Federer si chce po olympiádě odpočinout, odhlásil se z Toronta

3. 8. 2012, 22:15
Aktuality 31
Den po Rafaelu Nadalovi se z turnaje Masters v Torontu, který začíná v pondělí, odhlásil i Roger Federer.. Třicetiletý Švýcar se rozhodl po olympijských hrách v Londýně, kde ho v neděli čeká finále, odpočívat.
Profily hráčů
Roger Federer

Sedmnáctinásobný grandslamový šampion rozhodnutí oznámil po dnešní výhře v semifinále olympijského turnaje ve Wimbledonu nad Argentincem Juanem Martínem Del Potrem, kterého zdolal v nejdelším třísetovém zápase v historii profesionálního tenisu po 4 hodinách a 26 minutách. 

"Mám za sebou náročnou sérii turnajů a potřebuji si odpočinout. Do Kanady přijedu za rok," citovala Federera agentura Reuters. 

Federer se odhlásil den poté, co účast v Torontu zrušil Španěl Rafael Nadal. Třetí hráč světa odstoupil kvůli potížím s kolenem, které ho připravily o obhajobu zlata na olympiádě v Londýně. Start v Torontu už odřekli také Španělé David Ferrer s Fernandem Verdaskem a Francouz Gael Monfils.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
steve79
Já si myslím, že do Cincinatti pojede. Docela mě zajímá jak to bude s Nadalem?
Reagovat
spaniel
To jeste nevi ani on sam, urcite by chtel, ale zalezi jak pujde lecba. Pokud nepojede, bude to mit na USO tezke, bez rozehrani. Pokud pojede a nezadari se, tak to jeho sebevedomi moc nepomuze. Kazda varianta spatna. No, zatim je to 50/50.
Reagovat
ladka
RF sa odhlasil aj zo Cincineti,či zatial len z Toronta?
Reagovat
smazaný uživatel
Z Toronta sa pomaly ale iste stáva béčkový turnaj.
Reagovat
tommr
nahrát si nějaký body. V Torontu ted bude nasazenej jako čtyřka a postup do semifinále je tím pádem docela reálnej ... :)
Reagovat
J.M.
Zatím čtyřka, k dnešnímu datu. Nedivil bych se, kdyby to ještě vystoupalo i o pár stupínků výš. Djokovič, Murray i Tsonga ještě pořád hrají v Londýně.
Reagovat
smazaný uživatel
Za olympiádu niesu žiadne body nie ? ako dakedy boli, ale teraz nwm fakt....
Reagovat
malchar
Za vítězství je 750 bodů
Reagovat
J.M.
Právě že dřív (1988-2000) nebyly, teď (2004-2012) jsou.
Reagovat
a.magerova
Body za OH jsou a za 52 týdnů se jim zase odepíšou :-))
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem ani nic jineho necekala ;)
Reagovat
smazaný uživatel
V Torontu obhajuje pouze 90 bodů a v Cincinnati 180 bodů.Takže, rozumné rozhodnutí.
Reagovat
J.M.
Řekl bych, že přímo lišácké. Roger si to může dovolit, první místo si podrží. Naopak Novak má teď dilema, buď jet do Toronta a riskovat, že se do US Open zase zhuntuje, nebo si odepsat 1000 bodů.

Roger má štěstí, že zrovna Toronto se mu loni vůbec nepovedlo, to se teď hodí ideálně, a navíc se to odstoupení bude hodit i příští rok. Až bude mít problém obhajovat tu fůru letošních bodů, v Torontu si bude moct zase něco přilepšit.
Reagovat
J.M.
(Tedy příští rok v Montrealu)
Reagovat
a.magerova
Takže loňské zklamání znamená letošní uspokojení :-))
Je ale vždy důležité se TOHO dožít !!!
Reagovat
J.M.
Ano, přežít, to je jediné, co pro to musí udělat.

Ale platí to i naopak. Vítězství na turnaji je smutná zpráva, protože za rok se musí obhájit. Čím víc se toho vyhrává, tím hůř.
Reagovat
a.magerova
No a při těchto souvislostech právě o to víc obdivuji Rogera, který dokázal obhajovat získané body a udržet se na No1 přes 4 roky, to je luxusní !!!
Reagovat
J.M.
To už, obávám se, v dnešní době není možné. Nebo to bude možné až ta současná čtyřka odejde do důchodu a bude tady zase na nějakou dobu vakuum jako na začátku století, kdy se bude dát snadněji vládnout...
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasím..Prave preto by mozno nebolo zlé pouvažovať nad moznostou dvojročného cyklu počítania bodov do rebríčka..Federerovi nastanú po US open tazké časy, svoje body do roka isto stratí..Rovnako ako uspesná prva polovica roku 2011 odpísala Nadala s Djokovicom co do kontextu postavenia v rebricku v roku 2012..Je to velmi nevdacný (nie nespravodlivý)systém,aké také zrkadlo vykonnosti ukazuje az na konci roku,kedy sa vsetkým výsledkom urobí hrubá čiara..
Reagovat
J.M.
To bych ale udělal s různou váhou. Třeba výsledky z předminulé sezóny by měly poloviční hodnotu oproti loňským. A nebo to přímo postupně plynule odstupňovat, od minulého týdne (nejvyšší koeficient), až po dva roky nazpátek (nejnižší). Přece jenom dva roky mi přijdou moc na to, aby to mělo plnou váhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky řečeno- lišácky to vymyslel.Do Cincinnati pojede.
Reagovat
smazaný uživatel
Dvojročný ranking je najhlúpejším nápadom v histórii tenisu. Vidno, že keď to podporuje Nadal, páči sa to aj tebe, ale ruku na srdce - je to do neba volajúca hlúposť.
Reagovat
spaniel
Typicti nadalovci, udelaji cokoliv, aby se ta jejich dvojka udrzela co nejvys, klidne zmeni pravidla, co plati desitky let, hlavne aby se to hodilo Rafovi :/ Jesteze v ATP nejsou takovi exoti, ze by na to kyvli, i kdyz se strycek snazi. Za chvilku bude Rafa potrebovat 5 lete odepisovani, aby byl aspon trojka.
Reagovat
Matti
A ja si myslím, že na konci roku ta naše trojka se klidně může dívat z trůnu. A o tom, co je pro kterou skupinu fanoušku typické, bych nerozváděl a nepoukazoval být na tvém místě.
Reagovat
smazaný uživatel
Co tu vy riesite chlapci??..Upracte si to v tych hlavickách..Kde pisem o Nadalovi o akych vyhodach vlastne trepete?..Ved rebricek je rovnaky pre vsetkych..Za dvojrocny cyklus je aj Djoker,Murray,Roddick a ostatní....To ste nevedeli,ze??..Je samozrejme uplne jedno, kedy by sa 2 rocny cyklus zaviedol, ide o princíp, nie jednotlivca..tie vase vsadeprítomné komplexy z Nadala vidíte este aj v neskodnej debate o rebricku..Tu naozaj len zostava vztýčiť dlane do nebies a rieknut,Amen!
Reagovat
smazaný uživatel
Proti je mnoho odborníkov, no najmä hráčov z nižších priečok, ktorým by trvalo niekedy 1,5 roka aby sa presadili vyššie na rebríčku, nehľadiac na to, že som videl prepočet, kedy zhruba v októbri minulého roku (pri uplatnení 2-ročného rankingu) bol Djokovič na 2.MIESTE ZA NADALOM, a to si uvedomme, akú perfektnú sezónu odohral, proste je to úplne nespravodlivé a som veľmi rád, že Nadal z ATP Councilu zdúchol preč, pretože on bol najväčším zástancom tejto idey.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám komplexy z niekoho, koho názory sú maximálne hlúpe a sebecké, to si uvedom :) Skôr Nadal má komplexy zo zápasov mimo antuky.
Reagovat
smazaný uživatel
Vies,co znamena slovo nespravodlivé?..Urobím ti výklad alebo si to vygooglis sám..Evidentne mas v tom "hokej" kámo..
Reagovat
spaniel
Zase trepes a hrajes si na inteligenta. Zastancem byl hlavne Nadal. Zadny z nize postavenych hracu za nebyl a i proto to nemuze projit. Nevim proc ten tvuj indian chce porad menit neco co funguje. Co ho k tomu vede? Jedina vec a to jeho chatrne zdravi, takze by nemusel tolik hrat, kdyz by ho chytlo koleno.
Reagovat
smazaný uživatel
Čávo,ja sa ti čudujem..Si starý chlap s rodinou a ty sa tu na ich úkor handrkuješ s 20 rokov mladšimi..Vskutku smutné,dufam že nikdy takto nedopadnem..
Reagovat
spaniel
Netusim kdo je cavo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist