohém životě. A proto GO ROGER GO vzhůru na další turnaj!!
Reagovat
smazaný uživatel
No, já ti nevím... jasně, byly zde krize, ale tohle je hodně vážné. Pokud nepůjde Federer výrazně do sebe, pak se to asi jen tak nezlepší... spíš naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, situace je víc než vážná, ale co se dá dělat. Roger je můj velký oblíbenec a nemám příliš velkou radost, že prohrává. Jsem ale rád, za každou jeho výhru. Ted bude prohrávat poměrně často, protože mu nejspíš došly baterky...
Reagovat
smazaný uživatel
Klíčová statistika jsou breakbally (resp. jejich využívání). Podívejte se na statistiky i předchozích zápasů v poslední době.
Reagovat
a.magerova
Abych tady nebyla nařčena ze zákulisní politiky, takže takhle veřejně odpovím Barnymu na jeho osobní vzkaz pro mě:
Dík za přání hezkého večera, taky ti přeji hezký večer. A ohledně toho předpokládaného No3 RF, no jsou i horší věci na světě, takže o sebevraždě neuvažuji :-))
Reagovat
carolyn
On si Barney pořád myslí, že se kůli tomu někdo hroutí? Bože :-D

Já jen nechápu, že Barney tak pečlivě sleduje zápas někoho, koho tak údajně nesnáší. Já třeba nemusím Murryho a na jeho zápas nemám potřebu koukat i kdyby hrál třeba se samotnou královnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, taky nemám rád třeba Nadala a nedívám se na jeho zápasy, proč bych se nato díval, když mu nefandím... V tomto je prostě Barney jedinněčný.
Barney, mohl by jsi nám říct, zda Ti ty porážky Rogera dělají fakt tak moc dobře a taky proto sleduješ jeho zápasy a fandíš vždy protihráči? Ne, fakt by mě to doopravdy zajímalo a neargumentuj tím, zalez elegoune, to není argument. Prostě mi tu napiš proč to děláš a já to přijmu, každý jsme nějaký.

Díky Barney :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tipuju odpoved:

Zalez elegoune.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne tak mu třeba Roger fakt něco udělal, nikdo nemůžeme vědět a třeba fakt právem má proti němu takovou zášť. A třeba se mu prostě v jeden okamžik jen nelíbil a řekl si, Ok, tomu fandit nebudu.
Ale ať to tu napíše, není přece normální čekat na každou Rogerovu porážku a radovat se z ní, pokud nemá vážný důvod.
Reagovat
carolyn
On ted barney nemá čas na odpověd, rafa si převlékal triko, takže to barnymu trochu potrvá :-) Teda pokud sleduje zápasy nadala?
Reagovat
smazaný uživatel
Názor, nesledovat někoho, koho nemám rád, je naprosto zcestný. Taky nemám rád Nadala ani Federera, ale kdybych nesledoval jejich zápasy, nemusím tenis sledovat vůbec. Spoustu hráčů nemám rád, ale sleduju je, protože prostě mám rád tenhle sport a zároveň s ním musím obdivovat i hráče, které nemusím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale on má důvod. Je to fanatik.
Reagovat
smazaný uživatel
No já taky odcházím, ale byl bych rád, kdyby jste mi jeho odpověď někdo hodili do vzkazu, protože mě to fakt zajímá, proč se tak chová.

Děkuji a přeji hezký zbytek čtvrtfinálového dne
Reagovat
smazaný uživatel
no přece kvůli vám - elego fanatikům mě to tolik těší :D úplně si dovedu představit, jak sedíte v křeči pokaždé, když elegoš čelí mečbolu, užírate si nehty a modlíte se k bohu za aroganta :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslel jsem to tak doslova. Myslel jsem to tak, že pokud běží jiný zápas než zrovna ten ve kterém hraje ten, kterému nefandím, dívám se na něj. Pokud hraje třeba teď Nadal proti Soderlingovi, dívám se na něj, protože jsou to oba dva špičkoví hráči a ten tenis má nějakou hodnotu. Pokud hraje Nadal proti někomu slabému, nezajímá mě to, protože Rafovi nefandím.
Chápeš? :)
Reagovat
carolyn
co jsem říkala, trvalo mu to :-D
no Barney máš bujnou fantazii - je vidět že ještě o reálném životě nemáš šajnu
Reagovat
smazaný uživatel
Sám jsi to vystihl .. není přece normální ... Je to hňup. Jinak Tomáš hrál krásně a zasloužil si vyhrát, Král bohužel odchází. No, co se dá dělat. Je mi to líto, ale přijít to muselo. Dokázal však více než všichni dosud hrající hráči dohromady. Rovnocennou náhradu za něj zatím nevidím. Někdo může sedět na trůně třeba 100 let, ale králem nebude nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě jsi narušená osobnost a měl by jsi se jít léčit.

Měj se
Reagovat
carolyn
ano bereš to moc do slova, já nesleduji pouze murryho.
Zbytek vysvětlil scherrdik
Reagovat
smazaný uživatel
Proc tohle pisete o tom triku?Necetla jste tady ty hafa komentu kdysi,az 300,kde se opevovaly RF chlupate nohy atd.A to nebyl fanatismus?Jestli jste ho k tem komentum nedohnali?Prakticky vam to oplaci!
Reagovat
carolyn
Tak pozor! já jsem zde nikdy nenapsala ani čárku o tom jaký kdo nosí triko kdo jak je chlupatej nebo jak má křivé nohy. Tímhle se opravdu nezabývám a klidně si to můžete všichni zpětně dohledat. A pokud tady chcete někoho napadat kdo co kdy napsal, nejprve doporučuju zjistit si důkazy!
Reagovat
smazaný uživatel
ano, módní okénko tady mívaly yavanna, nicy a a.magerová... (nic proti tomu nemám, kdyby něco:), kolikrát to bylo zajímavé)
Reagovat
carolyn
Díky.
A pokud ještě můžu dodat, podle mě toto není o žádném vracení něčeho, jen ubohé rejpání a bavení se nad tím jak mu kdo na to zareaguje. Prostě nuda u pc.
Ale přiznávám s tím trikem to bylo ode mě hloupé rýpnutí. Pokud to teda chce Rimmer slyšet. Ale omlouvat se nebudu, protože v porovnání s tím jak tu rýpe Barney, to nebylo opravdu nic..... a at si každý myslí co chce je mi to jedno
Reagovat
a.magerova
Jak mívaly?! My ho pořád máme :-)) Jen teď, když byli všichni v bílém, tak to nebylo tak progresivní :-)) , ale náhodou sukénka Venus a růžové kalhotky Sereny nemají konkurenci!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem nerekl,ze Vy!Ale,ze napadate BARNEYHO,jak sleduje prevlikani Rafova trika a snad vite,ze obleceni atd,tady sledovavali jini nez on,tak jsem to myslel!Ja jsem tez fanousek RN,ale prevlikani trika nesleduju a to jak pise Barney je nejaka eakce na akci,ne?
Reagovat
smazaný uživatel
:-D dobre bylo hnede pradelko venus a jak si myslely ze tam nic nema...
Reagovat
a.magerova
No na oblečení Venus se vždycky moc těším, ona umí překvapit... hnědé kalhotky, ty červené a černé šaty jak bordelmama se mi taky líbily
http://www.protenis.cz/fotogalerie/image.php?pixid=21580
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted ten medicial time od Sody taktika?Jak jste psal minule o RN?
Reagovat
a.magerova
Jo a to má dva různé materiály
http://images.starpulse.com/news/bloggers/10/blog_images/venus-williams-1.jpg
Reagovat
carolyn
mě zas pobavila dedukce Broze, když si myslí, že když má tenistka černé spod.prádlo, že má podle něj hned své dny :-D ubožák, už by mohl ve svém věku vědět jak to u vrcholových sportovkyň je.
Navíc nechápu proč má pocit, že při tom by nemohla mít prádlo bílé :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ač nepatří Tomáš mezi top oblibence, tak přesto je to Čech a jako českému tenisu úspěch přeju. Hrál dneska opravdu famózně, jak se tu již psalo, porazit Federera ve Wimbledonu je opravdu kumšt, o tom by mohlo spoustu skvělých hráčů vyprávět(viz Roddick). Je to určitě obrovský úspěch a za vše může Tomášova zlepšená psychika a taková ta odolnost. Dokáže teďka vyhrávat velké zápasy, nesesype se jako ještě nepříklad rok dva zpátky. Hru na to vždycky měl, ale hlava ho nepustila. Proti Djokovičovi mu asi fandit nebudu, jelikož Djoker je můj oblíbenec, i přesto, že ho tolkrát haním a nadávám na něj. Výrha Tomáše by mi ale asi nevadila. Novak dnes taky hrál super a naprosto nečekaně je v semifinále, zlepšení jde vidět. Už jen výhra Robina a Andyho a je to nejlepší den letošníhop Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak Djoker je můj největší oblíbenec, ale v souboji s Tomášem budu neutrální... ať postupí jeden či druhej, tak budu moc rád, pro oba dva by to byl senzační úspěch!
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně no, pro mě je Djoker taky největší oblíbenec. Miožná se to nezdá, když ho tady pořád kritizuju, to je ale proto, že v něm vidím ten potenciál. Taky mi nebude vadit výhra Tomáše, i když Nole už potřebuje na granslamu fakt něco uhrát a pro mě je překvapením, že se mu daří právě na trávě, kde nikdy nebyl zvlášť výborný, je to sice hráč všech povrchů, ale přeci jen, tráva byla asi nejhorší. Nečekal jsem býhru nad Hewittem, dneska už ale jo, Roddick mu pomohl v postupu do semi. Přát budu více přeci jen Novakovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim vas-nedivali jste se na Nadala?Co jsem tam stalo,ze se Rafa tak rozciloval???Malem mel infarkt a on se jen tak rozhodit neda!Pry chybny vyrok rozhodciho!Diky
Reagovat
smazaný uživatel
zahlasili out a on pak dal sit.. jenze Soderling zazadal o jestrabi oko a ukazalo se, ze mic byl v poradku na lajnu. Bod tedy pripadl Soderlingovi, ale Rafa cekal, ze bude novy mic. Slo o hodne, Soderling mel pak BP
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, měl být nový míč! Totální hrubka umpirovýho, něco jak neuznanej druhej gól Anglie .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se tohle stalo Federerovi, tak bys umpireového sudího ještě podpořil.
Reagovat
smazaný uživatel
Je nutné pod článek o Tomovi a RF cpát opět Rafu? :)) To jako bych pod článek o Sereně začal psát o challengeru v Braunschweigu. :DD Ale proti gustu žádný dišputát.
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, ještě o Lu a Novakovi článek, ale to nemění nic na úžasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspon to dobre dopadlo,rozhodci si tady na nej nepotrpi,jinak zveda se,to je dobre!
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu tě, ale zase porovnej Rafaela Nadala a challenger v Braunschweigu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon-nevedel jsem kde se zeptat,co vim,tak se vsude pletou vzkazy o jinych,jen jsem chtel vedet co se stalo!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo s challengerem v Braunschweigu jsem ustřelil, jen jsem chtěl vyzdvihnout, že se to sem nehodí, už tak se zde píše většinou jen o těch dvou (Rafa + RF), tak nechejte si užít někoho i výhru Tomáše, protože předvádí velkolepé výkony. Jinak já bych se zeptal v Diskuzi a dostalo by se mi třeba odpovědi ještě dříve. Jinak v poho, nic ve zlém.
Reagovat
herba
Hezky Tome!! kloubouk dolu:o) teď ještě aby vypad opičák a bude supr den ve Wimbledonu! takže cmon Soda!!
Reagovat
nando
Bavte se o Tomášovi a jeho fantastickým úspěchu a ne zase o těch dvouch!!! Tohle je velkej Tomášův den, troufnu si říct, že se zapsal do historie, ptž moc lidí, který porazili RF ve W není! Myslím, že mu tenhle zápas neskutečně pomůže po psychický stránce, ptž přes co všechno se dokázal dostat, navíc proti Federerovi a navíc ve W, to bylo neskutečný!!! Opravdu fantastickej výkon!!!
Reagovat
a.magerova
Tomáš vyhrál zaslouženě, gratuluji.
Reagovat
carolyn
Gratulace Tomášovi!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že Tomáš má na to porazit Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
1.Nadal 9105 (pokud dnes prohraje)
2. Djokovič 6905 (pokud ho Tomáš porazí)
3. Elegoun 6885 - jistota :D

Není nic krásnějšího, než elegánův pád na dno, a kyselé zkroušené ksichtíky RF fanatiků :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pro někoho je to český úspěch jako hrom, pro někoho je to jenom pád Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Bod pro tebe
Reagovat
smazaný uživatel
A pro někoho obojí.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem hlavně nadšen z Tomášové formy a taky z úspěchu, je to přece 2 semifinále GS v řadě. Světová 10 už čeká!
Reagovat
smazaný uživatel
1. Nadal 9105
2. Djokovič 7265 (minimálně)
3. Elegoun 6885

Není to nááádherný pohled? :D :D :D
Reagovat
krbik13
Nadherny pohlad by to bol keby bol prvy Tomas,druhy Soderling,treti Federer a Nadal na druhom konci by vymetal kurty v Mongolsku...:/
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě hezčí než na tebe. Ale ani tak za moc nestojí.
Reagovat
nando
Máš tam chybu, Djoker zatím získal 720 bodů, ale obhajuje 360, takže odečítej :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Zalez, trotle!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu hrozně moc mě mrzí, že ten tvůj divoký sen nikdy nebude realitou :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
soráč, nic to ale nemění na tom, že to pořadí bude platit .)))
Reagovat
smazaný uživatel
elegán krásných 6885 bodů v pondělí a bude nejlíp světová 3 :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Barney tradičně 0 bodů a bude nejlíp když zaleze a bude držet hubu :D Leda pokud by získal nějaký ten bod na ATP okruhu, pak by z té nory ylézt mohl, ale prozatím ať tam zůstane.
Reagovat
smazaný uživatel
Rychle, stručně, jasně:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Na blba jinak nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale veď si to užii.. keď si sa 7 rokov stále len trápil, doprajem ti to.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc ještě ani není plnoletý, je mu jenom třináct.
Reagovat
smazaný uživatel
Finale snů... Soderling- Berdych
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybuju, že Söderling porazí Andyho.
Reagovat
BooOoo
skvělýýýýýýýýýýýýýýýý !!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Neuvěřitelné!!!!!! Tomáš na Hrad!!!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem tě čekal:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
vyborne tome a ted podme na djokera at si ve finále!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist