Federer se kvůli problémům s kolenem odhlásil i z Masters v Torontu a Cincinnati

5. 8. 2021, 21:49
Aktuality 40
Roger Federer se nezúčastní v příštích dvou týdnech turnajů Masters 1000 v Torontu a Cincinnati. Zanedlouho čtyřicetiletý švýcarský veterán má stále potíže s kolenem, kvůli nimž přišel o olympijský turnaj v Tokiu. Na kanadském Roger Cupu se nepředstaví ani olympijský šampion Němec Alexander Zverev.
Profily hráčů
Roger Federer (© AFP)

Dvacetinásobný grandslamový šampion Federer se loni podrobil dvěma operacím pravého kolena a na ATP Tour se vrátil letos v březnu. Jeho nejlepším výsledkem v sezoně je čtvrtfinále Wimbledonu, po němž však oznámil, že se stav jeho kolena opět zhoršil.

Aktuálně devátý hráč světového žebříčku, jenž oslaví v neděli čtyřicetiny, tak vynechá dva velké přípravné turnaje před US Open. V Torontu v minulosti dvakrát vyhrál a v Cincinnati je se sedmi tituly rekordmanem.

V Torontu nebude hrát ani olympijský vítěz Němec Alexander Zverev, který se odhlásil právě kvůli vyčerpání z tokijského turnaje. Omluvenky na Rogers Cup poslali i bronzový medailista z Tokia Španěl Pablo Carreño, Ital Matteo Berrettini a domácí Milos Raonic.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
RFanousek
Všechno nejlepší smile
Reagovat
a.magerova
smile smile smile
Reagovat
sojka1
Reagovat
blixa
... drahoušku !!! smile
Reagovat
smazaný uživatel
na buduci rok po tom vsetkom, postupi do OF Wimbledonu a podpise exkluzivnu zmluvu s vyrobcom ortez,je to skvely obchodnik
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pocit, kedy je Federerov najvacsi uspech podpisana zmluva s vyrobcom ortéz :)

Gratulujem FFF, dobru chut :)
Reagovat
Bob
Nevadí
Reagovat
Nola
neviem, co mam napisat... asi iba to, ze ma vzdy jeho tenis bavil smile

verim, ze este najde motivaciu a uvidime ho na kurtoch
za mna jedna era tenisu konci, za chvilu sa pripoja ti dvaja, ktori museli najst svoj najlepsi tenis aby sa mu vyrovnali a dokazali ho porazit a nasledne porazat, klobucik
Reagovat
brixner
Já myslim, že Rogera už neba sbírat furt ty tituly, holt si řek, že to nechá těm mladším anebo Rafovi, přece by nechtěl, aby se na něj furt koukali jako na nenažrance, prostě zapojil mozek a nenechá vostatní furt ztrácet inspiraci a chuť máchat pálkama, prostě na frustrovaný kolegy se Roger koukat nebude, to by ho trápilo! Takže milánkové, taklenc nějak se by měl zachovat vopravdovej GOAT!
smile

smile

smile
Reagovat
RFanousek
Podíval jsem se zpětně na poslední tři roky a říkám si, že měl asi fakt skončit v roce 2018 kdy vyhrál 20 GS a stal se světovou jedničkou. V ten moment mohl klidně skončit. Co se stalo od té doby?
Druhá polovina roku 2018, vlastně už od finále IW s Del Potrem, byla herně trápení. Bylo tam tuším i nějaké menší zranění ale až do konce roku hrál zle.
Potom hrál naprosto skvěle první půlku roku 2019, a to až do finále Wimbledonu, o kterém snad ani nemusím nic psát. Druhá půlka roku 2019 byla opět nic moc možná kromě malého záblesku formy v Basileji.
No a pak už 2020 a dál to známe.
Takže z posledních tří let hrál na dobré úrovni jen první půlku roku 2019. Jinak se buď herně trápil nebo kvůli zraněním a pandemii nehrál. K tomu připočtěme mečboly z finále Wimbledonu které zanechávají za jeho kariérou nepříjemnou pachuť.
Tak si říkám, že před těmi třemi lety to mohl klidně zabalit a udělal by lépe.
Reagovat
Ondra979
no je to asi tak, jen si myslim, ze to mel zabalit nejspis po sezone 2019, ono po sezone 2018 kdy vyhral GS se mu logicky nechtelo..jenze prave ta pachut s toho W mu to nedovolila, chtel to napravit, jenze to uz se ted tezko podari..
Reagovat
peRFect
Trefit odchod tzv. na vrcholu je extrémně těžké. Pokud jsi v nějaký moment nejlepší, tak říct si teď skončím mi přijde vlastně jako blbost. U Rogera byla nevýhoda v tom, že následné patálie se zdravím a Covid mu asi totálně zpřeházel plány jak se loučit. Je to hráč s největší popularitou a fanouškovskou základnou a jen tak zamávat do kamery a říct čau nebude jeho styl. Domnívám se, že bude chtít objet nejoblíbenější turnaje a na nich se rozloučit. Tzn. oznámit před sezónou 2022 že na jejím konci skončí.
Reagovat
SwissMaestro
Má potíže s kolenem, a asi velké. Mlže chtít cokoliv, ale tento typ zranění jej prostě nemusí pustit objet si ty nejoblíbenější turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Murray, hrál by ale nejde to.
Reagovat
turista
Zabalit? To by ale neměl těch podivuhodných 103 titulů. Poslední z nich byl Basilej 2019.
Reagovat
RFanousek
To by mi asi ani nevadilo smile
Reagovat
Denis92
Kolega vyssie to dokonale zhrnul. Odchadzat na vrchole je hlupost a nespravi to nikto, najma z clenov BIG3, pretoze by sa sami pripravili o trofeje resp. rekordy.

Koncit v 2018 nebol najmensi dovod. 2019 nebola zla sezona, ved od Wimbledonu ho delili doslova centimetre resp jedna lopticka a preto mal pocit, ze este stale ma sancu. No potom prislo zranenie + pandemia a nastal velky problem. Rok a pol dlha pauza je v jeho veku uz naozaj moc a neda sa to nijak dobehnut ani oklamat.
Lenze hrac Rogerovho formatu si naozaj nezasluzi skoncit statusom na facebooku.. Takze chapem, ze absolvoval vsetku tu drinu a dal tomu este jednu sancu, aby sa vratil na kurty a rozlucil sa s fanusikmi pred plnymi tribunami.

Avsak, problem s kolenami sa zda byt vaznejsi. Stale vsak dufam, ze buducu sezonu este odohral. Hoci by hral len 4GS a do toho 4mensie turnaje a zakonci to v Bazileji na jesen 2022.
Reagovat
RFanousek
Já s vámi souhlasím. Však v roce 2018 jsem sám nechtěl ať končí, přesně jak píšete, neměl důvod. Kdybych ale měl tehdy křišťálovou kouli a věděl jak budou další roky probíhat, tak bych radši asi aby skončil. Ale to člověk prostě nikdy neví, co bude.
Reagovat
Denis92
Uf, tazka polemika. Ale hej, ten W19 by som chcel navzdy vymazat z pamati a historie, takze asi by bolo lepsie, keby ho nehral..
Reagovat
Kozoroh
Roger pokračoval po roce 2018 v kariéře, protože vnímal to, že jeho rekord v počtu GS titulů není v bezpečí, že jeho 20 mohou Rafa & No1e překonat. Chtěl svůj nejcennější rekord zabezpečit ziskem dalších GS triumfů, ale nyní je mu jasné, že rekord neudrží. Kdyby Rafa & No1e nebyli ve statistikách tak blízko, Fed by evidentně dnes už byl pár let v tenisovém důchodu.
Reagovat
dappe
Však to není vůbec pravda. Federer už někdy v 25 letech často opakoval, že ho láká dlouhá kariéra a žádný konec na vrcholu. Několikrát říkal, že chce hrát do 40 let.
Reagovat
Pe3k
Kozoroh si myslí, že jde všem jen o rekordy, tak jako jemu.
Reagovat
Pe3k
Co už, snad se do Wimbledonu dá do kupy smile
Reagovat
Kozoroh
Čím dál víc to vypadá na Rogerův odchod ze scény. Jeho mysl by chtěla ještě pokračovat, ale tělo už říká dost. Myslím ale, že letos k odchodu do důchodu ještě nedojde, odhaduji, že Roger bude chtít odehrát Wimbledon 2022.
Reagovat
sojka1
to vypada rozumne a symboliku to ma take, ale zase trochu realne - pokud by se mel k W22 protrapit pres zdravotni pauzy a nasledne prohry, nevidim smysl... neverim totiz, ze by ho to bavilo...
Reagovat
SwissMaestro
Smysl dává konec na letošním Laver Cupu. Tam jej, podle mě, ještě uvidíme. Pokud ně, 2022 je reálný
Reagovat
turista
Nechme to na něm kdy to zabalí.
Reagovat
smazaný uživatel
To je neoficiální konec. Asi to ukončí v Basileji
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
steve79
To je neoficiální konec. Asi to ukončí v Basileji
Reagovat
steve79
Ta vlastně letost nebude.
Reagovat
Patik
Toto nevyzerá vôbec dobre..Roger pomaly končí..Rafa ten sa pýta hneď za ním.. Čakajú nás ťažké časy..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ti nevim Karle, ale Rafa vyhral toho roku pár turnajov. Nie je spravodlive, ze ho davas do rovnakej skupiny s odpisanymi a skrachovanými hrácmi.
Reagovat
stefankelner
je tento rok unavená/zranená... žeby mali plné zuby podvwodu K(A)oroňa? A sú pokakaní to povedať na rovinu?
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
krasna kariera to bola smile
Reagovat
OneHandedBackhand
krasna kariera to bola smile
Reagovat
sojka1
tenhle zpusob vyvoje zda se mi ponekud nestastnym....
Reagovat
gigin
Vale končí :(((
Reagovat
RF46
Ja vim...dnesek nic moc den - AO bez placky, Vale konci, Fedex zdravi mizerie.
-
Minulej tyden sem byl jezdit na okruhu v Brne, kde vyhra prvni zavod a uzival si pocit "valeho" ducha...nj.
-
Ale tahle sezona je hodne spatna pro nej.Aspon, ze nezmizi a ma svuj tym.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist