Federer se zaskočit nenechal a postoupil do čtvrtfinále

16. 6. 2016, 23:19
Aktuality 22
ATP HALLE - Roger Federer proměnil posledních deset startů na trávě v Halle vždy minimálně v postup do finále. a letos se k němu přibližuje znovu. Po dnešní výhře nad Tunisanem Jazírím je ve čtvrtfinále.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer prodloužil svou neporazitelnost na trávě v Halle už na 14 zápasů. Dnes osminásobný šampion porazil 6-3 7-5 Tunisana Maleka Jazírího, který ve druhém setu neudržel vedení 4-1, a postoupil do čtvrtfinále.

"Odehrál jsem dobrý zápas. Ve druhém setu se mi nepovedl jede game, ale dokázal jsem se rychle vrátit zpět do hry. Jsem rád, že jsem vyhrál ve dvou setech," řekl Federer, který v Halle triumfoval v letech 2003-2006, 2008 a 2013-2015.



O semifinále si čtyřiatřicetiletý Švýcar zahraje s Belgičanem Davidem Goffinem (
h2h 4-0).

• ATP 250 HALLE •
Německo, tráva, 1.826.275 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 06. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Federer (1-Švýc.) - Džazírí (Tun.) 6:3, 7:5
Thiem (3-Rak.) - Gabašvili (Rus.) 6:4, 6:1
Goffin (5-Belg.) - Stachovskij (Ukr.) 4:6, 7:5, 2:0 skreč S.
Kohlschreiber (8-Něm.) - Karlovič (Chorv.) 6:7 (7:9), 6:4, 7:5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
mahycek
První set výbornej, druhej zakolísání Rogera, dobře stane se, ale už v setu měl 2 match bally, neproměnil a nechal to dojít do tiebreaku a tam po velkém drama 5, nebo 6 proměnil, no spíše Goffin zkazil. Byly tam některé vynikající momenty, hlavně v prvním setu, už jsem si říkal, starej dobrej Fedex je tady, ale potom to zase zazdil chybami. A z teibreaku, mám trochu smíšené pocity, jako by si Roger moc nevěřil, ale nakonec to klaplo a ještě je čas vše doladit. Možná je to tak lepší, než hrát jako expres nyní a ve Wimbledonu být bez formy. Takže pojd Rogere.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem viděl to viděl od stavu, kdy Goffin dvěma dvojchybami za sebou ze setbolu vrátil Rogera do hra o druhý set. No, nervy to byly slušné i za tu chvíli. Několik skvělých momentů tam bylo, což je výrazná změna proti tomu, co jsem viděl včera proti Jazirimu, ale taky dost zbytečných chyb. Nicméně vidím výrazný posun vpřed. Hlavně teď udržet ten stoupající trend až do 10. července...
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem se bála, že Roger chce napodobit Izzyho v zahazování mečbolů, ale nakonec ten šílenej tiebreak urval, frustrace byla znát na obou stranách. První set mi utekl, než jsem dorazila domů, to si zřejmě z Goofyho udělal sparingpartnera, pak ale Dejv ukázal, že sebou nechce nechat zametat a nakonec to bylo napínavý až do konce. David musel pěkně soptit, ještě že to Roger ukončil ve dvou. Bylo vidět, že toho má plný zuby, ale hlavní je, že se dokáže vyburcovat k tomu, aby zabojoval a skóre otočil, tak jako včera. Až na ten tristní počet nevyužitých BB, což už je u něho klasika, si myslím, že hrál dost solidně, nevim jak Saša, ale takový finále Federer x Thiem by se mi líbilo, pěkný souboj generací by to byl s borcem, co letos válí :))
Reagovat
Pe3k
Omg, to zas byly nervy, ale nakonec to klaplo a 12 semifinále v Halle je tady :)
Reagovat
janek_da
a pokud se nepletu tak má Berďa jistotu top10 o další pár týdnů prodlouženou
Reagovat
tommr
až do Wimbledonu. Může ale ještě vypadnout z první osmičky nasazenejch pokud Cilic získá v Londýně titul ...
Reagovat
mahycek
No, nic no, bude další set, když si neudrží servis a nedovede utkání v poklidu do vítězného konce.
Reagovat
mahycek
Schválně jsem Rogera 12 dnů nekomentoval, byl jsem pryč, ale vás jsem denně četl a výsledky i ze Stuttgartu. Raději jsem se potápěl. Nyní vidím Rogera naživo po dlouhé době a zdá se, že by mu měla forma přicházet.
Reagovat
smazaný uživatel
Sašaaaa :-))) Wow, nad poměry na trávě, ještě ho ale neprověřil, ale fakt inteligentní hráč na trávě, Roger ho rozebral na šroubky už i na antuce, na trávě by s hráčem, který umí chytře používat kratší slajz nebo dropshoty, měl obrovské problémy.
Reagovat
ipko
po 1.podaní Roger 100% percent, fakt kvalitne..
Reagovat
ipko
winnery 10:2 pre Rogera..
Reagovat
Vojtiik
jka hraje dneska ten goat, sleduje nekdo? mam jen skore ktere je az moc jasne :D
Reagovat
Mayo
Thiem bude vo Wimby fackovací panák.
Reagovat
Kozoroh
Lol, úplně mimo...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je spat!!...
Reagovat
a.magerova
Kšááá příšero... :-P
Reagovat
panzer.dragon
Privolal si to :)
Reagovat
a.magerova
Jj, jak nám začnou lídři opozic mazat med kolem huby, tak je to vždy na p... :-)))
Reagovat
pockerface
Thiem taky jede, ale jak to bývá zadrhne se v nepravou chvíli. Teď mu to šlape a pak bych se nedivil kdyby vyhučel ve Wimbledonu v 1. nebo ve 2.kole. No kdyby vyfasoval takového Radka, tak by možná opravdu mohl prohrát. Uvidíme. Ale někdy je lepší tu vítěznou šňůru přetrhnout a odpočinout si. Jinak je dobré, že Roger jde dál, potřebuje chytit zápasové tempo.
Reagovat
Mayo
Goat hľadá súpera.
Reagovat
a.magerova
Jen tak dál !!!
Reagovat
smazaný uživatel
a ještě si tu zaplatil článek, lišák jeden :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist