Federer překonal další rekord. Pošesté vyhrál Turnaj mistrů!

27. 11. 2011, 21:04
Aktuality 173
TURNAJ MISTRŮ - Roger Federer se znovu zapsal do tenisové historie rekordním zápisem. Jako první dokázal už pošesté vyhrát prestižní Turnaj mistrů, v londýnském finále dnes porazil Francouze Tsongu. Celkově si třicetiletý Švýcar připsal v kulatém 100. finále jubilejní 70. titul.
Roger Federer

Ve finále čelil Roger Federer třetí neděli po sobě Jo-Wilfriedu Tsongovi a stejně jako v pařížské hale Bercy a před týdnem ve skupině v Londýně zvítězil. První set před vyprodanou O2 Arenou s mnoha celebritami včetně fotbalové hvězdy Realu Madrid Cristiana Ronalda získal Švýcar díky velkolepému bekhendu v osmé hře, v které vzal Tsongovi servis. Přitom v předchozích čtyřech gamech na returnu uhrál pouze 1 ze 17 fiftýnů.

Roger FedererVe druhém setu pokračoval Federer v parádním představení a Tsonga, přemožitel Tomáše Berdycha v sobotním semifinále, jen krabatil bezmocně čelo. Podruhé si vzal Švýcar soupeřovo podání v pátém gamu a zdálo se, že utkání brzy skočí.

Tsonga ale dokázal zápas zdramatizovat. Poprvé utekl hrobníkovi z lopaty za stavu 2-4, kdy odvrátil důležitý brejkbol, a podruhé v 10. hře. To Federer podával na výhru, Francouz však riskantními, nicméně skvělými míči po returnu získal brejk, stejně jako proti Berdychovi začal úřadovat svým drtivým forhendem a vybojoval tie-break. Ve zkrácené hře odvrátil první Federerův mečbol a při vlastním setbolu mu vyšel return pod nohy švýcarského hráče.

V bitvě nervů v třetím setu si oba pevně střežili vlastní servis. Souboj razance a bojovnosti Tsongy s tenisovou elegancí Federera rozhodla osmá hra, v které Švýcar využil po skvělé kombinaci úderů třetí brejkbol a vzápětí zápas doservíroval.

"Nemohu se více radovat ani být víc unavený, protože Jo (Tsonga) ze mě vysál všechnu energii," řekl Federer při slavnostním vyhlášení po finále, které trvalo dvě hodiny a devatenáct minut.

"Musím ti, Rogere, pogratulovat ke skvělému výkonu, jsi nejlepší z nejlepších," vysekl šestadvacetiletý Tsonga svému přemožiteli poklonu.

Tituly na Turnaji mistrů:
6 - Federer (2003-04, 2006-07, 2010-11)
5 - Lendl (1981-82, 1985-87)
5 - Sampras (1991, 1994, 1996-97, 1999)
4 - Nastase (1971-73, 1975)

Zápasová bilance na Turnaji mistrů (výhry/prohry):
1. Lendl 39/10, 2. Federer 39/7, 3. Becker 36/13.

Federer obhájil loňský titul, což se mu povedlo potřetí v kariéře. Předtím dokázal vyhrát dvakrát v řadě v Houstonu v letech 2003-04 a v Šanghaji (2006-07). Celkově šest titulů z tohoto prestižního turnaje se až dosud nikomu získat nepodařilo. O další rekordní zápis se může basilejský rodák postarat příští rok, kdy může vyhrát už 40. zápas na Turnaji mistrů.

Jako neporažený vítěz si Federer za letošní triumf na konto připsal 1,63 milionu dolarů, v přepočtu přes 32 milionů korun, a 1500 bodů do žebříčku. Sezonu, v níž nezískal žádný grandslamový vavřín, ukončil ve velkém stylu. Neprohrál sedmnáct zápasů za sebou, krátce před Turnajem mistrů se radoval také z titulů v Basileji a Paříži. Už díky postupu do londýnského finále si zajistil návrat na třetí místo žebříčku ATP.

Tsonga sezonu zakončí jako světová šestka před Berdychem.

- TURNAJ MISTRŮ LONDÝN -
(Velká Británie, tv. povrch / hala, 5.930.000 eur)
nedělní výsledky (25. 11. 2011)

Dvouhra - finále:
Federer (4-Švýc.) - Tsonga (6-Fr.) 6-3 6-7(6) 6-3
esa: 11-11
dvojchyby: 2-5
vítězné údery: 30-37
nevynucené chyby: 26-41
využité brejkboly: 3/9 - 1/3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

173
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.torrentreactor.net/torrents/5481032/Tsonga-vs-Federer-ATP-World-Tour-Final-720p-Eng-27-11-2011
Reagovat
smazaný uživatel
FAKE
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu někoho po prosit, kdo by nedal záznam finále na internet, například na uložto?
Předem DĚKUJI MOC.
Reagovat
Pe3k
Počkej ze dvě hodinky a já ti pošlu link. Zatím nic z toho co vyšlo není koukatelné...
Reagovat
gigin
Mohl bys mi prosím poradit něco podobného, ale AO,WIMBLEDON A USOPEN finále? Chtěl bych si udělat radost... děkuji ti :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle záznamy si Pe3k určitě nearchivuje. Může ti ale poslat finále velkých turnajů v Doha a Basileji. Stačí?
Reagovat
gigin
Třeba se chytne... nekaz mi to :-))
Reagovat
Pe3k
Zápasy si celé nestahuju. Obvykle se krom live streamu dívám na highlights na youtube. Tam samozřejmě finále z AO, Wimbledonu a US jsou. Jediný zápas, který mám celý stažený z netu je Roland Garos 2011 semifinále Federer - Djokovic (podle mě zápas roku). Jinak stáhnout lze finále RG 2011 a Wimbledon 2008.
Reagovat
Pe3k
Znovu jsem se kouknul a krom výše jmenovaného lze stáhnout US open final Federer - Djokovic 2007, AO 2009 finale, 2007 Wimbledon finale, 2006 Wimbledon finale a pro fandy Djokovice Wimbledon 2011 finale Nadal - Djokovic...
Reagovat
gigin
Děkuji pěkně za info. To semi RG 2011 Djoko vs Fedex je na uloz.to. To jsem našel. Ale právě se pídím po tom, co jsem ti psal výše. Každopádně ještě jednou díky za ochotu.
Reagovat
Pe3k
Edit. Stahuju zápas Nadal - Federer z turnaje mistrů 2011, i když je celý ke zhlédnutí na youtube.
Reagovat
gigin
Jo jo !! Tak bych prosil link na to finále Wimblíku 2011... díky !!
Reagovat
Pe3k
Je to kapku složitější. Nestahuju z uložto, ale přes torenty a ten zápas jsem našel právě tam. Pokud mohu doporučit nainstaluj si micro torrent ( zabere ti to minutu) a pak ti mohu poslat odkaz na výše zmiňovaný zápas Wimbledon 2011 finale. Jinak co se týče Djokovice mám link na všechny jeho nejlepší videa převážně z letošního roku (na youtube).
Reagovat
gigin
Jinak tady toho mají hodně... a 6,5 USD, není zase taková palba
http://www.tennisondvds.com/index.html
Reagovat
gigin
Dávej, dávej - Djoka není nikdy dost !! :-))) a ještě jednou opravdu dík
Reagovat
gigin
život je krásný... díky.. :-)
Reagovat
Pe3k
Rád jsem pomohl :)
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný den,
rád přidávám velkou gratulaci KRÁLI ROGEROVI za impozantní závěr sezóny.
O tom, že je Roger podle objektivních kritérií nejlepším tenistou světa, není pochyb.
Hlavní BONUS však představuje jeho krásná a efektivní hra, která je pohlazením tenisové duše. A zde se zdá Roger opravdu nedostižný a právem mu patří královská pocta.
Přeji Rogerovi v nové sezóně hodně štěstí, zdraví a úspěchů a nám tenisovým fanouškům hodně krásných zážitků.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně řečeno.
Thank you Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Fanatici by se už měli konečně probrat. Milánku, bývalý král a tenisová legenda minulých let.
Není pochyb o tom, že nejlepším tenistou světa (a roku 2011) je Djokovič.
Podívej se na žebříček nebo na přehled letošních titulů. V obou případech je to o parník! Rožérovi skvěle vyšel závěr. Ale až do začátku listopadu uhrál jediný mizerný titul z turnaje ATP 250 !!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš pravdu, nejlepší tenista roku 2011 je bezpochyby Djokovič a pro tenis je to samozřejmě dobře, když se hráči na špičce střídají. Ty superlativy je potřeba brát trochu jako nadsázku a výraz úcty k tomu, že Federer v mnoha ohledech dokázal to, co nikdo před ním. Něco jako doživotní titul Mr. President pro bývalé prezidenty USA. S tím, že Federer teoretickou šanci se na ten post vrátit přece jen stále má, ať se to těm, kdo ho nesnáší, líbí, nebo ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořádně všechno zpochybni a trochu si ulev(tvůj nesmyslnej výpočet, který nám tady měl ukázat kolik bude mít Nadal GS, letos dostal velké trhliny). Tvý názory typu, hala je na konci sezony, hraje se tam jenom malou část sezony nebo dokonce, že v ní dominují hráči, kteří nedominovali během roku jsou docela směšný.

Docela zajímavý, že TM vyhrávali takový tenisté a především rekordman Federer (tedy ten úplně nejúspěšnější tenista ze všech) a to hlavně i v letech, kdy byl neotřesitelný vládce tenisu, například v sezoně 2006 odehrál 97 zápasů s bilancí 92:5!!! a TM vyhrál s přehledem. Bylo tomu tak i v dalších letech.

Letos to bylo trochu jiné v tom, že se zranil především Andy Murray, který je v hale vynikající a byl by nepříjemný soupeřem. Djokovice trochu omlouvá dobrá sezona a menší zranění(ikdyž zase pokud ho chceme porovnávat s RF v nej letech, tak zjistíme, že to nelze). Ale osobně by mě dost zajímalo z čeho přesně byl unavenej Nadal.

Ještě něco na závěr, zmínil si Federerův mizernej rok.:DDD Sice tento rok nebyl příliš dobrý a Federer už zdaleka neni, to co býval, ale v tom případě je pohled na žebříček hodně výmluvný. Ztráta na Nadala je 1400 bodů, což při současném bodování je dost málo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jou, pamätám si ten výpočet..Hovoril o tom, že Rafovi stačí vyhrať 1 zo 4 GS, inými slovami raz za rok a do 30-31 ich má 16...Odvtedy prešli dva a v oboch bol vo finále, takže si môžete nechty obhrýzať od nervozity aj naďalej..;)..Ok, nebudem vám už skákať do eufórie, len pamätajte, že po mesiaci hojna, býva väčšinou obdobie ho*na..Veľmi veľmi dlhé.
Reagovat
smazaný uživatel
15.11.2011 14:14Od: Forehand
Ak by chcel byť niekto maximálne spravodlivý rozdelí skupiny presne do takéhoto zloženia..Ťažko predpokladať, ktorá je vo všeobecnosti ťažšia..O niečo zaujímavejšia bude zrejme Berdychova skupina..Ten môže postúpiť, no kľudne nemusí vyhrať zápas..Osobne však neverím Djokovičovým zdravotným problémom a som si istý, že bude pôsobiť iným dojmom, než posledné týždne..Veľmi ťažko sa predvída, v akej forme príde Rafa..Jeho úspech bude zrejme záležať od servisu a returnu, vzhľadom na zloženie jeho skupiny..Dôležité bude taktiež poradie zápasov, ešte nabudeného Tsongu by som v zápase č. 1 nechcel...Čo sa týka celkových ambícií, posledné turnaje nútia povedať meno Murray, no osobne si myslím, že nevyhrá..Nezvládne viac ťažkých zápasov za sebou, raz sa potkne..Turnaj bude zaujímavý, neexistuje jednoznačný favorit..
[ Reagovat ]
15.11.2011 15:45Od: RafaNadal
Doufám také že tip vyjde Rafa to snad zvladne
[ Reagovat ]
15.11.2011 19:59Od: cvach Re: Silný nesouhlas
"Turnaj bude zaujímavý, neexistuje jednoznačný favorit.."

Nikoli.
V případě startu Rogera Federera jest favorit turnaje vždy dán. :D
[ Reagovat ]

:-)
Reagovat
Vojtaakk
Já bych si do příštího roku přál, aby big 4 (potažmo Djokovi a Nadalovi) dokázali herně a výsledkově vyrovnat další hráči!
První kandidát rozhodně Tsonga. V závěru roku získal sebevědomí, začal méně kazit a vzhledem k jeho drtivému servisu by mohl hráče před ním potrápit (a porazit) na nejednom turnaji (asi vyjma antuky).
Druhý kandidát pro mě Berdych. I ten v závěru roku nabral dech, zlepšil mezihru a mohl by občas pozlobit.
Dále už těžko říct... byl bych rád za návrat dřívější formy u Del Potra, David Ferer bude taky stabilní, ale těžko říct jesli mu současná forma vydrží, příslibem by mohl být Tipsarevič, kterýšel výkonostně taky docela nahoru.

Jinak k TM. Supr dramatické finále. Fandil jsem Rogerovi, ale vzhledem k průběhu jsem to pak přál i Tsongovi. Každopádně doufám, že formu z konce roku si Roger dokáže přenést i do další sezóny a vyhrát ještě třeba GS.
Reagovat
VlS
Souhlasím s tebou - vyrovnanější špička přinese zajímavější rok a doufejme, že bude vyrovnanější. Osobně si myslím, že první 4 bude asi znovu mít jistý náskok, ale výsledek nejen TM, ale i předchozích turnajů naznačuje zmenšení náskoku. Skutečnost, že SF TM obsadili hráči na místech 4. - 7. to naznačuje dost zřetelně. Objektivizovat můžeme zranění Andyho, Nole ani Rafa neměli před TM žádný mimořádný záběr. Vždycky bude dlouhé dohadování, jestli se ti na špici zhoršili, nebo ti těsně za špicí zlepšili a nikdo to nikdy spolehlivě nerezsoudí. To je tenis - úroveń hry jednoho je vždy nějakou interakcí na úroveň hry druhého a počet UE je možná výsledkem zhoršení hráče stejně snadno, jako výsledkem vyššího tlaku oponenta.
Reagovat
Stan_Borowitz
naprostý souhlas, zvlášť ta poslední věta je v záplavě výkřiků o tom, že ten či onen "hrál hrozně, udělal tolik UE" či "neměl šťávu" a podobně, přímo balzámem na duši...
Reagovat
skott
Nezlob se, ale na tvem prispevku je presne videt, jak je vetsina lidi vzdycky ovlivnena poslednim turnajem nebo vysledky jen par tydnu dozadu.
Tsonga samozrejme ma schopnosti na to, aby nejlepsi stabilne porazel, ale to jiz ukazuje nekolik let.Brzdi ho jen vlastni telo, jeho extremni fyzicka hra, ktera mu nedovoli odehrat sezonu bez vaznejsoho zraneni.Nerekl bych, ze hraje lepe nez kdyz byl ve finale AO nebo vyhral Bercy.
Zminovat prumerneho Tipsarevice jako potencialniho konkurenta Nadala, Djokovice, Federera a Murrayho?To snad ne.
Naopak se musim pozastavit nad tim, jak rychle lide dokazou zapomneout na zkraje roku famozniho Soderlinga, ktery opakovane dokazal, ze muze rozbit tzv. velkou ctyrku.Teprve kdyz chybi, si treba sam plne uvedomuju, jak proti nemu na 5. miste pusobi Ferrer smesne.
Reagovat
Vojtaakk
No já nevim Skote. Sem rád že se na to koukáš takhle hezky dlouhodobě. Ale Soderlig letos neuhrál skoro nic a pak byl zraněnej, takže nevím proč bych na něj měl vzpomínat. Chápu, že už dokázal překvapit řadu favoritů, ale do příští sezony s ním zatím po tak dlohé pauze nepočítám. (a taky ho nemám moc rád)
Uznávám, že s tim Tipsarevičem jsem se nechal skutečně ovlivnit posledním turnajem, kde mě hodně mile překvapil a zakončil to porážkou Djoka. Ale asi to s nim nebude tak horký.
A s tim Tsongou je to podle mě jasný. hraje extrémně fyzicky, ale v mezihře se řekněme od WB opravdu moc zlepšil, je daleko jistější a hlavně sebevědomější, což jak jistě víš dělá strašně moc.
A Berdych loni dokázal, že taky dokáže porazit první 4.
Takže suma sumárum, netvrdím, že někdo z těhle půjde na vyšší než 5. místo, ale můžou někoho z nich minimálně zaskočit. Samo záleží, jakou formu si odnesou na nové sezony.
Jsem ale rád, že jsi mě pokáral takovým otcovským a tenisově-odbornickým tónem.
P.S. nezlobím se
Reagovat
VlS
já si nemyslím, že širší a vyrovnanější špička bude seznam přesně vyjmenovaných tenistů a že se nebude v průběhu roku trochu proměňovat. Cybí ti Soda (asi se vrátí), někomu jinému chybí Delpo - po jeho nástupu na jaře jsem čekal, že to půjde do desítky rychleji, někomu tam přebývá Berdych nebo tobě Ferrer (David letos hraje krásně a je kde je plným právem) ........... prostě zase plno subjektivních oblib a nelásek. Uvidíme příští sezónu, jak se to bude vrbit. Doufám (subjektivní naděje), že to nebude tak jednotvárný jako letos.
Reagovat
skott
Karat te, jsem v umyslu nemel (a uz vubec ne otcovsky, to si zatim netroufam:), naopak tvuj prispevek byl v te zaplave blbosti kolem docela osvezenim.Jen me prastil do oci, tim jak zmninujes pouze hrace, kteri jsou tzv. zrovna IN.Ale jak rikam, je to asi takova tradice, kdysi to byl Gulbis, na zacatku roku zas treba Raonic a po par mesicich najednou s nimi nikdo v cereni vod na spici nepocita (coz ted neni mysleno konkretne na tebe).
Jestli je Tsonga jistejsi v mezihre, tak to jde prave ruku v ruce s tim, ze ho nic nelimituje.Ale jak rikal po finale, aby mohl pomyslet i na grandslam musi se porad jeste zlepsit - v rychlosti.
VIS
To jsem ani nerikal, ze by meli byt napr. v desitce stale stejni hraci.Nejsem zadny velky priznivec Soderlinga, napsal jsem ho, protoze on byl daleko vetsi hrozbou pro hrace pred nim nez Ferrer a s nim byli grandslamy zajimavejsi.
Ze to bylo letos jednotvarne - zalezi z jakeho pohledu to beres.Po jak dlouhe dobe napr. nebyla hlavni rivalita Federer/Nadal, ale Nadal/Djokovic...to si myslim, ze byla obrovska zmena.Nicmene souhlasim, ze bych byl rad, aby nepokracovala.
Reagovat
Pe3k
http://www.youtube.com/watch?v=XzZdHsjJb7s&feature=feedu

Zajímavé video. Líbí se mi pasáž kde roger vysvětluje, že díky tomu, kolik umí jazyků sám sebe lépe poznal :D
Reagovat
taffer
Skvělý video.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer dovŕšil svoj obľúbený mesiac (jediný) halového tenisu do víťazného konca..Uvidíme, ako sa mu bude dariť, keď nebude polovica hráčov už na dovolenkách, psychických či fyzických..Každopádne víťazstvo sa cení, kozmeticky to zmierni mizerný rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá mi to a na žvásty tohoto typu musím reagovat...
chcete tím snad říct, že Novak ani Rafa o titul z turnaje mistrů nemají zájem? Tomu sám nevěříte...
Rogerova výkonnost jde samozřejmě s věkem níže, ale za to si ji stále umí udržet celý rok... A neřekl bych že to byl mizerný rok... každý druhý by takový rok bral všema deseti...
Reagovat
smazaný uživatel
Určite majú a dúfam, že ho Rafa niekedy vyhrá..Nie preto, že by to bola priorita, ale do zbierky...Turnaj majstrov sa hrá v hale, ktorá je bohužiaľ na konci roku,nešťastný termín.. väčšinou sa tam presadzujú hráči, ktorý nedominujú v danom roku (Federer, predtým Djokovič, Davydenko).Asi to nebude náhoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom je to prave to uzasny, ze dokazen rozlozit sily tak, aby vyhraval i na konci sezony, protoze podle vseho, on je ten komu by ty sily, ze spicky, mely dojit nejdriv. A napsat ze pred turnajem mistru je nekdo na dovoleny, muze jen blb, 1500 bodu do zebricku, 1,63 milionu dolaru, ohromna prestiz turnaje, za to stoji bojovat. Akorad tam nedostanete v prvnim kole kvalifikanta, coz je pro vetsinu hracu velkej problem, ze se nemaji sanci prvni 3 zapasy rozpinkat...
Reagovat
Stan_Borowitz
se zase vyjádřil, hosana... Připomeňme si některé z jeho kvalifikovaných prognóz před TM a v jeho průběhu: "Napriek prehre (Nadal) z turnaja nevypadáva, inými slovami, Roger vyhral a ani lístok na strome sa nepohol." ... "Roger môže vyhrať čokoľvek, ak sa nestretne s Nadalom a Djokerom."... "Osobne však neverím Djokovičovým zdravotným problémom a som si istý, že bude pôsobiť iným dojmom, než posledné týždne."..."Ideálni súperi pre Rafu z druhého a tretieho koša teda sú Federer a Ferer.." Jo a pak ještě nezapomenutelná "expertíza" po finále US Open, kdy po jednoznačném průběhu zápasu prohlásil, že: "Djokovičovi hrozila porážka v každom game, v ktorom bola zhoda..."
Reagovat
Stan_Borowitz
místního komika Forehanda: "väčšinou sa tam presadzujú hráči, ktorý nedominujú v danom roku". Ano, TM vyhrávali především loseři, proto z něj mají nejvíce trofejí Roger Federer, Ivan Lendl, Pete Sampras, John McEnroe. Máš naprostou pravdu, synku...
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš chlape, ty ma sleduješ :) Mať tak tvoje problémy...Každopádne veci vytrhávať z kontextu nie je slušné VOLowitz, hoď link na celé diskusie..Samozrejme nejdem ti vyvracať názory..S tebou sú argumenty zbytočné..A bojovať s blbcom nehodlám. Stiahneš ma na svoju úroveň a tam ma prevalcuješ skúsenosťami.
Reagovat
Pe3k
Hlavně tu nic ze svých žvástů už nevytahuj - nikoho to nezajímá. Až Nadal vyhraje 6 x titul mistrů tak přid a dáme řeč (nikdy).
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ses blb, to shazujes jen proto, ze to ma Roger 6x, mit to 6x Nadal tak z toho udelas nejdulezitejsi turnaj sezony:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ich nevyťahujem, to môj najvernejší fanúšik..+ Ako sa má Pe3k?
Reagovat
Pe3k
Zase jsi to nepochopil ty čobol hlúpý. Já už vím, že jsi magor, nemusíš mi to znovu dokazovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Zavolaj mi Armstronga..s tebou nie je reč.
Reagovat
Pe3k
Na armstronga nemám žáden kontakt a jsi to ty s kým není řeč...

Měl bys raději hodnotit Rafovu sezonu 25 let 3 tituly, 15 proher :D
A stále se tu najdou tací (včetně tebe) kdo si myslí, že Nadal je vlastně ten nej :D
Reagovat
spaniel
Zdá se, že už všichni chápou, co jsi zač. Jsi to ty s kým není diskuse, zaslepený tupec, co sem chodí provokovat, což jsi i posledně přiznal. Raději si návštěvy odpusť, pokud všechno co chceš je provokovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Zhodou okolností sú "všichni" členovia švajčiarskej úderky, že áno..zase to tak neprežívaj, ak by si takto horkokrvne kritizoval každú menšiu či väčšiu provokáciu, bol by si Armstrongov kmotor..Návštevy do sektičky si neodpustím, dnes som mal cestu..A je mi tu fajn :)
Reagovat
spaniel
Znáš to, jak jede chlap v autě po dálnici, poslouchá rádio a tam říkají" "Pozor, na dálnici je hlášen blázen, co jede v protisměru". A chlap si na to říká: "Co tam po jednom bláznovi, tady jedou v protisměru všichni!".

Tak ty jsi ten blázen co jede v protisměru, víš? Akorát ještě nazýváš všechny ostatní sektou.
Reagovat
Stan_Borowitz
tohle na pana Forehanda fakt sedí... úžasný příměr.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, vy sliepočky..Viete vlastne, čo znamená všetci?..Všetci je pre bežných ľudí, 100% z počtu..Nie 100% zo sektičky, srdiečka..rozumeno?..
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak tohle je ještě lepší - ten chlápek je přesvědčenej, že správně řídí on, protože proti němu nejede celé lidstvo, ale jenom členové sekty "jezdičů vpravo"...
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, Stane..Ty si naozaj hlupáčik..Skúsim ísť na teba racionálne, hoci idem do toho s malou dušičkou..Ukážeš mi na jeden nick, s ktorým si v tejto diskusii vymieňam názory a nie je zároveň fanúškom Federera?..hm?..už chápeš o čom hovorím?..či som znova strácal čas..
Reagovat
steve79
Dobrý ráno, včera hrál Federer výborně a velké uznání si zaslouží taky Tsonga. Po tomto vítězství snad už nikdo nebude pochybovat o tom, že Federer je nejlepší v historii. Myslím si, že při troše štestí by se mohl ještě třeba dostat na pozici světové dvojky. Na Nadala ztrací už něco jenom přes 1000 bodů myslím, takže kdyby se mu povedl úvod, mohl by se dostat před něj.
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouho jsem se nezůčastňoval debat na tomto portálu,po včerejšku však udělám vyjímku.Nechci jmenovat,ale pár jedinců mě možná bude napadat a zesměšňovat,jak koneckonců je jejich častou doménou.Proč snižovat Rogerovo vítězství?Je to nejlepší tenista historie,ať se to někomu líbí,nebo ne.Dokázal se na největší turnaj roku připravit nejlépe,vyhrál ho jako jediný po šesté,předváděl vynikající tenis.Vz,co jste ho v průběhu roku odepisovali a někdy i špinili,buďte soudní a spravedliví.Naštěstí on na ty vaše kecy a komentáře kašle.Je svůj a má na rozdíl od vás charisma.Díky bohu,má tenis takového hráče a ještě dlouho mít bude,to si pište!Velká poklona pane Rogere.
Reagovat
smazaný uživatel
Krasny zapas, diky obema. Jo bojoval, nebyl svazany vyjimecnosti situace. Roger si takovy zaver sezony za ty vykony od US plne zaslouzi. Dovede poslouchat sve telo, a sily usetri az do konce sezony, na rozdil od druhych tenisovych velikanu.Zase prekonal dalsi rekordy, uz v tom urcite nema uplne jasno, kolik jich uz bylo, ale urcite jasne vi, ze chce jeste olympiadu, ktera mu v te plejade vitezstvi jeste chybi,ale to je jeste hodne daleko, ted si oba odpocinte, prijemnou dovolenou chvili bez tenisu a v lednu zacneme dalsi tenisove bitvy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozumíte tenisu ani za mák halbrýni, jenom se hloupě hádáte a tepláky nenasadíte co ? Koukejte mazat na holomráz a zaběhat si 6krát kolem paneláku a zpátky kolem popelnic do 7. patra.
Nejlepší tenista statysticky a hlavně herně byl Marta Safin o tom se snad bavit nemusíme....

Zkvalitněte tu už konečně diskusi, hlupáci by sem chodit neměli !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to fakt ne. Kdyz dovolis, budu radeji souhlasit s Ivanem Lendlem, ze nejlepsim tenistou byl Rod Laver a v otevrene ere jim je Roger Federer. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
by toho dokazal mnohem vic, kdyby drel treba jako Rafa a nechlastal, takze pro me je to jenom dalsi hrac kterej promrhal suj talent....
Reagovat
VlS
Statistiky jsou bohužel jediné objektivní měřítko a cokoliv jiného je diskutabilní osobní názor. Statistiky praví, že Safin se těm nejlepším ani neblíží a taky jednoznačně říkají, že nejlepším aktivním tenistou měřeno dobou ma pozici 1 v rankingu, počtem vyhraných GS a podobně je Federer, nejlepším hráčem roku 2011 je Novak, nejlepším hráčem konce roku 2011 je opět Roger.
Jestlí má někdo nejraději Safina, jeho věc, třeba to někdy u flašky proberou spolu.
Reagovat
gigin
Ahojky.. tady je zase sranda jak sviňa :-))
Reagovat
kejv2
http://www.rogerfederer.com/en/esp/news-detail/news/3720-rogers-turnierkalender-2012.html
Krome povinnych turnaju hraje jen Doha, Rotterdam, Halle, Basel.
WTF uz ma ocividne zajistene :)
Reagovat
smazaný uživatel
je najlepší to je jasné.
Len pre autora článku využité BP bolo to naopak ...
Reagovat
smazaný uživatel
Konec dobry, vsechno dobry:) Federer forever
Reagovat
Labi
myslím že ten kdo ten zápas viděl nemá potřebu se tady hádat Roger potvrzuje navzdory svému věku svoji vyjimečnost a jeho styl hry, jeho údery to je balzám na duši....jinak je výborný i v tom že nevybuchne dokáže tlumit emoce a až při závěrečném míčku a ceremoniálu šlo vidět jak moc štastny byl....je to pro něj nejkrasnější odměna za to čím si tuto sezonu procházel at už to byly výpadky nebo smůla v podobě životní Djokovicovy formy....upřímně mu také gratuluji
Reagovat
Padme
Nice comment! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Agree, také mi mluvíš ze srdce. Lepe to ani nejde komentovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky se tady vyplkejte, moc radosti si s forévr nambr van už neužijete. Letos až do listopadu nevyhrál turnaj 10 měsíců! Nepřipadá vám to jako pořádný úpadek?
Co vám předvede příští rok? Nebýt toho povedenýho konce, Rožér si mohl do sbírky místo titulu připsat další spálený mečbol. Congáč daleko od výhry nebyl, škoda.
Reagovat
taffer
Závist a česká malost neodpustit nikomu úspěch, to je ale sviňa, co?
Reagovat
smazaný uživatel
fakt, Brozi, proc jsi furt tak cihavej a utocnej??? Bud laskavej!!!! :-) Dneska jsme videli hezky zapas, tobe nejde o tenis? Tsonga bytelnej, Roger famozni.... jiste, zpomaluje se mu uz ruka, proto ty minely, ztraty koncentrace.... ale my prece vsichni vime, ze starne, starnem s nim.... Nemusis Fedexovi fandit, nemusis ho mit rad, nemusis vubec nic, ale pokud chces alespon s minimalni vaznosti mluvit o tenise, tak musis uznat, ze hraje s nezvyklou lehkosti krasny a elegantni tenis. A prave o tom my, jeho fanousci, mluvime. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejseš nějak mimo? Do roku 2009 (+ ještě AO 2010) a tento listopad byl velmi úspěšný. Jeho velké tituly snad někde zpochybňuju? Problém je v tom, že četnost úspěchů se výrazně snížila. Což jeho fandové jaksi nechtějí vidět. A nemůžu fandit jiným?
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze ja nejsem "mimo". :-) A dokonce mam dalsi oblibence a ke vsemu cechackovsky nizce fandim i Berdovi treba. To ty nechapes, ze dobre vidime onu "snizenou cetnost uspechu", jsme totiz normalni a nic netrva vecne. Ale pro uz mnou zminene neni v mych ocich Fedex horsi, je jen starsi. Mozna i proto je radost z "mene cetnych uspechu" o to vetsi, protoze kazdy uspech je obdivuhodny. Muzes mi rict, co je na tom mimo????
Reagovat
taffer
Přesně, to podepisuju. RF už nemusí nic dokazovat, ani sobě, natož nějakým Brožům. Prostě hraje krásnej tenis, na kterej se třeba já budu vždycky rád dívat, i kdyby byl 50. v žebříčku. A když přidá nějaký titul (i kdyby jeden za sezónu), tak je to jen třešinka na dortu. Tak je to prosté.
Reagovat
smazaný uživatel
Ptáčku, opravdu si myslíš, že text z 00:10 byl určen tobě?
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, tady v ty zaplave je to uz uplne jedno a pak - stejne mam pravdu. ;-) Ale teda kvituju, zes mi nerekl Sojkova! :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
po tom prohraným druhým setu jsem si už myslel, že se bude opakovat Wimbledon... Naštěstí to pro Federera dobře dopadlo a potvrdil svou dominanci na konci sezóny. Snad se ji příští rok podaří rozšířit na její delší část. Jednoduché to nebude, ale nemožné to není...
Reagovat
majjkaa
CONGRATULATION !!! Roger, you are no 1 for us!! Thank you :)
Reagovat
gigin
NO.1VAK !! :-)))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
and forever will be... :-) Tenista, Osobnost, Člověk!
Reagovat
smazaný uživatel
(...)
If you can force your heart and nerve and sinew
To serve your turn long after they are gone,
And so hold on when there is nothing in you
Except the Will which says to them: "Hold on";
(...)
If you can fill the unforgiving minute
With sixty seconds' worth of distance run -
Yours is the Earth and everything that's in it,
And - which is more - you'll be a Man my son!
(Rudyard Kipling)
Reagovat
majjkaa
Tak tak, veru tak :))
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerúv styl, způsob hry a přístup k ní, k médiím a komunikaci s veřejností, dosud nikdo neměl důvod zpochybit!( myslím tím veřejnost graduovanou)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak jo, co se dá dělat. Jo bohužel zase na ten velký úspěch nedosáhl. Ale rval se statečně. Takže nezbývá než pogratulovat vítězi a čest poraženému.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi blahopřeji Rogerovi k vítězství,jsem jeho velký fanda,takže i já jsem velmi spokojen!Pokud někoho zajímá historie Turnaje Mistrů,tak třeba zde :http://cs.wikipedia.org/wiki/ATP_World_Tour_Finals
Reagovat
Padme
Dneska jsem měla takové nervy, že bych tam snad ty tři sety radši běhala sama a byla bych víc vklidu. Tsonga má velký potenciál, ale jsem moc ráda, že to Roger zvládl! Djokovič nejlepší tenista sezóny, pro Nadala bylo letos těžké vyrovnat se s poklesem na 2.místo a Roger mě ke konci udělal velkou radost neskutečnou bojovností! Každopádně největší překvapení pro mě je letos Tsonga a popravdě i Berdych! Tak se máme zase na co těšit!
Reagovat
smazaný uživatel
krasny zapas, gratuluji Fedexovi, diky i Tsongovi, sel do toho fest, ale nezapochybovala jsem tentokrat ani na vterinu!!! :-)
Mimochodem, kdyz tu nekteri nemate radost z tenisu, tak proc se na nej proboha divate????
Reagovat
gigin
Takže zase gratulka !! Poslední dobou je jich teda požehnaně :-)) Já furt nic :-) Dneska Djoko na fb poděkoval všem fanouškům za celoroční podporu, mrzi ho, že neodehrál poslední turnaje v takové formě, jak by si představoval, že prý vše co se děje, má svůj důvod (to mám zase chaos v hlavě)! Jde relaxovat, dovolená a příprava na 2012... tak uvidíme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná Novak bere hodiny filozofie od Janka ;-).
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: no diiiik! :-) Odpocinout si potrebujou vsichni, samozrejme jim relax preju, bylo to dlouhy a narocny....... Ale uz ted se zase tesim.......... zboznuju zacatky - jsou jeste takovy nezkazeny :-))

pes: uz zas?! ;-)
Reagovat
gigin
Proč jsi mi to neřekl dřív? Já si lámu hlavu jak vůl, dělám si starosti, co se děje a tys na to kápl .... děkuji ti.. tady bude zakopaný pes :-)
Reagovat
gigin
Ani mi nemluv !! Se na to třepu, jak drahý pes :-))) Loni byl Řím, letos se mi brká po RG. Uvidíme :-)
Reagovat
gigin
pořád si tě beru do huby, promiň :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Gigin: Neber jméno psí nadarmo! Jinak budu požadovat žvejkací kost ;-).

Sojka: Už zase rejpu do Janíčka, coo? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nooo, to bych unesla hrave, ale mne se zda, ze je to spis naopak. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď jsem dočista ztratil stopu! :-)
Reagovat
gigin
Janíček rejpe do psa
Reagovat
smazaný uživatel
Neee, on má jiný věci na práci, než se muchlovat s mojí panenkou :-).
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: presne tak! :-)

pes: uz sis dneska otevrel prvni okynko v kalendari od VISe? :-)))
Reagovat
gigin
aby tě nepřekvapil... od takových - nemůžeš nikdy vědět :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No možná na mě má pifku za to škobrtnutí při mečbolu Toma..:-).

Sojka: Nee, první okýnko je až od 1.prosince, takže ho zatím jen mlsně očuchávám..
Reagovat
smazaný uživatel
pes a skobrtnuti: fakt dobry! :-)))

gigin: promin, nekdy je to silnejsi nez ja ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zejtra se mi všecko to vúdú sečte...v mučícím křesle.

Dobrooooooouhauuuuuuuu :-).
Reagovat
gigin
sojka, pes: LAKU NOĆ !! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zkusme oslavit Rogerovo velké vítězství jinak, než flustáním na Rafu. To je nesmysl..
Reagovat
smazaný uživatel
no taky fandim federerovi, vstavam na kazdy nocni zapas, mam trička, čepky a tak.. ale co tady nekteri zaslepenci a fanatici dneska zase blijou, to je hnus vazeni :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chci také jeho čapky a trička, kde je, prosím, seženu?
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.rogerfederershop.com/ tady je oficialni obchod, dneska uz ale mnoho kamennych sportovnich obchodu taky neco maji, anebo treba shop pana Cetkovského primo v Prostějovském tenisovém centru :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc díky za info.
Reagovat
smazaný uživatel
Pral jsem to Tsongovi ale tak stane se mno :) Federer je hroznej introvert jak jsem si vsimnul =) kamenna tvar a zadne charisma :O
Reagovat
smazaný uživatel
zadne charisma?:))
Reagovat
smazaný uživatel
kamena tvar, a to tam ma podle tebe pobihat a rvat jak nejaka opice, to je na tomto bílem sporte tak krásne, ticho a nadherna atmosfera, i kdyz se to dneska pomalu vytraci...
Reagovat
smazaný uživatel
soustředěnost na hru je přeci dobrá vlastnost :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli Fedex nemá charisma, tak to pak asi již nikdo na světě. Chtěla bych vidět tebe, vtipálku.
Reagovat
smazaný uživatel
klid a soustredenost....;) souhlasim...
Reagovat
smazaný uživatel
mno jo .. :D Tsonga se na nej usmeje a Federer jak totem :D ale kazdopadne vas nazor :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně náš názor, Roger to má v očích, přesně poznám, kdy je spokojený se svou hrou a kdy ne. On hovoří očima.
Reagovat
smazaný uživatel
chceš snad říct, že Fede se neumí usmát nebo co?? :)
Reagovat
smazaný uživatel
a potrasa hlavou, mam ty nuance nastudovany! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tma se da toho studovat...:) da se vypozorovat jak ma promysleny dalsi uder...:) ale to jen pro experty!..:D
Reagovat
gigin
ale dneska si aj zakřičel.. viděl jsem to a lekl jsem se jak sviňa :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně potřásá hlavou, když dá dobrý míček a mrkne očima, moc se mi to na něm líbí. Směje se sice sporadicky, ale když se usměje, tak to stojí za to.
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: :-))

Lapik: rozdelovanim pozornosti a schopnosti vykonavat vice cinnosti naraz se zeny od muzu velmi, ale velmi odlisuji. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To souhlasim, bylo to spise obecne...;)
Reagovat
VlS
Sojka, my jsme se ještě na základce v občance učili, že Zora Korabelniková, hrdinka socialistické práce Sovětského svazu, tkala na sedmi stavech naráz. Pěkný. Ale aby to nebylo tak jednostranný, vzpomeň si na Boženu Němcovou a na Sedm jednou ranou, a to bylo o Honzovi, ne o Janě :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to borec. Tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
táta jak se patří, :c) super zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to bylo opět těžké finále a Jo byl super,ale na Rogera neměl!!!Moc mu to přeji a každopádně si to zaslouží,bez grandslamu,ale neva.Je to borec a má respect,žádná náhoda
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím, že opět není od věci připomenout slova jednoho místního experta, který sám sebe pasuje na génia a ostatní považuje za blbce, přičemž tuto svou genialitu projevuje svérázným způsobem někde na úrovni nižších tříd základní školy, např. komolením jména nebo milým oslovením "hovienko": "Ja by som Federerov úspech nijak nepreceňoval... Posledné dva týždne prakticky potvrdili, že Roger môže vyhrať čokoľvek, ak sa nestretne s Nadalom a Djokerom." Pak tam bylo ještě cosi o tom, že Federer patří do jakého "druhého sledu". V Londýně se Federer s Nadalom stretol a jak to dopadlo, jsme viděli všichni, včetně našeho génia. A pokud jde o Djokoviče, i tenisoví odborníci - sice ne tak skvělí odborníci, jako pan Forehand, nicméně světově uznávaní - se shodli na tom, že je rád, že s Federerem nemusel hrát. Tož asi tak...
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že máš zo mňa vyrážku :)..Škoda, že tvoje príspevky nikoho nezaujímajú..žmurk
Reagovat
Roger4EVER
The best of the best !!! Federer !!! Jo a Nadalovci až někdo vyhraje TM 6x tak uznám že Rafa na to má...Ale ani ve svých nejlepší sezónách to nevyhrál,vyhrává tituly SKORO jen na antuce...Že má GS má 2x WIMBLEDON,1x AUSTRALIAN OPEN,1X US OPEN..Takže nebejt antuky,je v... Federer má jen ROLAND GARROS 1x,jinak všechno hodněkrát včetně TM ten váš RAFÍK nikdy nevyhraje a když jo tak jednou,dvakrát jako všechny ostatní velké turnaje mimo ANTUKY ! Roger4Ever !
Reagovat
krbik13
...bolo toto treba ? Zase tu bude hádka cez celú stránku.
Reagovat
Roger4EVER
Jo muselo,neodpustím si to,protože Nadalovci by si to taky neodpustili...A navíc je to pro Rafu krutá pravda,vím proč to tu nechcete :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vzpamatuj se :D Mno jo , zase osoba, ktere vadi, ze Nadal bere Federerovi tituly, mno ted uz to jsou dva (Djokovic) .. Skoda ze je ten turnaj ke konci roku a ne na zacatku .. to by pak byla jina kdyby byli vsichni odpočatí :) Kazdopadne jsem zvedavej na vykon Djokovice v pristim roce
Reagovat
smazaný uživatel
kde je Nadal a Djoki??jeden se plácá ve zranění a jsem zvědavá na jeho příští sezonu a druhý hraje naprosto bez šťávy ...
Reagovat
smazaný uživatel
jeden z mala svetlych okamziku federera v tomto roce tak honem ho vyzdvihni :D
Reagovat
Roger4EVER
Nejsem naštvanej,ale to je přesně NADALŮV a DJOKOVIČŮV styl,zápasy zápasy...A jak to končívá ?? Zranění nebo údajné žaludeční potíže ! :D Jooo a Djokovič měl fantastickou sezónu jeho úspěchy nesnižuju...Ale NADAL ? 0 titulů z TM kde je 8 NEJLEPŠÍCH TENISTŮ SVĚTA a né že hraje proti nějakej šitkám,proto se neprosadí ! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
"jeden z mála světlých okamžiků" ?? to nemyslíš vážně :-D
Reagovat
smazaný uživatel
takze milej zlatej tak zpochybni bilanci Nadal . Federer v poslednich rocich .. prevaha Nadala .. takze tim padem je pro tebe shit i Federer :) pekny :)
Reagovat
Roger4EVER
A co bys vyzdvihnul u NADALA,který po roce 3 GS získá "jen" 1... GS je skvělý...Ale jak byl zdeptanej z porážek s DJOKOVIČEM ?? To by NADAL měl zvládnout líp ;)
Reagovat
Roger4EVER
Ne,to nezpochybňuju,ale důležitější je současnost,jediný čim můžou Nadalovci argumentovat jsou VZÁJEMNÝ ZÁPASY !!! Protože nemaj čim jinym !!!
Reagovat
Roger4EVER
Ne,to nezpochybňuju,ale důležitější je současnost,jediný čim můžou Nadalovci argumentovat jsou VZÁJEMNÝ ZÁPASY !!! Protože nemaj čim jinym !!!
Reagovat
smazaný uživatel
mno jo .. Aspon se do toho finalde za Djokovicem nekolikrat dostal :) Hold Djokovicova sezona byla paradni a taky je to zaslouzeny tenista roku :)
Reagovat
UnrealTom
no ROger se tam nedostal jen pro to že byl Djokovič na stejné straně pavouka :) :D
Reagovat
Roger4EVER
Asi tak ;)
Reagovat
smazaný uživatel
presne...:D
Reagovat
smazaný uživatel
aha dulezitejsi je soucasnost.. :D tak co ses tu v prispevcich porad zaobiral i minulosti :) Nadal jak to tak byva vzdy postrada stavu na konci roku hold hraje fyzicky narocny tenis , ale i tak se mi tento rok od nej nelibil .. ale tak zase jsem rad co predvedl Djokovic .. ten tenis je porad zajimavejsi :D
Reagovat
Roger4EVER
Došli slova co ? :D Nooo jo Nadalovci :D
Reagovat
smazaný uživatel
spis si timhle dokazal ze na to nemas co rict :D priste si trochu usporadej o cem povidas :D
Reagovat
Roger4EVER
Prosimtě nejdůležitější je že ROGER vyhrál a NADAL a DJOKOVIC skončili ve skupinách ;)
Reagovat
Matti
jj Rafa získává tituly proti šitkám? jj Wimbledon, Australian Open, Roland Garros x kráte - šitka Roger soupeř ve finále. Sám jsi to tak řekl kluku, tak se prosím nerozčiluj.
Reagovat
Roger4EVER
Já to myslel tak že první 3,4,5 kol jsou šitky,pak už ne...Kdy jsou to hráči TOP 10 ;)
Reagovat
Roger4EVER
Jooo a jinak kdo porazil jako první NOLEHO ?? ROGER !
Reagovat
Matti
jo Roger a víš, s kým pak prohrál?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bejt rad, ze tenkrat Roger Noleho v ty Parizi porazil, protoze Novak, by Rafu prejel i tam...
Reagovat
Roger4EVER
Vim s Rafou - na antuce je lepší to přiznávám,ale nebejt antuka tak má o 50 % míň úspěchů ;)
Reagovat
UnrealTom
Genius at work! Congrats Roger! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace, Roger je prostě best, je zpátky a ti co mu nevěřili, asi zírají. Jeho tenis je nejpohlednější na celém okruhu. Jen tak dál fešáku už se těším na Ausralian open.
Reagovat
Pe3k
V nejtěžším turnaji světa vyhrál Roger pošesté, čímž jen potvrdil post, nejlepšího hráčr všech dob. Rekordy padají i po 30. Upřímná gratulace, resptkt a poděkování z mé strany.
Reagovat
Roger4EVER
To bylo keců že FEDERER už nic nevyhraje a Nadalovci se bojej sem vůbec přijít a poblahopřát PRAVÝMU KRÁLI !!! ;) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zadni nadalovci se sem nepriplazej, oni proste neuznaji ze Fedex je nejlepsi...
Reagovat
gigin
Nejlepší je Novak Djokovič !! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex rules!!
Reagovat
smazaný uživatel
Congrats !!!
Sice ty nervy co nachystal, za to bych ho nakopal :-D ale jinak paráda :-D
Reagovat
a.magerova
Velká gratulace !!!
Reagovat
smazaný uživatel
taky me nasral s tim, ze to protahnul a nadelal tolik nervu...ale hlavne, ze to dobre dopadlo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jako fanda R.F. a nejkrésnějšího tenisu, jsem po druhém setu moc nevěřil, o to větší gratulace a těším se na záznam, ve kterém si tu ekvilibristiku dostatečně vychutnám!
Reagovat
smazaný uživatel
Jako fanda R.F. a nejkrásnějšího tenisu, jsem po druhém setu moc nevěřil, o to větší gratulace a těším se na záznam, ve kterém si tu ekvilibristiku dostatečně vychutnám!
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt že to mohl zakončit ve dvou setech, ale Tsonga si za odvahu ten třetí set zasloužil. Hrál fakt dobře ale vyhrát musel Roger!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak zhodnotit Federerovu kariéru pár slovy? Je to prostě borec.
Reagovat
smazaný uživatel
SIMPLY THE BEST!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Roger4EVER
Přesně tak !
Reagovat
smazaný uživatel
Fede je nejlepší !!! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist