Federer překonává Samprasovy rekordy, ještě jich pár zbývá

5. 7. 2009, 20:56
Aktuality 5
Poslední sezony se v souvislosti se suverenitou Rogera Federera mluvilo o tom, zda dokáže překonat rekord Peta Samprase v počtu vyhraných grandslamů. To dnes dokázal. Švýcar má však stále co překonávat.
Profily hráčů
Roger Federer a Pete Sampras

Roger Federer dnes triumfoval na trávě ve Wimbledonu a získal rekordní 15. grandslamový titul. Překonal Peta Samprase.

Nejen legendáního Američana má však ještě stále v čem překonávat. Sampras dokázal vyhrát sedmkrát Wimbledon, Federer zatím "jen" šestkrát. Letos Švýcar může ve svých 28 letech pošesté vyhrát i US Open, kde se Američan z vítězství radoval pětkrát.

Federer se zítra vrátí do čela světového žebříčku, kterému ve své době vládl Sampras 286 týdnů, zatím o 49 týdnů déle, než rodák z Basileje. Osmatřicetiletý Američan zakončil sezonu šestkrát jako světová jednička, a v této statistice Roger zatím zaostává. Už letos ale může překonat bilanci v počtu vyhraných turnajů ATP.

Na Prize Money už vydělal více Federer, hlavně díky navyšování odměn pro tenisty.

Federer drží mj. rekordy grandslamových turnajů v profesionální éře v počtu titulů (15), finálových účastí (20), finálových účastí v řadě (10) a semifinálových účastí v řadě (21).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tam si myslim ze sa bude opakovat finale Federer-Roddick a Andy ako domaci porazit ak bude hrat tak ako dnes. Nadal ohlasil ze sa vrati ale uz asi nebude to co predtym a v Us open bol najdalej semi. Murray to nedotiahne do finale a Djokovic raz zahra super raz vypadne jak nic. Kazdopadne verim vo finale Federer-Roddick
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně škoda, že se Rafa vrací až na "hard" sezonu, kde to kolenům udělá nejhůř...
Reagovat
misoSK
je to hypochonder
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa at to zabalí:-)Neměl chtít hrát loni tolik turnajů a přes zranění:-)Navíc s jeho stylem hry:-)Za zranění si může sám!Ale je pravda že bylo období kdy byl neporazitelný:-)
Reagovat
smazaný uživatel
aj u Rogera bylo období kdy byl neporazitelný :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist