Federer porazil Goffina a je v semifinále

17. 6. 2016, 16:15
Aktuality 63
Patnáctou výhru na zdejším turnaji v řadě si dnes v Halle připsal Roger Federer. Vítěz posledních tří ročníků porazil Belgičana Goffina po setech 6-1 7-6 a postoupil do semifinále. V něm ho čeká domácí naděje Alexander Zverev.
Roger Federer

Roger Federer je největším favoritem turnaje, který v minulosti už osmkrát ovládl, a svou roli potvrdil i dnes proti Davidu Goffinovi. Soupeř, kterého Švýcar v minulosti pokaždé porazil, dnes v úvodním setu propadl, neudržel si ani jednou servis a sadu prohrál 1-6.

Druhý se už byl výrazně vyrovnanější a Goffin měl dokonce několikrát šanci ho získat pro sebe. Belgičan sice ztratil náskok brejku, za stavu 4-4 však znovu sebral Federerovi podání a mohl sadu doservírovat. To se mu nepodařilo, za stavu 5-6 ale odvrátil dva mečboly a poslal set do zkrácené hry.

V ní pak promarnil čtyři setboly a odvrátil další dva mečboly. Svou celkově pátou šanci už Federer využil a za 81 minut zvítězil 6-1 7-6.

O své celkově 11. finále v Halle si Roger Federer zahraje s domácím mladíkem Alexanderem Zverevem, který dnes porazil zkušeného Marcose Baghdatise.

"Je mi celkem jedno, na kterém povrchu hraju. Záleží hlavně na mně, na tom, jak hraju a jak se cítím," řekl po svém postupu Zverev. "Už jsem zahrál dobře na všech čtyřech, takže nedokážu říct, jestli mám nějaký neoblíbený povrch," dodal.

V semifinále je po dnešku také Dominic Thiem, který postoupil mezi nejlepší čtyři na čtvrtém turnaji v řadě. Rakušanovi usnadnilo v Halle práci zranění jeho dnešního soupeře Philippa Kohlschreibera, který musel z Gerry Weber Open odstoupit kvůli problémům s kyčlí.

Výsledky - Halle (tráva, dotace 1.826.275 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Goffin (5-Belg.) 6:1, 7:6 (12:10)
Thiem (3-Rak.) - Kohlschreiber (8-Něm.) bez boje
A. Zverev (Něm.) - Baghdatis (Kypr) 7:6 (11:9), 6:3

Komentáře

63
Přidat komentář
Roger_Federer
myslim, ze neprejde ctvrtfinale.
Reagovat
Roger_Federer
Roger dneska nestihal.
Podle me ma ted problem z mladymi "nastupci", protoze uz nestiha, stratil rychlost, jako Rafa, je u balonu o vterinu pozdej a z toho prameni ted to mnozstvi chyb.Jestly je to ted tim ze dlouho vypadl z rytmu, nebo uz to je vekem..tezko rict.
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, tak dneska to Roger už nedokázal otočit, aspoň že to nedá jen tak zadarmo, když už nehraje nejlíp, ale je třeba vyzdvihnout i hru Saši, aspoň to finále bude i tak zajímavé, pokud se v něm střetne budoucí generace :) Od Rogera se čeká, že po návratu bude hrát bez problémů, ale kdo to dneska dokáže po vleklém zranění, stále je to o tom, že není 100% fit. Do Wimbledonu je ještě čas to vylepšit, mladíci si to vybrali už teď a ono porazit Federera na 3 vítězné nebude zas tak jednoduché, takže já bych flintu do žita rozhodně neházela :))
Reagovat
Kozoroh
Do Wimbledonu se Roger určitě vylepší, otázkou je, o kolik... Z toho, co jsem viděl tak Rogerovi na víc než ČF nevěřím. Produkuje moc chyb, servis mu v kritické chvíli selže. Při vší úctě k němu a jeho 7 wimbledonským vavřínům ho nepovažuji za jednoho z TOP 3 favoritů Wimbledonu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak aniž bych ti chtěl madar med kolem huby, favorit na WB je jen jeden. Pak jsou hráči, kteří mohou překvapit, a tam si myslím, že Roger je pořád v první vlně.
Reagovat
Stan_Borowitz
mazat... :-)
Reagovat
Kozoroh
Mám tři favority a možnost, že vyhraje někdo jiný (třeba výhru Wawrinky beru za vtip, neboť Stan v porovnání s jinými TOP hráči na trávě zaostává) považuji za velmi malou - No1e, Andy a Miloš.
Reagovat
Stan_Borowitz
teoreticky Andy nebo (i když po dnešku trochu s pochybami) Roger mohou Novaka ve finále porazit, Miloš by dostal zase potupnou čočku s nějakým kanárem.

Stan by mohl Novaka porazit, ale asi se k němu ani neprobojuje. Mladé pušky skončí v prvním týdnu, Miloš v QF. Tak nějak to vidím já.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerovi na SF věřím. Málokdo ho na trávě může porazit na 3 vítězné. Pak záleží, v jaké bude polovině. S Novakem by to bylo horší, z toho už má na GS asi trochu psychický blok, naopak Andy mu donedávna dělal fackovacího panáka, ale teď je Roger dole a Andy si s Ivanem věří, tak těžko říct, jak by to vypadalo. No možná mu pomůže, že na něj ve srovnání s Wimbledonem 14 a 15 nebude tak velký tlak, protože tehdy šel do turnaje s tím, že má reálnou šanci vyhrát, teď bude útočit spíš zezadu. Uvidíme. Já v tu osmnáctku pořád věřím a klidně to může být i tak, že po pár marných pokusech v době, kdy je ještě ve špičce, nakonec vyhraje Wimbledon za 3 roky, až bude Novak na ústupu a o vládu na žebříčku se budou prát Raonic, Thiem a mlaďasové.
Reagovat
Mayo
tak tak jeden Andriš a potom tí ostatní (:
Reagovat
Stan_Borowitz
takový pofiderní Němec, ale dá se říct, že už od semifinále bylo jasné, že vyhraně hráč z německy mluvích země, což je na tak relativně velkém turnaji docela rarita.

Roger - spousta zbytečných chyb, do WB má o čem přemýšlet. Hlavně o tom katastrofálním výpadku soustředění při vlastním podání za stavu 2:3 ve třetím setu.
Reagovat
Stan_Borowitz
...vyhraje hráč z německy mluvící země...

... ach ty páteční večery!
Reagovat
a.magerova
Jj člověk potřebuje rok od roku delší čas na regeneraci, dřív byl fit v 10 dnes už ani ve 14:24... :-P
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak já jsem v sobotu v deset nebyl fit snad nikdy...
Reagovat
a.magerova
A co Tvá žena na to?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ta vyspává obvykle ještě dýl, to víš, má za sebou páteční noc se mnou...
Reagovat
a.magerova
Nebo má za sebou páteční noc bez Tebe, tomu bych i věřila víc.... :-P
Reagovat
Stan_Borowitz
Nene, já jsem vždycky u toho. Občas sice třeba něco jako nehrající kapitán nebo finišer ve štafetě, ale (v pátek) jsem u toho.
Reagovat
a.magerova
Jo vlastně, už se upamatovávám na tu Tvou zvláštnůstku.... :-/
Reagovat
Mayo
Zdá sa mi, že Roger už pôjde pomaly do preč. Neni to vončo, viem bol zranený a asi to dopadne ako u Býka, že odvtedy už išiel aj ten dole. Ale u Rogiho pochopiteľné už má vek.

Škoda, že tento turnaj nedal.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, už ten boj o 18 GS dost připomíná Lendlův marný boj o titul z Wimbledonu.

Ale snad ještě příjde zázračný záblesk bývalé geniality...
Reagovat
smazaný uživatel
Chtělo by to nějak zfixlovat žebříček, aby šel Roger do W. jako dvojka a pak dostat Andyho k Novakovi do poloviny. Andy porazí Novaka a Roger Andyho a 18 bude. Ale s tak velkou ztrátou se Roger ani po přičtení bodů z trávy na pozici dvojky nedostane, takže musí doufat v zázrak. No třeba by mohl pomoct Jirka Veselý...
Reagovat
Mayo
Toto je podľa mňa veľká chyba, že Andy nebude s Djokom v rovnakej polke, chcel som ich súboj v SF prípadnom.
Reagovat
Stan_Borowitz
že J1rka nechá nejdřív Novaka, aby vyřadil Kyrgiose, Thiema a Zvereva, pak ho teprve vyklepne. Potom přeskočí do druhé poloviny pavouka a sejme Andyho. U něj si vyzkoušel už před dvěma roky v Indian Wells, že jej porazí, kdykoli bude chtít, tak ho tehdy nechal těsně vyhrát, aby Andy mohl na stáří vzpomínat, že J1rku v začátcích jeho kariéry jedenkrát porazil.

Tím pádem se ve finále utká s Rogerem, no a tam už to bude otevřené.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád v tom ale trochu hapruje Stan a jeho mise (AO14, FO15, W16, USO17).
Reagovat
Stan_Borowitz
To je záložní plán, kdyby J1rka z nějakého důvodu neměl motivaci.
Reagovat
panzer.dragon
no Roger šel velmi dolu ze svýho standardu, ve wimblu bude mít problém držet krok
Reagovat
Davor1
Roger koniec, strašne tragický, už ani na tráve mu to neide, vyzerá to s ním dosť zle.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo......odpesat někoho je tak strašně jednoduché......
Reagovat
Kozoroh
S dnešním Rogerem by měl Dom (pokud dnes zvládne Mayera) ve finále šanci. Federer příliš chybuje, podání ho jakž takž drží, ale Zverev se drží, těsná ztráta druhého setu ho vůbec nerozhodila. No a teď Federer přišel o podání a v třetí sadě ztrácí 2:4.
Reagovat
Stan_Borowitz
dnes špačkuje skoro jak Andy... ale nedivím se, jestli to celé prohraje, tak jen díky vlastním zbytečným chybám.
Reagovat
a.magerova
To je bída.... teď už to neotočí... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
otočí.....věřím mu
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Mayo
Rodža už fackuje olééé (:
Reagovat
smazaný uživatel
Federer hraje hrozně. Jediná šance je, že Zverev si to prohraje, protoze Federer s takovou hrou vyhrát nemůže :)
Reagovat
smazaný uživatel
To měl být samostatný příspěvek, ne reakce na tebe :)
Reagovat
Kozoroh
Vidíš, zakřikl jsi to :-P
Reagovat
Mayo
Jazz Green je v tíme Zvereva? :O
Reagovat
Ma3ek
Zverev ziskava veľa priamych bodov z podania ak Roger bude lepšie returnovať a dostane sa do hry vo vymenach ma navrch
Reagovat
smazaný uživatel
Roger opět lepší v odvracení BB než v jejich proměňování, nejspíš bude muset využít až zaváhání soupeře
Reagovat
Kozoroh
Oba hráči si v prvním setu drželi podání, resp. protivník si ani u jednoho nevypracoval šanci na returnu.
Fedex to bude mít s otočením duelu těžké.
Reagovat
Mayo
Neviete prosím dať nejaký kvalitný stream na Rogiho? Nejde mi livetv.ru neviem prečo. Ďakujem.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sportingvideo.org/20160612/vv575d653f6b9886.13965472-1356481.html
Reagovat
Mayo
Ďakujem GOAT.
Reagovat
smazaný uživatel
nemáš zač :)
Reagovat
ipko
Roger :(
Reagovat
a.magerova
Ta Rogerova nedbalá elegance mě rajcuje... :-))

Zverev než se vykotil, to byla doba.... :-/
Reagovat
Pe3k
No první set jsem neviděl, ale už jdu fandit, asi to Roger potřebuje :(
Reagovat
a.magerova
1. set v pr.... :-/

Mlaďoch hraje nebojácně a získává body snadněji, to mě teda netěší....
Reagovat
smazaný uživatel
Viď, jakoby to natahoval schválně a chtěl mu zabrnkat na nervy :P Já jsem přesně věděla, že Roger bude mít problém prolomit Sašovo podání, že to dojde do TB, akorát, že tentokrát ho nezvládl :/ No, bude se muset snažit víc, jinak ho na jeho oblíbeném povrchu udolá další mladík :(

Btw k té nedbalé eleganci, asi jsi myslela tu neoholenou tvář připomínající loňský Turnaj mistrů ;) No proti gustu... já však preferuji bez toho strniště, ale chápu, že chce vypadat starší v porovnání s těmi mladíky ;) Já žeru hlavně tu jeho eleganci během výměn a nedbalost mezi výměnami :))
Reagovat
a.magerova
No... teď bych i řekla, že tu nedbalost zařadil do své hry... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
na příjmu nemá nárok, ale třeba se teď konečně zakousne a začne otáčet ;)
Reagovat
Labi
že by došlo na další souboj Thiem- Federer....no myslím, že Roger ho za chvíli bude mít plné zuby :D
Reagovat
panzer.dragon
viděl sme první set, pak sem se šel hrabat v eletrice, já sem spokojenej.. první set byl paráda a druhej vyhrál taky roger takže cajk
Reagovat
Kozoroh
http://bleacherreport.com/articles/2646704-boris-becker-and-ivan-lendl-rekindling-rivalry-as-coaches-at-wimbledon-2016
Reagovat
a.magerova
No i mě ten konec bavil, napínavý jako dnešní TB Rogera.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Forma jde nahoru v pravý čas :-)
Reagovat
a.magerova
Ale teda 2. set s odřenýma ušima....
Reagovat
janek_da
dyk uz zadne nema. Usi se mu definitivne odreli nekdy v roce 2012
Reagovat
a.magerova
Ale ma je, bo mu každu chvilu řikam: "Hraj lepši, jinak dostaneš za ušiska!!!"
Reagovat
smazaný uživatel
Ale bacha Dom. má pořádná ušiska!
Reagovat
smazaný uživatel
je sviňa, Goffine.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist