Federer se dál věnuje Laver Cupu. V budoucnu by chtěl být kapitánem evropského týmu

21. 9. 2023, 11:04
Aktuality 13
Bývalý první tenista světa Roger Federer (42) doufá, že v budoucnosti by mohl v Laver Cupu vést jako kapitán výběr Evropy. Legendární Švýcar to uvedl na webu soutěže, kterou v roce 2017 spoluzakládal.
Profily hráčů
Roger Federer (© AFP)

"Chci i nadále být součástí tenisové komunity. A možná jednou povedu tým Evropy jako kapitán," řekl Federer, který loni ukončil úspěšnou kariéru, během níž vyhrál 103 turnajů včetně 20 grandslamů.

"Nikam ale nespěchám, takže uvidíme, jak to nakonec dopadne," uvedl Federer, že v nejbližší době kapitána týmu Evropy a švédskou tenisovou legendu Björna Borga zatím střídat nehodlá.

Šestý ročník Laver Cupu odstartuje v pátek ve Vancouveru. Při slavnostním zahájení bude oceněn i trojnásobný vítěz soutěže Federer, který se s tenisem rozloučil loni právě na exhibičním týmovém turnaji v Londýně.

Letošní ročník zaznamenal už několik omluvenek a obsazení je o něco slabší než obvykle. Evropu budou reprezentovat Andrej Rubljov, Casper Ruud, Hubert Hurkacz, Alejandro Davidovich, Arthur Fils a Gaël Monfils. Za světový výběr jsou nominováni Taylor Fritz, Frances Tiafoe, Tommy Paul, Félix Auger-Aliassime, Ben Shelton a Francinco Cerúndolo a roli náhradníků plní Christopher Eubanks s Milosem Raonicem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
woody
Mezi Rogerem a Rafou byl (jestli si spravne pamatuji) byl Wimbledon 2019. Kdy bylo Jasne videt, ze spolu hrají dva kamarádi. Ne rivalové. Novak je tak trosku mimo tuhle dvojici kamarádů. Ale o to silnější tenista. Zdar a cest téhle trojici, protoze az tihle 3 typci nebudou na Tour. Tenis prijde o svuj velky a asi nejlepsi příběh v historii sportu. Ja to miluji a miloval. Zeru to. Proste top příběh a souboj století. Diky borci.
Reagovat
baba
Arthur Fils - za mě neznámé jméno, které neznám, a to sleduji tenis dlouho a opravdu hodně. Čím si tento tenista vysloužil nominaci ?Tím, že je z Francie ?!!!Nebo mi uniklo jméno nějakého zázračného talentu ?
Reagovat
Tennisfan77
19 let, Francie, 44. v žebříčku ATP, pokud se dívám správně, nejmladší tenista v TOP100. smile
Reagovat
arvncr
To je hráč, který je morálním vítězem RG 2023, protože dal letos na antuce kanára Ruudovi, což Novak ve finále RG nedokázal.
Reagovat
Krisboy
Něco jako GOAT.
Reagovat
Krisboy
To jsou teda sestavy. Slabá éra?
Reagovat
GaelM
Slabý turnaj smile Hype vyprchal, bez účasti legend z BIG3 je to jen průměrná exhibice. Navíc špatně umístěná v místě a čase, celá Tour už je v Asii, ale Laver cup se hraje ve Vancouveru... pro tým Světa (=tým Ameriky) ještě dobrý, ale proč by tam měl nějaký soudný Evropan jezdit?
Reagovat
Pe3k
Laver cup bez hrajícího Federara, Nadala i Djokovice? Za mě nezájem.
Reagovat
insanezy_
Tak tak, i za World navíc nudnej výběr.
Reagovat
Patik
Tento rok to bude bieda..mam pocit ze Roger tam ma ale hrať nejaký exibicny zápas.
Reagovat
Pe3k
Teoretický exhibiční zápas Federera je to nejzajímavější na celém LC...
Reagovat
mendrit
Tak příští rok se přidá nadal, Murry a za další dva Djoki
Reagovat
Tennisfan77
Ta Evropa nemůže letos vyhrát. Sláva borcům co tam poslali 2,7 kurz na Svět.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist