Federer se kvůli únavě a zranění odhlásil z Masters v Šanghaji

23. 9. 2011, 16:28
Aktuality 33
Švýcarský tenista Roger Federer se odhlásil z říjnového turnaje série Masters v Šanghaji, kde měl obhajovat loňskou finálovou účast. Šestnáctinásobný grandslamový vítěz si potřebuje odpočinout a doléčit různá zranění z letní části sezony.
Profily hráčů
Roger Federer

"Po konzultaci se svým týmem jsem se bohužel rozhodl odhlásit s turnaje v Šanghaji, protože se potřebuju zotavit po dlouhém létu. Mám nějaká zranění, která musím doléčit, a budu se snažit vrátit na ATP World Tour co nejrychleji," uvedl Federer v tiskovém prohlášení.

Třicetiletý tenista absolvoval po US Open, kde prohrál v semifinále v pětisetovém dramatu se světovou jedničkou Srbem Novakem Djokovičem, ještě daviscupovou baráž v Austrálii. Dvěma vyhranými dvouhrami tam švýcarskému týmu pomohl k postupu do Světové skupiny.

"Mám příjemné vzpomínky na Šanghaj, takže mi tenhle skvělý turnaj a mí věrní čínští fanoušci budou chybět. Těším se, že se tam vrátím příští rok," dodal Federer, jenž v nejlidnatějším městě světa vyhrál v letech 2006 a 2007 Turnaj mistrů.

Start v Šanghaji zvažuje i Djokovič, jenž se zotavuje po zranění zad, zcela jistě se ale v Číně nepředstaví Švéd Robin Söderling. Šestý hráč světa stále není zdravotně v pořádku po prodělané mononukleóze, která ho připravila o téměř celé léto včetně US Open, a vrátí se nejdříve na konci října doma ve Stockholmu. Výrazně tak poklesly jeho šance na třetí účast na Turnaji mistrů za sebou, v žebříčku letošní sezony je až desátý a jen těžko se kvůli bodovému manku posune výrazněji vzhůru. Tomáš Berdych je zatím osmý.

ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ty delnici co makaj je jejich vec ze makaj v pracju nemusej to delat to je jejich zivot nevim proc sem tahas delniky je to tenis ne delnici a zkus si to hrat takhle 10 let v kuse jako on hrajes vubec tenis nebo jen tady provokujes
Reagovat
smazaný uživatel
Bavit se chodím většinou na diskusi, je to tam samej klaun, ale tady to začíná bejt lepší :)))
Neuvěřitelný někdy ... :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Mám tam překlep, kdo ho najde :)
Reagovat
smazaný uživatel
To snad neni pravda ty si myslis ze tenis neni narocnej a kdyz ho hrajes na takoveto urovni tak pak ti cely telo odchazi zkus si to takhle hrat trenovat a pak to sem napis.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si myslíš že horníci v dole nemají náročnou práci ? zkus si zamakat na šachtě , oni musí makat 8 až 10 hodin deně 5-6 dni v kuse jen proto aby vydrželi z výplaty do výplaty . Federer zahraje US open druhý den relaxuje a třetí den zas zápas , skončí grand slam tak má měsíc pauzu co dělá ten měsíc ? jak hrál Wimbledon ,skončil turnaj a měsíc nehrál až pak hrál US open .Tak tu nevykládej že mají nejhorší práci na světě jak se sedřou takový horník na šachtě musí dřít celý život a zdraví má zničené s toho prachu co tam dýchají a tu špínu musí dýchat 8 hodin deně 5 dni v týdnu je aby přežil jeden měsíc o proti Federerovy který odehraje jeden zápas a nemusí rok sahat na raketu , tak tu laskavě neobhajuj jak těžkou práci mají hráči , dám halvu na špalek že ani jeden z nich by tu svojí práci nikdy nevyměnil za obyčejný plat v normální práci natož někde makat na šachtě v dole !
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych chtěl taky přijít za svým šéfem a říct mu že nepřijdu na šichtu, šefe sorry ale zítra mně na šichtě nečekej k vůli únavě na to seru a přijdu až mi bude líp !
Reagovat
smazaný uživatel
Kližan je totální ko*ot. Možná ještě větší než Tipsarevič. Ale to si nemyslím jen kvůli tomuhle výroku. Viděl jsem ho hrát v Bělehradě s Gonzálezem a docela jsem čuměl co tam předváděl. Fakt hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa toho, čo hovoríš by K...t musel byť aj napr. John McEnroe, Fernando González, Marcos Baghdatis, Andy Murray atd atd.

Ten zápas som videl aj ja, takže dôvody toho správania poznám. Bolo to prehnane obscénne ale je mladý, a to isté robili aj hore spomínaní hráči a neraz.
Reagovat
smazaný uživatel
kližana bych okamžitě potrestal ročním zákazem startu a pokutou 10 milionů Kč.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty zalez. Nikoho nezaujíma, čo by si v tej tvojej malej kocke spravil. Pokiaľ viem je demokracia a pokiaľ sa dotyčnému nepáči, čo o ňom Kližan povedal, tak ho môže v kľude zažalovať a vysúdiť odškodné.
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenis info.sk/?a=art&id=7911 tu si prečítaj a drž chrapu neandertálec
Reagovat
SwissMaestro
Jelikož je kabel na dvě věci tak to napíši ručně. Predem se omlouvam, ze je to místy s diakritikou a místy bez. Diky za pochopeni.

Taková Prohra musí ohromně bolet, že?

- Je zvlastni, ze vam tady musim vysvětlovat porazku. Mel jsem ted mit vítěznou konferenci. Ale tak to proste je. On se vratil do zapasu, zacal hrat dobře. Ja v uplnem konci tak dobře nezahral. Je to strasne zklamani , ale ,mohu si za nej sam. Chybel mi jediny uder a mohl jsem byt ve finale. Musim to proste akceptovat.

Zdalo se, ze Djokovic otocil zapas, když první mečbol vymazal neuveritelnym viteznym returním z forhendu a rozpumpoval dav. I loni proti vam na mečbol zahral úchvatný forhend.

- To uz se proste nekdy stava. Proto se všichni na tenhle sport koukame, ne? Nikdo nezna vysledek dopredu a az do posledního mice se muze vse zmenit. Proto tenis milujeme, ale také je k nam obcas velmi kruty . Dneska me to dostalo, hodne to boli. Ale fajn, také se mi to mohlo stat at ve finale , coz by bylo horsi?..Ale k tomu jeho returnu. Mohl jsem zaservirovat o mnoho lepe., ale on ohromne zariskoval. Ukazal tak, ze uz moc sam neveril ve vyhru. A Prohrat s nekym, kdo uz byl smireny s porážkou, boli o to vic. Padl mu tam jeden stastny uder a najednou jsem venku.
Reagovat
SwissMaestro
Po uzasnem returnu Djokovic mohutne slavil , vybizel dav , aby mu pomohl. Co si o tom myslite?

- Videl jsem mozna jen dve procenta z toho, co delal , protoze se soustredim jen na sebe. Nevim, co delal. Není to pro me tema.

V semifinále FO jste Djokovice porazil . Co v NY udelal lepe?

- To myslite vazne? Oba zapasy byly hrozne tesne. I ten dnesni jsem mel vyhrat. Zapas jsem si perfektne připravil, ale nedokazal ho ukončit.

Když vas Djokovic letos porazil v semi AO, zadal jste , aby vas lide rychle neodepisovali a pockali si na konec sezony. Jaky z ni mate pocit ? Poprve po osmi letech neziskate v sezone aspon jeden grandslam.

- Na grandslamech mam letos finale, dve semifinále , čtvrtfinále. Musim uznat , ze jsem mel skvele sance , abych alespoň jeden z nich vyhral . Byl to pro me tezky rok s některými tezkými porážkami v klicových chvilich sezony. Driv jsem takove duely vyhraval. Mozna jsem toho vyhral tolik, ze se to nyní zacina vyrovnavat. Ano, uz jsem zazil lepsi sezony . Ale také mohu rici, ze za par mesicu v Australii budu extremne hladovy.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky!
Reagovat
taffer
Taky děkuju
Reagovat
a.magerova
Už jste TO četli?!
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/110433/skandalni-vyrok-slovenskeho-tenisty-klizana-nadal-bere-drogy.html

A reakce odborníka:
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/110444/odbornik-na-kondici-o-nadalovi-na-svaly-se-sypat-nemusi.html
Reagovat
smazaný uživatel
Je to úúplná hovadina, ktorá bola samozrejme nafúknutá bulvárom. Kližo to povedal v dobrom rozmare, a ešte českí hlupáci v Blesku sa toho chytili. Tu si prečítaj toto :

http://denniksport.sk/article/188311/klizan-dementoval-ze-nadala-chcel-ociernit-z-dopingu
Reagovat
a.magerova
přesto odpověď dotyčného se mi nelíbí ani v nebulvárním podání:
opis z www.cas.sk:
otázka: "Cau, kto je Tvoj tenisový vzor? Uznávaš viac Federera, alebo Nadala? myslíš si, že Djokovič berie nejaký doping? Je normálne, že tak vyskočil (tenisovo)? dik" (Nadalko)

odpověď:
"Nemám vzor, mal som kedysi, keď som mal 15 rokov, bol môj vzor Safin. Čo sa týka úspechov, tak Federer má viac úspechov ako Nadal, prepisoval viackrát tenisovú históriu. Podľa mňa Djokovič neberie nič, ale Nadal možno asi áno. S Nadalom to podľa mňa nie je košér."
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, takhle se dělá rozumná kariéra. Pokud cítím únavu nebo jsem zraněný, tak NA TURNAJ NELEZU. Rafa oproti tomu hraje úplně všude, úplně nekoncepčně a pak brečí, že je sezóna dlouhá a bla bla bla, čímž mi leze na nervy. Já mu rozumím, že je unavený, ale tak prostě spočnu, ne? Vždyť ho nikdy nenutí hrát všude. Proč třeba hrál na turnaji v Queensu, jsem vůbec nepochopil, když předtím po French Open bečel, jak je znavený. Roger to dělá rozumně celou kariéru, proto nebyl NIKDY vážně zraněný a NIKDY neskrečoval jediný zápas, což je myslím snad úctyhodnější výkon než těch jeho 16 GS titulů. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas! I tohle poukazuje na to, jak je Roger chytrý a inteligentní člověk. Žádnej blb.ec!
Reagovat
tito
Chápu, kdyby ta výtka byla míněna např. na Barcelonu tak jistě by byla oprávněná ale v případě Halle či Queensu, když to jsou jediné dva důležité turnaje před Wimbledonem? To má Nadal vlítnout z antuky rovnou na trávu? A Roger je Roger- i když Halle letos po letech vynechal, myslím, že to příští rok po této zkušenosti neudělá....Jistě se mu zranění vyhýbají pro max. efektivní styl hry ale takových hráčů je více a stejně mají zdravotní problémy. A není to ani tím, že by měl menší turnajovou zátěž. Prostě konstitučně patří mezi nejlépe vybavené hráče na okruhu.
Reagovat
taffer
Tak to je škoda. Těšil jsem se na další turnajm na kterej se bude dát dívat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, nevíte někdo kde je nějakej článek o tom jak se Fedex vyjádřil k semifinále s Djokerem? Nikde to nemůžu najít...
Reagovat
SwissMaestro
Ve Sportu byl rozhovor :)
Reagovat
SwissMaestro
Na internetu to nikde nevidím, ale mužu ti to ofotit z novin a poslat na email :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by jsi stručně shrnout, co tam říkal?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyžtak eador@seznam.cz, thanx a lot body!:)
Reagovat
smazaný uživatel
to bych si taky rád přečet...jara@email.cz, díky;)
Reagovat
SwissMaestro
Mensi problem s kablikem u mobilu :( Delam na tom...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :) víc ochotnejch lidí...
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl bych taky poprosit?
scherrdik@email.cz
Reagovat
smazaný uživatel
Ten článěk ve Sportu je vlastně jen přepis tiskové konference po zápase. Ke shlédnutí zde:

http://www.youtube.com/watch?v=2h8tmtOFDVE
Reagovat
smazaný uživatel
Neumim anglicky Chci to na e-mail :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist