Federer s Chardym nezaváhal, Del Potro se nadřel na obrat proti Mayerovi

15. 3. 2018, 05:47
Aktuality 23
ATP INDIAN WELLS - Roger Federer v osmifinále turnaje Masters v Indian Wells porazil 7-5 6-3 Francouze Jeremyho Chardyho a svou letošní bilanci vylepšil na 15-0 (včetně Hopman Cupu 19-0). Ve čtvrtfinále se pětinásobný šampion utká s Korejcem Hyeon Chungem (h2h 1-0).
Roger Federer

Roger Federer byl mezi šestnáctkou osmifinalistů jediným majitelem trofeje z turnaje Masters 1000 a také vzhledem ke své skvělé formě má velkou šanci získat celkově již 28. titul z podniků této kategorie. V případě úspěchu by se přiblížil Novaku Djokovičovi a Rafaelu Nadalovi, kteří jsou s 30 triumfy rekordmany.

Roli favorita šestatřicetiletý Švýcar, který v Indian Wells v letech 2004, 2005, 2006, 2012 a 2017 triumfoval, v osmifinále zvládl. Francouz Jeremy Chardy ho sice chvílemi dokázal potrápit, ovšem klíčové okamžiky patřily Federovi. Ten zvítězil 7-5 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-1.

"Myslím, že jsem dnes výborně podával a to byl základ úspěchu. Hrál jsem proti kvalitnímu soupeři a servis je v takových zápasech důležitý," uvedl Federer, který po svém servisu ztratil jen 5 ze 49 fiftýnů. Po prvním podání byl dokonce zcela neomylný (25/25), což se mu podařilo popáté v kariéře.

Federer tak letos vyhrál i svůj 15. zápas, včetně Hopman Cupu neprohrál dokonce 19 utkání v řadě. Je to jeho druhý nejlepší vstup do sezony v kariéře po roce 2006, kdy vyhrál 16 soutěžních duelů po sobě.

O semifinále, které mu zajistí setrvání na postu světové jedničky minimálně pro další dva týdny, si pětinásobný šampion Federer zahraje s Hyeon Chungem. S jednadvacetiletým Korejcem si zahrál v lednu v semifinále Australian Open, kde mu talentovaný sok za stavu 6-2 a 5-1 kvůli bolestivým puchýřům vzdal.

"V Melbourne byl hodně limitovaný. Vím, že nebyl schopný převést své maximum. Tady to ale bude jiné a já se musím připravit na těžký zápas," řekl Federer, který by v případě šestého triumfu v Kalifornii neměl přijít o pozici v čele světového žebříčku minimálně do konce Wimbledonu. 

26. hráč světa Hyeon Chung, který ve třetím kole vyřadil Tomáše Berdycha, v osmifinále přehrál po využití až 10. mečbolu 6-1 6-3 Uruguayce Pabla Cuevase a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters 1000.



V případném semifinále Federer narazí na lepšího z dvojice Kevin Anderson a Borna Čorič

Anderson ve čtvrtém kole vyhrál i pátý vzájemný duel s Pablem Carreñem-Bustou.  V Indian Wells byl dosud nejblíže porážce, vývoj však dokázal otočit, po dramatické koncovce zvítězil 4-6 6-3 7-6(6) a vyhrál dvanáctý z posledních třinácti zápasů.

Čorič sice v osmifinále po nevyužití mečbolu proti domácímu Tayloru Fritzovi poprvé na turnaji ztratil set, ve třetí sadě však otočil vývoj ze stavu 0-2 a po výhře 6-2 6-7 6-4 postoupil potřetí v kariéře do čtvrtfinále turnaje Masters 1000. V něm bude jednadvacetiletý Chorvat usilovat o své největší semifinále.

Del Potra potrápil krajan Mayer
Ve spodní polovině pavouka je největším favoritem na zisk prvního titulu z turnaje Masters 1000 bývalý vítěz US Open Juan Martín Del Potro. Ve formě hrající Argentinec se však v osmifinále nadřel na skalp krajana Leonarda Mayera, finalista z roku 2013 zvítězil až po dvou a půl hodinách boje 3-6 7-6 6-3, byť byl set a brejk dole.


"Leonardo odehrál skvělý zápas a dostal ze mě maximum. Je to můj kamarád a takové zápasy jsou těžké, ale vítěz může být jen jeden a jsem rád, že se mi podařilo najít cestu, jak vyhrát," řekl devětadvacetiletý Del Potro po osmé výhře v řadě. Delší vítěznou sérii zaznamenal pouze na podzim roku 2012, kdy vyhrál desetkrát po sobě, a v létě 2008, kdy nenašel přemožitele dokonce ve 23 zápasech.

Ve čtvrtfinále se světová osmička Del Potro utká s Philippem Kohlschreiberem, s nímž ve vzájemné bilanci vede 6-2, ale poslední dva duely prohrál. Čtyřiatřicetiletý Kohlschreiber v osmifinále porazil 6-4 7-6 Francouze Pierra-Huguese Herberta a popáté v kariéře a poprvé od srpna 2010 postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters 1000. V něm bude bojovat o své největší semifinále.

Pět zápasů neporažený Marcos Baghdatis v Indian Wells nenastoupil k osmifinále proti Milosi Raonicovi, kyperský tenista z prvního letošního podniku Masters 1000 odstoupil kvůli střevním potížím. Kanaďan Raonic se ve čtvrtfinále střetne s domácím Samem Querreym (h2h 2-2), který si poradil 6-3 6-4 se Španělem Felicianem Lópezem.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
středeční výsledky (14. 03. 2018)
• Dvouhra - osmifinále •
Federer (1-Švýc.) - Chardy (Fr.) 7-5 6-3
Del Potro (6-Arg.) - Mayer (Arg.) 3-6 7-6(2) 6-3
Anderson (7-JAR) - Carreño (11-Šp.) 4-6 6-3 7-6(6)
Querrey (18-USA) - F. López (28-Šp.) 6-3 6-4
Hyeon Chung (23-Korea) - Cuevas (30-Urug.) 6-1 6-3
Kohlschreiber (31-Něm.) - Herbert (Fr.) 6-4 7-6(1)
Raonic (32-Kan.) - Baghdatis (Kypr) bez boje
Čorič (Chorv.) - Fritz (USA) 6-2 6-7(6) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
spaniel
Myslim ze Chunga da Roger bez problemu ve dvou. Nejnebezpecnejsi je Delpo a tezky zapas by mohl byt s Kohlim.
Reagovat
janek_da
S kohlim těžký jo, ale zase vítězný
Reagovat
janek_da
A koukám profesor Zelí už má 34 let. To to letí.
Reagovat
smazaný uživatel
ja cekam na finale Kevin vs. Juan,
si zopaknem Acapulco...
Reagovat
janek_da
No kdo jiný? Ale ta motivace už nebude taková jako na 14. grandslamu Acapulcu. Hrozba shození poraženého ze skály do moře není. Navíc turnaj lokálního významu, co musí sponzorovat místní satrapa. To se pak hraje úplně jinak a šanci mají i nerváci typu třeba toho Ferrara. Ten se třeba do A. neodváží.

Ty shozy ze skály si vůbec vychutnávám. Tady byl jeden https://media.gettyimages.com/photos/cliff-diver-jumps-as-others-look-from-the-top-of-the-cliff-at-la-in-picture-id144918793?s=612x612
Reagovat
janek_da
Škoda jen, že už mohou skákat v plavkách a ne jak kdysi ve verzi Edmond Dantes.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak naposledy tam snad shodili toho Dimitrova...co si pamatuji, a dopadl tak tak...mohl dopadnout i hur...

...Fedex ma celkem strach z toho turnaje, ho miji jak blixa fricka...ale nedivim se, jednak neni nejmladsi, a ma kupu deti, toz nemuze nechat po sobe tolik sirotku...kdo by to potom vsechno zivil...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale hlavne, Kevin a Juan pinkaj za nase ATC...
Kevinovi jsem povolil dalsi kytaru, aby mel na co brnkat...
...a Juanovi jsme sehnali posledni nahravky kazani papeze Frantiska.
Kluci se hend dostali do laufu a odrazilo se to na kurtu.
Ale nevim jak dlouho jim to vydrzi.

Ty motivace jsou proste ukryte no...
Reagovat
Kozoroh
DelPo může vypadnout s Kohlim či s Milošem. Podle ohlasů ze zahraničí byl v zápase s Mayerem utahaný.
Reagovat
janek_da
DelPo působí utahaný pořád :)
Reagovat
Kozoroh
To vím, ale mač s Mayerem byl fakt na krev.
Reagovat
Krisboy
Chung bude těžkej oříšek. V tom chlapci skutečně něco je. Ale Roger to taky docela umí, tak su klidný.
Reagovat
turista
No už tam není žádný slabší hráč. Roger Federer už má po dnešku na okruhu odehráno 1397 utkání. To už je pořádná nálož. Pokud by se tedy dostal do finále tak bez ohledu na výsledek finále by měl 1400 utkání. Pokud by finále vyhrál tak 100 titulů už bude opravdu jen kousek. Connors měl v jeho věku o něco víc titulů. Počet odehraných zápasů měl zhruba stejný. Nebyl už ale zdaleka schopný porážet ty nejlepší hráče zatímco RF ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger mazec ! Ty gamy při servisu jsou maras. 40:0, 40:0, 40:0, 40:15,40:0 . Pokud Vám takto soupeř podává, tak se prostě nedá hrát.

Nejhorší je ten pocit, když soupeř odpodává za minutu, Vy jdete na servis, plácáte to to 5 minut a pak znova soupeř minutu. Proto přesně ty poslední servis gamy Chardy nezvládl v každém setu. Držel se držel a hold to jednou pustil.

Chunga si myslím Roger úplně vymaže. Jednak ho po servisu nepustí k ničemu a hlavně Chungův servis je velmi slabý.
Reagovat
Fandin
Já si naopak myslím, že to bude těžký zápas.
Reagovat
Pe3k
Potencionálně nebezpečný.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem sám zvědavý, ale domnívám se, že Sunshine double je na dosah.
Reagovat
Marduch
jj víme, však to píšeš už podevátý..
Reagovat
smazaný uživatel
Já to píšu poprvé. :D
Reagovat
a.magerova
No uvidíme... z mladého mám obavy... a koukám, že hrají nad ránem, takže budík do pohotovosti !!!
Reagovat
Padme
Vidím to podobně... :/
Reagovat
annah
Taky si myslím, že Chung může být těžký oříšek - potenciální kandidát na vítězství v soutěžním pořadu "Kdo porazí Rogera, vyhrává" (jak tu kdosi vtipně psal
Závidím, že jste viděli zápas s Chardym. Já musela jít spát, protože dnešní den mazec bych bez spánku nedala. A myslím, že ani zápas s Chungem neuvidím. Leda tak závěr.
Reagovat
peRFect
Body po prvním podání - 100%. Hustýýýý
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist