Federer po Wimbledonu opět vynechá Masters v Kanadě

17. 7. 2019, 14:32
Aktuality 145
Po Wimbledonu si švýcarský tenista Roger Federer opět dopřeje delší odpočinek a Masters v Kanadě na začátku srpna vynechá. V době turnaje bude slavit 38. narozeniny s rodinou, do kolotoče akcí ATP se plánuje vrátit až o týden později v Cincinnati.
Profily hráčů
Roger Federer

Federer v neděli bojoval na trávě v All England Clubu již o devátý wimbledonský titul, v pětihodinovém finále však podlehl světové jedničce a srbskému rivalovi Novaku Djokovičovi.

"Rozhodl jsem se Montréal vynechat, dám si oddech. Pak budu mít dost času připravit se na Cincinnati," uvedl grandslamový rekordman s dvaceti trofejemi a otec čtyř dětí. V žebříčku zůstal po Wimbledonu na třetím místě.

Rogers Cup začne 5. srpna, muži budou hrát tentokrát v Montréalu a ženy v Torontu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

145
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Ondra979
jeste jednou se vratim k nedelnimu finale - hezky rozbor je tady: www*youtube*com/watch?v=z3w8rupI_5k (nahrad hvezdicky). Bohuzel to, ze se Djokovi podarilo neco takoveho potreti proti Rogerovi, neni nahoda, je mentalne silnejsi na big pointech a proto je lepsim hracem. Tohle Rogera bude asi jeste dlouho mrzet, tohle dostat z hlavy bude sakra tezke. A vytkl bych to i jeho tymu - maji za ukol ho pripravit na utkani a tento aspekt jakoby uplne vynechali, jakoby zapomneli na US open 10 a 11 a na Rogerova podobna selhani, ma jich mimochodem jasne nejvic z big 3. Pasaz o odvracenych MP je od 15. minuty, pak rozebere i RAfu a sance na US Open.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak Novak je samozřejmě s velkým náskokem mentálně nejsilnější hráč na okruhu, proto je taky tam, kde je. Právě ta mentální síla mu umožňuje odehrát na mečbol proti podávajícímu Rogerovi úspěšný return na maximální riziko a dát z něj winner (USO) nebo si vynutit chybu soupeře (WB).

Já jsem přesvědčenej o tom, že do stavu 40:40 Roger na to USO 2011(?) nemyslel, ale pak už mu to vrtalo hlavou, když šel podávat. Jak už jsem napsal dřív, i on ale prokázal velkou morální sílu, že i přes tohle všechno dotáhl zápas až do TB a neprohrál 10:8. Dokonce sahal po dalším brejku na 12:11. Na víc to ale nestačilo. Novak to všechno ustál a v TB už byl psychicky hodně nahoře.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa kvoli sobášu a svadobnej ceste chystá vykaslat na celú bezvýznamnú tenisovú jeseň po USO..

Mozno si strihne Londýn.
Reagovat
Cico93
Len nech si užíva.
Reagovat
smazaný uživatel
Vysere se na to. Logicky a bez urážky Rafy. Nikdy tam nic neuhrál i ve svých nejlepších letech, proč by se trápil, priority má jinde.

Stejně jako Federer sere na antuku, tak se Rafa může vysrat na podzim.
Reagovat
smazaný uživatel
Btw. na tiskovce nezněl nějak přesvědčivě ani ohledně USO
Reagovat
turista
Pochopil, že tyhle osobní věci se nedají odkládat donekonečna. A jeho zářivé tenisové kariéře to nijak neublíží.
Reagovat
annah
Podle Mirčiných šatů je to fotka po finále. Smát se ani po té prohře nepřestali...
https://pbs.twimg.com/media/D_nq_dwX4AAQ0Rj.jpg
Reagovat
annah
A vzápětí vyrazili i s dětmi do hor na východě Švýcarska
https://www.blick.ch/sport/tennis/mit-mirka-und-den-kids-im-appenzell-federer-wandert-sich-wimbledon-frust-von-der-seele-id15425133.html
Reagovat
Marduch
Jj, Djoukerovi se v nepriznivem rozpolozeni horsky vyslap vyplatil..je hezke, ze se i v 38 letech Roger nechava inspirovat kolegy z Big3..:)
Reagovat
paddy
Reagovat
annah
Rafu dokonale paroduje. :-)
Reagovat
makro99
:) dobrý
Reagovat
panzer.dragon
může tady někdo dát soupisku zápasů Feda, kde prohrál po matchballech? děkuji
Reagovat
panzer.dragon
po svejch matchballech, pro rejpaly a hatery..
Reagovat
smazaný uživatel
Skusal som, ale nechce mi to odoslat.

Prispevok je prilis dlhy.
Reagovat
panzer.dragon
:)
Reagovat
panzer.dragon
Sem uz zahlid i nejaky kompilace na youtubu :), peklo..
Reagovat
Cico93
:-))
Reagovat
Cico93
Hlavne tie dve semi na US Open za sebou, ostali najviac v pamäti.
Reagovat
Ondra979
no a ted se prida i toto finale, prece jen semi a F je trochu rozdil.
Reagovat
makro99
Co se dělo v tom Umagu dneska? Nehrozil tam nějakej útok? Fabio skrečnul, tamní zpravodajka taky nic nepíše...
Reagovat
FulnekUltras
Před půlnocí z ní snad něco vypadne. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Podle mého jsou ve hře dvě rozumné možnosti: 1) zápasy na dva vítězné všude i u mužů a 2) zřízení oddělené soutěže pro všechny transgenderové anomálie s TST nad 20%, čímž by se pročistila WTA.

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1125099-nerovnost-pohlavi-v-tenise-navratilova-ma-prekvapive-reseni.html#hp-sez
Reagovat
Mac
Proč ne, ale pokud si dobře pamatuji tak ty ženské 5isetaky zrušili kvůli fyzicce zen... je velmi jednoduche reseni pokud chceme aby ženy predvadely stejnou "kvalitu "a výdrž jako muzi. Jako v atletice se nehaze stejnou koulí či oštěpem, stačilo by aby tenistky měly lehčí míčky, menší kurt a nižší sit.....
Reagovat
FulnekUltras
Dva vítězné by osvobodily i muže a fandy - od nedívatelných pětisetových maratónů, kde se pak stejně mnohdy rozhoduje na pár posledních balonech. Doba se zrychluje - a opravdu nevím, kolik procent diváků sledovalo i poslední mužské finále Wimblu komplet.
Reagovat
SwissMaestro
Ja bych to celý zrušil a člověk by měl čas na všechno :) NAč to vůbec zapínat, že :D
Reagovat
Pe3k
Tyhle genderove demence mají na svědomí tví milování levičáci...
Reagovat
FulnekUltras
to ti nakukal spaniel? ;-)))
Reagovat
Pe3k
Ne to je pravda.
Reagovat
FulnekUltras
jinak - levice a levičáctví je poněkud rozdíl ;-) podobně jako třeba vlastenectví a nacionalismus
Reagovat
Pe3k
Podle mě je nacionalismus v překladu vlastenectví, ale to nic nemění na faktu, co jsem psal výše. Současná levice v západní kultuře je na zvracení.
Reagovat
FulnekUltras
já teda teď "zvracím" hlavně z levičáků, kteří si na jihu Evropy a severu Afriky hrají na piráty záchranáře ;-))) Martina mi momentálně nevadí a přeju jí, ať už konečně tu samostatnou transgenderovou kategorii pro tenis (a případně i jiné sporty) vybojuje.
Reagovat
hippos
vlastenectvi je patriotismus
pletes si pojmy s dojmy
Reagovat
annah
Přesně tak. Nacionalismus je přebujelé, agresivní vlastenectví, prostě "nic než národ". Cesta do pekel.
Reagovat
Ondra979
je to tak, vlastenectvi je laska k vlasti, ale nikoli automaticky nenavist ke vsemu cizimu. Nacionalismus je trochu jinde a vetsinou z toho nic hezkeho nebylo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ježíš, to je dobře, že to sem někdo napsal. Ve veřejnoprávních a jiných podobně propagandisticky zaměřených médiích totiž pojmy vlastenectví a nacionalismus rádi (samozřejmě úmyslně) zaměňují, podobně jako záměrně zaměňují pojmy proevropský a prounijní.

Oni ani ti "levičáci" nejsou úplně šťastně zvolený termín. Daleko vhodnější je termín "nová aristokracie", který zavedl sociolog Petr Hampl. Těžko by totiž někdo označil třeba dnešní ODS nebo TOP09 a miliardáře jako Ivo Lukačovič nebo Zdeněk Bakala za vyložené levičáky, nicméně definici nové aristokracie vyhovují dokonale. Na této platformě jsou ideově zajedno (a často hlasují společně) s typicky levicovými subjekty, třeba s ČSSD, Piráty, STAN nebo dokonce i s některými vyloženými levicovými extrémisty typu Zelených nebo i horších, třeba tím, že prosazují nadvládu koalice globálních korporací a nadnárodních byrokratických struktur stojících mimo demokratickou kontrolu.
Reagovat
makro99
Priznam se, ze Ted jsem ideologicky docista zmaten..
Reagovat
FulnekUltras
To neřeš. ;-) Modrá parazitní pakáž už se tady dávno vybarvila a tyhle zoufalé pokusy o maskování už jim nikdo nežere.
Reagovat
Stan_Borowitz
A to jim taky jde, zmatení lidé se líp ovládají... v podstatě jsou úplně stejně duševně založení (a nebezpeční) jako ta rudá bolševická pakáž, která za padesát let své diletantské hrůzovlády totálně ekonomicky i morálně zdevastovala kdysi vyspělou zemi a ještě má tu nekonečnou drzost označovat někoho jiného za parazity. Proto se taky někdy celkem trefně označují jako neomarxisti.

Půvabné je, že se teď historicky odepsaní rudí zločinci rozštěpili. Někteří podporují sobě ideologicky blízké neomarxisty (například slavný Milouš Jakeš, který nedávno pochválil Evropskou unii - ta je z jeho pohledu fajn organizace vyžadující už jen "pád drobných vylepšení"), jiní se zase pragmaticky přimkli k megazloději, který si i ten Agrofert musel ukrást, protože z nuly by nic sám nevybudoval, vrchnímu dotačnímu parazitu, který každoročně "čerpá" (v překladu krade) miliardy, bývalému donašeči komunistického gestapa a čekají, že jim v podobě koblih zdarma spadnou ze stolu, u kterého on a kohorta jeho nohsledů hoduje, nějaké ohlodané kosti a drobečky. Inu, svůj k svému. Akorát že agent Bureš je na rozdíl od nich chytrej, "vytěží" je a až je nebude potřebovat, odkopne je jako prašivé psy (v čemž má ostatně pravdu, nic než prašiví psi to nejsou) a ponechá napospas nové aristokracii, ať je "vytěží" zase ona. To se pak zase naší dnes už opět, po třicetiletém úsilí a navzdory sabotujícím bolševikům a jejich následovníkům, krásnou (až na tu řepku) zemí ponese táhlé vytí a kňučení...
Reagovat
Ondra979
souhlas, kazdy soudny clovek uz vi, ze Bures je podvodnik a lupic dotaci, obohacuje se na ukor nas vsech a jeste ma drzost vykladat, jak bojuje proti korupci, zasvinuje nam tady zivotni prostredi, pudu spodni vody atd..jsem hodne zvedav, jestli po pravomocnem rozsudku za par let, ktery proste musi prijit, prijme trest, nebo zbabele zdrhne nekam do tramtarie. Sazim na moznost B
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, akorát problém je, že lidem bohužel nezbývá než volit z různých stupňů zla. Podle mne, když člověk odpočítá závistivé udavače, kteří jsou nadšení z toho, že Babiš "konečně hentým éété klepl přes prsty ty zloděje zlodějské živnostníky, co nás všechny okrádají, bo neplatí daně (ale hlavně nesedí osm hodin denně na prdeIi ve státním nebo korporátním úřadě a ani do fabriky nechodí, tak co vlastně dělají?)", většina dnešních voličů a podporovatelů ANO se hlavně děsí toho, co by mohlo přijít po něm.

A když se člověk podívá na hlavní protagonisty protiburešovského tažení, tak se jim nakonec ani nediví... aneb je lepší utopit se v blátě, nebo v louži sraček?
Reagovat
Ondra979
s prvni casti souhlas, s druhou uz mene. K opozici mam velke vyhrady, ale objevuji se nove tvare a rozhodne bych jim dal sanci (napr novy predsesa STANU, i KDU-CSL - oba sympataci, s Buresem aboslutne nelze srovnavat, to je jak jina planeta), TOPka snad bude mit take noveho predsedu, jinak pujde do..a podzim bude pro Burese hodne neprijemny z mnoha duvodu, uz se tesim :)
Reagovat
annah
Kéž by!!
Reagovat
Krisboy
Jdu blejt, velebnosti :(
Reagovat
turista
Hmm. Babiš je pouze jeden z mnoha. Je na něj moc vidět když je v politice. Žádný miliardář není zcela čistý. Ani uctívaný Kellner ne. Bakala si nakradl, vyždímal horníky a odešel do Švajcu. Tunelovalo se tady od roku 1990 s posvěcením státní moci. A Klaus místo omluvy všechny velké tuneláře amnestoval a některým dal dokonce abolici viz tomu chlapovi co vytuneloval Kotvu a fond Mercia, získal 1,5 miliardy, skrýval se 8 let v Peru a nebručel v báni ani jeden den. Hnus velebnosti.
Reagovat
Ondra979
ale tyhle lumpy vcetne Klause, kteryho mimochodem opravdu nesnasim, posledni dobou je to tragicka figurka, jen uz neni nastesti ve funkci, tu prece nikdo neobhajuje. Babis je jediny, ktery se rozhodl vstoupit do velke politiky a bude za to po zasluze platit, dozene ho minulost a v podstate i soucasnost, nikdy podvadet neprestal, jen to ted mohl delat "jinak"
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jestli někoho snášíš nebo nesnášíš je tvoje věc, ale vyloženě lhát je podlé. Abolice se výslovně nevztahovala na trestní stíhání proti uprchlým osobám, takže ta peruánská pohádka je sice hezká, ale vylhaná. Ale kolem amnestie/abolice se toho nalhalo tolik, že je tohle je jen takový střípek do mozaiky...
Reagovat
turista
No ten chlap, ten tunelář co byl 8 let v Peru se vrátil do Česka právě proto aby se ta abolice na něj vztahovala. Není to pohádka. Zbohatl tunelováním zhruba o 1,5 miliardy Kč. A nebyl potrestán. Klaus mu odpustil jeho krádeže.
Reagovat
FulnekUltras
tohle modráci slyší kwa neradi - dneska už mohou se svými dezinfokejkli spoléhat maximálně na sklerotiky a nezkušená holátka
Reagovat
Stan_Borowitz
Já tedy na rozdíl od tebe a nějakých tvých "modráků", ať tím myslíš, koho chceš, lži nejen nešířím, ale ani jejich šíření (byť u turisty věřím, že z nevědomosti nebo zmanipulovanosti notorickými lháři, jako jsi ty) nepřejdu mlčením.

Takže jaká je pravda v kauze peruánské pohádky?

"Čtyři z osmi obžalovaných soud v říjnu (2012) obžaloby zprostil. Za nevinné označil Petra Šrejtra, Václava Diuse, Petra Koženého a Miroslava Vlastníka. Vlastník byl souzen jako uprchlý, ale podle médií údajně od loňského září jednal o návratu do ČR. Do ČR se po osmi letech v cizině vrátil v polovině prosince. Na útěku údajně pobýval v jihoamerickém Peru..."

Takže ten uprchlý byl soudem shledán nevinným v říjnu 2012 (ve třetím kole po 12 letech soudů!), Klausova amnestie/abolice byla vyhlášena 2. ledna 2013, o čtvrt roku později... protože byl v době stíhání na útěku, mělo vrchní státní zastupitelství možnost se proti osvobozujícímu rozsudku odvolat, které ovšem nevyužilo...

Tož asi tak.
Reagovat
FulnekUltras
Na rozdíl od tebe nemám čas vrtat se v každé modrozlodějské píčovině. Turista si k tomu jistě ještě řekne své.

Tohle by ale mohlo zajímat podstatně širší okruh lidí:

Dne 6.6.2019 přijala sněmovna usnesení, aby Babišova vláda začala vyšetřovat zločiny privatizace v letech 1992 až 1998 (případně až 2005) a aby připravila zákony k navrácení ukradeného majetku, miliard našich daní, a to nejenom za tyto podniky: OKD, MUS Mostecká uhelná společnost, Škoda Plzeň atd.

Proti usnesení hlasovala ODS a všichni z TOP-09, STAN, KDU-ČSL se omluvili, zdrželi nebo se nepřihlásili k hlasování, tj. dělali, že tam nejsou !

Hlasování zde: [odkaz na stránku] , http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=70508, z 6.6.2019, č. hlasování 836, usnesení samozřejmě vyjde tiskem.

Mainstreemová média o usnesení mlčí . Mají strach, proto řvou na náměstích : " Pojďte demonstrovat proti Babišovi a Marii Benešové ! "

Poprvé od listopadu 1989 se budou vyšetřovat zločiny privatizace !

Kdo demonstroval proti Babišovi, demonstroval fakticky proti vyšetřování zločinů privatizace ! Už je jasné, proč se Babiše tak bojí. Proto celá ta léta mediální štvanice. Proto se Babiše snaží zavřít.....PSP ČR 30. schůze, 836. hlasování, 6. června 2019, 10:40

Nezaplacené podniky privatizované v letech 1992 ? 1998

http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=70508
Reagovat
Stan_Borowitz
Najít si pravdu je práce na deset minut. Čili přiznáváš, že pravda ti nestojí ani za zlomek toho času, po který se tady vysíráš se svou bolševickou propagandou. Příznačné...

Jinak ale upřímně jsem si myslel, že jsi chytřejší, ne že naletíš na takovou pitomost. To usnesení má asi takovou váhu a hodnotu, jako by poslanci usnesením Babišově vládě uložili, že má kolonizovat Mars. To je samozřejmě jasné úplně každému, kdo má všech pět pohromadě, dokonce i komunistům, kteří to navrhli. Oni jen potřebovali svoje voliče ujistit, že za podporu Babiše dostávají nějakou protihodnotu, že prosazujou něco ze svého programu... a ví to samozřejmě i Babiš, proto svým poslancům dovolil, aby to schválili. Není přece blázen, kdyby se totiž důsledně prošetřovaly zločiny privatizace (což je samozřejmě vzhledem k době, která už uplynula, reálně nemožné), byl by jeden z prvních, kdo by v té síti uvízl.

Nerad ti šlapu do báboviček, ale tak to je. Za snahami o odstavení Babiše od moci a miliony chvilek stojí úplně jiné síly, kterým jsou nějaké zločiny privatizace úplně, ale fakt úplně u prdeIe...
Reagovat
FulnekUltras
Jeden z důvodů je teď už i tento. Jinak samozřejmě na prvním místě stále narůstající strach USA (NATO) ze ztráty širší společenské podpory v Evropě - a hned na druhém bobky českých velkozlodějů, kteří si za příznačné nevšímavosti "velkého západního spojence" (protože právě v jeho řiti odjakživa vězeli) po devadesátém roce z komunisty vybudovaných hodnot v podstatě volně nakradli dle libosti. Babišova "vina" je srovnatelná s "válečnými zločiny" českého národa na německém. Chápu, že v zásadních věcech veřejně manipulovat a lhát od roku 1990 skoro 30 let, posléze už vlastním demagogickým relativizacím a lžím skoro uvěřit, a nakonec narazit na jednoho Slováka a miliony zdánlivě mlčících obyvatel Česka, kteří se už k jakýmkoliv ukrajinským scénářům zblbnout nenechají, musí být pro revanšem zaslepené modrosvazáky a laponské pseudointelektuály opravdu silně frustrující až děsivé, ale tak už to prostě je.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já ti fakt závidím tu úžasnou schopnost sám sebe přesvědčit o věcech, které jsou ve zjevném rozporu s pozorovatelnou realitou. Třeba ta představa o spasiteli komunistů Babišovi, který má najednou začít nastolovat beztřídní společnost nebo co, přičemž se prokazatelně na všem špatném, co se tady za posledních třicet let dělo, velice aktivně jako významný hráč podílel a získal díky tomu majetek v oficiální hodnotě kolem 100 miliard korun... no řekněte, pánové, kdo z vás to má?
Reagovat
FulnekUltras
Žádné spasení nečekáme - nám stačí mnohem míň. ;-)))
Reagovat
turista
Ten Vlastník bezpochyby tunelářem byl a vše mu prošlo.
Reagovat
Stan_Borowitz
V tom se neshodneme, ale to je, nebo by mělo být, normální. Už dávno nehodnotím politiky podle toho, jaké sympatie či nesympatie ve mně budí, ale podle idejí, které prosazují, a hlavně praktických kroků, které činí ve veřejných funkcích, jež zastávají. Z některých nápadů těch sympatických chlapíků mne doslova jímá hrůza. Namátkou dát volební právo šestnáctiletým dětem (za čímž navíc cítím implicitní touhu, zatím z PR důvodů nevyřčenou, odebrat jej starým lidem a vůbec těm, kdo nevolí, jak potřebujeme...) nebo nějaké další "reformy škoství", přičemž všechny dosavadní zatím vedly jen ke zhoršení kvality výstupů vzdělávací soustavy...

Já mám jiné favority, ale když ve svobodných a demokratických volbách nebudou zvoleni, pokud zůstane zachována svobodná možnost zkusit to změnit v dalších volbách, budu rozhodnutí svých spoluobčanů respektovat a nepůjdu usilovat o jeho zvrácení jinými prostředky, než jak je v parlamentní demokracii (bez přívlastků jako "lidová", "liberální" a podobně) obvyklé.
Reagovat
makro99
no musím říct, že takhle razantní slovník bych nečekal... když to člověk letmo projde, tak ta dikce se od "zvracení", "parazitní pakáže" a "globalizační verbeže" až tak moc neliší :(
Reagovat
Stan_Borowitz
Příznačné je, že největší zděšení a odpor v určité skupině lidí vyvolává to, když se člověk odvolá na základní princip parlamentní demokracie - svobodné volby a všeobecné a neomezené hlasovací právo dospělých osob. Nebo připomene snadno doložitelná čísla a fakta...
Reagovat
Ondra979
zakladni principy nasi demokracie jsou jiste svobodne volby, svoboda slova, svoboda shromazdovani, dale treba delba a vzajemna kontrola moci - coz je dnes aktualni tema, ale i napr. ochrana mensin atd., ale vseobecne hlasovaci pravo uz je trochu diskutabilni, jeste v 19 nebo na pcatku 20. stoleti to tak napr. nebylo. Td jsme si na to zvykli, ale veci se meni a co plati dnes, treba bude jinak. Neno taky ne, mit vzdelavaci system jako ve Finsku, tak to asi neni treba, ale bohuzel my jsme nekde jinde.
Reagovat
FulnekUltras
teda pane vachmajstr, na co vy nepřijdete... ;-)))
Reagovat
FulnekUltras
taky jsem ty bláboly soudobých modrofrustrátů jen proletěl - ona je vážně škoda ztrácet s nimi čas ;-)))
Reagovat
Ondra979
jo takhle debata je ok, ale ted nejsme v normlanich pomerech bohuzel. Volebni pravo pro 16 lete - nejsem ani pro, ani proti, ale zkusit to treba v komunalu proc ne. Obecne je ale vseobecne volebni pravo problem, pokud skoro poloiina volicu podleha sofistikovanemu marketingu nebo rovnou dezinformacim, tak je to spatne. Ja bych volebni pravo nejak omezil, mel by kazdy projit nejakym testem napr, financni gramotnosti, alepson zakladni znalosti naseoh ustavniho systemu atd, kriticke mysleni atd...ale vim, ze jeto asi nerealizovatelne, ale ja bych byl urcite pro. Melo by to byt spojeno s urcitou zodpovednosti, ne jen to tam hodit tomu, ktery nejvic naslibuje..pak to dopada spatne
Reagovat
Stan_Borowitz
A jéje, už je to tady. Uvědomuješ si, že to, co navrhuješ, nemá s demokracií nic společného, že je to klasická totalita fašistického typu?
Reagovat
Ondra979
to rozhodne nesouhlasim. Bylo by upravene volebni pravo, ale jinak by vsechny atributy parlamentni demokracie byly zachovany, naopak bych preferoval mensi roli statu, mene byrokracie, sikanovani drobnych podnikatelu, poplatniku apod, coz se deje ted v BAbisistanu. To by rozhodne nebyl fasismus, kteremu se naopak blizi Babisovo pojeti vladnuti. Vim, ze je to ted nerealne, ale casme na to muzeme dojet, uz ted to vidime, protoze lide, kteri jsou zavisli na statu (nejen duchodci) zodpovedne vetsinou nevoli :(
Reagovat
Ondra979
a pro zacatek by mi stacilo, kdybychom meli alespon moznost korespondencni volby pro obcany CR, co jsou delsi dobu v zahranici. Tohle uz zacina byt pekna ostuda, v EVrope je to bezne, u nas ne, napr Klaus ml, naposled rekl, ze volit maji jenom ti, co tady ziji - no evidentne si uvedomuje, ze by od nich moc hlasu nedostal, ale je to neco nestkutecneho a je tim v podstate omezeno jejich volebni pravo, kdyz musi cestovat nekam na ambasady, volebni pravo maji, ale k cemu jim to je..
Reagovat
FulnekUltras
jsi elitář jako prase - jenom nevím, jestli tě takhle vychovali už doma nebo až v havloidní škole pod ideovým praporem bezohledného modrého ksindlu... ;-)))
Reagovat
Ondra979
rekl Gottwalduv pohrobek :))
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Stan_Borowitz
No, ať je to jak chce, naše názory se třeba diametrálně liší, ale jsme slušní lidé schopní slušné diskuse a argumentace. Rudí zločinci uměli jen vraždit, loupit a ničit. Jak nám ostatně názorně ukazuje zdejší bolševický nok. Beztrestně krást a vraždit už nemůže, tak aspoň prská jedovaté sliny. Ten jeho bezmocný vztek mi vždycky udělá radost a když si představím, co by mi asi s chutí způsobil před třiceti a více lety (tím, že by mne iniciativně nahlásil na "patřičná místa"), tak mne nějaké drobné patálie s Babišem nechávají celkem v klidu...
Reagovat
Ondra979
:)) souhlas a diky za vecnou diskusi, to rudosi opravdu neumi
Reagovat
FulnekUltras
kecání o hovně rádi přenecháme rádobyintelektuálům - těm to k pocitu vlastní důstojnosti úplně stačí ;-)))
Reagovat
FulnekUltras
Přesně. Buď rád, že tady ještě máš Babiše. Jestli ho ta mikulášská sebranka jednou sundá, volné hlasy modráci rozhodně nedostanou a budeš se zase muset jednou podívat pravdě do očí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevyhrožuj, zmetku.
Reagovat
FulnekUltras
Neboj se ničeho. Andy tu ještě pár let bude.
Reagovat
Kojinho
To bude. Možná ne ve vládě, ale v pruhovaným mundúru.
Reagovat
FulnekUltras
jeho noční úbory neřeším - osobně spím nahý
Reagovat
Ondra979
:))
Reagovat
Ondra979
add reforma skolstvi - je rozhodne potrebna v dnesni dobe. STAN pracuje na nejakem navrhu, tak uvidime, s cim prijdou, ale je moc dobre, ze aspon neco zkusi predstavit, minimalne se rozproudi nejaka celospolecenska debata.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebudu oponovat, jen doporučuji k prostudování, kolik reforem školství se v naší zemi od roku 1989 provedlo (určitě bych je nespočítal na prstech obou rukou a vesměs je prováděli sympatičtí hoši a děvčata typu pana Rakušana) a jaký je za tu dobu trend výsledků mezinárodních srovnávacích testů... nebo úplně stačí nechat spočítat úspěšného maturanta jednoduchý příklad na trojčlenku, případně dát diktát absolventovi VŠ (a nemusí to být nutně "sveřepí šakali zavile vyli na bílý měsíc")...
Reagovat
makro99
trend výsledků mezinárodních srovnávacích testů je bohužel sestupný - což teda znamená, že se ten vzdělávací systém má nechat, tak jak to je?
Reagovat
Ondra979
no urcite je treba neco delat. napr s tou matematikou na tom asi nejsme dobre, a vubec, biflovat (pripadne neco opsat) - toby jeste slo, ale opravdu se nad problemem zamyslet, umet selektovat podstatne od nepodstatneho,napr,. ta trojclanka atd..to by mela byt skoro samozrejmost pro kazdeho stredoskolaka, ale holt asi neni. Takze nechme se prekvapit, v dnesni dobre je treba studenty pripravit na to, ze se aso budou muset byt schopni ucit cely profesni zivot..
Reagovat
Stan_Borowitz
makro99: A co se tak zkusit vrátit k tomu, co fungovalo (minimálně o dost líp než dnes)? To ještě nikoho nenapadlo?
Reagovat
makro99
víš kdo byli Luddité?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Luddit%C3%A9
a doma vaříš vodu v rendlíčku na ohni? a telefonuješ, pardon komunikuješ s příbuznejma pomocí poštovního holuba? nebo poštovní dostavník už je ok? myslím, že v 19. století to perfektně fungovalo, ne? co se takhle vrátit před éru mobilů, telefonů, telegraf by moh být ok..
A to naše školství mělo fungovat kdy? před rokem 1989? Nebo za Rakouska? Jenomže on ten svět kolem se mezitím nějak změnil; a mění...
Reagovat
Stan_Borowitz
Když ty na mne s luddismem, což je zcela mimo téma, tak já bych si dovolil také takový malý historický výlet, nebo jak se dnes pokrokově říká, exkurs.

Někdy na přelomu dvacátého století panoval všeobecný dojem, že fyzika je vlastně hotová a zbývá vyřešit jen dva drobné problémy. Nebudu zabíhat do podrobností, nicméně nálada byla tak nihilistická, že učitelé často talentovaným žákům radili, aby si vybrali jiný obor, protože ve fyzice nebude brzy co zkoumat a jako obor výzkumu zanikne. Pak přišli Einstein a Planck a tuto představu zcela rozmetali. Během několika málo let se vynořily osobnosti jako Schrödinger, Heisenberg, Bphr, de Broglie, Dirac, Schwarzschild, Gödel, Fermi a spousty dalších největších mozků lidstva, které by si jistě hravě poradily i v dnešní údajně tak strašně náročné a složité době, a naopak s jejich uvažováním by byl dnes schopen udržet tempo jen málokdo z těch, kdo brilantně zvládají základní kvalifikační kritérium současnosti ? přidávání příspěvků na Facebook, Twitter a Instagram. Zcela právem je tato doba označovaná jako zlatá éra fyziky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Proč o tom píšu? Podle názoru všelijakých permanentních reformátorů školství a toho, co tvrdíš ty, nemohlo přece nic takového vlastně nikdy nastat, protože v rámci onoho tmářského školského systému té doby přece musely takové talenty zaniknout, být zadupány do země... oni přece měli být deprimovaní tím, že je někdo známkuje, nutí se něco naučit "nazpaměť", vyžaduje po nich domácí přípravu, disciplínu v průběhu hodiny a vůbec je nutí překonávat lenost, které se opět módně dnes říká prokrastinace...

Systém se od té doby zreformoval snad tisíckrát, kde jsou ty zástupy nových Einsteinů, Gödelů, Schrödingerů, které by se měly zákonitě vynořit, když se postupně odstranily skoro všechny ty hrozné překážky k projevení jejich talentů? Nebo je potřeba ještě tisíci první reforma, která učitelům třeba nařídí, že když budou více než dva žáci tvrdit, že 1 a 1 jsou 3, je povinen uznat to jako správný výsledek (až tak absurdní, jak to zní, to není, viz známá aféra s maturitní otázkou na doplnění běžně užívaného rčení), a pak už se konečně objeví?
Reagovat
makro99
?Právo voliti do sněmovny poslanecké mají všichni státní občané Československé republiky bez rozdílu pohlaví, kteří překročili 21. rok věku svého a vyhovují ostatním podmínkám řádu volení do poslanecké sněmovny.? (Ústavní listina Československé republiky z 29. února 1920) - a proč ne od 21? proč je zrovna 18 správně? není tam dlouhodobě nějaký vývoj, co se volebního práva týče?
Reagovat
Ondra979
jj dobry postreh, 18 je zatim asi ok, ale neni vylouceno, ze se to nekdy zmeni, a spis smerem dolu nez naopak. Celkove bych tuto debatu zkusil uzavrit tim, ze tato zeme se kvuli teto hruzovlade muze za par let dostat do velkych problemu - neustale se navysuji nesmyslne mandatorni vydaje, byrokracie a osob zavislych na statu je stale vice, drobni a stredni podnikatele jsou sikanovani, intrastruktura je ve spatnem stavu, zavislost na autoprumyslu atd.jsou to casovane bomby vcetne stale zvysujiciho se poctu duchodcu a tato vlada nevyresila vubec nic, protoze nevidi dal, nez do dalsich voleb a tak dal uplaci a uplaci..no proste des, ale dojedem na to, az prijde krize
Reagovat
FulnekUltras
jedna z nadvýroby v důsledku trvalého předražení veškeré produkce, abychom inflačně "rostli" - a druhá jako posledně v bankách, které už nebudou mít doživotním zadlužencům ani co zabavovat... pěkně to mají paraziti na lidi vymyšleno v ušácké vlivové zóně... takže ti, kteří vnímají krizi permanentně už od roku 1990, se vlastně ničeho bát nemusejí
Reagovat
Ondra979
dalsi vec je katastrofalni stav nasi zemedelske pudy a lesu - a taky se s tim neela nic.
Reagovat
Stan_Borowitz
S tvým hodnocením situace víceméně souhlasím, jen nevěřím tomu, že ti, kdo iniciují mimoparlamentní změnu vlády (de facto převrat) jsou schopni tyto problémy řešit, u některých ani nevěřím, že by to byl jejich cíl.
Reagovat
Ondra979
ok, jen s tim prevratem se pletes. JAsny pozadavek zni - chceme demisi premiera z jasnych duvodu a vladnout by melo do radnych voleb ANO, protoze je jasny vitez, pokud ale neni schopno nominovat nekoho misto Babise, tak je to smutny dukaz, ze jeto hnuti jendoho muze
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jasně, že ho ANO neodvolá a že je to hnutí jednoho muže, na to není třeba demonstrací, aby to člověk věděl. Nechci vám radit, ale jediná možnost je tlačit ne na něj, ale na ČSSD. Ta jediná může vládu položit, ale musí si být jistá, že se v případných předčasných volbách dostane do sněmovny, přes to vlak nepojede. Teď jsou tuším někde na hranici 5 %, tak nebudou riskovat. No a když budou mít jistotu křesel v parlamentu, tak budou zase jakoukoli případnou portibabišovskou koalici vydírat, aby jim dala významná křesla ve vládě a prosazovala jejich priority. A těmi rozhodně není spousta z toho, co píšeš výše, hlavně pokud jde o to snižování byrokracie, šikanování drobných a středních podnikatelů a mandatorních výdajů. Naopak se rádi sami chopí školských reforem, jako už tolikrát, vždyť není nad to vychovat si vlastní voliče už od školy... Jak to vždycky dopadlo, víme.

Tak či onak, nevidím momentálně rozumnou cestu, jak z toho ven.
Reagovat
FulnekUltras
Tlačit na bezpáteřní sliz opravdu dost dobře nejde. ;-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, ve vzácných chvilkách prozření, nebo prostě náhodným střílením naslepo, se sem tam i trefíš do černého (Disclaimer: tato poznámka není míněna jako útok na jakoukoli menšinu, ale jako metafora využívající standardní barvu středu terče).
Reagovat
Ondra979
nejvetsi vyznam demonstraci krome toho, ze je to uz pomerne vyznamny pozadavek asti volicstva, pokud arogantni mocnar nerespektuje nepsana pravidla, jinak by davno odstoupil, tak je to ohlas v zahranici - jak se na nas asi zvenku divaji? hezke to vubec neni, a proto je to dulezite, navic Babisova pozice v EU se timto spolu se zptavou komise EU o dotacich vyrazne zhorsila a jsem si jisty, ze to vi, i kdyz samozrejme lze, a ze mu to velmi vadi. A to je dobre
Reagovat
FulnekUltras
ODS a její další "demokratičtí" pohůnci tady za skoro 30 let modré diktatury nasadili takové měřítko zlodějin a hroší kůže, že Andy může být úplně v klidu. Uměle udržovaný publicistický mainstream ze zahraničí je totéž, co u nás. Kdo má na rozdíl od globálních presstitutů trochu cti v těle, s tím tahle ušáky placená banda profesionálních okopávačů kotníků nehne ani o píď.
Reagovat
Ondra979
souhlasim s tim, ze volby ted by asi nic nevyresili. je potreba, aby se v tech problemech Bures jeste chvili koupal, hlavne pokud bude ekonomika dal zpomaloavt, na to neni absolutne pripraven - viz poslendi danove balicky - alkohol, cigara, hazard - to si jeho volici urcite radi priplati :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, krize už politicky pohřbily spoustu samozvaných mesiášů. Ostatně ty bolševické mesiáše v roce 1989 taky vlastně pohřbila dlouhotrvající krize po spotřebování nakradeného.
Reagovat
FulnekUltras
;-))))) co potom "privatizační" verbež rozprodávala za miliardy... ;-)))))
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak naštěstí všecko se vám zničit nepodařilo, do fáze návratu do jeskyní jste to přivést nestačili, lidi vás vyhnali včas...
Reagovat
FulnekUltras
nebýt Gorbačova, nestalo by se nic - modráci to teď mají horší
Reagovat
Stan_Borowitz
To si nemyslím. Kdyby Gorbačov nenařídil "Nestřílet!", tak by to skončilo masakrem jako na náměstí Tchien-an-men v Číně. Pak byste se buď poučili jako čínští soudruzi a začali tiše budovat kapitalismus pod komunistickou maskou, nebo byste příště už opravdu viseli na lucernách.

Mimochodem, nepopírám, že čínský model je velmi chytrý a může představovat tu neortodoxními komunisty vysněnou třetí cestu - dát lidem víceméně ekonomickou svobodu a ideologicky je držet silně pod krkem. Tím se případný odpor omezí na pár zásadových odpůrců, zatímco většina společnosti si rychle rozmyslí, jestli je lepší konzumovat ekonomické požitky tržní společnosti, nebo riskovat, že o ně přijdou a budou čelit silným represím. Kdybyste bývali v roce 1989 byli chytřejší a udělali to jako Číňani (tedy ne ten masakr, ale to ekonomické uvolnění), tak by se opravdu nic nestalo a jelo by se dál, Gorbačov neGorbačov, Havel neHavel...
Reagovat
FulnekUltras
Gorbačov se dnes v podstatě zbaběle ukrývá ve Švýcarsku. Jakeš chodí po Praze bez ochranky se síťovkou na nákup. Listopad 89 byl loutkovým převratem rozežraných naivních pokrytců, definitivní konec modráků bude revolucí těch, kterým tady 30 let šlapali po hlavách. Velmi pravděpodobně pokojnou, protože tenhle velkozlodějský šmejd zkrátka drtivě prohraje volby. A je teď už úplně jedno, zda s Babišem nebo někým jiným. Jak znám tvůj panický strach z komunistů, modli se, aby to nebyli oni.
Reagovat
Stan_Borowitz
Klid, já se nebojím, protože proti vašim novým spojencům (což svou příslovečnou prostořekostí prokecl sám Milouš, když na prvního máje pochválil EU, že jde správným směrem) se v celé Evropě zvedá obrovský odpor a ten pokus o znovunastolení starých pořádků pod líbivější modrou vlajkou (sic!) se za relativně krátkou dobu zhroutí. A ryzí pragmatik a prospěchář jako Babiš vás okamžitě hodí přes palubu, jakmile vás nebude potřebovat, kdyby mu náhodou stoupla volební podpora. Což ale nehrozí, protože vašim novým kámošům zatím brání v importu voličské základny, proto udělají vše pro to, aby ho odstavili. To vám neřekli, co?

Takže já jsem v zcela v klidu. Věci se vyvíjejí dobře. Měli jste to holt tehdy udělat jako ti Číňani a nenechat lidi běhat v kleci s holejma prdeIema, když hned za mřížema si Němci, Rakušáci a další "zápaďáci" debužírovali. To byla zásadní chyba. Zadrátované hranice, rušičky ani střelba do zad lidem, co odsaď zdrhali, to nemohly v dlouhodobém horizontu udržet, jediná udržitelná byla čínská cesta, to si snad už dnes uvědomujete taky, nebo opravdu ne?
Reagovat
FulnekUltras
Být tebou, už na ten vliv konzumu moc nespoléhám. Posledních 30 let většině lidí jasně ukázalo jeho odvrácenou stranu, takže problém budou mít evidentně naopak ti, kteří ji nedokázali schovat na věčné časy.
Reagovat
annah
:-))))))))))))))))
Reagovat
turista
Já jsem jen nepochopil jedno zda kolega na TP Stan Borowitz souhlasí s tou Klausovou abolicí nebo ne. Já se domnívám, že ta abolice byla zvrhlost. Snížit trest někomu kdo už odbručel 7 let v báni jako pan Smetka to dokážu pochopit. Ale tu abolici ne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já ti to řeknu asi takto - především souhlasím se základními principy trestního práva v právního státě, v tomto případě hlavně s těmito dvěma:

1. Raději neodsoudit viníka než odsoudit nevinného
2. In dubio pro reo, tedy v pochybnostech ve prospěch obviněného

Snad bychom se mohli shodnout na tom, že v případě dlouho se táhnoucích kauz (třeba ten Trend se táhl 12 let) se spoustou odsuzujících a osvobozujících rozsudků je to ten prvek pochybností (dubio) dost výrazně přítomen a zároveň že v situaci silné společenské poptávky po odsouzení "tunelářů" a nekonečně se táhnoucích řízení silně roste riziko odsouzení lidí, kteří ve skutečnosti žádný zákon neporušili, tedy nevinných...
Reagovat
FulnekUltras
hlavně že jim za tuhle komedii nesmrdí ušácké prachy
Reagovat
Stan_Borowitz
Že by to nějak souviselo s hranicí plnoletosti, tedy plného rozsahu práv a ovšem také (a to spousta lidí nerada slyší) povinností?
Reagovat
Patik
Rozumný krok..aj tak by tam nevyužil matchpointy.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to brutálně o hlavě. Schválně jsem si po té diskuzi o MB a podobných blábolech pustil záznam TB prvního setu pro Rafovi a záznam TB prvního setu proti Nolemu.

Ten rozdíl v Rogerově hře byl absolutně markantní. Zatím, co na Nadala si evidentně věří na BH DTL, delší výměny, útoky z FH, tak s Nolem tam dělal vyložené blbosti, stupidní náběhy na síť nějaké hokusy pokusy o winnery z úplně nesmyslných pozic, špatná volba úderů atd. Proto prohrál, v TB a MB to byl úplně jiný hráč, než za stavu 4:4 0:0
Reagovat
Patik
Ani mi nehovor..som z toho stále mimo..........................................keď nevyužil dva matchbally proti DelPotrovi v Indian Wells..ťahalo sa to s ním vyše sezóny..toto je omnoho horšie..nevyužiť 2 championship pointy na Wimbledone ...skončil..ani nechcem vedieť ako ho to bude užierať po zbytok kariéry..
Reagovat
smazaný uživatel
Má 38, má rozum, dostane se z toho rychle. Loňskou sezónu hodil za hlavu, vyhrál další tituly, hraje ještě lepší tenis.

To se stává, je to sport, bohužel.
Reagovat
Patik
podľa mňa to už nerozdýcha..je s ním koniec hotovo..po dvoch rokoch uhrá konečne grandslamové finále má dva matchpointy na ukončenie turnaja a nevyužije to..má 38 rokov..takú šancu už nedostane.
Reagovat
smazaný uživatel
A má taky zdravou rodinu a čtyři děti...

Tobě jako připadá, ze po výkonu ve Wimbledonu má Federer končit? Proč by to dělal? S tím, jak je tráva specifická muže být ve finále znova

Po prohře s Andersonem se tady psalo to same, je furt dokola a hlavně to moc zerete.

Já dneska prohrál zapas s borcem který měl za zapas jeden winner. Aj taky je šport.
Reagovat
Patik
Končiť nie..nech hrá tenis vkľude ďalšie roky..ale videl si čo sním bolo keď nevyužil matchbally na Masters..ťahalo sa to s ním..kazil si to na turnajoch vypadával v skorších kolách..mať dva matchbally vo finále Wimbledonu to môže byť v jeho veku posledná šanca získať GS titul...nevyužil to..druhú šancu už nemusí dostať..a podľa mňa už ani nedostane..nejaké to Masters možno ešte uhrá..Basilej ..možno Halle ale GS vidím max tak na štvrťfinále..už nemá 30 35 rokov..v jeho veku je už každý titul vzácny.
Reagovat
annah
Třeba aspoň trhne toho Connorse...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, souhlasil bych s tebou někdy v letech 2010-2014.

Jsme v roce 2019 a Federer má na kontě nejméně porážek za sezónu.

Prohrál s Tsitsipasem - po haluzi a blackoutu, s Thiemem - to bylo totéž 2x těsný zápas, S Nadalem a Djokovičem. Dvě prohry z pěti jsou na antuce, jedná po vyhoření a zahozeném vedení 2:0 na sety, prohra s Nadalem na antuce v hurikánu.

Za mě má Federer 3 reálné prohry za rok 2019 a z toho ve všech třech případech měl vyhrát.

Takže nic extra, na končení bych to neviděl.
Reagovat
Patik
Tých prehier je málo ale všetko sú to vačšinou prehry z premárnených šancí..s Tsitsipasom nepremenil breakbally ktorých mal tuším pomaly viac ako 10 v jednom geme..s Thiemom tam bol matchball ..aj keď asi nie pri vlastnom podaní to ešte beriem..s Djokovičom nevyužité matchbally opäť..a minulý rok toho bolo ďaleko viac ..po získanom sete máva stále výpadky..a je strašne uponáhlaný..potrebuje psychológa do tímu..je jedno koľko bude mať podľa mňa prehier dôležité je premňa na základe čoho prehráva tie zápasy a eliminovať to..tenis má dobrý kondíciu tiež čo sme videli vo finále ale v hlave potrebuje zoceliť..je to vidieť aj podľa tých tiebreakov.
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně beru ty tiebreaky jako největší selhání, nějaké 2MB po druhém servisu proti Djokovičovi vůbec neřeším, to se může stát zcela běžně, že někdo nedopodává zápas.

Posilnění hlavy je asi na místě.
Reagovat
Patik
Tak áno..ale aby Federer nedopodával finále Wimbledonu..to už je trošku iné meno a iná príležitosť ako bežný zápas s priemerným hráčom..

tie Tiebreaky s tými je to ťažko..nato sa nedá pripraviť to nenatrénuješ..je to často lotéria..Federer ide suverejne na svojom podaní nečelí breakballu celý ..Djokovič naopak odvracia breakbally takmer v každom geme na svojom podaní a aj napriek tomu vyhrá tiebreak s prehladom..to je všetko hlava..odolnosť..koncentrácia..konzistencia v hlave..Federer s jeho tenisom keby mal psychiku takého Nadala čo by vymenil mamu za fiftín..tak ho asi nikto nikdy neporazí..
Reagovat
Ondra979
koncit zatim urcite ne, ale ta mentalni priprava na tyhle situace, ta tam asi nebyla. Jakoby ani nepocital s tim ze muze vyhrat a pak se toho leknul, coz je fakt velka skoda. Jak rikal Toni - byt tam NAdal, tak ho pred MB klidne nejak "umravni" kdyby videl, ze je to treba a kasle na nejake zakazy, Roger tohle presne potreboval, nespechat a vyklidnit to a prasknpout tam eso treba z druheho servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Paitik psychicky na dne.

Atlét Franky to moze aspon vybehat, tebe poradit nelze, kamosko..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale úplně :D
Reagovat
Patik
Som v pohode..rozchodil som to s rodinou a so psom..:)
Reagovat
Ondra979
jo to je dobry postreh, na Noleho si v klicovych momentech mnohem mene veri a podle toho ta hra bohuzel vyapdala, ten prvni tb jsem taky vubec nepobral. TEzko rict, jestli se z toho jeste nekdy dostane, myslim proti Nolemu, treba ano, ale bude to hodne tezke. taky by si Novak mohl vzit nejaky mensi vypadke treba na USO..nemuze byt porad jako stroj
Reagovat
Patik
Všetci majú naložené z jeho famóznej obrany..alebo z returnu..to je úplne vidieť..tu si mohol napraviť sebavedomie proti Djokovičovi..takto si to ešte viac pokazil..ak sa stretnú v Cincinati tak sa zase poskladá..nehovoriac na US Open..a to je jedno..tam sa ani nestretnú..zase skončí v osemfinále niekde.
Reagovat
turista
Ty výpadky si už Nole vybral. A nebylo jich málo. Loni hrál 7x finále. Z toho má jen 4 tituly.
Reagovat
Mayo
Dobre robí, najväčšie šance bude mat v Cinci.
Reagovat
turista
Ano a v Basileji. Sezónu 2019 může končit klidně se 104 tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
Od ledna do Wimbledonu

1. Lajovic 68.01%
2.-3. Pella 67.16%
2.-3. Thiem 67.16%
4. Nadal 67.13%
5. Thompson 67.01%
6. Djokovic 66.42%
7. Zverev 66.04%
8. Bautista-Agut 65.95%
9. Schwartzman 65.88%
10. FAA 65.66%
Reagovat
Vlk-v-trave
Kvído před Nadalem a Djokovičem.
Jsem spokojen:)
Reagovat
smazaný uživatel
No ta statistika je za prvé dost těsná a hlavně jí ovlivňuje počet odehraných zápasů. Rafa s Nolem toho mají odehráno nejvíce, jelikož nejčastěji postupují do závěrečných kol a to 1% nahoru a dolů ti může ovlivnit jeden povedený/nepovedený turnaj.
Reagovat
Herbert_Hoover
Lajovic před Kvídem :) taky peklo
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
makro99
kolikátej je Jirka? myslím, že na Wimblu měl ta čísla hodně vysoký; a jinak ATP turnaje skoro nehraje..
Reagovat
Krisboy
Když jsme u těch oslav narozenin, nevíte někdo, jestli je alkohol na seznamu nepovolených látek, tedy doping?
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevím, ale soudě podle toho, že Nick před zápasem s Rafou chlastal dlouho do noci a Génius G. často nastupoval na kurt rovnou z divokého večírku, a ani jeden z nich zatím neměl s WADA nějaké oplétačky, asi není...
Reagovat
Krisboy
Uf...to jsem si oddechl :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty dva Masters jsou strašně blbě po sobě. Trpí tím buď jeden, nebo druhý turnaj. Je málo TOP hráčů, kteří to odbouchají po sobě.
Reagovat
EllNino
Jinak to ale udělat nejde, pokud chceš mít během roku pauzy, tak prostě potom ale musíš dát dva turnaje zasebou ...

Stejně to je s Madridem a Římem například, nebo IW a Miami
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist